Dođe i na mene red da dam komentar i svoje viđenje utakmice. Ono na šta naročito trebamo usmjeriti paznju, jeste da se ide od utakmice do utakmice, tako da bi Mladost trebala biti jedina ekipa o kojoj bi se dalo šta prozboriti. Helem, utakmica sa Borcem.. Igrom prezadovoljan nisam, iako me raduje što nam u ovom trenutku smeta čak i to kada ne pravimo veliki broj šansi a glat dobijamo utakmice. Koristilo bi nam, svjesni niste koliko, da se nešto slično dešavalo i u prvoj polusezoni. Najvaznije je da smo napravili razliku od dva gola na gostujućem terenu, što nam uveliko otvara vrata polufinala, iako nas ni ovo ne smije zavarati iz jednostavnog razloga što je, bar po igračima Borca, bilo jasno vidljivo da zele pobjedu. Ipak, pobjeda nad Zeljom je satisfakcija taman ona bila u prijateljskoj utakmici.. Očito je da je pred nama još dosta posla, iako je jasno da smo na dobrom putu i da imamo predispozicije da formiramo ekipu za najveće domete. Tačno je, u pojedinim momentima utakmice smo razočarali i to ne smije da se dešava. Prerano povlačenje i zatvaranje utakmice, te bespotrebno nabijanje lopte ni čemu ne vodi. Ne vidim svrhu trošenja lopti, te vraćanja iste protivniku kada on već istu tu, poklonjenu loptu, moze već u narednom napadu pospremiti u mrezu. Stekao sam dojam da su naši fudbaleri, nakon drugog gola, mislima odlutali u hotel te već objavljivali fotografije današnjeg nastupa na raznoraznim društvenim mrezama. Takav luksuz sebi ne smijemo priuštiti, s obzirom da bi iole opasnija ekipa to kaznila. Najiskrenije se nadam da ćemo protiv ozbiljnijih ekipa, konstatno imati ozbiljan pristup jer bi u drugom slučaju mogli imati ozbiljne konsekvence.
Miroslav Stevanović danas vjerovatno i najviše pruzio, što me jako raduje jer bi, u slučaju da se vrati na pola od svojih mogućnosti, za nas bio fantastično pojačanje. Ono što me još više raduje je činjenica, da iz utakmice u utakmicu pruza bolje partije.
Lendrić trči ko navijen, iako mi nije jasno zašto ne biva ispoštovan od strane saigrača. Dobru partiju krunisao golom.
Bekrić, druga galaksija za ostale fudbalere, čak i kada je nespreman. Šamar neznalicama koje su se protivile njegovom dolasku, deklarišući ga kao potrošenog igrača.
Asistencija Mirka
Moze to dosta bolje, iako je najvaznije da dobijamo.