uto nov 08, 2016 9:32 pm
@ChWilla nemam bas vremena u toku dana da pisem pa ti sa malim zakasnjenjem odgovaram na nesto na sto u sustini i nema potrebe da se odgovara.
Zapravo ovo je kao nekakav produzetak posta od danas.
Slazem se sa svim sto si napisao, mislim da je Darko dar od Boga Petrovicu jer da se nije pojavio,bukvalno ni od kud, mi bi zadrzali ono
mjesto na tabeli na kome smo bili po dolasku Petrovica. Ipak mislim da si fulao sustinu sa ovim kada si rekao za Jovana da on
moze jako mnogo. To da li moze i koliko moze nije uposte bitno,bitno je koliko moze sada u ovom momentu. Cinjenice govore da on trenutno ne
igra bolje nego ovi pobrojani koji su kao ugrozeni ili prekrizeni.Jednostavno receno svi moraju da budu ravnopravni.
Znamo mi svi koliko moze Bekric ali trenutno ne moze. Djelimicno to ne pokazuje upravo zbog Blagojevica. Znamo mi koliko moze Jahic,ali to
ne pokazuje na terenu zbog toga sto mu je neko,vjerovatno onaj ko ga sada tjera,
ljetos dozvolio da ne dolazi na pripreme. Moze Nikolic jako puno to je pokazao gdje god je igrao. Moze i Stanic i on je to pokazao mnogo puta.
Moze i Dzenis i jedan je od najtalentovanijih igraca koje imamo,da ne kazem koliko nas je sve zaduzio svojim famoznim golom u Budimpesti...
Zapravo svi pobrojani su pokazivali kod nas jako mnogo (osim Nikolica koji je pokazivao to isto negdje drugo) i ne zasluzuju da Jovan Blagojevic
koji kod nas nije pokazao nista uziva bolji status od njih. Kada je tek dosao Petrovic,krivci za lose rezultate su bili Husic,Bevab i
grupa koja je tada dobila raskid. Posreci se da se pojavi Markovic pa donekle i Krizman i najvise Darkovim zaslugama mi izlazimo iz krize. Sada
je za sve kriv Jahic skupa sa Bekricem,Beganovicem i Stanicem. Jedva cekamo proljece jer ce nas Zeba izvaditi iz krize.Prije toga je
krivac za sve bio Sadikovic pa se jedva cekao Bekric da bi Blagojevic imao s kim igrati. Ipak ako ne dodje na zimu neko ko ce zakucati
Blagojevica i Radinovica za klupu mi nismo nista uradili. Slusacemo pricu kako Zeba nije onaj stari,kako igra preko neke stvari,kako se nije
spremio,kako je igrao bolje u Slobodi jer je imao vecu platu i sta sve ne,a problem ce biti isti.
Ponasamo se prema ljudima koji su nas zaduzili,koji su igrali za Zelju kada niko nije htio,koji su postali maltene legende kluba kao prema
nekakvom otpadu koji kada ti vise ne treba bacis u smece. Za uzvrat ocekujes da ti se negdje osmjehne nekakva sreca, da te Bog pogleda kada je
tesko kao sto te pogledao u Budimpesti naprimjer.Da te ljudi ne tuze. Ne ide to tako. Ne bi slavku Petrovicu nista falilo
da je kada je dosao ostavio petoricu fudbalera do zimske pauze i stekao nekakav uvid u to kakvi su stvarno igraci.Jok bitno se pohvaliti da ti
kao znas sve o njima od prije i da se nalaze u nekakvoj famoznoj kartoteci. Ne bi nista falilo Slavku i
ostalima da sacekaju Jahica da prodje pripreme pa da se vidi da li moze da se vrati u formu koja bi nas zadovoljila.Nema puno takvih igraca na
nasim livadama pa da ga zamjenis kao od sale a da te jeftinije kosta. Isto vrijedi i za Bekrica,Beganovica i Stanica.
Ne valja nam nacin rada i uhodane procedure kada je u pitanju igracki kadar. Kada se pojavi neko na trzistu da je raskinuo
ugovor odmah ga potpisujemo,a kada neko odigra dvije slabe utakmice odmah mu treba raskinuti ugovor. Slavko rece da nece niko doci u klub bez
probe makar se on zvao Franc Bekenbauer, izgleda da je Zeba veci igrac od pomenutog. Nekad pred kraj prosle sezone sam napisao da prioritet
kluba kada su u pitanju pojacanja mora biti iznalazenje nacina kako da se produzi boravak Nerminu Zoloticu. I danas mislim da nam takav tip
igraca nedostaje. Ako bi recimo imali varijantu u kojoj bi igrali Zolotic i Markovic kao dva defanzivna vezna ili u jos boljem slucaju Tomic i
Zolotic igranje Bekrica/Zebe bi imalo smisla i njihov doprinos na terenu bi bio ogroman. Varijante u kojima ce igrati Blagojevic i Radinovic
zajedno nemaju nikakvog smisla i njih dvojica zajedno ne mogu igrati. Ako im dodas jos Bekrica/Zebu fijasko je neminovan. Mene Blagojevic
podsjeca na jos jednog naseg neuspjesnog igraca,Stanceskog. Covjek zna s loptom zaista mnogo. Otkriva se dobro, fino primi loptu,ali kada
treba s njom nesto uraditi on ne zna sta ce. Tako da pored te famozne lijeve strane moramo iznaci rijesenja koja su bolja od Blagojevica i
Radinovica.Hoce li to biti Jahic,hoce li to biti neko od povratnika u nas dres,hoce li to biti neki stranac to nije bitno. Bitno je da taj
neko bude rijesenje nasih problema a ne jos jedan problem.
Za kraj ne bih zelio da neko pomisli da ja imam nesto protiv Petrovica,zapravo mi je jako drago sto je tu i nakon dugo vremena na pojedinim
utakmicama pocinjemo da se ponasamo kao prava ekipa. To je njegova zasluga,nema tu sta da se prica.
On je dobar trener,ali je jako kontradiktoran i pokusava gasiti vatru onako kako bi je navijaci htjeli gasiti. To vrlo cesto nije najbolje rijesenje i
to moze biti razlog zasto nije dobio pravu sansu u Njemackoj. Ne bih volio da ga takve metode kostaju posla.