Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

shzna
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 21, 2016 9:19 am

Sve što želim u ovom trenutkuuuuuuu, IGRAJ ŽELJO IGRAJ I POBJEDIIIIIIIIIIi
1987

Plava Porodica
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:31 am

Eh sta bi nam ta tri nemoguca boda donijelo za nastavak sezone auu.
6.bodova zaostatka bi bilo, nama vjerovatno 5. najlaksih utakmica do plej ofa, pa taman i da do plej ofa ostane 6.bodova razlike, to se za cas sve preokrenuti moze. Treba nam neka vanserijska partija za to.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

z1921

pon nov 21, 2016 9:38 am

Nesto cisto sumnjam da mozemo do 3 boda protiv Zrinjskog, losa nam je odbrana itekako. Daj Boze...

ž'21
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:41 am

Hoćemo li sad i Jahu pljuvat' ko i Bogija? :D

Plava Porodica
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:44 am

Ne kazem da cemo uzeti, i bod bi lampa bio, ali ja to onako sa navijackog aspekta :D
Mozda nas jednom i pozitivno iznenade.Red je :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

mali plavisa
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:45 am

Zrinjski mi je najmanja briga takve rijesavamo za pola sata,zivi bili pa vidjeli! :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:47 am

zadnja dva puta smo stvarno igrom zaslužili više nego što smo dobili.
gradi željo boli te *****

Pinkii
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 21, 2016 9:48 am

ž'21 je napisao/la:Hoćemo li sad i Jahu pljuvat' ko i Bogija? :D
Je li nas to i on tuzio onom sindikatu ?
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:49 am

nije ovo jahić pisao :lol:

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 21, 2016 9:49 am

Pinkii je napisao/la:
Je li nas to i on tuzio onom sindikatu ?
Ma ja :D
LARS1921 je napisao/la:
nije ovo jahić pisao :lol:
Haha i ja mislim, nepismen je realno :D

mali plavisa
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:51 am

:psujem:
Zasto ima potrebe ikoga pljuvati?Meni je to primitivno svak radi sto misli da je najbolje za sebe!Cuj pitanja hocemo lu pljyvat bas ko dijete cudo ne rece hocemi li oderat dlanove i glasove u subotu cccc! :psujem:

z1921

pon nov 21, 2016 9:52 am

Screenshot bacite da vidim sta je bilo aki moze?

Plava Porodica
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:52 am

ChWilla je napisao/la:zadnja dva puta smo stvarno igrom zaslužili više nego što smo dobili.
To i ja potenciram, i to mi daje neki blagi optimizam.
Od 6.bodova koje smo zasluzili,uzeli smo 1.
Nadam se da ce nam se nekako vratiti, ali i to treba zasluziti.
P.s. Gdje to za Jahu pise? Ne upratih :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:53 am

Vjerujem ja u dobru partiju protiv Zrinjskog. Oni se neće povući, neće igrati bunker, nadam se da će teren biti u dobrom stanju. Kao što nekad napisah, psihički ova utakmica nije teška za nas, a mi smo 80% bodova izgubili naglog pada u glavama, a ne zbog kvalitete. Nije nas puno ekipa nadigralo, zasad mi pada Sloboda napamet u Tuzli po onom kijametu, ne mogu se sjetiti da smo igdje u ostalim utakmicama bili u podređenom položaju. Ima jedna druga stvar koja me brine, a to je obrana. Treća smo najbolja obrana lige, ali iz prostog razloga što protivnici se većinom zatvore, a mi napadamo, te nema previše posla za obranu. Problem je što iz tog "malo posla" mi primamo golove, koji su u najmanju ruku odraz neprisustva na terenu. Vitez ide da se obrani protiv nas, a u napadu šta bude. Na Grbavici je bilo 2 gola, u Vitezu im je plan propao. Zrinjski će sigurno stvarati više prilika pred našim golom, a njihova uigranost me plaši zbog naše obrane. Vjerovatno će štoperi biti dvojica koja nikad prije nisu igrala skupa, a ionako obrana nam ima rupa. Ne smije nam se desiti da kao protiv Širokog najmanji igrač zabije gol glavom neometano u petercu. Ako je to Široki iskoristio i Zrinjski će sigurno. Kako god, nadam se da će Bocca i Bogi jako dobro odraditi posao, jer džaba ti i agresija i napadi ako primiš bezvezan gol, i to protiv aktuelnog prvaka i prvog na tabeli.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

ž'21
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:53 am

z1921 je napisao/la:Screenshot bacite da vidim sta je bilo aki moze?
Poštovani,

Nerado sam se i s osjećanjem gorčine , odlučio započeti ovo pismo, još uvijek ne vjerujući da sam prinuđen na ovaj način komunicirati sa klubom kojeg volim, u kojem sam kao igrač ponikao i u kojem želim okončati svoju profesionalnu karijeru. Prije nešto više od sedmicu dana, mediji su obavijestili javnost da je šef stručnog štaba FK Željezničar, Slavko Petrović, donio odluku o mojoj suspenziji, nudeći kao razlog navodno kršenje klupske discipline.

Istini za volju, direktor FK Željezničar potpisao je Odluku o mom udaljavanju iz trenažnog procesa sa prvim timom dana 16.11.2016.godine, a na osnovu prijedloga šefa stručnog štaba koji je datiran samo dan ranije, 15.11.2016.godine. U tom dokumentu kao razlozi za moju suspenziju navode se odlazak sa treninga 4.11.2016.godine i izostanak sa radnog sastanka 5.11.2016.godine. Trener Petrović nije našao za shodno da obavi razgovor sa mnom i sazna moje razloge, čime je pokazao da djeluje ne kao šef stručnog štaba, već kao klupski redar, kojem je važnije demostrirati vlastitu moć pred medijima i klupskom upravom, nego se baviti otklanjanjem problema unutar igračkog pogona. Povrh svega, desetodnevni period koji je treneru Petroviću bio potreban da direktoru kluba podnese prijedlog za moju suspenziju pokazuje s kojom ozbiljnošću on doživljava klupske propise, iste one na koje se poziva u izricanju sankcija.

Kao fudbalski profesionalac, sa dugogodišnjim domaćim, međunarodnim i reprezentativnim iskustvom, itekako dobro znam kakav je značaj discipline u sportu i kakve mogu biti posljedice tolerisanja nediscipline. Ali jednako dobro znam i to da je značaj pravde i istine još veći. A u mom slučaju stradale su i pravda i istina, jer nikakvog kršenja discipline nije bilo, pogotovo ne nekakvih ružnih scena. A da je riječ o činu samovolje, najbolji je dokaz to što dokumente o navodnoj nedisciplini dobijam desetak dana po suspenziji, a javnosti je ponuđeno samo šturo obavještenje.

Tačno je da se trener Petrović i ja ne slažemo uvijek u mišljenju, ali razlike u mišljenju nisu i ne smiju biti smatrane za nedisciplinu. Pogotovo ne smiju biti korištene kao opravdanje za izostanak očekivanih rezultata. Od profesionalnog fudbalera očekuje se da pruži svoj maksimum na treninzima i na utakmicama u skladu sa trenerovim zamislima, ali ne i da bude poslušni sljedbenik svake trenerske misli.

Na ovaj način, suspenzijom, a zatim i ”priključenjem trenažnom procesu izvan prvog tima”, bez utemeljenog obrazloženja, narušena su moja prava kao fudbalskog profesionalca, a moja osjećanja, kao člana velike Željezničarove porodice, duboko povrijeđena. Do jučer beskrajno radostan zbog povratka u voljeni klub, odjednom sam se našao u situaciji da mi je trener Petrović i „tužilac i kadija“.

FK Željezničar je klub previše duge i previše svijetle tradicije, da bi u njemu smjelo dolaziti do ovakvih slučajeva. Željezničar je, jednostavno, veći od svih nas i autokratsko ponašanje bilo koje pojedinca može mu samo nanijeti štetu, ma koliko se to pokušavalo predstaviti kao djelovanje u interesu kluba. Naravno da trener mora imati autonomiju u svom djelovanju, jer on snosi i najveću odgovornost za ostvarene rezultate, ali ta autonomija mora biti usklađena sa ciljevima kluba, a ne sa ličnim planovima i ciljevima.

Zbog svega što se desilo, osjećam obavezu da obavijestim javnost, a prije svega navijače i prijatelje FK Željezničar, da svojim postupcima nikada nisam, niti bih ikada načinio štetu klubu. Tim više što je riječ o klubu u kojem sam ponikao kao igrač, u koji sam se dva puta vraćao iz inostranstva i u kojem bih želio okončati svoju karijeru. FK Željezničar je ispisao neke od najsvijetlijih stranica bosanskohercegovačkog sporta i, premda stanje nije uvijek bilo idealno i usklađeno sa željama igrača i navijača, on može napraviti još veće sportske podvige u budućnosti. Ali samo ako se uspije izboriti sa ličnim ambicijama pojedinaca i ako se ustroji sistem u kojem neće biti moguća ovakva situacija – da igrač bez osnova bude odstranjen iz tima

ž'21
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:55 am

mali plavisa je napisao/la::psujem:
Zasto ima potrebe ikoga pljuvati?Meni je to primitivno svak radi sto misli da je najbolje za sebe!Cuj pitanja hocemo lu pljyvat bas ko dijete cudo ne rece hocemi li oderat dlanove i glasove u subotu cccc! :psujem:
Pa ja, pljujemo Bogija jer čovjek traži svoje što mu je obećano ugovorom sada analogno tome ide da ćemo pljuvati i, mogu slobodno reći, legendu kluba, Jahića koji opet traži šta mu je obećano ugovorom.

LARSSON
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:56 am

Istini za volju, direktor FK Željezničar potpisao je Odluku o mom udaljavanju iz trenažnog procesa sa prvim timom dana 16.11.2016.godine, a na osnovu prijedloga šefa stručnog štaba koji je datiran samo dan ranije, 15.11.2016.godine. U tom dokumentu kao razlozi za moju suspenziju navode se odlazak sa treninga 4.11.2016.godine i izostanak sa radnog sastanka 5.11.2016.godine. Trener Petrović nije našao za shodno da obavi razgovor sa mnom i sazna moje razloge, čime je pokazao da djeluje ne kao šef stručnog štaba, već kao klupski redar, kojem je važnije demostrirati vlastitu moć pred medijima i klupskom upravom, nego se baviti otklanjanjem problema unutar igračkog pogona. Povrh svega, desetodnevni period koji je treneru Petroviću bio potreban da direktoru kluba podnese prijedlog za moju suspenziju pokazuje s kojom ozbiljnošću on doživljava klupske propise, iste one na koje se poziva u izricanju sankcija.

Tačno je da se trener Petrović i ja ne slažemo uvijek u mišljenju, ali razlike u mišljenju nisu i ne smiju biti smatrane za nedisciplinu. Pogotovo ne smiju biti korištene kao opravdanje za izostanak očekivanih rezultata. Od profesionalnog fudbalera očekuje se da pruži svoj maksimum na treninzima i na utakmicama u skladu sa trenerovim zamislima, ali ne i da bude poslušni sljedbenik svake trenerske misli.

buraz jesi ti otišao ili nisi :lol:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:58 am

Kaze lik da nema povrede discipline iako se u mnogo cemu ne slaze sa trenerom i ne slusa ga uvijek? Jarane jesil ti lud ili si budala, sta si?

Nadam se da se ovaj zeza
Željezničar ante portas !

ž'21
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:59 am

AsharaK je napisao/la:Kaze lik da nema povrede discipline iako se u mnogo cemu ne slaze sa trenerom i ne slusa ga uvijek? Jarane jesil ti lud ili si budala, sta si?

Nadam se da se ovaj zeza
Još otišao sa treninga i nije došao na sastanak. Trebalo mu je poslati poruku na fejsu i pitat ga što nije bio haha

Hurmasica
Kontakt:

pon nov 21, 2016 9:59 am

:rofl1: :rofl1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 17 gostiju.

Prijava