Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

1921.ba
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 24, 2016 12:57 pm

razbicemo ih 0-1.... gorazda naravno :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Charlie Sheen
Kontakt:

pon okt 24, 2016 1:07 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:Baš zbog toga i govorim da se ne otvaramo onako kako znamo, onako kako se očekuje od šampiona :D Što se mene tiče, neka igramo kao što igramo na derbiju, gdje je bitnije sačuvati svoj gol nego ga zabiti. Lendrić je mačka, ako bude svoj on nam je igrač više, posebno otkad više nije žuti :)
Ako budemo odigrali kao na derbiju izgubicemo,jer ono sto su njanje fulile ovi nece.Nasa najbolja itakmica je protiv Radnika i nadam se da ce ponoviti tu utakmicu sa zeljom i vjerom u tri boda.Mi nismo u poziciji da kalkulisemo,svaku utakmicu moramo ici na tri boda.

boccaccio
Kontakt:

pon okt 24, 2016 1:14 pm

Tacno je da je nasa najbolja utakmica pod Slllavkinim vodstvom, a i inace u ovom dijelu prvenstva bila protiv Radnika. I ja prizeljkujem takav stav cijelog tima u narednom prvenstvenom susretu. Dobra je stvar sto smo rijesili kup utakmicu i moci cemo uci svjezi i bez problema protiv Sirokog. Siroki ce, bar se nadam, bar malo izgubiti na svjezini u kup utakmici koja nece biti lagana za njih, morace dati sve od sebe da pobijede Slobodu, sumnjam da ce odustati od kupa, jer im mjesto u prvih 6 ekipa u prvenstvu nije zagarantovano. To je jedna sitnica koja moze da bude veoma vazna za tu nasu utakmicu. Trebali bi biti svjeziji, i trebali bi izaci sa stavom kao protiv Radnika. Ja sam ubijedjen da ako bi bili u stanju igrati utakmice kao sto smo igrali tu protiv Radnika, da bi mogli svakoga pobijediti, nebitno da li je u pitanju domaca utakmica ili gostovanje.

chile
Kontakt:

pon okt 24, 2016 1:25 pm

Meni je ova utakmica protiv olimpika bila najbolje od Zelje sto sam vidio bas poodavno, ako izuzmemo ona dva primljena gola i nonsalanciju kod istih.
Bilo je i lijepih pasova, duplih pasova, suteva iz daljine, utrcavanja jos da je borbenost bila na nivou garantujem da bi vukovi iz mreze vadili dvocifren broj lopti.
U biti onako nesto de trazi od igre s tim da treba podici borbenost i koncentraciju na veci nivo.
Uz takvu igru i vjerujem bolji teren na proljece i publika ce se vratiti na Grbavicu a s tim dolazi ljepsi ugodjaj i cjelokupna atmosfera.
Je da ce biti zesko s ozbiljnijim protivnicima ali treba teziti k tome, narocito sutevima s distance ako smo kad imali igraca sposobnih za to sad ih imamo.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Hurmasica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 1:37 pm

Stvarno bi trebali češće šutati iz daljine. Gledao sam npr. Lazića na treninzima kada vježbaju šuteve i stvarno momak ima odličan šut ali na utakmici to ne koristi. Krene ulaziti u sredinu i uopšte ne gleda prema golu već samo kako će dalje proslijediti loptu i baš zbog te neodlučnosti propusti odličnu priliku za udarac. Mada nije to samo problem kod njega, već kod dosta igrača u našem timu. Uvijek neki potez viška.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Okolele
Kontakt:

pon okt 24, 2016 1:42 pm

I Miro treba vise sutati..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sajo10
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:03 pm

Kako je lijepo vidjeti kadete i juniore na prvom mjestu ponovo! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

cala
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:04 pm

Cesto je to do trenera. Igraci znaju sutati ali rade po trenerovim naredbama. Mi smo uvijek imali barem jednog dobrog sutera u ekipi ali izgleda da je jedini Zeba imao potpunu slobodu po tom pitanju.

exbabilon
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:14 pm

Ma samo nek se iskristalise ekipa, sistem igre, akcije i kretnje, doci ce i sutevi. Kada istih 15 igraca igra non stop, kada svaki od njih zna tacno sta ostalih 14 mogu, onda ce to sve leci na svoje. Par puta u zadnjim utakmicama se tacno vidi da u jednom trenutku neki igrac izabere sut iz daljine i to bude najgora moguca opcija, a nekad kad je to jedina logicna, uvali nekog drugog igraca. Sve je to stvar uigranosti, poznavanja saigraca, njihovih mogucnosti. Ja mislim da je ovo sto imamo jos uvijek krpljenje. Kad ova ekipa pojacana sa ogranicenim brojem dobrih igraca prodje pripreme sa Slavkom, odigra u kontinuitetu odredjeni broj utakmica, sve ce to doci na svoje. Ja se samo nadam da ce Uprava znati ispostovati strucni stab i prvi tim kao sto je znala dok su bili Edis i Kostic. Vjerujem da je para manje, dosta se trosi, a ne zaradjuje se pretjerano, ali Slavko mora dobiti iste uslove, pripreme, karantin, pojacanja.. pa makar se napeli ko zabe.

Republika
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:18 pm

(FOTO) Pet juniora FK Željezničar potpisali ugovor sa klubom sa Grbavice

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/foto ... vice/70073

Leon_Professional
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:23 pm

Kurtanovic ce biti dobar igrac, samo da se malo nabilda u gornjem dijelu tijela. Jusufi tu I tamo, msm da je on najlosiji od ovih 5 igraca.

sajo10
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:30 pm

Malo me cudi da se nije Amir Velic nasao u ovom krugu igraca. Ipak je bio jedan od standardniji igraca i u U17 reprezentaciji. Mozda ipak nije tog kvaliteta kao Sabanadzovic i Besirevic. I sta je sa onom dvojicom koji su se spominjalii u kontekstu zajedno s Besirevicem kad je Slavko dosao? Aldin Sehic i Benjamin Sehic...

Pinkii
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:38 pm

Je li to nije potpisao ni onaj sto nosi broj 70 ?

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:39 pm

Pinkii je napisao/la:Je li to nije potpisao ni onaj sto nosi broj 70 ?

Hajdarevic. Ne..

Pinkii
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:41 pm

Steta. Velika steta za njega i Velica. Momci su zasluzili da potpisu. :(

SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:51 pm

arelinho je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Malo me cudi da se nije Amir Velic nasao u ovom krugu igraca. Ipak je bio jedan od standardniji igraca i u U17 reprezentaciji. Mozda ipak nije tog kvaliteta kao Sabanadzovic i Besirevic. I sta je sa onom dvojicom koji su se spominjalii u kontekstu zajedno s Besirevicem kad je Slavko dosao? Aldin Sehic i Benjamin Sehic...
A što uvijek mora biti do kluba? Šta ako nije on htio da potpiše?
Haha polahko, nisam mislio nista posebno s ovim postom. Opcenitno nako. :) Nemora se svaki post koji se ne poklapa sa ostalim, posmatrati kao negativan. Ja Velica ne drzim na istom nivou kao Anela i Amara, da se razumijemo, samo kazem da mi je malo cudno. Mi trenutno u omladinskom pogonu nemamo igraca tipa "Gojaka", "Amira", "Armina", da bi namjerno odbijali ugovore i trazili nesto vise, tako da to da neko nije htio da potpise u opste ne vjerujem. :)

Grbavica
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:53 pm

Ne mora biti neki "vanserijski" talent da ne potpiše ugovor. Bitno je samo da ima "ambiciozne" roditelje i maštovitog menadžera. Nije se jednom desio takav slučaj.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

vrbanjusa
Kontakt:

pon okt 24, 2016 2:58 pm

Evo jedna moja priča, valjda će vam se svidjeti :-)

Mehmeda majka budila, budila. Ustani sine Mehmede. Da, ustani sine Mehmede.
Ako sam nešto u životu želio to je da igram kao Mehmed. Znate vi koji Mehmed. I da mi stari, provjereni poznavaoci fudbala sa Željinog stajanja pjevaju „ustani sine .....“
Mehmed Meša Baždarević, posljednji fudbalski romantik na ovim prostorima. Na bh prostorima. Bilo ih je i kasnije i na Balkanu a i širom svjieta ali Meša je naš i njega vrijedi pominjati. Ne zato što je aktuelni selektor bh reprezentacije nego što je Meša naš Baggio, Maradona ili Cruyff, njihovi fudbalski romantici. Svjetsko a naše.
Moji počeci i saznanja o fudbalu su bila vezana isključivo za Želju, Grbavicu i Mešu. Sve što sam tada znao je da navijam za Želju i ako ponašanje bude zadovoljavajuće vodiće me na Grbavicu da gledam Mešu. Vrlo jednostavno.
Cijele sedmice se pripremaš kao za Bajram. Ne možeš da dočekaš trenutak polaska prema stadionu, iako je udaljen jedva jednu trolejbusku stanicu. Tada nismo imali neke silne opreme kluba, nismo imali šalova, zastava, dresova. Ali smo imali veliku i volju i želju da budemo tu, subotom ili nedeljom kad se već igrala utakmica. U pamćenju duboko urezano ostaju zvukovi tranzistora iz većine stanova i javljanja reportera iz Rijeke, Osjeka, Niša.
Put prema stadionu i iščekivanje ulaska na jednu od tribina, većinom je to bio stari drveni zapad, u mom dječijem mozgu je trajao cijelu vječnost. Nikad stići. Još dok se amidže (kojima ovim putem javno zahvaljujem što pripadam plavoj boji) pozdrave sa svim poznanicima a ja kao siroče stojim i čekam da nastavimo. I tako svaki put.
I onda se ukaže velika zelena površina i neki momci u plavom, kasnije ću saznati nadimak „sarajevski plavi“. 10 momaka u plavom i Meša. Pratiš, upijaš svaki korak, dribling, pas, šut da bi kasnije na prašnjavoj livadi to isto bezuspješno pokušavao.
Meša „joj je znao sve“, nije samo floskula nego dokazana činjenica. Predvodnik generacije koja je igrala polufinale kupa Uefa je morao sa loptom znati sve. Centralni vezni kako se sad ta pozicija zove, sa fantastičnom motorikom, pregledom igre i zadnjim pasom. Kad se moderno objašnjava ko je i šta je Meša. Kad si zaljubljenik u loptu, što mi koji se okupljamo ovdje i jesmo onda samo možeš reći, fudbalski romantik. Romantik koji zbog nepravedne sudijske odluke propusti Italiju 90, romantik koji zaigra za svoju zemlju iako je u tom trenutku sudbina te zemlje jako neizvjesna, romatnik koji se vrati na Grbavicu da se oprosti od najdražeg dresa i rukom na bijeloj majici napiše „Željo za život cijeli“.
Meša je fudbal igrao u ritmu one lijepe sevdalinke koju su mu pjevali sa tribina Grbavice. Mehmeda majka budila...
21 10 4

Petrović Slavko

sajo10
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:00 pm

Grbavica je napisao/la:Ne mora biti neki "vanserijski" talent da ne potpiše ugovor. Bitno je samo da ima "ambiciozne" roditelje i maštovitog menadžera. Nije se jednom desio takav slučaj.
I to sto kazes...

1921.ba
Kontakt:

pon okt 24, 2016 3:10 pm

hajdarevicu je manager hase tiric
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava