arctg je napisao/la:u nedjelju najavljuju dobar pljusak all day + neatraktivan protivnik = 4.500-5.000 duša na utakmici i da se nogom u guzicu nabijamo. ja bih volio da griješim ali znaš ti nas...
što se tiče Borca, nisam mogao da vjerujem da ćemo rutinski ih riješiti za 15 minuta, ostalo odigrali preko k. ali iskreno, ko od nas ne bi da ima taj rezultat u rukama? ima, naravno još da se radi tu ali samo korak po korak. nismo svjesni kakav će Edis stručnjak da postane, usudit ću se da ga čak izravnam sa Amarom Osimom. ovo od danas, ali i za vrijeme cjelokupnog njegovog mandata meni upućuje na to. danas smo pored jačeg voljnog momenta i srčane igre pokazali i racionanosti ali i, za naše okvire, iznadprosječne fizičke pripremljenosti. sve ovo skupa je bila naučna fantastika do prije dvije-tri godine.
Upravu i svakog ko je iole povezan sa ovom atmosferom ako ne ispoštujemo masovnim učlanjivanjem u Klub, još masovnijim dolaskom na domaće, ali i gostujuće utakmice, kupovinom u Fan shopu, mi definitivno ne zaslužujuemo, ni stolice na stadionu a kamo li novu tribinu. na nama je da se maksimalno angažujemo na ovim stavkama i na jednoj najbitnijoj a to je širenje priče! dakle, na svim društvenim mrežama, forumima, po gradovima i selima, po kafama, izlascima, časovima, predavanjima, poslu, u redu za platiti vodu, dok guzimo, samo pričati onako kako jeste, o važnosti članstva, o beneficijama, o stadionu, igri. samo širiti i širiti priču i siguran sam da će to imati jako velikog uticaja. apelujem na sve članove ovog foruma da ovo shvate od presudne važnosti za Želju kao našu veliku porodicu.
kad se dotakoh društvenih mreža... preklinjem vas da se ne upuštate u rasprave sa tastatura huliganima i online mudonjama iz tabora protivnika. klonite se tih dječijih rasprava i prepucavanja, poklat će se oni svi međusobno i to niste svjesni sa kolikom žestinom. danas su neki počeli, ali to je samo početak. nit pohvaljivati koga nit kuditi, ko im hebe mater. gledajmo sebe, da očistimo svoju avliju, sredimo je do maksimuma i onda otvorimo kapiju da vide kako to najbolji rade, pa možda i nauče nešto. skrećite raji pažnju na to. dajte da se dokazujemo gdje trebamo - na stadionima. sve drugo su dječija posla...
također, da se ja pitam, zabranio bih komentare na našem zvaničnom Facebook nalogu. ono je za povratiti šta i ko tamo sve piše. nisam neki pobornik diktature ali ono je.. ma nemam riječi. 175.000 lajkova, posjeta, do Širokog, 2.500 u prosjeku, članova 200-ak više od prosječne posjete? ne radi se to tako, dragi naši Facebook navijači...
braćo, svi ko jedan moramo ispratiti ovo do maksimuma pa i preko toga. da, kada za 100. rođendan naše prve ljubavi, pogledamo iza sebe i zaplačemo od ponosa! samo Željo je bitan, niko drugi! dajte da damo sve od sebe i obilježimo naše vrijeme, da nas se buduće generacije sjete, kao što se mi sjećamo Dimitrija, Joška, Ivice, Ribara, Meše, Zubana...
P.S.Sve pohvale za izdanje Manijaka danas, ali i protiv titoista iz Vrapčića i škutora iz Lištice. nadamo se svi da i tu stvari idu na bolje i da ćemo shvatiti da ako nam jedina furka bude istinska Željina filozofija, a ne neke ultra, giga, mega, hooligan, casual, šta ja znam već šta, nama niko neće biti ni do potkoljenica. Manijaci postoje zbog Želje, ne obratno. a da budemo superiorni u odnosu na sve ostale, na to nas obavezuju mezarovi naše braće koja nisu više sa nama, a ugradila su sebe i svoje živote u jednu pravu priču.
P.S.2. De probajte da na ovom dijelu foruma ne spominjete gamad sa lavora, iz Tuzle i tako dalje. imate Opće diskusije i zajedničke teme pa im ga tamo stavljajte do pluća da se podave. poštedite prljanja ime ovog podforuma tim govnima.
P.S.3. Vidim da je ovdje opet bilo naprđivanja oko baklji. ne bih da započinjem opet tu temu, ali uvijek su se palile i uvijek će se paliti. oni koji rukovode tim stvarima odlično znaju šta rade (utakmica protiv Širokog). pojedini bi ovdje da zabrane nešto što postoji decenijama unazad i pravdaju se, prvo, kaznama. kazna u odnosu na zaradu protiv Širokog i samo značenje onakvog performansa je presmiješna. ima ko da se sekira oko toga, i u Upravi i na tribini, tako da molim dušebrižnike da previše ne naprđuju oko x puta prežvakane priče. i posebno mi je zapalo za oko traženje izvještaja o plaćenim kaznama. prvo, ako si član Kluba, zatraži to osobno od Uprave, oni će ti predočiti. evo ja ću reći da smo za sezonu 2012./13., dakle od dvomečasa Mariborom do pred dvomeč sa Viktorijom platili ravno 200.000 KM na ime kazni, od toga dobar dio direktno UEFI za prvi pomenuti dvomeč. ali isto tako odgovorno tvrdim da prethodne dvije i pol godine ukupno nismo platili ni 45.000 KM na ime kazni, uključujući i Euro nastupe. glupo je da vidite samo jednu stranu priče, neznajući šta se sve poduzelo u grupi i Klubu povodom toga. nije vam to lijepo, uz svo dužno poštovanje jer se radi o starijom ljudima. drugi je razlog više nego smiješan a to je kako smo samo mi "balkanski primitivci koji se još lože na to". javite mi se da vas upoznam sa izdanjima vaših pojmova civilizovanog svijeta. još smo i nijemi posmatrači kakvi su oni