Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet nov 11, 2016 11:22 pm

dobar momak je ovaj Basic i ima znanje nema sta,ima velikog potencijala u njemu i vidi se da zna sta prica...i sve ovo sto je nabrojao stoji ko kuca..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Veteran1965
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:26 pm

LARS1921 je napisao/la:Zrinjski, Željezničar i Radnik su tri kluba u kojima vidim zdrav sistem. Jako puno je do infrastrukture, do trenažnog procesa, ali i do kvalitete lige. Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...", u srž pogađa Bašić.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/nermin ... /161111121" target="_blank
Mnogo istine u ovoj izjavi. Na žalost uz stvari koje Bašić navodi jedan od najvećih, ako ne i najveći izazov su tereni. Oni ne dozvoljavaju brz protok lopte, pasove, igru po zemlji, tehnički dotjeranu...Izbij-nabij taktika je najviše prouzrokovana lošim terenima, kao i osovnim neznanjem igrača.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

igla
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:28 pm

KK Bosna vam je dokaz da su riječi Senada Misimovića da tim ne može izgraditi klub, ali da klub može izgraditi tim, brutalno tačne.

delinjo
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:34 pm

igla je napisao/la:KK Bosna vam je dokaz da su riječi Senada Misimovića da tim ne može izgraditi klub, ali da klub može izgraditi tim, brutalno tačne.
da je normalna drzava Konakovic bi zbog kk Bosne sada trunuo u zatvoru,ali on je za nagradu premijer....zato se ja divim ovim ljudima kod nas u upravi kad su u ovakvoj drzavi i ovako nakaradnom sistemu uspjeli nesto....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Leon_Professional
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:35 pm

Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...
:pljesak: :pljesak: :pljesak:

Al djaba pricati i objasnjavati, ovdje se odmah od malih nogu uci kako ce pasti da dobije faul i kako ce odugovlaciti ako vodi.
Onda dodjes u Evropu i padnes misleci da je faul ali sudija ne svira, a ti pravis kontru drugoj ekipi.

delinjo
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:42 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Tokom jednog istraživanja u našoj ligi gdje se analizrao derbi između Željezničara i Sarajeva, Željezničar je imao 70 šprinteva u tom meču. Isti taj Željo sa istim tim kadrom kada je igrao protiv Ferencvaroša imao je 150 šprinteva. Zašto to govorim? Dakle, spora je liga i protivnik ti ne dozvoljava da ubrzaš igru. Cilj je ubrzati našu igru. Mora se cijela liga podići. Ne može se samo Zrinjski podići, jer ostali nisu dobri. Naši igrači su jako nezreli, malo se vremena provodi na videoanalizama i teoriji. Igrač mora shvatiti da fudbal nije trčanje za jednom loptom. Igrač jedan u meču ukupno dvije ili tri minute ima loptu u svom posjedu. Šta radiš tokom ostalih 87? Gdje se krećeš? Kad? U kojem intenzitetu? Problem je što ne idemo od temelja, nego uvijek od krova. Izbacujemo jako puno školovanih trenera, ali nikako da se uhvatimo u koštac sa problemima i da napravimo plan makar za narednih osam godina. Nijemci od obdaništa kreću sa tim...
:pljesak: :pljesak: :pljesak:

Al djaba pricati i objasnjavati, ovdje se odmah od malih nogu uci kako ce pasti da dobije faul i kako ce odugovlaciti ako vodi.
Onda dodjes u Evropu i padnes misleci da je faul ali sudija ne svira, a ti pravis kontru drugoj ekipi.

nekako mi se Aco ubio za ove njegove igre od noge do noge, sa posjedom...haha
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Leon_Professional
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:43 pm

:rofl: :rofl: :rofl: Na 2 dodira :rofl1: :rofl1: :rofl1:

Republika
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:52 pm

Jeste ali ovdje imaš pičke od sudija koje ti to dozvole, ne sviraj tri takva prekršaja, a nakon drugog valjanja ostavi lolu tri minute vani i imaš s te strane mir. Ali jok, kad napišeš da je debil Jakupović koji je sudio derbi sudio tako jer ne zna skaču ti za vrat da ti oni dokažu da si ovakav ili onakav.

Jedno je samo tačno. Samo istina i pravlian sud o svemu može dovesti do poboljšanja. Lako je pričati o Ferencvarošu odavdje teorijom. Treba se dovesti na nivo uslova Ferencvarosa i onda govoriti i brojati šprinteve i dodavanja. Što reče moj najomiljeniji trener u PL BiH, volio bih da dovedu Sunderland i Stoke u Lukavicu pa da vidim igru pasova i kuraca palaca.

godrina
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:55 pm

covjek je vecinu u pravu, za drugu vecinu nisam upucen :P
tereni i ne davanje prilike mladim su bas problemi ove nase zamal saban lige
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

FKZ1921
Kontakt:

pet nov 11, 2016 11:59 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:@FKZ1921, Za mene je to uprava od dolaska Gredica u klub, prije toga je klub bio kao zarobljenik nesposobnih ljudi i lopova koji su ga doveli skoro do stecaja, o tome je Gredic pricao. Vecinu sadasnjih ljudi u klubu je Gredic uvukao u klub. Nakon odlaska Grede oni su dosli u prvi plan. Nije duh Kasper rjesavao nagomilane tuzbe, sredjivao stanje unutar samog kluba, ulagao u stadion itd.. To sto si ti naveo za mene je kozmeticka promjena jer se u klubu dobro i po zakonu radi i onda nije vazno da li je Amar Bajramovic predsjednik upravnog odbora ili je to Vedran Vukotic kad su obojca sposobni i kad ce obojca uraditi sve sto mogu i vise od toga za klub koji vole vise nego sebe. Slozio bih se sa tobom da se sa dugom ne treba manipulisati ali isto tako ne treba imati ni totalnu amneziju i zaboraviti kako se lose ranije radilo i dovelo do toga da klub bude duzan..
Pa ne vidim ja tu kontinuitet u upravljanju...Ipak se crte povlace od izbora do izbora. Cinjenica da je u UO podosta ljudi koji su i ranije bli(5 od ukupno 9,neki duze neki krace) to ne mijenja. Posebno i zbog cinjenice da je znacajnu ulogu u upravljanju klubom preuzeo predsjednik Nadzornog odbora,koji je takodje zvanicno izabran u januaru.
I naravno da nije duh Kasper vracao dugove i rjesavao probleme. Ali,kao sto se manipulise visinom dugova jednako se manipulise i vracanjem istih.
Kad slusamo pricu,stice se dojam da ljudi u klubu oka ne mogu otvoriti od vracanja dugova...Reklo bi se da ti na svakom koraku vise omce. A u sustini,klub od marta 2015.g ne vraca nikakve dugove osim reprograma i tekucih obaveza.
Prema izvjestaju kluba o poslovanju u 2015. g,prikazan je prihod od 5100000 km,od toga nisi vracao nikakv dug osim reprograma,potrosio si 3100000 km,imao suficit od 2 mil km a puna usta price o tome da su nas minute dijelile od stecaja. Takodje,prema izvjestaju koji je klub objavio,u 2014.g je prihod bio 2273000 km,potroseno 1554000 km. Znaci i u toj godini klub imao suficit od cca 700000 km. Pa kad smo to bili pred stecajem? I cemu forsiranje te price? Ona sigurno nije u interesu kluba.

godrina
Kontakt:

sub nov 12, 2016 12:34 am

napokon procitao sve... treba ovako jedan dan u sedmici dan sjecanja i opletite :D
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub nov 12, 2016 12:35 am

gavran je napisao/la:vidi istoka:

https://www.youtube.com/watch?v=q2nQUz6XnHE" target="_blank
Teška tekma. Jeb.eni Rusi danas Bjerusi bili pravo. Gledaj Meše šta uradi. Gledaj juga. Na istoku raje više nego što će ovaj novi moći primiti. Eh kakve su ovo tekme bile. Sjećam se nakon revanša u Minsku bio doček na Grbavici i naši se pojaviše u hokejaškim dresovima.

salle86
Kontakt:

sub nov 12, 2016 12:45 am

Gledajući ove klipove iz prošlosti može se primjetiti da igrači igraju da dobiju, igra se da se MORA zabiti gol
Danas sve nekako alibi igra, nemoj meni da ne bih pogriješio pa da mi kasnije je.bu sve. A jok daj meni loptu da uradim nešto pa da mi skandiraju. Tako bih ja to najbolje opisao.
Mada nije to samo problem kod nogometa, općenito tako živimo i razmišljamo. Nemamo vjeru u sebe, nemamo tu neku pozitivnu drskost, nemamo ambiciju da napredujemo, da budemo bolji. Parola "dobro je, samo nek ne puca".
Zato i jesmo kar.ina od države, samim tim i liga te klubovi u njoj.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub nov 12, 2016 12:57 am

gavran je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:Kada vec ispunjavamo želje :-)
Ja bih snimak protiv tepsija na Grbavici 1984 u proljece, kad Hadžibegic dobi crveni. Tada smo ih u drugom demolirali kao bircuz :-)
@ godrina
Ja mislim da je Gavran, po konstituciji sudec :-)

meni je najdraza pobjeda iz tog perioda 1:0 kad im Oda glavom dade go(Cobo im branio)Vlaski centrirao kao da je juce bilo a ne 82,83 ne sjecam se tacno

ja sam po konstituciji Manijak(mislim na pojedine delove tela :pljesak: )
Je li to ona kad je Bane slomio Paji nogu. To mi je jedina utakmica koju sam gledao sa zapada. I baš tu pred zapadom ga Bane polomio. Pape im igro, čini mi se da mu je to zadnji derbi bio na Grbavici.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub nov 12, 2016 1:03 am

struja je napisao/la:Ko se sjeća derbija protiv pitara5:2 rezultat bio I one pjesme što je poslije toga napisana
Pitari čini mi se vodili 1:0 i 2:1, a vjerujte sekunde nisam bio uplašen da ih nećemo raznijeti.

Tek sad vidjeh na Gavranovim novinama da nisu vodili 2:1. Počelo se zaboravljati.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u sub nov 12, 2016 1:32 am, ukupno mijenjano 1 put.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub nov 12, 2016 1:09 am

FKZ1921 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Grbavica je za nas puno vise od stadiona. Ona je nasa istorija,simbol,dom...dio tkiva. Otud ne cudi ovoliko emocija zbog pocetka gradnje istocne tribine. Ovo je bez sumnje znacajan dogadjaj za sve nas. I ne bi ga ni u kom smislu trebali problematizirati. Jel vrijeme,jel prioritet,ima li vaznijih stvari,kapacitet tribine,izvodjac,pa cak i rokovi...sve to nije bitno. Uvijek je pravo vrijeme,kad god mozes, uraditi neke stvari u i oko kuce. Po meni to tako treba gledati.
Nema veze sa istokom,ali ni ova prilika nije propustena za nesto sto jako iritira.
Prvo,to je prenaglasen populizam,hvalisanje i samoreklamerstvo...
Drugo,ne propusta se ni jedna prilika,pa ni ova, da se,direktno ili indirektno, baci mrlja na vrijeme,dogadjaje i ljude koji su bili u klubu u proteklih 6,7 godina. Smatram da se na ovaj nacin nepotrebno nanosi steta ugledu kluba i omalovazavaju se postignuti rezultati u ovom periodu. A oni su znacajni. Puna su nam usta price o toma kako smo najveci i najtrofejniji klub u drzavi. I to je cinjenica. Ne trebamo zaboraviti da je haman pola tih trofeja po kojima smo najtrofejniji,osvojeno bas u ovom periodu.
Imamo potpuno apsurdnu situaciju...Sami sebe napadamo i od samih nas se branimo.
Boldirani dio mi nije jasan i nisam primjetio da je iko direktno ili indirektno bacio mrlju na pomenuti period. Istina je da je spomenuto da su napravljeni veliki dugovi u periodu od 2003.-2014. godine. Složićemo se da je to istina, a ne mrlja.
Pa i prenaglaseno forsiranje i preuvelicavanje te price o dugovima je indirektno diskreditovanje rezultata u ovom periodu.
Da nisu bagri možda trebali plakete uručit.

amelaga
Kontakt:

sub nov 12, 2016 1:44 am

Pitanje za administraciju. Dali mogu povećati slova na forumu na telefonu? Jedinima opcija... ili da vi to možda uradite. Nisam nesto plaho star ali je zaista teško za citati, sitna slova. Hvala.

Plava Porodica
Kontakt:

sub nov 12, 2016 4:45 am

Dobro jutro.
Danas se revansiramo Splitu :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Dzezvar
Kontakt:

sub nov 12, 2016 6:46 am

Da nastavimo sa pricom od sinoc.
Mnogi od mladje raje ne znaju da je Meho Brozovic bio nas trener te da je presao kod komsinica.Nedugo poslije prelaska osvaja prvu titulu sa njima.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

gavran
Kontakt:

sub nov 12, 2016 6:48 am

Ogadicemo im fudbal
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava