čet mar 03, 2016 10:09 pm
Ja cu sa ovim postom stavit kraj na pricu za Memiju. Slazem se sa sergejevicem i stormom da treba stati sa ovim. Ali par vas jako ide na zivce sto , par kritika upucenih Memiji , pretvarate u neko pljuvanje i dramu
Ja nisam vidio da iko pravi dramu oko njega. Pomenuto je u par analiza da nije bio bas dobar, i pod tim su istaknute neke situacije. Niko Memiju odronom i slicno nije nazivao.Prica se rastegla vise u principu jest- nije tako.
Ovdije se izgleda ne radi o Memiji, vec potrebi da pojedinci sa nekom reputacijom uvazenih forumasa, bliskih klubu budu uvijek upravu, i ono hajmo jedni drugim lizat supak ,i ove ostale etiketirat ko pljuvace.
Ja vecinu ovih koje sad prozivam, postujem i cijenim, ali ne volim kad se izvrcu neke stvari.
Cijenim vas ko navijace, forumase, bliske manje vise klubu, da li snimate tekme, hodate oko uprave ili ste u bilo kakvoj funkciji u klubu. Nemam ni problem da imamo razlicito misljenje, i da pogrijesim ,reci cu , pogrijesio ucinilo mi se i slicno.
Evo maksuz sam pogledao 15 tak minuta od Kerimovog ulaska. Zaista osjecaj za prostor i gledanje tekme je sa sjevera i na tv je nebo i zemlja.
Ali u tih 15 minuta **** sam stavio na to Memijino neko nonsalanto ponasanje.
Evo sta sam primjetio. 2 puta akcija Sirokog u kojima Sinisi pomaze Blagojevic, dok Memija jednom lagano a jednom u nekom blagom trku se vraca, udaljen po 10 do 15 metara od tog igraca.
Sad ne pricam o prodoru kad ih je prosao Barisic, jednoj usporenoj akciji, vracanju nazad lopte, pa oduzetoj lopti.
Ima 2 situacije gdje se vratio, pomogao,ono u njegovom stilu.
E sad da li je njemu Edis rekao da bude toliko isturen, da se ne vraca toliko, ako jeste onda ok. Ali poredeci par puta gdje Tiago se vraca i gdje brani pristor , i gledajuci gdje je Memija, ispada da je bio istureniji od Tiaga.
Ljudi mi smo se u tim trenutcima branili i igrali na kontre. Vidjecete da smo stajali na nasoj polovini. Uvlacila se nervoza, i jednostavno svi smo morali brzo zatvarati prostor.
20 godina gledam jednog covjeka koji sjedi uvijek na istom mjestu na sjeveru i ne propusta utakmicu, sad vec haman i dedo, koji u jednom trenutku, govori Lendric trci i ganja ko navijen, a Memija usao 10 minuta i ko krepan se vraca nazad. E dedo kad te vidim sljedecu tekmu , recu ti da si picka pljuvacka.
Eto toliko od mene, ja zaista necu vise se raspravljati, nisam ni imao namjeru.
Sto bi reko Minjore , Kerim ce nam zacepiti usta u narednim tekmama. E pa Kerime zacepi , ja ti to zelim vise, nego svi ovi sto te brane od nas pljuvaca. Ja nit moram pisati nit pljuvati, a samo ti budi onaj stari, niko sretniji od mene.
Pozdrav svima...