FKZ1921 je napisao/la:storm_raider je napisao/la:Volio bih da procitam sta @FKZ1921 i @boccaccio misle o ovim saopstenjima. Volio bih i da na @arctg uskoro podari dio svoje duse i podijeli sa nama svoju ljubav prema Zelji, na samo svoj nacin.
Prije par dana sam napisao da o ovoj temi možemo nastaviti nakon utakmice sa Čelikom.
Nažalost,ljudi iz rukovodstva kluba(upravni odbor,nadzorni odbor,skupština)nisu mislili tako i vuku poteze koji nikako nisu u interesu kluba.
Vjerujem da malo ko ovdje ima dovoljno saznanja o ovoj problematici da bi davao ocjene akterima priče.
Možemo samo principijelno diskutovati.
Evo principijelno...ne ulazeći u sadržaje saopstenje...
Ko skim ustvari komunicira putem ovih saopstenje. S jedne strane imamo imena i prezimena,s druge strane nemamo ni imena ni naziv organa kluba koji izdaje saopstenje.
Ko stoji iza dva posljednja saopstenje kluba(ono o Jahicu i ovo o neodstupanju ni milimetar?)
U saopstenje piše rukovodstvo FK Zeljeznicara. Šta znači taj pojam

ukovodstvo? Statut kluba ne poznaje taj pojam. Statut kluba je definirao da su organi koji rukovode klubom:skupština,upravni odbor i nadzorni odbor.
Statut kluba je takodje definirao nadležnosti svakog od ovih organa. Po tome kako je to Statut definisao,klubom po svim pitanjima upravlja i rukovodi upravni odbor. Ako je odluka upravnog odbora da komuniciraju putem saopstenja(jedino uo i može donijeti tu odluku),onda se uo treba potpisati na ta saopstenje. Znaci to saopstenje bi trebalo da počinje otprilike ovako:upravni odbor FK ZELJEZNICARA je razmatrao to i to pitanje i odlučio navijačima,javnosti...saopstiti sljedeće...i reći šta ima. To nije tako već se barata pojmom rukovodstvo kluba a kako rekoh,taj pojam u statutu ne postoji.
Ko stoji iza saopstenje kluba,to treba da odgovori upravni odbor.
Ono što je evidentno i simptomaticno,predsjednik i članovi upravnog odbora su na margini dešavanja. To navodi na zaključak da suštinski ne upravljaju klubom.
S druge strane,eksponiranje predsjednika nadzornog odbora,njegov javni nastup iz kojeg se nedvojbeno vidi da on odlučuje o svim pitanjima u klubu,jasno ukazuje na činjenicu da klub ima problem sa neformalnim,odnosno upravljanjem koje je suprotno odredbama statuta.
To je moje viđenje stvari.
Zašto je to tako ne znam i neću da naglabam.
Ono što znam jeste činjenica da to nije dobro i da nije potrebno i da se upravljanje klubom mora dovesti u okvire Statuta.
Klub ima dobar upravni odbor,po meni jako dobar,sastavljen od mladih ,obrazovanih,uspješnih ljudi. Sigurno imaju kapacitet da uspjesno vode klub. Moraju preuzeti tu odgovornost...uostalom,prihvatili su tu odgovornost na izbornoj skupštini.
Predsjednik nadzornog odbora treba svoje djelovanje staviti u okvire Statuta kluba. Nema nikakav legitimitet ići van tih okvira ni za milimetar. On troši puno vremena i energije radeći za klub. Ali ne može na temelju toga staviti tapiju na klub. Treba prestati sa protivstatutarnim djelovanjem. Sa pozicije predsjednika nadzor.odbora,onako kako je to statut definirao,može itekako pomoći upravnom odboru u nizu procesa važnih za klub.
Ne uradi li se ovo ovako,ito brzo,koliko odmah...problemi će se multiplicirati i teško je predvidjeti gdje će sve to odvesti.