Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

zeljeznicka21
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 11, 2016 10:28 pm

dell21 je napisao/la:Jako tesko bi se to uklopilo u sistem takmicenja. Jako puno ima utakmica sa tom ligom bi sedmicno 2 utakmice bile.., domaca liga, kup i taj kup. Ja bi volio da se o tome nikada ne prica a kamoli da se igra.
pa sta ako ce se igrati dvije utakmice sedmicno ? to moze samo povecati kvalitet lige, ne moze naskoditi al nikako
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

voltron30
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:29 pm

cikazubo je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:Nasi klubovi tu ne bi mogli meda. Da se ne lazemo do odgovara Dinamu,CZ,Partizanu i donekle Hajduku. Borba bi se vodila izmedju njih. Imaju dosta bolje uslove i financije od nas tako da bi mi bili donji u bilo kojem formatu. Samo pogledajte njihove igrace i nase tj. uslove koje imaju oni i uslove koje imaju nasi igraci i sve ce vam biti jasno. I naravno podrska drzave. Nasu drzavu boli neka stvar za fudbalom dok kod njih to nije slucaj.
Mi apsolutno ništa ne gubimo tim kupom, imaš nacionalno prvenstvo, imaš standardno izlazak u pretkola znači sve ti ostaje isto, a onda ti dođe ovaj kup, 6 utakmica u grupi dvije ekipe prolaze a dvije ispadaju i nastavljaju normalno u svom nacionalnom takmičenju, a nećeš u jednoj grupi imat Zvezdu, Partizan, Dinamo i Rijeku, već ćeš imati lupam Partizan, Budućnost, Vardar i Želju. Ne igraju u HNL ni u JSL sa Bayernom, i njih muče Lokomotiva, Javor, Cibalia, Spartak Subotica itd itd..
Ovaj kup će biti u organizaciji UEFE, sigurno će jaka firma biti sponzor istog, cijene igrača će skočiti, kvalitet fudbala će se podići, infrastruktura će se popraviti jer će UEFA sigurno investirati u projekat, novčane nagrade će biti sigurno na nivou, sve utakmice npr na areni u hd-u, bolja scena za mlade igrače, bolja reklama za strano tržište, mogućnost izlaska u grupnu fazu s obzirom da će 1-2 kluba već kroz pretkola dostići istu tako da ostaješ u kupu odma bez 2 jaka konkurenta, jednostavno s tih 6 do 12 utakmica konkretno naš klub strašno može napredovati u svakom pogledu, sponzorima vrijedi njihov baner na stadionu ili dresu mnogo više, igrače će gledati ozbiljnije u Evropi, infrastruktura će se poprpavljati, lakši put do grupne faze itd..
Što se tiče navijača, naravno moralo bi bez gostujućih kao ABA liga, a svaki ispad domaće publike se kazni banom tribine na nekoliko utakmica, svaki naredni prekršaj kazna se udupla, kroz jedan ili dva ciklusa će se iskorijeniti i taj primitivizam, a nije da to već nemamo u ovom našem prvenstvu.
Na kraju krajeva ovaj kup će dići vrijednost i našeg nacionalnog prvenstva jer bi se strašna bitka vodila za prva 2 mjesta koja vode kako u pretkola na ljeto tako i u ovaj kup na jesen, znači imaš dvije šanse da dođeš do grupne faze..
Svaka čast za post. Baš lijepo i slikovito sve objašnjeno.

LARSSON
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:30 pm

Svakako ove prve tri utakmice u kupu se većinom reda radi igraju. Zato će biti više para za bolje igrače i cao

Pinkii
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:35 pm

Svakako da bi imali koristi.
Sto se mene tice nek probaju pa cemo vidjet kako ce sve funkcionisati. U tom kupu bi najveci problem bili navijaci. Ne vjerujem da bi nasi navijaci bili problem tu jer kao sto neko rece mi vec imamo mini regionalnu ligu. Tu bi problem bio sa Delijama i Grobarima ovi ostali su sasvim ok. Za pocetak bez gostujucih navijaca.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

delinjo
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:44 pm

pa fazon je sto bi mi imali vise koristi od toga nego jedan Dinamo npr ...mi bi konacno dobili to da igramo sa jeacim protivnicima dok oni sa protivnicima kao sto smo mi igraju svaki vikend jbg :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Model1964

ned dec 11, 2016 10:44 pm

Pinkii je napisao/la:Svakako da bi imali koristi.
Sto se mene tice nek probaju pa cemo vidjet kako ce sve funkcionisati. U tom kupu bi najveci problem bili navijaci. Ne vjerujem da bi nasi navijaci bili problem tu jer kao sto neko rece mi vec imamo mini regionalnu ligu. Tu bi problem bio sa Delijama i Grobarima ovi ostali su sasvim ok. Za pocetak bez gostujucih navijaca.
Sve je do murije.
Kako Italijani izdegeneciše BBB po ne znam koji put, a nisu ratovali od 1943 ;)
Ako bude politicka volja da sve protice u miru, tako ce biti. Ako se naši * gospodari života i smrti* odluce da budu nemiri, nemiri ce biti. Jasno i kratko.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

voltron30
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:48 pm

delinjo je napisao/la:pa fazon je sto bi mi imali vise koristi od toga nego jedan Dinamo npr ...mi bi konacno dobili to da igramo sa jeacim protivnicima dok oni sa protivnicima kao sto smo mi igraju svaki vikend jbg :D
Ne bi oni igrali sa Željom što im se igra, nego što bi uz Želju stigli i Partizan, Zvezda... a Mamić tu vidi samo eure, da ne spominjem ako UEFA uvede nekog svog generalnog pokrovitelja lige. Ne bi ovo bila Liga ljubavi, nego Liga iz interesa, a svi imaju interes, dovoljno je pogledati izjave iz regiona po tom pitanju.

Brkoo
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:49 pm

Kad se prica o sportskom dijelu, kako mislite da nasi igraci mogu odigrati toliko utakmica u toku jedne sezone? 32 tekme u ligi, u nasem kupu oko 9 tekmi, plus taj kup i slag na tortu poslije toga evropske tekme, a treba racunati i nastupe nekih nasih igraca i za nasu reprezentaciju..

Svi govore problem bi bio u Delijama i Grobarima a navijaci Hajduka i Dinama bi vjerovatno bacali cvijece Zvezdi i Partizanu na njihovim gostovanjima u Hrvatskoj. Ista stvar i sa nasim gostovanjima u Srbiji, bilo bi skandiranja noz zica itd. Vec sam ranije napisao da onaj ko misli da bi to proslo bez mrtvih taj ili je naivan ili je glup ili namjerno zeli da izazove novi rat. Mislite li stvarno da bi zabranom gostovanja rijesili sve probleme sto se tice bezbjednosti? Ne bi dolazili navijaci iz drugih drzava uprkos zabrani samo da naprave neki belaj?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:51 pm

LARSSON
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:51 pm

Brkoo je napisao/la:Kad se prica o sportskom dijelu, kako mislite da nasi igraci mogu odigrati toliko utakmica u toku jedne sezone? 32 tekme u ligi, u nasem kupu oko 9 tekmi, plus taj kup i slag na tortu poslije toga evropske tekme, a treba racunati i nastupe nekih nasih igraca i za nasu reprezentaciju..

A kako ocekujemo onda neki iskorak u europi

chile
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:53 pm

Regionalna liga je za deset, ali da ne bude ex yu liga, nego regionalna sa madjarima, rumunima, bugarima. Ta liga bi svima godila i donijela veliki pomak kako finansijski tako i kvalitetom. I imala bi vecu gledanost i draz od uefa kupa cetvrtkom. Sad u formatu lige ili kup sistemu to je vec stvar dogovora kao i vrijeme odigravanja...
Mada mislim da je ligaski sistem bolji za slabije ekipe.
Ta liga mnogo pozitivnog moze donijeti, mnogo vise od negativnog pod uslovom da se navijaci obuzdaju i zabrane gostovanja navijackim grupama.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

cikazubo
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:54 pm

Brkoo je napisao/la:Kad se prica o sportskom dijelu, kako mislite da nasi igraci mogu odigrati toliko utakmica u toku jedne sezone? 32 tekme u ligi, u nasem kupu oko 9 tekmi, plus taj kup i slag na tortu poslije toga evropske tekme, a treba racunati i nastupe nekih nasih igraca i za nasu reprezentaciju..

Svi govore problem bi bio u Delijama i Grobarima a navijaci Hajduka i Dinama bi vjerovatno bacali cvijece Zvezdi i Partizanu na njihovim gostovanjima u Hrvatskoj. Ista stvar i sa nasim gostovanjima u Srbiji, bilo bi skandiranja noz zica itd. Vec sam ranije napisao da onaj ko misli da bi to proslo bez mrtvih taj ili je naivan ili je glup ili namjerno zeli da izazove novi rat. Mislite li stvarno da bi zabranom gostovanja rijesili sve probleme sto se tice bezbjednosti? Ne bi dolazili navijaci iz drugih drzava uprkos zabrani samo da naprave neki belaj?
Pa to je normalno u svim ligama Evrope, ako hoćemo naprijed moramo se suočiti s tim stvarima, ne vidim što bi toliki problem bilo dodatnih 6 utakmica. Kup neće krenuti sljedeće godine već za dvije godine, lično očekujem da ćemo dosta napredovati u te dvije godine kao što je i sam Slavko rekao., hoćemo bolji fudbal, hoćemo sponzore, hoćemo reprezentativce, hoćemo jače transfere ali ne možemo mi igrati ritam kakav se već 10 godina igra u Evropi, e pa jbga onda..

A što se tiče pozicije ovih većih klubova, ako jedan Dinamo kroz pretkola prođe onda neće ni nastupiti u kupu, a u slučaju da ne prođe kroz pretkola naravno da će objeručke prihvatiti mogućnost igranja kupa jer im je to nova šansa za grupe, jednostavno..
S obzirom da se dosta vraćamo i na ratne gubitke i slične stvari, ja tu ne vidim nikakve logike s obzirom da mi već igramo ligu sa "srpskim i hrvatskim klubovima" koji su veći nacionalisti nego ovi preko grane, veći su sportisti u Rijeci, Zagrebu, Mariboru, Novom Sadu, nego u Zap. Mostaru, Širokom Brijegu, BL, Prijedoru i drugim gradovima.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u ned dec 11, 2016 10:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

ned dec 11, 2016 10:56 pm

I zato svake godine navijaš za partizan i zvezdu u europi, i ako prodju zalibo te

Model1964

ned dec 11, 2016 10:57 pm

voltron30 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:pa fazon je sto bi mi imali vise koristi od toga nego jedan Dinamo npr ...mi bi konacno dobili to da igramo sa jeacim protivnicima dok oni sa protivnicima kao sto smo mi igraju svaki vikend jbg :D
Ne bi oni igrali sa Željom što im se igra, nego što bi uz Želju stigli i Partizan, Zvezda... a Mamić tu vidi samo eure, da ne spominjem ako UEFA uvede nekog svog generalnog pokrovitelja lige. Ne bi ovo bila Liga ljubavi, nego Liga iz interesa, a svi imaju interes, dovoljno je pogledati izjave iz regiona po tom pitanju.
A nama se igra sa Sutjeskom iz Foce :) ?
Hvala bogu da je iz ineresa a ne emocija. Znamo kako znaju biti emocije krvave na Balkanu.
@LARS1921
Korak po korak. Necemo mi nikada napraviti iskorak iz naše avlije.
Ko kad sjeneš u auto i hoš u Evropu morap proci preko komsijski livada, tako i u fuzbalu moraš preko njihovih livada.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Pinkii
Kontakt:

ned dec 11, 2016 11:02 pm

Ma kad ih Slavko pripremi moci ce 3 puta sedmicno igrati bez problema.

Kad bi Miro bio tu za vrijeme dok kupa zaradili bi na njemu dosta ili Lendric npr.
Zadnja izmjena: Pinkii, dana/u ned dec 11, 2016 11:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.

salle86
Kontakt:

ned dec 11, 2016 11:04 pm

Kad naši ljudi na stadion budu dolazili zbog Želje a ne zbog protivnika, nama će onda biti svejedno jel igramo sa Vitezom ili Dinamom, sa Krupom ili Vojvodinom.
Na žalost nekih 3k tako razmišlja. Ostalih 7 nebi došlo na Vitez ali bi na Dinamo.
Finansijski to je minimum 50k KM po meču.
Regionalna liga bi vjerovatno donijela u startu nama korist. Ali...
Kako neko napisa bolje biti i zadnji u gradu nego prvi u selu. No mi nismo ni prvi u selu. Istina postavljaju se ti temelji koji bi u budućnosti mogli da nas opet izbace u prvi plan. Ali jos je rano. Još je krupan zalogaj ta liga za nas. Jer pitanje je šta bi bilo kad bi ko Dinamo što u LP ima 0 bodova i gol razliku 0-15, mi imali takav učinak u grupi sa Zvezdom, Rijekom, Olimpijom. Koliko bi se glava tražilo za skidanje, koliko bi navijača odustalo od utakmica.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

alombardo
Kontakt:

ned dec 11, 2016 11:05 pm

cikazubo je napisao/la:

Pa to je normalno u svim ligama Evrope, ako hoćemo naprijed moramo se suočiti s tim stvarima, ne vidim što bi toliki problem bilo dodatnih 6 utakmica. Kup neće krenuti sljedeće godine već za dvije godine, lično očekujem da ćemo dosta napredovati u te dvije godine kao što je i sam Slavko rekao., hoćemo bolji fudbal, hoćemo sponzore, hoćemo reprezentativce, hoćemo jače transfere ali ne možemo mi igrati ritam kakav se već 10 godina igra u Evropi, e pa jbga onda..

A što se tiče pozicije ovih većih klubova, ako jedan Dinamo kroz pretkola prođe onda neće ni nastupiti u kupu, a u slučaju da ne prođe kroz pretkola naravno da će objeručke prihvatiti mogućnost igranja kupa jer im je to nova šansa za grupe, jednostavno..
S obzirom da se dosta vraćamo i na ratne gubitke i slične stvari, ja tu ne vidim nikakve logike s obzirom da mi već igramo ligu sa "srpskim i hrvatskim klubovima" koji su veći nacionalisti nego ovi preko grane, veći su sportisti u Rijeci, Zagrebu, Mariboru, Novom Sadu, nego u Zap. Mostaru, Širokom Brijegu, BL, Prijedoru i drugim gradovima.
Igrace i oni koji udu u gruoe samo ce se ukljucivati u azu koja bude tada, pa makar dosli do 8 u lp., a id toga nema nista, inace nebi imalo smisla, ne bi se dobio prvak koji je najbolji u regionu. Ako recimo dinamo ispadne u grupi le ukljucuje se medu 16 najnoljih na proljece u reg kupu, ako ispadne u kasnijim fazama le ukljucuje se u nivo takmicenja koji bude u reg cupu, problem ce biti u tom slucaju kako eliminisati ekipe moje su prosle u cupu a moraju ispasti da dinamo dobije svoje mjesto

Fatić Nermin
Kontakt:

ned dec 11, 2016 11:07 pm

Je li istina da nam dolazi ovaj Jelic, i ako jeste, gdje ovog pokretnog cirkusanta iskopase tako im Boga?

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
A sektor je pravi sektor.

Pinkii
Kontakt:

ned dec 11, 2016 11:09 pm

slika

Je li ovo onaj Letic sto ste ga stalno spominjali ?

delinjo
Kontakt:

ned dec 11, 2016 11:10 pm

da si ti ziv i zdrav brko u evropi se u tom ritmu igra 10 godina ....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava