Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Virtu4L
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 09, 2016 11:35 pm

Eldar Hasanović: Sa Bnei Sakhninom ostvarujem ciljeve, nedostaje mi Željezničar

Rodni grad i Željezničar mu mnogo nedostaju, a u Izraelu mu društvo pravi golman Hapoela iz Haife Marijan Antolović, bivši saigrač iz Željezničara.

"Nedostaju mi grad i klub, dosta sam vezan za porodicu, ali takav je život profesionalca. Moramo se brzo prilagoditi svim promjenama. Moja djevojka je većinom uz mene, tako da mi je dosta lakše. Željo je posebna priča u mom životu, nije bilo lako nakon odlaska s Grbavice, jer je taj klub godinama bio moja svakodnevnica. Često se družim sa Marijanom, udaljeni smo samo 30 km. Dobar je u svom novom klubu, a ako nastavi, mogao bi preći u jedan od klubova u vrhu tabele", rekao je 26-godišnji nogometaš.

Sretan je zbog dobrih partija Željezničara i veoma zadovoljan načinom na koji trener Edis Mulalić vodi ekipu. Istakao je da žali zbog teške situacije u kojoj se nalazi Velež, klub za koji je ranije igrao.

"Nastavio sam pratiti našu ligu, Želju pogotovo. Gledao sam utakmice protiv Širokog Brijega i Veleža, Plavi su pokazali snagu protiv Širokobriježana, veći dio te utakmice im treba biti vodilja. Lijepo je igrati pred punom Grbavicom, gosti već u tunelu gube. Susret s Veležom je odigrana u lošim uvjetima, ali su najvažnija tri boda. Žao mi je Veleža zbog situacije u kojoj se nalazi, igrao sam za ovaj klub i uvijek se lijepo osjećam u Mostaru. Nadam se da će riješiti probleme. Željezničar je mnogo uložio u pojačanja i pod velikim je pritiskom da opravda očekivanja. Teško je kad imate mnogo novih igrača, treba to sve ukomponovati, a polusezona je kratka. Ipak, Mulalić je dosad uspio ono što je htio i njemu idu najveće zasluge za dobre rezultate. On je moderan trener koji razumije igru i iz svakog igrača izvlači najbolje. Takvu posvećenost poslu nećete naći u našoj ligi. Mislim da će napraviti dobru trenersku karijeru", kazao je Hasanović.
:zeljeznicar1:
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

1921.ba
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:36 pm

ma ok ne budite sad kenjavci ;) i teren je bio dosta los... meni sto je upalo u oci u ovih par tekmi je previse peljanja llopte od strane tuceta i blagoje, to mi se malo ne svidja... ali sve dok budemo imali rezultat ne smijem se zaliti.... VTŽ
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Hadzijalagic
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:36 pm

Daleko od toga da smo sila neka.. Možda budemo ali sad za sad se ne smijemo opustati ni protiv najlosijih ekipa u ligi a protiv ovih najacih moramo dati 110% ako želimo dobar rezultat..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:38 pm

bekriću se i samo zbog onakvog gola ne bi imalo šta zamjeriti, opet stvar koju su skoro niko u ligi ne bi sjetio ni da pokuša. kontra nogom u bliži ugao, golman na krivoj nozi ide u krivu stranu iz igre, ne sa penala. a po meni se i vraćao više i peljao manje nego protiv širokog i veleža. blagojević poslije golova dosta lošiji, ali opet kad vidiš njegov pas za kramarića kod prvog gola...to rješava utakmice. i riješilo je.
gradi željo boli te *****

Okolele
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:39 pm

Protiv Mladosti ocekujem

Kjosevski---Kramaric.Kosoric,Bogicevic,Sinisa--Stanic,Bekric,Zolotic,Zahirovic,Miroslav---Lendric
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u sri mar 09, 2016 11:40 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

delinjo
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:39 pm

mene samo ubija u pojam kada Lendric ganja zadnju liniju ostali gledaju...mislim zasto ga toliko trosimo ako nece ostali pomoci...i cesto su nam danas Zaha i Jovan stajali daleko od Bekrica...vecina nicijih lopti je njima zavrsila zbog toga...drago mi je sto je Memija konacno pokazao zelju ali opet slabo smo imali koristi...ali blago nama kad pobjedimo 2 0 u gostima i jos budemo nezadovoljni :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri mar 09, 2016 11:44 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ništa Sloboda nije gore odigrala od nas. Mi smo iz tri šanse dali dva gola, oni nisu i to je to. Prvi naš go je od početka pa do kraja bio nafakaški. Drugi go je već nešto i uz jedan loš šut Bekrića iskosa nakon kao neke kontre je bilo sve.
Poslije toga se igralo sa našim živcima peljanjem u zadnjoj liniji jer niko neće da izbije kao da je bruka i napravilo se masu grešaka koje samo srećom i nekvalitetom igrača Borca nije završilo šansom. Na sredini se peljalo, glumilo igrače i nije se ni mogla napraviti akcija. Kad im oduzmemo loptu nema nikakve ubojite transformacije. Izgleda kad nema Tiaga, nema ništa po tom pitanju. Uglavnom nisam zadovoljan jer ovo neće ovako moći protiv jačih ekipa. Ovo danas je trebala biti generalka pred Tuzlu jer nema više gostovanja. Mladost i Borac kući nisu ta vrsta utakmice. Husref je je.be.n igrač i mnogo iskusniji od Edisa, nemojte to zaboraviti.
Bitno je da je bolje iz utakmice u utakmicu a za moj pojam jeste.
Ocekujem jos bolje izdanje protiv Mladosti o slobodi ne treba jos razmisljati uz uspjesno apsolvirane utakmice protiv mladosti i borca imamo jako dobar niz iza sebe i vjetar u ledja. Pobjeda protiv slobode dobrim djelom nas gura u kandidate za evropu preko lige a to nam je jako bitno jer u kupu nikad ne znas.Slicna ce biti utakmica sa slobodom kao ova sa borcem oni ce se slicno postaviti a mi bi do tada trebali biti jos uigrani ovim do sada sam prezadovoljan mada samo u pojedinim trenucima igramo kako bi trebalo. Danas mi se svidjela i lijeva strana sa Mirkom i Memijom to je po meni dobitak iz ove utakmice mada je M.Stevanovic bio najbolji nas igrac i to je dobra vijest za ekipu jer dosta njih nije jos uvijek na nivou na kojem mogu igrati pri tome mislim na oba Stevanovica, Mirka, Zahirovica, Bekrica svi oni mogu jos mnogo bolje.Lendric mi je napadac po mom ukusu :)
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

cikazubo
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:45 pm

Bekric u 3 utakmice 3 gola, a jos nije u pravoj formi, polako ljudi sve ce to napredovati iz utakmice u utakmicu i igraci pojedinacno i u globalu ekipa.

kontranogama
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:46 pm

Ma kakva sila, imamo mi jos posla i to bas puno. Svaka cast do sada se sve odradilo kako treba, ali da imamo potencijal da budemo sila , imamo.Samo treba to uigrati, Edis ima guzove da odere dok to poslaze na terenu i u glavama. Mi smo na dobrom putu ali bogami ima jos da se putuje. Ja mislim da je sada psiha najvazniji faktor( zadnje dvije godine sam govorio fizika). Sad imamo snage, imamo kvalitet, imamo sirinu e jos kad se mozak oznoji kako treba bit cemo pravi.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

damirfile
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:46 pm

Da nas je ko pitao koji bi rezultat volili svi bi rekli 0-2 :ganja:
Ovi spominju tuzlu a do nje ima jos 2 utakmice, ako bez problema prode mladost i borac u tuzli ce biti lakse vjerujte. Mi sa njima igramo 3 dana nakon njihova gostovanja na kosevu gdje ce biti docekani na noz. Bice svega tu potrosit ce se, mozda i povreda bude, bice umora a mi cemo igrati sa borcem rutinski samo sto se mora igrati iako je sve poznato.

Virtu4L

sri mar 09, 2016 11:52 pm

damirfile je napisao/la:Ovi spominju tuzlu a do nje ima jos 2 utakmice, ako bez problema prode mladost i borac u tuzli ce biti lakse vjerujte.
U Tuzli će biti najteže. Bojim se i suđenja, malo paradoksalno, ali ovaj put suđenja u našu korist. Slobodu će sudije raznijeti do kraja prvenstva.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Grbavica
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:54 pm

Rezultat odličan, ali me zanima jedna stvar koju je i Enis konstatovao, a do je da se nakon vodstva gotovo po defaultu povučemo. I protiv Širokog nakon što smo im zabili prvi, otišli smo u defanzivu, mrljali smo, i protiv Veleža samo što su oni tanki ko bašlija pa nisu bili opasni, a i večeras. Dal' je to svjesno, dal' nesvjesno, ali mi se ne sviđa. Ako si zabio dva hajmo još 3,4,5 ma koliko god može, samo zabijaj. Jer se lahko ta "ručna" može obiti o glavu.
Opet čestitke momcima, zaslužili su punu Grbavicu u nedjelju.

Interesantno je da smo zadnji gol u zvaničnim utakmicama primili 1.11.2015. godine u Prijedoru kad smo izgubili od Rudara 1-0. Svaka čast.

UČLANITE SE!
Ko nas je kleo, nije dangubio.

GoodisonPark
Kontakt:

sri mar 09, 2016 11:55 pm

Biće gusto biće 0:2 :zeljeznicar1: :karanje: Prva utakmica kupa jako dobra rezultatski, igra tu i tamo, ali bit će to bolje..

Jako lijepe vijesti danas oko Grbavice i nadam se da će kapacitet biti dosta povećan jer nećemo moći stati svi ;) Zaista su ljudi u upravi jako jako vrijedni i vidi se da imaju sluha za navijače :palacgore:

Znači protiv Mladosti opet ko šibica 10k+ :pljesak: Svi putevi vode u "Dolinu" :shisha:
Spoiler:
Storm da ne citiram sad one postove dugi su ali poenta mog posta nije bila da u slučaju nedaj Bože ne plasmana u evropu pokušavam naći krivca u upravi niti da svaljujem krivicu na bilo koga, naprotiv svim ovim ljudima se ne može "a" prigovoriti, već da je to tragedija u sportskom smislu..Imamo dobru ekipu, koeficijent, novčani dobitak itd..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri mar 09, 2016 11:58 pm

delinjo je napisao/la:mene samo ubija u pojam kada Lendric ganja zadnju liniju ostali gledaju...mislim zasto ga toliko trosimo ako nece ostali pomoci...i cesto su nam danas Zaha i Jovan stajali daleko od Bekrica...vecina nicijih lopti je njima zavrsila zbog toga...drago mi je sto je Memija konacno pokazao zelju ali opet slabo smo imali koristi...ali blago nama kad pobjedimo 2 0 u gostima i jos budemo nezadovoljni :D :D
Memija je odigrao dobru utakmicu uradio je sve kako treba i naprijed i nazad. Ja mu nisam mogao naci zamjerku cak je bio i pravovremen kad je Tuce dao gol i dobro je bio postavljen. Mnogo bolja partija nego je do sada bio slucaj kad je on u pitanju vraca se lagano i to treba da nas raduje.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Ajzea
Kontakt:

čet mar 10, 2016 12:01 am

Dođe i na mene red da dam komentar i svoje viđenje utakmice. Ono na šta naročito trebamo usmjeriti paznju, jeste da se ide od utakmice do utakmice, tako da bi Mladost trebala biti jedina ekipa o kojoj bi se dalo šta prozboriti. Helem, utakmica sa Borcem.. Igrom prezadovoljan nisam, iako me raduje što nam u ovom trenutku smeta čak i to kada ne pravimo veliki broj šansi a glat dobijamo utakmice. Koristilo bi nam, svjesni niste koliko, da se nešto slično dešavalo i u prvoj polusezoni. Najvaznije je da smo napravili razliku od dva gola na gostujućem terenu, što nam uveliko otvara vrata polufinala, iako nas ni ovo ne smije zavarati iz jednostavnog razloga što je, bar po igračima Borca, bilo jasno vidljivo da zele pobjedu. Ipak, pobjeda nad Zeljom je satisfakcija taman ona bila u prijateljskoj utakmici.. Očito je da je pred nama još dosta posla, iako je jasno da smo na dobrom putu i da imamo predispozicije da formiramo ekipu za najveće domete. Tačno je, u pojedinim momentima utakmice smo razočarali i to ne smije da se dešava. Prerano povlačenje i zatvaranje utakmice, te bespotrebno nabijanje lopte ni čemu ne vodi. Ne vidim svrhu trošenja lopti, te vraćanja iste protivniku kada on već istu tu, poklonjenu loptu, moze već u narednom napadu pospremiti u mrezu. Stekao sam dojam da su naši fudbaleri, nakon drugog gola, mislima odlutali u hotel te već objavljivali fotografije današnjeg nastupa na raznoraznim društvenim mrezama. Takav luksuz sebi ne smijemo priuštiti, s obzirom da bi iole opasnija ekipa to kaznila. Najiskrenije se nadam da ćemo protiv ozbiljnijih ekipa, konstatno imati ozbiljan pristup jer bi u drugom slučaju mogli imati ozbiljne konsekvence.

Miroslav Stevanović danas vjerovatno i najviše pruzio, što me jako raduje jer bi, u slučaju da se vrati na pola od svojih mogućnosti, za nas bio fantastično pojačanje. Ono što me još više raduje je činjenica, da iz utakmice u utakmicu pruza bolje partije.

Lendrić trči ko navijen, iako mi nije jasno zašto ne biva ispoštovan od strane saigrača. Dobru partiju krunisao golom.

Bekrić, druga galaksija za ostale fudbalere, čak i kada je nespreman. Šamar neznalicama koje su se protivile njegovom dolasku, deklarišući ga kao potrošenog igrača.

Asistencija Mirka :klanjase2:

Moze to dosta bolje, iako je najvaznije da dobijamo.

neroazzuro
Kontakt:

čet mar 10, 2016 12:04 am

Imal negdje malo detaljniji plan sta se sve tacno planira radit na stadionu?
Najvise tu mislim na dio vezan za tribine.

M87
Kontakt:

čet mar 10, 2016 12:05 am

Svi na Grbavicu !!! Svi protiv Mladosti !!! Momci su zasluzili.... :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :titula:
MANIJACI , ŽELJO , BOG I ČARŠIJA , NEKA ŽIVI BOSNA NAŠA DRŽAVA ! :zeljeznicar1:

pile87
Kontakt:

čet mar 10, 2016 12:05 am

I zaboravih napisati uprava je napravila dobar posao i jos uvijek ga radi. Edis isto tako i cijela ekipa.bez izdvajanja.
Mi navijaci smo napravili dobar posao protiv sirokog i doprinjeli pobjedi nase ekipe.Znaci svi smo napravili dobre stvari Edis i ekipa ih i dalje prave i uprava kluba pa hajmo im se revansirati i pokazati da moze biti pun stadion i protiv Mladosti jer rezulatat ne moze izostati u takvoj atmosferi. Treba nam opsta mobilizacija opet budimo vjetar u ledja jer od nas zavisi mnogo toga mi smo dio tima i mi smo ti koji guraju naprijed. Treba nam.svaki navijac na tribinama povedite ljude animirajte raju simpatizere povedite nekog na utakmicu sad je do nas mnogo toga.Mi smo na potezu!
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

damirfile
Kontakt:

čet mar 10, 2016 12:13 am

Sta se prvo pocinje raditi na grbavici, kad pocinju ti radovi ako neko zna sta konkretno ide prvo.

Okolele
Kontakt:

čet mar 10, 2016 12:15 am

damirfile je napisao/la:Sta se prvo pocinje raditi na grbavici, kad pocinju ti radovi ako neko zna sta konkretno ide prvo.
Od ponedeljka pocinju radovi a do 31.05 koliko sam vidio bi trebali biti gotovi..A sta ce se prvo raditi vidicemo kad pocnu..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.

Prijava