Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Jaozinho22
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 28, 2016 5:34 pm

Po meni je glupost raspravljat o promjeni grba...ne znam nemoj da se ko uvrijedi al tako je. Imamo more pametnijih stvari koje su prece od postavljanja kamera i rasprave o promjeni grba.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

cikazubo
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:35 pm

Plava Porodica je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Gledam neke klipove od Copa90 i još im stoji ona ogromna slika Manijaka na zidu, znači gosti njihovih emisija su najveće zvijezde premiershipa, glumci, pjevaci, i svi oni igraju fife ili bacaju neku šuplju ispod one velike slike, a i dalje im na naslovnoj yt kanala stoji takođe slika punog juga sa derbija, jel moguće da smo takav utisak ostavili na neke strane likove koji žive fudbal svaki dan..
O tome ja pricam sve ovo vrijeme. O caru naseg derbija. Apsolutno drugaciji od svih na svijetu. Sto sr tice fudbala,vjerovatno i najlosiji. Ali sto se tice ljubavi, povezanosti sa klubom, drugarstvu na tribini, drugarstvu sa konama, o ratnom Sarajevu, kako i dalje taj grad "zivi" , kako i dalje mi "zivimo" za Plavu ili Bordo varijantu. Derbi bez belaja, derbi bez mrtvih glava, mnogo neposjeceniji od najvecih derbija ba svijetu, ali ko dodje prvi put ovde na derbi, vjeruh da ce doci opet. Pa ona prica koju je Copa90 pisala o nama kako gradimo svoj stadion, zato i dalje stojimo na naslovnici. Ta ekipa je cijeli svijet proputovala, ali nesto ovako jos nisu vidjeli. Zato bih ja volio da mi imamo veci stadion, da mozemo konama dati vise, da mi imamo vise, mora ostati u Sarajevu ocuvano jedno od rijetkih stvari koje se vremenom izgubilo. Po cemu je nas grad prepoznatljiv. Stalno se pokrece prica o kartama za goste, ja i par nas smo ovde u manjini sto se tice toga, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Neka oni ruse, mi cemo to naplatiti. A zamislite samo kakav bi derbi bio da i njih bude vise. Ja njih ne mogu mrziti. Pola raje su mi bordo. Ne mogu ni oni nas. Pola raje im je Plavo. Samo sto imaju taj "kompleks" manjeg i netrofejnijeg kluba, pa to ih boli. Ali i kakav god da je, i dalje raja sa strane osjeti sta ovaj derbi gradu znaci i ponosan sam na njega.

Sto se tice grba, meni se svidja ovakav. Uz ovaj grb sam odrastao. Ovaj grb mi predstavlja sve na svijetu. Kakav god da je, nas je. Ne treba dirati vise u historiju, i neka stoji i dalje. Samo kroz 30-40 godina cemo dodati par zvjezdica kad sjednemo na tron "Evrope" :)
Slažem se, ali kad se osvrneš npr na zadnji derbi na Koševu, čisto sumnjam da bi neko poželio doći opet, tribine su bile prazne, koreografije izostale (znamo kako), bakljade blijede, navijanje kao rijetko kad obostrano loše, o fudbalu da ne pričam, jdnostavno izostala je ona vatra derbija u svakom segmentu, moraju se jednostavno uskladiti dva kluba, mup i kanton, od te utakmice se može napraviti baš jak brend, al očito da se nema sluha za ovo pa će kroz koju godinu ova tekma biti u rangu bg derbija..

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:39 pm

A u povodu cega je taj redizajn grba?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

storm_raider
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:40 pm

FaraonTM je napisao/la:Meni je ovaj sadašnji grb Želje ustvari Željo, jer ja sam ta ratna/poslijeratna generacija, i asocijacija na Želju i prva slika grba je ova sadašnja. Ni ovi prijašnji naravno nikako nisu ružni, al' u principu meni je mijenjanje grbova čista glupost, nismo mi još na tom nivou da bi to bio neki marketinški trik koji bi privukao navijače da kupuju dresove (ili ostale stvari sa redizajniranim grbom) tako da ne vidim neku potrebu za tim.

Bilo bi možda fino za 100 godina kluba napraviti redizajnirane dresove i grb, to bi sasvim sigurno privuklo pažnju navijača ali do toga ima još pet godina, do tada ko živ ko mrtav što bi se reklo kod nas.

A inače za ovo redizajniranje grba, jel' to nešto poteklo iz kluba ili među forumašima obično nagađanje?
Ma nije nista iz kluba, cisto onako tema naisla. Par puta su ljudi o tome pricali i stavio sam anketu da vidim generalno sta raja misli. Vecina je za "Ne". Mozda mi je iznenadjujuce, ali je uzorak veoma validan. Mi ne odlucujemo, diskutujemo kao sto svaki normalan forum, gdje nema cenzure, nalaze. Postoje ljudi u klubu koji su zaduzeni za to. Almir je veoma dobar osvrt napisao, a ja bih dodao da se ipak pokazalo u Zeljinoj kucici na Holiday Marketu da nam je marketing i dalje veoma los.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

chile
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:49 pm

Toliko turbulencija u klubu, treneri, igraci, stadion i vama na pamet pada redizajn grba.
Fakat pretjerujete i ako bi ga radili to se radi kad je sve potaman.
Sad za sad ne vidim ni potrebu si svrhu.
Raja uzivajte malo u pozitivi u i oko kluba, te se malo opustite.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

FaraonTM
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:54 pm

storm_raider je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Meni je ovaj sadašnji grb Želje ustvari Željo, jer ja sam ta ratna/poslijeratna generacija, i asocijacija na Želju i prva slika grba je ova sadašnja. Ni ovi prijašnji naravno nikako nisu ružni, al' u principu meni je mijenjanje grbova čista glupost, nismo mi još na tom nivou da bi to bio neki marketinški trik koji bi privukao navijače da kupuju dresove (ili ostale stvari sa redizajniranim grbom) tako da ne vidim neku potrebu za tim.

Bilo bi možda fino za 100 godina kluba napraviti redizajnirane dresove i grb, to bi sasvim sigurno privuklo pažnju navijača ali do toga ima još pet godina, do tada ko živ ko mrtav što bi se reklo kod nas.

A inače za ovo redizajniranje grba, jel' to nešto poteklo iz kluba ili među forumašima obično nagađanje?
Ma nije nista iz kluba, cisto onako tema naisla. Par puta su ljudi o tome pricali i stavio sam anketu da vidim generalno sta raja misli. Vecina je za "Ne". Mozda mi je iznenadjujuce, ali je uzorak veoma validan. Mi ne odlucujemo, diskutujemo kao sto svaki normalan forum, gdje nema cenzure, nalaze. Postoje ljudi u klubu koji su zaduzeni za to. Almir je veoma dobar osvrt napisao, a ja bih dodao da se ipak pokazalo u Zeljinoj kucici na Holiday Marketu da nam je marketing i dalje veoma los.
Ma ja kontam, čisto forumska "šuplja", nego sam mislio možda je poteklo i iz kluba sa obzirom da se svašta nešta dešava u zadnjih godinu dana tako da se ne bih iznenadio ni da je ovo "pitanje" došlo na red.

Ma ne možeš ti ni napraviti marketing u klubu kad ti na utakmice dolazi par hiljada ljudi...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

sajo10
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:57 pm

Yebiga kada citas neke postove od osoba koji nisu za redizajn grba, cini mi se da imam utisak da oni/vi mislite da ovdje raja koja je glasala DA, ocekuje sutra ili iduce godine da se to desi... Niko nije lud, nadam se, da to misli.. Ali za mene je definitivno to jedna ideja koja nije bezmislena i koja bi u skorijoj buducnosti nekada mogla da bude aktuelna. Ustvari to gledam kao neki logican slijed dogadjaja nekada kada akoBogda se zavrsi stadion donekle. :)

GoRBAVčovICA
Kontakt:

sri dec 28, 2016 5:58 pm

Podržavam redizajn grba, ali 2021. Primjer može biti bivši bundesligaš Kaiserslautern povodom svoje 110.godišnjice, kada je dvije godine nosio "stari" grb iz 1955. na dresu, pa se ponovo vratio na "novi" dizajn:

http://www.designtagebuch.de/1-fc-kaiserslautern-vorbei-ists-mit-der-tradition/
"A onda su bageri odnijeli stari istok, a vrag odnio šalu …" - vjerni navijač Željezničara ŽDG

919/919

SirAlexFerguson
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:03 pm

Ne razumijem ove sto se bune zbog ove ankete, ili slicnih anketa koje bi mogle biti ili su bile.
U ovoj pauzi kada nema nekih "boomova" lijepo je kada dobijemo anketu koja se tiče naseg kluba i napisemo komentar da li smo za nesto ili nismo za nesto, pozdravljam ove koji argumentuju sve sto napisu. Svaka cast.
Ja lično nemam neko mišljenje oko redizajna, i ovakav mi se svidja, sa ovim grbom sam odrastao i vise sam vezan za njega, ali i Jovanov prijedlog je sminka tako da ne bih imao nista protiv kada bi doslo do toga. Pozz
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:03 pm

Ovako, vidim zakuhalo se oko redizajna grba :D

Ja sam apsolutno za. Mislim da bi idealna prilika za redizajn grba bila povodom stote godisnjice kluba. Imat cemo do tada poprilicno sredjen i izgradjen stadion, nadam se da ce se i u svakom drugom smislu klub izdici do tada. A kako da grb izgleda? Nije losa ideja da to bude prijeratni, i umjesto petokrake stara lopta, ali mnogo bolja opcija je prvobitni grb, sa malim promjenama.
Manchester City je to odlicno uradio prosle godine ako se ne varam, sa redizajnom grba. Vratili su onaj grb iz sezdesetih i sedamdesetih ako ne varam, kada su im bile i najbolje godine kluba. Jer onaj novi im nije imao nikakva obiljezja kluba po kojem je isti poznat. Orao, tri zvijezde (a znamo da nemaju bas previse trofeja kao neki drugi klubovi), dok je ovaj redizajnirani, vraceni grb prepun simbolike i predivno izgleda. Evo usporedbe:

slika

Ovaj novi je blago doradjen i uljepsan, bez prevelikih promjena. Zato smatram da bi bilo idealno za stotu godisnjicu kluba da vratimo nas prvobitni grb, uz blagi redizajn, po kojem smo poznati i koji je prepun simbolike! Puno je ljepsi od sadasnjeg, uz kojeg sam istina odrastao, ali treba biti objektivan.

slika

Apsolutno sam za, uz manje dorade na grbu. Stota godisnjica kluba i da vratimo nas izvorni grb, divota. :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

roger_bannister4
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:09 pm

bistrikboy je napisao/la:stavite umjesto lopte glavu alije sirotanovica
:pljesak: :rofl: :rofl: :rofl: :klanjase2:
1921

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:12 pm

slika

Prepoznati momke koji su igrali kod nas, u timu polusezone turske lige :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

LARSSON
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:12 pm

Posljednje Finale u 2016.godini donosi dvije zanimljive priče i dva gosta.
- Dino Begić, novi stari predsjednik NFSBIH
- Adnan Bobić, novi golman Željezničara o tome kako je iz Slobode stigao na Grbavicu
FINALE pogledajte sutra u 19:15 na TV OBN

salle86
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:16 pm

Omar500 je napisao/la:slika
meni je ova lopta sa krilima jednostavno prelijepa i nju ubaciti u ovaj trenutni "dvokrug"...baš me zanima kako bi to bilo
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

storm_raider
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:20 pm

Pratite jednu lijepu pricu o Istoku ovdje:

viewtopic.php?f=70&p=141487#p141487" target="_blank

Hurmasica i jovane, bravo momci.

FaraonTM
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:29 pm

Pitanje za malo upućenije, ima li FK ikakvih dodirnih tačaka sa MNK "Željezničar", ovaj novi futsal klub što je nedavno osnovan.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

storm_raider
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:30 pm

Preko SD-a jedino.

LARSSON
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:30 pm

Model1964

sri dec 28, 2016 6:34 pm

salle86 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:slika
meni je ova lopta sa krilima jednostavno prelijepa i nju ubaciti u ovaj trenutni "dvokrug"...baš me zanima kako bi to bilo
Ne samo prelijepa ! Ta lopta nas je izdigla iz blata, povezala i usrecila. Pazite kako je napisano Željeznicar :) jedna neprekinjena linija, kao pruga :)
Salle šta ti je dvokrug :) ?
Đe onaj uzoriti omladinac koji umjesto da se obrazuje bavi dizajnom :lol: . Neka proba u prvi grb ubaciti 1921 u istom stilu da vidimo kako to izgleda.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

salle86
Kontakt:

sri dec 28, 2016 6:39 pm

Ma dvokrug je ovo na trenutnom grbu krug, pa onda ovo fudbalski klub / football club 19 21 pa krug :)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava