Brkoo je napisao/la:Kad se prica o sportskom dijelu, kako mislite da nasi igraci mogu odigrati toliko utakmica u toku jedne sezone? 32 tekme u ligi, u nasem kupu oko 9 tekmi, plus taj kup i slag na tortu poslije toga evropske tekme, a treba racunati i nastupe nekih nasih igraca i za nasu reprezentaciju..
Svi govore problem bi bio u Delijama i Grobarima a navijaci Hajduka i Dinama bi vjerovatno bacali cvijece Zvezdi i Partizanu na njihovim gostovanjima u Hrvatskoj. Ista stvar i sa nasim gostovanjima u Srbiji, bilo bi skandiranja noz zica itd. Vec sam ranije napisao da onaj ko misli da bi to proslo bez mrtvih taj ili je naivan ili je glup ili namjerno zeli da izazove novi rat. Mislite li stvarno da bi zabranom gostovanja rijesili sve probleme sto se tice bezbjednosti? Ne bi dolazili navijaci iz drugih drzava uprkos zabrani samo da naprave neki belaj?
Pa to je normalno u svim ligama Evrope, ako hoćemo naprijed moramo se suočiti s tim stvarima, ne vidim što bi toliki problem bilo dodatnih 6 utakmica. Kup neće krenuti sljedeće godine već za dvije godine, lično očekujem da ćemo dosta napredovati u te dvije godine kao što je i sam Slavko rekao., hoćemo bolji fudbal, hoćemo sponzore, hoćemo reprezentativce, hoćemo jače transfere ali ne možemo mi igrati ritam kakav se već 10 godina igra u Evropi, e pa jbga onda..
A što se tiče pozicije ovih većih klubova, ako jedan Dinamo kroz pretkola prođe onda neće ni nastupiti u kupu, a u slučaju da ne prođe kroz pretkola naravno da će objeručke prihvatiti mogućnost igranja kupa jer im je to nova šansa za grupe, jednostavno..
S obzirom da se dosta vraćamo i na ratne gubitke i slične stvari, ja tu ne vidim nikakve logike s obzirom da mi već igramo ligu sa "srpskim i hrvatskim klubovima" koji su veći nacionalisti nego ovi preko grane, veći su sportisti u Rijeci, Zagrebu, Mariboru, Novom Sadu, nego u Zap. Mostaru, Širokom Brijegu, BL, Prijedoru i drugim gradovima.