Slažem se, ali kad se osvrneš npr na zadnji derbi na Koševu, čisto sumnjam da bi neko poželio doći opet, tribine su bile prazne, koreografije izostale (znamo kako), bakljade blijede, navijanje kao rijetko kad obostrano loše, o fudbalu da ne pričam, jdnostavno izostala je ona vatra derbija u svakom segmentu, moraju se jednostavno uskladiti dva kluba, mup i kanton, od te utakmice se može napraviti baš jak brend, al očito da se nema sluha za ovo pa će kroz koju godinu ova tekma biti u rangu bg derbija..Plava Porodica je napisao/la:O tome ja pricam sve ovo vrijeme. O caru naseg derbija. Apsolutno drugaciji od svih na svijetu. Sto sr tice fudbala,vjerovatno i najlosiji. Ali sto se tice ljubavi, povezanosti sa klubom, drugarstvu na tribini, drugarstvu sa konama, o ratnom Sarajevu, kako i dalje taj grad "zivi" , kako i dalje mi "zivimo" za Plavu ili Bordo varijantu. Derbi bez belaja, derbi bez mrtvih glava, mnogo neposjeceniji od najvecih derbija ba svijetu, ali ko dodje prvi put ovde na derbi, vjeruh da ce doci opet. Pa ona prica koju je Copa90 pisala o nama kako gradimo svoj stadion, zato i dalje stojimo na naslovnici. Ta ekipa je cijeli svijet proputovala, ali nesto ovako jos nisu vidjeli. Zato bih ja volio da mi imamo veci stadion, da mozemo konama dati vise, da mi imamo vise, mora ostati u Sarajevu ocuvano jedno od rijetkih stvari koje se vremenom izgubilo. Po cemu je nas grad prepoznatljiv. Stalno se pokrece prica o kartama za goste, ja i par nas smo ovde u manjini sto se tice toga, ali svako ima pravo na svoje misljenje. Neka oni ruse, mi cemo to naplatiti. A zamislite samo kakav bi derbi bio da i njih bude vise. Ja njih ne mogu mrziti. Pola raje su mi bordo. Ne mogu ni oni nas. Pola raje im je Plavo. Samo sto imaju taj "kompleks" manjeg i netrofejnijeg kluba, pa to ih boli. Ali i kakav god da je, i dalje raja sa strane osjeti sta ovaj derbi gradu znaci i ponosan sam na njega.cikazubo je napisao/la:Gledam neke klipove od Copa90 i još im stoji ona ogromna slika Manijaka na zidu, znači gosti njihovih emisija su najveće zvijezde premiershipa, glumci, pjevaci, i svi oni igraju fife ili bacaju neku šuplju ispod one velike slike, a i dalje im na naslovnoj yt kanala stoji takođe slika punog juga sa derbija, jel moguće da smo takav utisak ostavili na neke strane likove koji žive fudbal svaki dan..
Sto se tice grba, meni se svidja ovakav. Uz ovaj grb sam odrastao. Ovaj grb mi predstavlja sve na svijetu. Kakav god da je, nas je. Ne treba dirati vise u historiju, i neka stoji i dalje. Samo kroz 30-40 godina cemo dodati par zvjezdica kad sjednemo na tron "Evrope"
Ma nije nista iz kluba, cisto onako tema naisla. Par puta su ljudi o tome pricali i stavio sam anketu da vidim generalno sta raja misli. Vecina je za "Ne". Mozda mi je iznenadjujuce, ali je uzorak veoma validan. Mi ne odlucujemo, diskutujemo kao sto svaki normalan forum, gdje nema cenzure, nalaze. Postoje ljudi u klubu koji su zaduzeni za to. Almir je veoma dobar osvrt napisao, a ja bih dodao da se ipak pokazalo u Zeljinoj kucici na Holiday Marketu da nam je marketing i dalje veoma los.FaraonTM je napisao/la:Meni je ovaj sadašnji grb Želje ustvari Željo, jer ja sam ta ratna/poslijeratna generacija, i asocijacija na Želju i prva slika grba je ova sadašnja. Ni ovi prijašnji naravno nikako nisu ružni, al' u principu meni je mijenjanje grbova čista glupost, nismo mi još na tom nivou da bi to bio neki marketinški trik koji bi privukao navijače da kupuju dresove (ili ostale stvari sa redizajniranim grbom) tako da ne vidim neku potrebu za tim.
Bilo bi možda fino za 100 godina kluba napraviti redizajnirane dresove i grb, to bi sasvim sigurno privuklo pažnju navijača ali do toga ima još pet godina, do tada ko živ ko mrtav što bi se reklo kod nas.
A inače za ovo redizajniranje grba, jel' to nešto poteklo iz kluba ili među forumašima obično nagađanje?
Ma ja kontam, čisto forumska "šuplja", nego sam mislio možda je poteklo i iz kluba sa obzirom da se svašta nešta dešava u zadnjih godinu dana tako da se ne bih iznenadio ni da je ovo "pitanje" došlo na red.storm_raider je napisao/la:Ma nije nista iz kluba, cisto onako tema naisla. Par puta su ljudi o tome pricali i stavio sam anketu da vidim generalno sta raja misli. Vecina je za "Ne". Mozda mi je iznenadjujuce, ali je uzorak veoma validan. Mi ne odlucujemo, diskutujemo kao sto svaki normalan forum, gdje nema cenzure, nalaze. Postoje ljudi u klubu koji su zaduzeni za to. Almir je veoma dobar osvrt napisao, a ja bih dodao da se ipak pokazalo u Zeljinoj kucici na Holiday Marketu da nam je marketing i dalje veoma los.FaraonTM je napisao/la:Meni je ovaj sadašnji grb Želje ustvari Željo, jer ja sam ta ratna/poslijeratna generacija, i asocijacija na Želju i prva slika grba je ova sadašnja. Ni ovi prijašnji naravno nikako nisu ružni, al' u principu meni je mijenjanje grbova čista glupost, nismo mi još na tom nivou da bi to bio neki marketinški trik koji bi privukao navijače da kupuju dresove (ili ostale stvari sa redizajniranim grbom) tako da ne vidim neku potrebu za tim.
Bilo bi možda fino za 100 godina kluba napraviti redizajnirane dresove i grb, to bi sasvim sigurno privuklo pažnju navijača ali do toga ima još pet godina, do tada ko živ ko mrtav što bi se reklo kod nas.
A inače za ovo redizajniranje grba, jel' to nešto poteklo iz kluba ili među forumašima obično nagađanje?
meni je ova lopta sa krilima jednostavno prelijepa i nju ubaciti u ovaj trenutni "dvokrug"...baš me zanima kako bi to biloOmar500 je napisao/la:
Ne samo prelijepa ! Ta lopta nas je izdigla iz blata, povezala i usrecila. Pazite kako je napisano Željeznicarsalle86 je napisao/la:meni je ova lopta sa krilima jednostavno prelijepa i nju ubaciti u ovaj trenutni "dvokrug"...baš me zanima kako bi to biloOmar500 je napisao/la: