Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 28, 2016 6:54 pm

Moze ukratko sta se novo desilo od juce posle utakmice posto nisam nikako na forum ulazio..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

SWRA_1921
Kontakt:

ned avg 28, 2016 6:55 pm

Jbte valja i nama ovoj Mladosti u goste, a bolji su od Celika jedno 10x :D

LARSSON
Kontakt:

ned avg 28, 2016 6:56 pm

Okolele je napisao/la:Moze ukratko sta se novo desilo od juce posle utakmice posto nisam nikako na forum ulazio..
Ništa :ganja:

salle86
Kontakt:

ned avg 28, 2016 6:57 pm

manwhosoldtheworld je napisao/la: Takvo razmisljanje nije bilo na relaciji Djelmic-Memija. Djelmic se nikad nije vracao nazad da pomogne odbrani i Memija je u vecini slucajeva sam ostajao u odbrani. Memija iako ima vidni pad u svojoj igri opet je tu negdje sa Sinisom a ako ne i za dlaku bolji. Zato ne vidim neko silno forsiranje Sinise. Pogotovo ako Memija zapne pa opet pocne sa igrama iz europe Sinisa mu nece moci ni "prismrditi".
Lično mi Kerim odavno ide na kur.ac. Očekivao sam od njega mnogo a ne daje ni 20% I sve gore izgleda, a trebao je biti nastavak Bajića i Amira.
Ali nije Siniša toliko dobar da ovaj drugi nikako ne dobija priliku. Makar malo i rizikovali ali moramo forsirati bar jednog mladog igrača a nekako ta pozicija bi najmanje trpila. Puno lakše nego da "mora" igrati Žerić, Mujaga, Đenis, Kemo
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Morzhy
Kontakt:

ned avg 28, 2016 6:57 pm

Mladost iz Doboja kod Kaknja druga na tabeli...strašno!

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

LARSSON
Kontakt:

ned avg 28, 2016 6:58 pm

A jes loš široku u pm :lol:

SWRA_1921
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:00 pm

Sada nam dolazi Krupa koja igra vrh, a onda idemo Mladosti koja dere sve redom, pa nam dolazi Jajce koje je mlatnulo i Sarajevo i nisu uopste naivni, pa idemo Radniku, koji ce se svetiti Ćeli, pa onda derbi i ponovo sve u krug. :D Daj Boze da ugrabimo prvih 6 kako je krenulo. :P

omladina1921zeljina
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:05 pm

Ima li kakvih naznaka hoće li bit trening utakmica, prijateljskih u ovoj pauzi? Čisto da vidim kako će Ćelo to upravljat.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

Dolina
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:09 pm

Protiv Krupe bi komotno mogao i Marković zaigrati, ili umjesto Bekriča ili Beganovića. Lendra malo na klupu, neka Križman malo osjeti Grbavicu, Jahić će vjerojatno igrati a što ne i Stana. Morat će Čelo malo karte promiješati.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ChWilla
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:10 pm

to možemo i mi s foruma. a pred ćelom je mnogo teži zadatak - napraviti tim sa glavom i repom.
gradi željo boli te *****

manwhosoldtheworld
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:12 pm

salle86 je napisao/la:
manwhosoldtheworld je napisao/la: Takvo razmisljanje nije bilo na relaciji Djelmic-Memija. Djelmic se nikad nije vracao nazad da pomogne odbrani i Memija je u vecini slucajeva sam ostajao u odbrani. Memija iako ima vidni pad u svojoj igri opet je tu negdje sa Sinisom a ako ne i za dlaku bolji. Zato ne vidim neko silno forsiranje Sinise. Pogotovo ako Memija zapne pa opet pocne sa igrama iz europe Sinisa mu nece moci ni "prismrditi".
Lično mi Kerim odavno ide na kur.ac. Očekivao sam od njega mnogo a ne daje ni 20% I sve gore izgleda, a trebao je biti nastavak Bajića i Amira.
Ali nije Siniša toliko dobar da ovaj drugi nikako ne dobija priliku. Makar malo i rizikovali ali moramo forsirati bar jednog mladog igrača a nekako ta pozicija bi najmanje trpila. Puno lakše nego da "mora" igrati Žerić, Mujaga, Đenis, Kemo
Ovdje pricamo o Memiji koji je desni bek a desnog beka nije vidio ocima godinu i po. Njega je Odovic stavljao na desnog beka sto je njegova pozicija i vidjelo se da perfektan a onda je pocelo izmisljanje pozicija.

Hurmasica
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:16 pm

Naš najveći problem je upravo što ste i rekli ranije, hemija u ekipi. Nema međusobne podrške, ispravljanja tuđih grešaka, nema jednostavno tima na terenu. Ne vjerujem da je to radi toga što su neki u svađi pa eto atmosfera poljuljana već više bih rekao da ako ne otvorimo utakmicu kako treba uvuče se nepotrebna nervoza u ekipu i više niko nikome ne vjeruje na terenu, a Kostić nije imao autoriteta ili možda znanja da razdrma glave igračima. Za to ipak treba neko iskusniji, ko je prošao sve i svašta sa timovima, mangup, a takav je upravo Slavko.
Psihološki smo trenutno tanki pravo jer eto baš jučer vidim. Dade Bekrić gol majke mi tačno se više naši igrači sjebali kad su loptu vidjeli u mreži nego igrači Čelika. Nakon toga dođu i ti neshvatljivi, barem meni, padovi u igri, a to znači samo jednu stvar - nedostatak samopouzdanja. Eto vratite malo film, protiv Viteza se mučimo i umjesto da zapnemo mi u drugom poluvremenu padamo totalno i gubimo živce na glupostima, protiv Zrinjskog perfektno prvo poluvrijeme i kad svi očekujemo da nastavimo u tom ritmu, mi se povučemo i primamo gol. Haj' što primamo gol al' reakcija ekipe nakon toga je katastrofalna u najmanju ruku k'o da smo gol primili u 85. minuti a ne 55. Protiv Čelika dajemo gol i sami sebe isprepadamo nakon toga i šta se desi? Glupost Husića na samom kraju utakmice. Na stranu to što je on igrač sa bubicama u glavi ali je do onog penala odigrao sasvim solidnu utakmicu.
Pozitivna stvar je to što se za 13, 14 dana sa dobrim šefom kao što je to Slavko Petrović, psiha igrača može dovesti u neko normalno stanje koje se može dodatno poboljšati pobjedom protiv Krupe. Dakle, individualni kvalitet imamo itekako i nemojte crnjačiti kako u ovoj ekipi nema igrača za vrh tabele jer ima itekako. Problem je psiha kod većine igrača, nedostatak samopouzdanja, a šta je tome razlog stvarno ne znam. Obavio je Slavko razgovore sa svakim igračem, sigurno je shvatio i sam gdje je problem i siguran sam da će se to riješiti do utakmice sa Krupom. Neko kaže Ćelo ne zna u šta se upustio... znao je on i u gorim situacija biti vjerujte mi.

Ma yebeš mu mater, mogu ja biti ljut dan, dva zbog igre ali nakon toga opet sve po starom. Iščekujem utakmicu, sanjam punu Dolinu i uvijek me obuzme neka euforija kada se spomene Željo. Dohavizati se na pauzi, izvršiti remont lokomotive i protiv Krupe istrčati u stilu starog, dobrog Željezničara!

:zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cikazubo
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:17 pm

Sutra nešto potpisujemo sa SD-om ?

ChWilla
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:18 pm

memija je i dalje, do dana današnjeg svoje najbolje partije u bilo kakvom kontinuitetu odigrao na desnom krilu. ja sam prvi za to da ako su on i siniša bare-bare igra on, to sam napisao nekoliko stranica prije. ali vjeruj da ni on sam nije načisto još uvijek šta mu više odgovara...
gradi željo boli te *****

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:18 pm

Gledaj kaki smo mi maleri. U mladosti najbolji igrac Husic kod nas onaj na mrve stao..

Elegant
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:23 pm

Sto je los ovaj Siroki. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:26 pm

Valja nama za dvadeset dana na megdan Mladosti :cry:

Sent from my LG-K350 using Tapatalk
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LARSSON
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:29 pm

27-2-3

Povedi nas Salko do titule :shisha:

Al baš široki loš, treba maznut onog Barabana :lol:

cikazubo
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:32 pm

ChWilla je napisao/la:memija je i dalje, do dana današnjeg svoje najbolje partije u bilo kakvom kontinuitetu odigrao na desnom krilu. ja sam prvi za to da ako su on i siniša bare-bare igra on, to sam napisao nekoliko stranica prije. ali vjeruj da ni on sam nije načisto još uvijek šta mu više odgovara...
Ma on je i zaboravio igrat krilo, a nekad je baš dobro djelovao na tom desnom krilu, znao napast licem, brz, jak na nogama, gurne je u for i bez puno kalkulacija šalje oštru u 16, tad je bio možda i najbolji u u21 repci, posle ga Oda vrati na beka gdje je opet bio odličan, nakon toga slijedi blagi pad što je savim logično za tako mladog igrača koji igra i PL, i kup utakmice, te za 2 kategorije omladinskih selekcija, ali mi umjesto da se momak podrži Edis ga zakuca na klupu jer je doveo nekog Sinišu iz Pazara koji neće u jači klub od Želje nikad, i na kraju imaš uništenog Memiju koji je bio na dobrom putu da napravi finu karijeru i nama donese fin novac, loša politika jednostavno.

Rammus
Kontakt:

ned avg 28, 2016 7:37 pm

Dobro ste to rezimirali da je nama najveći problem što nismo ni T od tima. Samim tim ne znam ni što prizivate pojačanja, nije do igrača pojedinačno. Jednostavno kao kolektiv djelujemo katastrofalno i kada i ako se to sredi i sa duplo gorim igračima ćemo imati duplo više bodova nego sad. Ja garantujem da Pozder, Nikolić, Šećerović, Dženis...itd odu u neki "slabiji" klub (slabiji po imenima, finansijama) da bi dominirali ili ako ništa bili sasvim korektni igrači, jedni od najboljih u timu. Nešto slično je bilo npr. s Livajom, čovjek ovdje kao da je najgori bek na svijetu, ode u "slabiji" tim i bude jedan od boljih igrača. Problem je tim, kolektiv, a ne pojedinac i meni samim tim nije bitno hoćemo li koga dovoditi i ko će igrati jer će nam to biti apsolutno svejedno ako se ovaj veliki problem riješi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava