Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub nov 26, 2016 11:29 am

FKZ1921 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Volio bih da procitam sta @FKZ1921 i @boccaccio misle o ovim saopstenjima. Volio bih i da na @arctg uskoro podari dio svoje duse i podijeli sa nama svoju ljubav prema Zelji, na samo svoj nacin.
Prije par dana sam napisao da o ovoj temi možemo nastaviti nakon utakmice sa Čelikom.
Nažalost,ljudi iz rukovodstva kluba(upravni odbor,nadzorni odbor,skupština)nisu mislili tako i vuku poteze koji nikako nisu u interesu kluba.
Vjerujem da malo ko ovdje ima dovoljno saznanja o ovoj problematici da bi davao ocjene akterima priče.
Možemo samo principijelno diskutovati.
Evo principijelno...ne ulazeći u sadržaje saopstenje...
Ko skim ustvari komunicira putem ovih saopstenje. S jedne strane imamo imena i prezimena,s druge strane nemamo ni imena ni naziv organa kluba koji izdaje saopstenje.
Ko stoji iza dva posljednja saopstenje kluba(ono o Jahicu i ovo o neodstupanju ni milimetar?)
U saopstenje piše rukovodstvo FK Zeljeznicara. Šta znači taj pojam :rukovodstvo? Statut kluba ne poznaje taj pojam. Statut kluba je definirao da su organi koji rukovode klubom:skupština,upravni odbor i nadzorni odbor.
Statut kluba je takodje definirao nadležnosti svakog od ovih organa. Po tome kako je to Statut definisao,klubom po svim pitanjima upravlja i rukovodi upravni odbor. Ako je odluka upravnog odbora da komuniciraju putem saopstenja(jedino uo i može donijeti tu odluku),onda se uo treba potpisati na ta saopstenje. Znaci to saopstenje bi trebalo da počinje otprilike ovako:upravni odbor FK ZELJEZNICARA je razmatrao to i to pitanje i odlučio navijačima,javnosti...saopstiti sljedeće...i reći šta ima. To nije tako već se barata pojmom rukovodstvo kluba a kako rekoh,taj pojam u statutu ne postoji.
Ko stoji iza saopstenje kluba,to treba da odgovori upravni odbor.
Ono što je evidentno i simptomaticno,predsjednik i članovi upravnog odbora su na margini dešavanja. To navodi na zaključak da suštinski ne upravljaju klubom.
S druge strane,eksponiranje predsjednika nadzornog odbora,njegov javni nastup iz kojeg se nedvojbeno vidi da on odlučuje o svim pitanjima u klubu,jasno ukazuje na činjenicu da klub ima problem sa neformalnim,odnosno upravljanjem koje je suprotno odredbama statuta.
To je moje viđenje stvari.
Zašto je to tako ne znam i neću da naglabam.
Ono što znam jeste činjenica da to nije dobro i da nije potrebno i da se upravljanje klubom mora dovesti u okvire Statuta.
Klub ima dobar upravni odbor,po meni jako dobar,sastavljen od mladih ,obrazovanih,uspješnih ljudi. Sigurno imaju kapacitet da uspjesno vode klub. Moraju preuzeti tu odgovornost...uostalom,prihvatili su tu odgovornost na izbornoj skupštini.
Predsjednik nadzornog odbora treba svoje djelovanje staviti u okvire Statuta kluba. Nema nikakav legitimitet ići van tih okvira ni za milimetar. On troši puno vremena i energije radeći za klub. Ali ne može na temelju toga staviti tapiju na klub. Treba prestati sa protivstatutarnim djelovanjem. Sa pozicije predsjednika nadzor.odbora,onako kako je to statut definirao,može itekako pomoći upravnom odboru u nizu procesa važnih za klub.
Ne uradi li se ovo ovako,ito brzo,koliko odmah...problemi će se multiplicirati i teško je predvidjeti gdje će sve to odvesti.
Sve si ti ovo lijepo objasnio, da ne kažem "upakovao". Navedi član Statuta Kluba iz kojeg je vidljivo da Predsjednik NO izlazi iz okvira statutarnih odredbi, UO i NO rade svoj posao u skladu sa Statutom i Poslovnikom/icima o radu. Statut Kluba se ne tumači, on treba da se provodi. Ponovo pročitaj Statut od člana 30. do 50. i vidjećeš ko u stvari funkcioniše mimo Statuta i normativnih akata Kluba.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:41 am

danas ne ocekujem nista osim bezpostedne borbe na terenu pa sta nam Bog da.

sretno plavi!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

meldatm
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:52 am

U Mostaru čitavu večer i jutro kiša pada, tako da će teren biti nažalost dosta loš :roll:

cikazubo
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:55 am

meldatm je napisao/la:U Mostaru čitavu večer i jutro kiša pada, tako da će teren biti nažalost dosta loš :roll:
Ja evo gledam upravo live kamere ništa ne pada, trentno im je kao i kod nas.

neda_TM87
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:56 am

je li na mojoj tv opet urakmica?

storm_raider
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:57 am

Padala je.

A utakmica na moja tv, bice vjerovatno neki stream na sport-x i slicno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

pile87
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:58 am

avlami97 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Volio bih da procitam sta @FKZ1921 i @boccaccio misle o ovim saopstenjima. Volio bih i da na @arctg uskoro podari dio svoje duse i podijeli sa nama svoju ljubav prema Zelji, na samo svoj nacin.
Prije par dana sam napisao da o ovoj temi možemo nastaviti nakon utakmice sa Čelikom.
Nažalost,ljudi iz rukovodstva kluba(upravni odbor,nadzorni odbor,skupština)nisu mislili tako i vuku poteze koji nikako nisu u interesu kluba.
Vjerujem da malo ko ovdje ima dovoljno saznanja o ovoj problematici da bi davao ocjene akterima priče.
Ko skim ustvari komunicira putem ovih saopstenje. S jedne strane imamo imena i prezimena,s druge strane nemamo ni imena ni naziv organa kluba koji izdaje saopstenje.
Ko stoji iza dva posljednja saopstenje kluba(ono o Jahicu i ovo o neodstupanju ni milimetar?)
U saopstenje piše rukovodstvo FK Zeljeznicara. Šta znači taj pojam :rukovodstvo? Statut kluba ne poznaje taj pojam. Statut kluba je definirao da su organi koji rukovode klubom:skupština,upravni odbor i nadzorni odbor.
Statut kluba je takodje definirao nadležnosti svakog od ovih organa. Po tome kako je to Statut definisao,klubom po svim pitanjima upravlja i rukovodi upravni odbor. Ako je odluka upravnog odbora da komuniciraju putem saopstenja(jedino uo i može donijeti tu odluku),onda se uo treba potpisati na ta saopstenje. Znaci to saopstenje bi trebalo da počinje otprilike ovako:upravni odbor FK ZELJEZNICARA je razmatrao to i to pitanje i odlučio navijačima,javnosti...saopstiti sljedeće...i reći šta ima. To nije tako već se barata pojmom rukovodstvo kluba a kako rekoh,taj pojam u statutu ne postoji.
Ono što je evidentno i simptomaticno,predsjednik i članovi upravnog odbora su na margini dešavanja. To navodi na zaključak da suštinski ne upravljaju klubom.
S druge strane,eksponiranje predsjednika nadzornog odbora,njegov javni nastup iz kojeg se nedvojbeno vidi da on odlučuje o svim pitanjima u klubu,jasno ukazuje na činjenicu da klub ima problem sa neformalnim,odnosno upravljanjem koje je suprotno odredbama statuta.
Ono što znam jeste činjenica da to nije dobro i da nije potrebno i da se upravljanje klubom mora dovesti u okvire Statuta.
Klub ima dobar upravni odbor,po meni jako dobar,sastavljen od mladih ,obrazovanih,uspješnih ljudi. Sigurno imaju kapacitet da uspjesno vode klub. Moraju preuzeti tu odgovornost...uostalom,prihvatili su tu odgovornost na izbornoj skupštini.
Predsjednik nadzornog odbora treba svoje djelovanje staviti u okvire Statuta kluba. Nema nikakav legitimitet ići van tih okvira ni za milimetar. On troši puno vremena i energije radeći za klub. Ali ne može na temelju toga staviti tapiju na klub. Treba prestati sa protivstatutarnim djelovanjem. Sa pozicije predsjednika nadzor.odbora,onako kako je to statut definirao,može itekako pomoći upravnom odboru u nizu procesa važnih za klub.
Ne uradi li se ovo ovako,ito brzo,koliko odmah...problemi će se multiplicirati i teško je predvidjeti gdje će sve to odvesti.
Sve si ti ovo lijepo objasnio, da ne kažem "upakovao". Navedi član Statuta Kluba iz kojeg je vidljivo da Predsjednik NO izlazi iz okvira statutarnih odredbi, UO i NO rade svoj posao u skladu sa Statutom i Poslovnikom/icima o radu. Statut Kluba se ne tumači, on treba da se provodi. Ponovo pročitaj Statut od člana 30. do 50. i vidjećeš ko u stvari funkcioniše mimo Statuta i normativnih akata Kluba.
Meni je veci problem sto se presjednik skupstine obraca javnosti preko portala koji su zaduzeni za smutnju u nasem klubu. Do tog momenta je imao moje djelomicno postovanje sada nema isto tako nije to prvi put, sto direktno vodi podjelama unutar navijaca i simpatizera isto tako i samih upravljakih struktura unutar kluba, valjda je to imao za cilj i samim tim za mene je nepozeljan i prekrizen. Jasna je namjera koju ima i protiv koga sta ima to je Misimovic mislim da je ovo sto je pisao po portalima mogao rjesavati i na skupstini kluba ali mu valjda fali muda lakse ovako sa zadatkom pravljenja podjela. Pesto bi rusio Misimovica preko ledja klub pa kad je toliki legalista sto to nije radio na skupstini kluba nego preko deklarisanih dusmana kluba. Sto se mene tice bio jednom jedan Pesto.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

meldatm
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:59 am

cikazubo je napisao/la:
meldatm je napisao/la:U Mostaru čitavu večer i jutro kiša pada, tako da će teren biti nažalost dosta loš :roll:
Brate ja evo živim dole i gledam kroz prozor nije valjda da sam ćorav? :roll:

Leon_Professional
Kontakt:

sub nov 26, 2016 11:59 am

Sto nazalost?! Ja mislim da mi njih nadigravanjem ne mozemo dobiti. Dosta su uigranija ekipa od nas. Jedino trkom i agrsivnosti.
Taj los teren ce vise njima odmoci nego nama. Lakse se odbraniti na losem terenu.
Zbog toga sansu vidim iz prekida kod nas, jest da nismo ekstra dobri, ali i Bogi i Boca su bolji od Ace u skoku pa mozda i uspijemo nesto zabiti na taj nacin.
Opet ponavljam, recept protiv ovakvih ekipa i na losem terenu je agresivnost i zalaganje. Pa shodno tome ocekujem da Lazic ponovno zaigra na lijevom krilu, takodjer i Tuceta ocekujem. Treba uzeti bitku na sredini i pokusati po nekoj osvojenoj lopti u sredini izbaciti nase napadace u sansu.
Meni ovo mirise na X, cak sto vise sam ubjedjen da smo mi blize pobjedi nego oni, iako su favoriti, ali imam taj osjecaj.. Ludjacki :D

cikazubo
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:02 pm

meldatm je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Brate ja evo živim dole i gledam kroz prozor nije valjda da sam ćorav? :roll:
hahaha halali onda, ja gledam na mojoj tv live cam vidim šeta raja po starom bez kišobrana..
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u sub nov 26, 2016 12:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:03 pm

Pozdrav onda za Mostar :D
Željezničar ante portas !

meldatm
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:03 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Sto nazalost?! Ja mislim da mi njih nadigravanjem ne mozemo dobiti. Dosta su uigranija ekipa od nas. Jedino trkom i agrsivnosti.
Taj los teren ce vise njima odmoci nego nama. Lakse se odbraniti na losem terenu.
Zbog toga sansu vidim iz prekida kod nas, jest da nismo ekstra dobri, ali i Bogi i Boca su bolji od Ace u skoku pa mozda i uspijemo nesto zabiti na taj nacin.
Opet ponavljam, recept protiv ovakvih ekipa i na losem terenu je agresivnost i zalaganje. Pa shodno tome ocekujem da Lazic ponovno zaigra na lijevom krilu, takodjer i Tuceta ocekujem. Treba uzeti bitku na sredini i pokusati po nekoj osvojenoj lopti u sredini izbaciti nase napadace u sansu.
Meni ovo mirise na X, cak sto vise sam ubjedjen da smo mi blize pobjedi nego oni, iako su favoriti, ali imam taj osjecaj.. Ludjacki :D
Slažem se s tobom da smo bliže X na ovom lošijem terenu, ali utakmica će bit dosta loša za gledat, al daj Bože da mi ne izgubimo to je najbitnije :D

LARSSON
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:04 pm

http://uzivo-sport.6te.net/" target="_blank

Biće tu dobar stream, 5 linkova će biti :D

Blueworld21
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:05 pm

Ljudi ebo vas pesto. Da nije izabran ko predsjednik ekupstine nikad ne bi ni cuo za njega eto koliko je bitan I koliko je valjao klubu. Sto reko Lendra psi laju a karavani prolaze. Hajdeee Zeljooooooooo

Sent from my SM-T230 using Tapatalk

meldatm
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:05 pm

AsharaK je napisao/la:Pozdrav onda za Mostar :D
Pozdrav, fin osjećaj je biti jedini plav među Rođenima :rofl1:

storm_raider
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:07 pm

pile87 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Prije par dana sam napisao da o ovoj temi možemo nastaviti nakon utakmice sa Čelikom.
Meni je veci problem sto se presjednik skupstine obraca javnosti preko portala koji su zaduzeni za smutnju u nasem klubu. Do tog momenta je imao moje djelomicno postovanje sada nema isto tako nije to prvi put, sto direktno vodi podjelama unutar navijaca i simpatizera isto tako i samih upravljakih struktura unutar kluba, valjda je to imao za cilj i samim tim za mene je nepozeljan i prekrizen. Jasna je namjera koju ima i protiv koga sta ima to je Misimovic mislim da je ovo sto je pisao po portalima mogao rjesavati i na skupstini kluba ali mu valjda fali muda lakse ovako sa zadatkom pravljenja podjela. Pesto bi rusio Misimovica preko ledja klub pa kad je toliki legalista sto to nije radio na skupstini kluba nego preko deklarisanih dusmana kluba. Sto se mene tice bio jednom jedan Pesto.
Slazem se sa tobom @pile, to sam isto sinoc napisao. Nije mi drago zbog ovih saopstenja iz kluba nimalo, ali to sto je Pesto kontaktirao onaj tamo portal, umjesto ovog, iako dobro zna koliko su oni protiv nas, a da se ovdje navijaci Zelje okupljaju mi je jako indikativno. Isto bi i ovaj portal objavio, ali je odlucio da ga zaobidje. Mada na kraju krajeva, neka rjesavaju medju sobom u 4 zida sve. Ovako samo Zeljo ispasta.

@melda, dobro je znati da jos ima Manijaka u Mostaru.

Ajzea
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub nov 26, 2016 12:10 pm

pile87 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:Pesto je Ajzea na forumu ako niste znali :D :)
On je i Nikolic isto, podvojena licnost.slika slika
Do 13:00 dovodim igrace preko jutua, a od 14:00 palamudim i odsustvujem sa historijskih pressica. U inat svima. :kafa:

Jutro je prazno bez saopstenja.
Zeljo, zgazi Ferencvaros iz Medjugorja !

exbabilon
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:12 pm

Imam jedno pitanje. Okej profesionalizam i sve, ali jel vama normalno da predsjednik skupstine i uprava komuniciraju mailom? Furamo se da smo porodica, zajednica, filozofija.. a komunikacija prvih ljudi kluba nakon nekog poraza je preko maila, nema sastanka oci u oci da se vidi sta i kako dalje?? Meni je to kao da moj stari posalje staroj mail s pitanjem sta ce bit za rucak. Ne znam sta vi mislite..

storm_raider
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:15 pm

exbabilon je napisao/la:Imam jedno pitanje. Okej profesionalizam i sve, ali jel vama normalno da predsjednik skupstine i uprava komuniciraju mailom? Furamo se da smo porodica, zajednica, filozofija.. a komunikacija prvih ljudi kluba nakon nekog poraza je preko maila, nema sastanka oci u oci da se vidi sta i kako dalje?? Meni je to kao da moj stari posalje staroj mail s pitanjem sta ce bit za rucak. Ne znam sta vi mislite..
Strategija je takva da se nakon sastanka oci u oci, obavi i prepiska mailom zbog pisanog traga, jer bez pisanog traga se nista ne moze ni dokazati. To je dvosmjerna ulica i jedan od principa poslovanja u svijetu zadnjih 15 godina. Kod nas je sa dolaskom stranih firmi pocela.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub nov 26, 2016 12:17 pm

kada nemas potrebnu vecinu u skupstini za promjene koje bi zelio vidjeti u klubu, onda ti ne preostaje nista drugo nego krenuti sa rusenjem izvan klubskih struktura.
Pesto, kao predsjednik skupstine, se odlucio za Facebook, sportske portale i kafansko mahalanje. to je problem.

za razliku od mnogih, ne vidim problem u pisanju cestih saopstenje za javnost od strane UO i NO. istina, bilo bi dobro i pravicno da se ispostuje red o kojem govori FKZ1921...
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava