Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzoni1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet dec 08, 2016 3:00 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:ne znam da li neko spomenuo jucerasnju odlikovanje ivice osima u japanu... prije svega da kazem, da mi kao narod znamo biti nezahvalni... ne umijemo covjeka da nagradimo koji moze s ponosom reci, da je najcistiji covjek u bosni, bez mrlje u karijeri... a u dalekom japanu mu se zahvaljuju za rad od 4 godine u njihovom fudbalu... ja bi cim se otvori istocna tribina, dao ime stadiona tom covjeku (stadion grbavica - ivica osim), odigrao svecanu utakmicu danasnjih fudbalera sa reprezentacijom bih i urucio nagradu u znak bezrezervne ljubavi i podrske prema klubu (i domovini ako zelite)... nek mu zdravlje posluzi barem jos 20 godina pa da zajedno slavimo jos titula i trofeja i atd ulazak u grupnu fazu uefinih takmicenja...
slikaslikaslikaslika

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

čet dec 08, 2016 3:08 pm

@jovan to je odlicna ideja i ne smijemo dopustit da se ne desi barem nesto slicno. Barem ta tribima njegovo ime ili cjeli stadion niko se nema sta buniti. Bilo je i ideja oko ulice ne znam zasto je to stalo gdje je zapelo ?
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

damirfile
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:09 pm

Ne bi jaa davao ime stadiona po njemu mozda tribinu jedni.
vjerovatno je moguce nekoj firmi ponuditi naziv stadiona na period od deset godina da uloze 2 mil maraka u juznu tribinu kolko nam i treba. Dode 200 hiljada godisnje za taj sponzorski ugovor. Nezz lolko je to izvodljivo kod nas a to je u svijetu redovna praksa.

ChWilla
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:18 pm

ne za života. to nije praksa u normalnim i demokratskim državama i kolektivima, s razlogom.
gradi željo boli te *****

salle86
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:20 pm

dimitrijevic je napisao/la:
salle86 je napisao/la:Miro ima ugovor do kraja sezone.
Eh sad, šta bi više voljeli (glupo ovo voljeli al eto), da ga prodamo sad za nekih 500 hiljada (lupam cifru, otprilike kontam koliko je naka realna opcija) ili da ode na kraju za ništa ili haman ništa.
Jasno je da će on nas napustiti (barem meni), ili ovaj prelazni ili naredni :(
jbg

???
Bolje sad ga prodat za 200 000 eura recimo ako je ikako moguce, nego na ljeto da ode dzaba. Najbolja je opcija da produzi, odigra jos sest mjeseci i ode barem za 300,400 k eura na ljeto.
Ja kontam da sa njim u ekipi mi imamo europu sigurno. Bez njega ne bih smio garantovati. Tu se fina lova obrće, pa je pitanje koliko bi nam sad valjalo "samo" 200k.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:23 pm

damirfile je napisao/la:Ne bi jaa davao ime stadiona po njemu mozda tribinu jedni.
vjerovatno je moguce nekoj firmi ponuditi naziv stadiona na period od deset godina da uloze 2 mil maraka u juznu tribinu kolko nam i treba. Dode 200 hiljada godisnje za taj sponzorski ugovor. Nezz lolko je to izvodljivo kod nas a to je u svijetu redovna praksa.
Ma iskreno, koliko god nam pare bile potrebne, ja ne bi volio da se to desi. Tim odma gubimo na tradiciji i na identitetu. Tim potezom bi ucinio da nista vise nema smisla a mi nikad nismo bili kao oni koji su se prodali za (ne)uspijeh...

Sto se tice Gospodina Ivice Osima, imenovanjem tribine ili ulice po njemu ne bi se ni najmanje iskupilo za sve ono sto je on znacio nasem klubu i nasoj drzavi. Ali svakako da bi bio znak paznje, da covjek zna da nije i da nece biti zaboravljen. Da sve sto je radio nije radio uzalud. No na zalost, drzava i politicari su nam takvi da ni sijalicu u kuci nisu u stanju promjeniti a kamo li ime ulice.
Na kraju sve ostaje na nama. Pocasni je predsjednik ali mu se opet treba dodjeliti posebno mjesto u nasem klubu.

damirfile
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:27 pm

BlwD je napisao/la:
damirfile je napisao/la:Ne bi jaa davao ime stadiona po njemu mozda tribinu jedni.
Ma iskreno, koliko god nam pare bile potrebne, ja ne bi volio da se to desi. Tim odma gubimo na tradiciji i na identitetu. Tim potezom bi ucinio da nista vise nema smisla a mi nikad nismo bili kao oni koji su se prodali za (ne)uspijeh...

Sto se tice Gospodina Ivice Osima, imenovanjem tribine ili ulice po njemu ne bi se ni najmanje iskupilo za sve ono sto je on znacio nasem klubu i nasoj drzavi. Ali svakako da bi bio znak paznje, da covjek zna da nije i da nece biti zaboravljen. Da sve sto je radio nije radio uzalud. No na zalost, drzava i politicari su nam takvi da ni sijalicu u kuci nisu u stanju promjeniti a kamo li ime ulice.
Na kraju sve ostaje na nama. Pocasni je predsjednik ali mu se opet treba dodjeliti posebno mjesto u nasem klubu.
Mislim da uopšte ne bi gubili na tradici ili identitetu kao što kažeš. Stadionnosi naziv po dijelu grada ne po nekome ili nečemu da se to izgubi ako kontaš sta želim reći. Mislim na to da se samo uz naziv grbavica doda ime nekog sponzora koji bi prihvatio to na određeni vremenski period uz zamjenu da nam napravi južnu tribinu.

damirfile
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:37 pm

Salim Omerkić, vlasnik kompanije Domaća radinost Priluk, donirao je sredstva u iznosu od 1.000 KM u svrhu podrške i učešća u projektu "Izgradimo istočnu tribinu".
Da pohvalim komšiju :D. Zivinice cijele plavo bijele.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:38 pm

damirfile je napisao/la:
BlwD je napisao/la:

Mislim da uopšte ne bi gubili na tradici ili identitetu kao što kažeš. Stadionnosi naziv po dijelu grada ne po nekome ili nečemu da se to izgubi ako kontaš sta želim reći. Mislim na to da se samo uz naziv grbavica doda ime nekog sponzora koji bi prihvatio to na određeni vremenski period uz zamjenu da nam napravi južnu tribinu.
Ja bih radije ostavio da stariji diskutuju o tome jer znaju vise o tradiciji i o identitetu kluba.
To je samo moje misljenje, al nije isto kad se stadion zove kako ga je narod nazvao i kad ti neko plati da se zove nekako. Pa i ime stadiona ti je jedan dokaz onog "Mi smo Zeljini, Zeljo je nas".
Kroz historiju se znalo za Grbavicu, za Dolinu cupova i onda dođe neko, plati i samo tako promjeni ime u "Stadion BBI" ?

cala
Kontakt:

čet dec 08, 2016 3:53 pm

Samo cu reci, prodavali su se i veci klubovi od nas sa puno bogatijom historijom. Ako neko dodje i plati da se ime zove po firmi narednih 5,10 godina bujrum. Naravno to bi morala biti velika cifra.

Vrag

čet dec 08, 2016 4:36 pm

Prevent arena sljedecih 5-10 godina.
bild, spiegel
Wolfsburg gostuje Zeljeznicaru iz Sarajeva najvecem bosanskohercegovackom klubu na Prevent areni.
Reklama samo takva

sajo10
Kontakt:

čet dec 08, 2016 4:37 pm

cala je napisao/la:Samo cu reci, prodavali su se i veci klubovi od nas sa puno bogatijom historijom. Ako neko dodje i plati da se ime zove po firmi narednih 5,10 godina bujrum. Naravno to bi morala biti velika cifra.
Jedan i mozda najbolji primjer je Borussia Dortmund. Stadion se zove Signal Iduna Park, ali ga i dalje oni zovu Westfallen Stadion.

Model1964

čet dec 08, 2016 4:47 pm

BlwD je napisao/la:
damirfile je napisao/la:
BlwD je napisao/la:

Ja bih radije ostavio da stariji diskutuju o tome jer znaju vise o tradiciji i o identitetu kluba.
To je samo moje misljenje, al nije isto kad se stadion zove kako ga je narod nazvao i kad ti neko plati da se zove nekako. Pa i ime stadiona ti je jedan dokaz onog "Mi smo Zeljini, Zeljo je nas".
Kroz historiju se znalo za Grbavicu, za Dolinu cupova i onda dođe neko, plati i samo tako promjeni ime u "Stadion BBI" ?
Ovo podebljano me je izbacilo iz cipela, takta, svakodnevne rutine...... :) :pljesak:
Ti si momak endemicni primjerak :DD: i kao takav moraš bti zašticen zakonom i ustavom. Ni kada sam ja bio mali nije bilo ovakvih ;) . Duša nam je bila petljati se u sve, od fuzbala do nuklearne fizike. Što nismo znali slagali smo da znamo :D Ocekuj pohvale @Gavrana, @Veterana,.... @možda i storma :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plava Porodica
Kontakt:

čet dec 08, 2016 4:57 pm

Sto se tice Mire ako produzi ne bih ga ni za kakvu lovu pustio na zimu.
Neka ga da Evropu sa nama odigra, onda se dogovorit sa nekim klubom, ne pravit mu probleme oko transfera, uzeti nesto love, ne previse jer je i on korektan bio. A onda u potragu za nekom solidnom zamjenom do pocetka sljedece sezone.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Vrag

čet dec 08, 2016 5:00 pm

Plava Porodica je napisao/la:Sto se tice Mire ako produzi ne bih ga ni za kakvu lovu pustio na zimu.
Neka ga da Evropu sa nama odigra, onda se dogovorit sa nekim klubom, ne pravit mu probleme oko transfera, uzeti nesto love, ne previse jer je i on korektan bio. A onda u potragu za nekom solidnom zamjenom do pocetka sljedece sezone.
Zamjenu mu moras vec sada dovesti

delinjo
Kontakt:

čet dec 08, 2016 5:02 pm

ma realno ovo nije sport nego biznis...i puno veci klubovi su se prodali ,i jedino tako mozes opstati a da ne prezivljavas ....ali pod prodajom ne mislim ono sto su se anamo oni prodali ...za 100 hiljada nego ...kvalitetno :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Model1964

čet dec 08, 2016 5:05 pm

Plava Porodica je napisao/la:Sto se tice Mire ako produzi ne bih ga ni za kakvu lovu pustio na zimu.
Ako produži možeš ga prodati kvalitetno, ako ne..... onda sica ili ništa
Miro bi da ostane, Menaf bi da ga cim prije proda.
Sve zavisi od ponude kluba i pregovora na koji su otišli. Dok se to ne riješi imamo vezane ruke.
Kako god, hvala mu za sve i svu srecu ovog svijeta mu želim

Hadzijalagic
Kontakt:

čet dec 08, 2016 5:11 pm

Iskopalo se na stadionu jedno metar u dubinu u odnosu na nivo terena i iskopalo se citavom duzinom sve do one ograde koja je postavljena izmedju juga i istoka.. Nesto sam i sliko ali od sunca se nista ne vidi.. Uglavnom pofino se uradilo..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Model1964

čet dec 08, 2016 5:13 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Iskopalo se na stadionu jedno metar u dubinu u odnosu na nivo terena i iskopalo se citavom duzinom sve do one ograde koja je postavljena izmedju juga i istoka.. Nesto sam i sliko ali od sunca se nista ne vidi.. Uglavnom pofino se uradilo..
Mašallah

Plava Porodica
Kontakt:

čet dec 08, 2016 5:14 pm

Po mom misljenju, njemu onakvom skromnom, ne znaci puno da ostane jos jednu polusezonu. Cak sam misljenja da bi i volio, jer ga ljudi vole, pokazuje svo svoje znanje a i ukljucili smo se u borbu za vrh.
Ali ja vidim problem u Menafu, kojeg zaboli ku.rac za Zeljom, gleda samo svoju korist. I to razumijem, to mu je posao. Posto je Miro vjerovatno 50-50 za ostanak, dok je Menaf 100% da Miro ide dalje, sumnjam zaista. Ali kao sto rece Slovenac, niko mu nista zamjerit ne moze, i uvijek ce biti rado vidjen gost na Grbavici. Ono sto je on uradio za godinu dana u klubu, malo ko bi mogao.
Edit: Ako ne potpise, i izbor nam ostao izmedju neke ponude sada od 150-200k eura i ostanka do kraja sezone pa da nas napusti kao slobodan igrac, puno draza mi je ova druga opcija. Njegove kvalitete ce se tek osjetiti u ligi 6, a njegovim gubitkom bi nam bilo upitna i Evropa. Kljucnog igraca preko zime ne mozes nadomjestiti nekim polovnjakom, vidjeli smo kako smo usli u sezonu kada smo prodali Kvesu i Bajica.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava