Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Corona
Kontakt:
Status: Offline

Re: BHT Premijer liga [OPĆENITO]

pon feb 22, 2016 3:32 pm

Zeljeznicar sutra dobiva nekog novog sponzora ?

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: BHT Premijer liga [OPĆENITO]

pon feb 22, 2016 3:41 pm

LuckyStrike je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:
nebitan lik je napisao/la: Ti i argumenti jel ovo neki vic :rofl: ? Daj argumente za stotine hiljada za SPORAZUMNE raskide ugovora?
Samo da se nadovezem na ovu konstataciju. Druze zar tebi nije dovoljan argument da ste izasli u javnost sa informacijom kako ste probili budžet i da je Tan poslao svoje ljude u finansijsku kontrolu.
Prodali ste par igraca pogotovo Gojka za extra iznos, igrali Evropu jedno pretkolo i zaradili izvrsnu sumu novca. Sada ti meni pokusaj objasniti kako ste dosli u situaciju da probijete budzet.
Mi smo prodali Bajica, Kvesica i Amira i opet nismo probili budzet, vec smo doveli nekoliko extra igraca i ulozili pare u renoviranje stadiona.
Isto tako smo jedini Klub iz nase lige koji je predstavio finansijski izvejstaj u kojem stoji da je Željo imao priliv sredstava od oko 5 miliona KM i da je godinu zavrsio u finansijskom plusu.

Ako se busate da ste dobrostojeci sto niste izasli u javnost pa lijepo iznijeli koliki su vam bili prihodi a koliki rashodi, ne smijete jer ste i sami rekli da ste probili budzet.
Tan je lijepo rekao ja cu vam sanirati dgove i napraviti akademiju ali sva zarada od pordaje igraca ide meni u djep, vase je da obezbjedite plate igracima i ostale troskove.
Zasto niste nikog doveli, zato sto nemate zatvorenu finansijsku konstrukciju za dovodjenje igraca. Vadite se na Jesica kao nisu mu potrebni igraci a ovamo svi placete kako vam treba golman, zadnji vezni i odbrambeni igrac.

Za mene navijaca Željeznicira je cudno da sa prilivom sredstava koje ste ostvarili od transfera i sa dosta dobrim sponzorima vi niste bili u stanju da napravite iskorak, do koga je to to vi najbolje znate, vec ste u sredini tabele isto kao i mi koji smo sa golobradim mladicima dosli do treceg pretkola Evropskog takmicenja i sa momcima kojima je malo falilo da postanu prvaci.
Cekaj, ti pricas o iznosenju u javnost, o transparentnosti. A ono svaki dan iskoci novi milioncic duga, i jos 600.000KM kojim se gubi svaki trag ?!

Pricas o ulaganjima u stadion, mislis na ono sto je Ambasada Norvske donirala?

Kazes Tan je fino rekao, njemu idu pare od transfera :cigara:

Ma ne znam koji te ***** citiram, ti svakako sve vec znas. Zivio

Gesendet von meinem HTC One E9PLUS dual sim mit Tapatalk
Druze sta se ba palis ko kutnjak. Ja sam ti samo iznio cinjenice, a ti meni nisi ponudio niti jedan argument da bi opovrgnuo te cinjenice.
Dugovi koje ti nama navodis je napravila prethodna uprava, koja ce za to i odgovarati, a ova nova Uprava je uspjela sanirati veliki dio dugovanja, dovesti respektabilna pojacanja i pocela raditi na rekonstrukciji stadiona. To sto vi nemate vlastiti stadion vec vam Opstina Centar placa CSR da biste mogli igrati utakmice na Kosevu je vasa boljka, to sto ste probili budzet je vasa boljka. Isto tako vas boli sto znate da po igrackim imenima imaju barem tri ekipe koje su ispred vas, a vi vapite za pojacanjima ali nema, nema pojacanja. Do juce ste se kleli u Dinu i Kusturicu, a danas im j.ebete sve po spisku
Mi vam lijepo i kulturno posaljemo ponudu za vaseg satro najboljeg igraca koji je zabio dva gola i imao dvije asistencije a vi odmah pokazete koliki ste primitivci.

Uglavnom o cemu vise da pricamo kada je FRUCTAL-ov sok stariji od vas.
Alea iacta est!

leškarenje
Kontakt:

pon feb 22, 2016 3:53 pm

Nemoj nas vise ofirati cipiripi :oops1:

cala
Kontakt:

pon feb 22, 2016 3:57 pm

Postavljeno je legitimno pitanje kako ste uspjeli probiti budzet a od prodaje igraca i evrope ste zaradili €2m.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:02 pm

cala je napisao/la:Postavljeno je legitimno pitanje kako ste uspjeli probiti budzet a od prodaje igraca i evrope ste zaradili €2m.
Meni samo nije jasno koji dio pitanja oni ne shvataju.

Ipak s druge strane kada sagledam, shvatim da ni njima nije jasno kako je do toga doslo pa sada pokusavaju povlaciti neke stvari vezano za poslovanje naseg Kluba.
Alea iacta est!

Virtu4L

pon feb 22, 2016 4:11 pm

cala je napisao/la:Postavljeno je legitimno pitanje kako ste uspjeli probiti budzet a od prodaje igraca i evrope ste zaradili €2m.
Ma ne smiju oni izaći u javnost sa pravim informacijama, neko je tu nešto debelo zasrao. Sumnjam da bilo ko ovdje zna šta se dešava, u mahalske ne vjerujem, ali ako je recimo Tan zavrnuo česmu, nije mi jasno zašto bi to uradio, obzirom da im je sve išlo prema planu. Osvojili su titulu, napokon počeli prodavati igrače za dobru lovu, u Evropi nisu mogli bolje...

To probijanje budžeta može biti dvosmisleno, može biti da je budžet probijen u pozitivnom smislu, tj. da se zaradilo više nego je planirano.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

cala
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:14 pm

Da je zaradjeno vise nego planirano sigurno bi se bolje pojacali da nastave taj trend, ovako puno su vece sanse da je ta prva opcija.

leškarenje
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:18 pm

Probijamo budzete-nabijamo komplekse :cigara: ko o cemu masinovodje o platama,budzetu,nasim igracima,Tanu evo vec dvije godine :pljesak:

Virtu4L

pon feb 22, 2016 4:32 pm

cala je napisao/la:Da je zaradjeno vise nego planirano sigurno bi se bolje pojacali da nastave taj trend, ovako puno su vece sanse da je ta prva opcija.
Mislim da zarada nema veze sa njihovim prelaznim rokom, pojačavali su se oni i kad nisu imali nikakve prihode. Sad imaju jake sponozore, pare od Evrope, plus prodaju igrača, tri izuetno moćna načina finansiranja. Porez su platili još u septembru prošle godine, tako da im ni to već odavno nije teret.

Kad na to dodamo mogućnost upumpavanja novca od prvivatnog sektora, koji je ogroman, onda zaista nemam logično objašnjenje.
leškarenje je napisao/la:Probijamo budzete-nabijamo komplekse :cigara: ko o cemu masinovodje o platama,budzetu,nasim igracima,Tanu evo vec dvije godine :pljesak:
Niste vi još uvijek veliki da bi nama nabijali komplekse, ako imamo isti pogled na značenje riječi kompleks. Možda nam ti možeš objasniti zašto klub koji nema finansijskih problema ne dovodi pojačanja, a otišli su mu najbolji igrači, od kojih se mnogo zaradilo. Posebno u situaciji kad im titula izmiče i trebaju im top rezultati.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

leškarenje
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:38 pm

Ne zelim da ti objasnjavam,kad sam ne mozes da skontas da si kompleksas ko i onaj Patak sta cu ti ja......visis na temi i balis o finansijama,platama,sponzorima,igracima i jos sve to vezano za FKS :cigara: sta si drugo nego kompleksas :titula:

Ajzea
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:41 pm

Ebote patak

LuckyStrike
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:41 pm

Evo, posto si normalan, rado cu ti odgovoriti. Kad je Dino izjavio da smo probili budzet za igrace, mislio je da smo doveli previse preplacenih igraca, misleci da cemo tako uspjeti uraditi nesto vise u Evropi. I da smo zbog toga probili zacrtani budzet za igracki kadar. Sto se tice prelaznog roka, Jesic je potpisao ugovor direktno vezan za rezultate i on je taj koji donosi odluke ko mu treba ili ne treba, a rekao je jos kad je dosao da mu ne treba pojacanja, posebno ne u ovom prelaznom roku. On vjeruje ovoj ekipi, i misli da moze sa ovim igrackim kadrom ostvariti zacrtane ciljeve. Na njemu je, da l' ce uspjeti il' ne ostaje da vidimo.

Virtu4L

pon feb 22, 2016 4:43 pm

Kako li si ti prošao sigurnosni kod prilikom registracije :?

Ajzea
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:46 pm

LuckyStrike je napisao/la:Evo, posto si normalan, rado cu ti odgovoriti. Kad je Dino izjavio da smo probili budzet za igrace, mislio je da smo doveli previse preplacenih igraca, misleci da cemo tako uspjeti uraditi nesto vise u Evropi. I da smo zbog toga probili zacrtani budzet za igracki kadar. Sto se tice prelaznog roka, Jesic je potpisao ugovor direktno vezan za rezultate i on je taj koji donosi odluke ko mu treba ili ne treba, a rekao je jos kad je dosao da mu ne treba pojacanja, posebno ne u ovom prelaznom roku. On vjeruje ovoj ekipi, i misli da moze sa ovim igrackim kadrom ostvariti zacrtane ciljeve. Na njemu je, da l' ce uspjeti il' ne ostaje da vidimo.

Nije bilo toliko teško, a mnoge su stvari sada jasnije. Zahvaljujem ti i ja na odgovoru, zivio ! :)

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:46 pm

LuckyStrike je napisao/la:Evo, posto si normalan, rado cu ti odgovoriti. Kad je Dino izjavio da smo probili budzet za igrace, mislio je da smo doveli previse preplacenih igraca, misleci da cemo tako uspjeti uraditi nesto vise u Evropi. I da smo zbog toga probili zacrtani budzet za igracki kadar. Sto se tice prelaznog roka, Jesic je potpisao ugovor direktno vezan za rezultate i on je taj koji donosi odluke ko mu treba ili ne treba, a rekao je jos kad je dosao da mu ne treba pojacanja, posebno ne u ovom prelaznom roku. On vjeruje ovoj ekipi, i misli da moze sa ovim igrackim kadrom ostvariti zacrtane ciljeve. Na njemu je, da l' ce uspjeti il' ne ostaje da vidimo.

Hvala na odgovoru i objasnjenju, zar je pojedinim forumasima tesko bilo napisati par recenica i sve objasniti a ne zapocinjati neku beskonacnu raspravu
Alea iacta est!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:48 pm

Jos jedno pitanje s moje strane. Da li ste vi zadovoljni sa sadasnjim igrackim kadrom i da li Jesic ima vasu podrsku kada je u pitanju nastavak prvenstva. I vama i nama trebaju dobri rezultati zbog izlaska u Evropu, smatrate li da imate dovoljno jak igracki kadar da biste to i ostvarili.
Alea iacta est!

leškarenje
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:49 pm

Ma ti si lOOd :psujem: :DD:

Evo po pare da ce do veceras ici nova pitanja ovih sto su transparentni,a suplji ko Rabija iz Gromiljaka :r trebali bi im posvetiti malo paznje,osjecaju se ko da nisu svoj na svom ....jebala ih je ova selidba .

Joj Lucky sad ce te zagotiviti :pljesak:

cala
Kontakt:

pon feb 22, 2016 4:52 pm

Je li to toliko tesko bilo za napisati? Ne morate odmah k'o ovaj gore nazivati ljude kompleksasima, mitomanima ili patoloskim lazovima.

shzna
Kontakt:

pon feb 22, 2016 8:20 pm

Pitari nabijaju komplekse. :ganja:
1987

nebitan lik
Kontakt:

Re: RE: Re: BHT Premijer liga [OPĆENITO]

pon feb 22, 2016 9:05 pm

Samo da se nadovezem na ovu konstataciju. Druze zar tebi nije dovoljan argument da ste izasli u javnost sa informacijom kako ste probili budžet i da je Tan poslao svoje ljude u finansijsku kontrolu.
Prodali ste par igraca pogotovo Gojka za extra iznos, igrali Evropu jedno pretkolo i zaradili izvrsnu sumu novca. Sada ti meni pokusaj objasniti kako ste dosli u situaciju da probijete budzet.
Mi smo prodali Bajica, Kvesica i Amira i opet nismo probili budzet, vec smo doveli nekoliko extra igraca i ulozili pare u renoviranje stadiona.
Isto tako smo jedini Klub iz nase lige koji je predstavio finansijski izvejstaj u kojem stoji da je Željo imao priliv sredstava od oko 5 miliona KM i da je godinu zavrsio u finansijskom plusu.

Ako se busate da ste dobrostojeci sto niste izasli u javnost pa lijepo iznijeli koliki su vam bili prihodi a koliki rashodi, ne smijete jer ste i sami rekli da ste probili budzet.
Tan je lijepo rekao ja cu vam sanirati dgove i napraviti akademiju ali sva zarada

Druze sta se ba palis ko kutnjak. Ja sam ti samo iznio cinjenice, a ti meni nisi ponudio niti jedan argument da bi opovrgnuo te cinjenice.
Dugovi koje ti nama navodis je napravila prethodna uprava, koja ce za to i odgovarati, a ova nova Uprava je uspjela sanirati veliki dio dugovanja, dovesti respektabilna pojacanja i pocela raditi na rekonstrukciji stadiona. To sto vi nemate vlastiti stadion vec vam Opstina Centar placa CSR da biste mogli igrati utakmice na Kosevu je vasa boljka, to sto ste probili budzet je vasa boljka. Isto tako vas boli sto znate da po igrackim imenima imaju barem tri ekipe koje su ispred vas, a vi vapite za pojacanjima ali nema, nema pojacanja. Do juce ste se kleli u Dinu i Kusturicu, a danas im j.ebete sve po spisku
Mi vam lijepo i kulturno posaljemo ponudu za vaseg satro najboljeg igraca koji je zabio dva gola i imao dvije asistencije a vi odmah pokazete koliki ste primitivci.

Uglavnom o cemu vise da pricamo kada je FRUCTAL-ov sok stariji od vas.[/quote]
Necu sa tobom da raspravljam jer je to borba sa vjetrenjacama,sve sto si napisao mi je smjesno jer odlicno znam situacijunu svom klubu,a ti nemoj pisat nebuloze da Dini i Kusti svi j.ebemo od a do z,koliko ih mrzimo mogao si vidjet na turniru HZ gdje su bili prisutni i gdje su dodijelili pehare,a to sto neki balavci i forumasi sa gg ba pljuju iste a odu jednom u zivotu na tekmu njima nije bitno,bitni su oni sto su u Skenderiji bili,a da ne spominjem vase odnose uprava navijaci i vase stanje dalo bi se dugo pisat,uostalom vidjeces kod vas stanje uskoro polako samo

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava