Velika pobjeda, kako smo igrali nije uopste bitno, ali ovo je velika pobjeda. Cestitam igracima i Slavku, a sad malo o ekipi
Da se razumijemo igra nam je bila karnasta i osim vise zelje i borbenosti nista nije bilo novo. Utakmicu je pobijedio Slavko Petrovic. Sa svim promjenama je pogodio osim sto mu ja zamjeram sto nije stavio Boku, a ne bremesnog Jahu i nesigurnog Kosorica. Sve ostalo kapa dole
Ulazim na Grbavicu i vidim 4 000 ljudi u utakmici protiv drugoligasa. Zeljo osmi i dodje ti 4 000. To samo moze Zelljo. Nakon primljenog naseg gola pomirio sam se da ce ostati iks ili cemo izgubiti. Nisam se nervirao jer smo prosjecna ekipa. Igrace koji igraju u Zelji podijelio bih u cetiri kategorije:
1.Psihicki bolesnici ( Ugljesa, Husic ) no comment, budaletine
2. Pickice ( Bevab, Secerovic ) ono kad se bojis sjene svoje
3. Misevi ( Bekric, Lendric, Kosoric), najgora skupina, Bekric je pravi miško koji ne moze lopte primiti i ne igra dok ne povedemo 2,3: 0, pa se on opusti, a Lendric je toliko ufuran, pa Boze dragi on je imao katastrofalne dvije sezone prije dolaska kod nas, vratili smo ga u zivot, pjevali pjesmice i njega zamjenis poslije ocajnih 400 minuta koje igra i on ti suta na klupi, nisam vidio sta je ono bilo, marker ili flasica. Aco Kosoric, branio sam ga, ali on sa ocajnom formom i floskulama i bajkama na presovima ne moze igrat u Zelji.
4. Igraci koji mogu samo u Zelji igrati, ali bukvalno ( Stanic, Beganovic). Da se razumijemo ne mogu igrati u ispod prosjecnom klubu HNL ili JSL, a i to je upitno, ali njihov odnos i ljubav prema klubu su primjer svima.
Ja sam stekao ovakav dojam o ovom Zelji i nek je Celi Bog na pomoci jer cemo pobjedjivati samo dok se budemo srcano borili i smanjivali apetite i price o titulama jer je rijec o prosjecnom timu sa preplacenim igracima gdje kolo vode misevi.
Jahic djeluje zahrdjan, ali necu nigdje da ga svrstam jos je rano, Lazic i ovaj novi dvojac nedovoljan za ocijeniti. Uglavnom djeluju solidno i mogu nam pomoci. Nasu djecu necu etiketirati osim Dzenisa ,ali mi je Memija blizu ovim misevima. Fudbaleri i oni koji zasluzuju Zeljin dres su : dvojica Stevanovica, Blagojevic i Bokačini. Ovdje moze i Lendric kad se malo spusti

i svako dijeto poniklo u Dolini
Svi u Doboj. Poginuti, pa sta bude. Volim te Zeljo !