Vidi, svi znamo kakvi navijaci znaju biti, pogotovo mi Balkanci kakvi smo. Mi nemamo sredine, ili je sve fenomenalno ili nista ne valja. Brzo letimo i prizemljenja su uglavnom bolna i iznenadna. Zato to najvise i pisem, jer ne bih volio da se otkaze podrska upravi. Cak i pojedinacni pljuvaci moraju biti brzo usutkani! Sa sportskog aspekta tragedija je sto smo uopste na ovom mjestu na tabeli, slozit ces se. Na duze staze bitno je samo nastaviti ovim putem. Po mojem rezonovanju Liga12 je biti nesto sto nam mora biti prioritet i ne vidim ikoga da je u ovom trenutku vise razmisljao o kosturu za tu sezonu od nas. Siroki i pogotovo Zrinjski ocekujem kao najvece konkurente sl. sezone. Od pitara ne ocekujem mnogo, jednostavno mislim da su oni istrosili svoje adute, a da su sve to preskupo platili na duze staze. Mada nikad ne znas, nije da potencijalnih para nemaju.SWRA_1921 je napisao/la:@storm_rider, naravno da je tragedija, sa SPORTSKOG aspekta, o tome valjda pricamo? Svi volimo i zelimo da gledamo evropskog Želju na nasem svetom stadionu koji ce se pokusati dovesti u red makar za to 1 i 2 pretkolo, a jos plus to donosi ogroman novac. Bila bi to sportska tragedija, jer se loseg koeficijenta ne bi mogli rijesiti narednih 5 godina, a taman smo prosle godine fin koeficijent nagurali, a da smo bili prvaci bili bi i nosioci. Zapamtite ovo, ko bude prvi put nosioc u ligi prvaka ima ogromne sanse da ucestvuje u evropskoj ligi, a ko prvi bude ucestvovao u grupnoj fazi taj ce odmaci svjetlosnim godinama ispred ostalih, zato bi bilo izuzetno lose izgubiti ovaj pozitivan niz od 5 godina izlazaka u Evropu jer ovako moras proci puno puno tezi put sto se do sada pokazalo haman nemogucim. Nadam se da ce Zeljo biti taj klub koji ce imati prvi tu veliku cast i privilegiju, a uz to i ogromnu finansijsku dobit.
Eh o tome sto ti pricas, nece klub propasti, pare ce se naci da se pokriju troskovi, ali neuporedivo teze nego da to uradimo preko Evrope. Tako bi i nasi igraci dospjeli u prvi plan jer su se uspjeli vratiti nakon prelose odigranih 18 kola sa potpuno remontovanom ekipom i u takvoj situaciji bi ponovo mogli prodati nekoga za odlicnu lovu i dodatno se pojacati.
A mislim da vise nije potrebno govoriti o tome da li treba pruziti podrsku trenutnoj upravi, mislim da se u tome svi slazemo i da trebamo teziti svi skupa da dignemo klub na veci nivo, svako na nacin koji je njemu najblizi.![]()
![]()
Sve i da zaredamo sada sa pobjedama, poraz mora kad-tad doci. Tada treba pokazati podrsku najvise. Najsretniji bih i ja bio sa Europom naravno i osvojenim Kupom.