Mnogo istine u ovoj izjavi. Na žalost uz stvari koje Bašić navodi jedan od najvećih, ako ne i najveći izazov su tereni. Oni ne dozvoljavaju brz protok lopte, pasove, igru po zemlji, tehnički dotjeranu...Izbij-nabij taktika je najviše prouzrokovana lošim terenima, kao i osovnim neznanjem igrača.LARS1921 je napisao/la:Zrinjski, Željezničar i Radnik su tri kluba u kojima vidim zdrav sistem. Jako puno je do infrastrukture, do trenažnog procesa, ali i do kvalitete lige. Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...", u srž pogađa Bašić.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/nermin ... /161111121" target="_blank
da je normalna drzava Konakovic bi zbog kk Bosne sada trunuo u zatvoru,ali on je za nagradu premijer....zato se ja divim ovim ljudima kod nas u upravi kad su u ovakvoj drzavi i ovako nakaradnom sistemu uspjeli nesto....igla je napisao/la:KK Bosna vam je dokaz da su riječi Senada Misimovića da tim ne može izgraditi klub, ali da klub može izgraditi tim, brutalno tačne.
Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...
Leon_Professional je napisao/la:Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...![]()
![]()
![]()
Al djaba pricati i objasnjavati, ovdje se odmah od malih nogu uci kako ce pasti da dobije faul i kako ce odugovlaciti ako vodi.
Onda dodjes u Evropu i padnes misleci da je faul ali sudija ne svira, a ti pravis kontru drugoj ekipi.
I naravno da nije duh Kasper vracao dugove i rjesavao probleme. Ali,kao sto se manipulise visinom dugova jednako se manipulise i vracanjem istih.FKZ1921 je napisao/la:Pa ne vidim ja tu kontinuitet u upravljanju...Ipak se crte povlace od izbora do izbora. Cinjenica da je u UO podosta ljudi koji su i ranije bli(5 od ukupno 9,neki duze neki krace) to ne mijenja. Posebno i zbog cinjenice da je znacajnu ulogu u upravljanju klubom preuzeo predsjednik Nadzornog odbora,koji je takodje zvanicno izabran u januaru.Brkoo je napisao/la:@FKZ1921, Za mene je to uprava od dolaska Gredica u klub, prije toga je klub bio kao zarobljenik nesposobnih ljudi i lopova koji su ga doveli skoro do stecaja, o tome je Gredic pricao. Vecinu sadasnjih ljudi u klubu je Gredic uvukao u klub. Nakon odlaska Grede oni su dosli u prvi plan. Nije duh Kasper rjesavao nagomilane tuzbe, sredjivao stanje unutar samog kluba, ulagao u stadion itd.. To sto si ti naveo za mene je kozmeticka promjena jer se u klubu dobro i po zakonu radi i onda nije vazno da li je Amar Bajramovic predsjednik upravnog odbora ili je to Vedran Vukotic kad su obojca sposobni i kad ce obojca uraditi sve sto mogu i vise od toga za klub koji vole vise nego sebe. Slozio bih se sa tobom da se sa dugom ne treba manipulisati ali isto tako ne treba imati ni totalnu amneziju i zaboraviti kako se lose ranije radilo i dovelo do toga da klub bude duzan..
Teška tekma. Jeb.eni Rusi danas Bjerusi bili pravo. Gledaj Meše šta uradi. Gledaj juga. Na istoku raje više nego što će ovaj novi moći primiti. Eh kakve su ovo tekme bile. Sjećam se nakon revanša u Minsku bio doček na Grbavici i naši se pojaviše u hokejaškim dresovima.
Je li to ona kad je Bane slomio Paji nogu. To mi je jedina utakmica koju sam gledao sa zapada. I baš tu pred zapadom ga Bane polomio. Pape im igro, čini mi se da mu je to zadnji derbi bio na Grbavici.gavran je napisao/la:Model1964 je napisao/la:Kada vec ispunjavamo želje
Ja bih snimak protiv tepsija na Grbavici 1984 u proljece, kad Hadžibegic dobi crveni. Tada smo ih u drugom demolirali kao bircuz
@ godrina
Ja mislim da je Gavran, po konstituciji sudec
meni je najdraza pobjeda iz tog perioda 1:0 kad im Oda glavom dade go(Cobo im branio)Vlaski centrirao kao da je juce bilo a ne 82,83 ne sjecam se tacno
ja sam po konstituciji Manijak(mislim na pojedine delove tela)
Pitari čini mi se vodili 1:0 i 2:1, a vjerujte sekunde nisam bio uplašen da ih nećemo raznijeti.struja je napisao/la:Ko se sjeća derbija protiv pitara5:2 rezultat bio I one pjesme što je poslije toga napisana
Da nisu bagri možda trebali plakete uručit.FKZ1921 je napisao/la:Pa i prenaglaseno forsiranje i preuvelicavanje te price o dugovima je indirektno diskreditovanje rezultata u ovom periodu.avlami97 je napisao/la:Boldirani dio mi nije jasan i nisam primjetio da je iko direktno ili indirektno bacio mrlju na pomenuti period. Istina je da je spomenuto da su napravljeni veliki dugovi u periodu od 2003.-2014. godine. Složićemo se da je to istina, a ne mrlja.FKZ1921 je napisao/la:Grbavica je za nas puno vise od stadiona. Ona je nasa istorija,simbol,dom...dio tkiva. Otud ne cudi ovoliko emocija zbog pocetka gradnje istocne tribine. Ovo je bez sumnje znacajan dogadjaj za sve nas. I ne bi ga ni u kom smislu trebali problematizirati. Jel vrijeme,jel prioritet,ima li vaznijih stvari,kapacitet tribine,izvodjac,pa cak i rokovi...sve to nije bitno. Uvijek je pravo vrijeme,kad god mozes, uraditi neke stvari u i oko kuce. Po meni to tako treba gledati.
Nema veze sa istokom,ali ni ova prilika nije propustena za nesto sto jako iritira.
Prvo,to je prenaglasen populizam,hvalisanje i samoreklamerstvo...
Drugo,ne propusta se ni jedna prilika,pa ni ova, da se,direktno ili indirektno, baci mrlja na vrijeme,dogadjaje i ljude koji su bili u klubu u proteklih 6,7 godina. Smatram da se na ovaj nacin nepotrebno nanosi steta ugledu kluba i omalovazavaju se postignuti rezultati u ovom periodu. A oni su znacajni. Puna su nam usta price o toma kako smo najveci i najtrofejniji klub u drzavi. I to je cinjenica. Ne trebamo zaboraviti da je haman pola tih trofeja po kojima smo najtrofejniji,osvojeno bas u ovom periodu.
Imamo potpuno apsurdnu situaciju...Sami sebe napadamo i od samih nas se branimo.