Kloc Lallana, Kane izvođač kornera (a uz to odigrao lošu utakmicu) i Sterling koji konta da Maradona su krivci za ovaj rezultat. Znači napadački dio totalno zakazao. Walker strašna partija, Rooney i Alli fina partija. Dier svaka čast za go. Kane je zaslužio da izađe iz igre, ali mag Hodgson je odlučio da ga ostavi na klupi iako je imao Vardya,Sturidgea i Rashforda na klupi. Napisah jučer da selektor najviše koči ovu reprezentaciju. Kad je vodio Englesku na SP u Brazilu, kontao sam da je Boris Gavran na klupi koliko su mu nepromišljeni potezi i taktika. Nadam se da će uvidjeti neke greške iz ove utakmice, pa možda i naprave neki rezultat na ovom takmičenju.
Sutra uz Hrvatsku protiv meni odvratnih Turaka. Imaju Hrvati itekako dobre šanse protiv Turske. Vezni red Modrić i Kovačić u Realu, Rakitić u Barci, Brozović u Interu, Badelj u Fiorentini. Još Perišić u Interu, Mandžo u Juveu. Strahota od ekipe yebote. Po imenima imaju jednu od najjačih ekipa na prvenstvu. Samo ne znam kako će to Čačić ukomponovat sve, nemam previše povjerenja u njega. Naravno i Terim ima strašne igrače u ekipi ali po meni je Hrvatska bolja ekipa.
Poljaci su sigurno favoriti protiv S. Irske ali ne treba podcjenjivati nijednu ekipu na ovom prvenstvu. Očekujem mnogo trke od njih protiv Poljaka, nešto kao Rumunija protiv Francuske. Upravo tom trkom i borbenošću će pokušati da naprave taj jaz u kvalitetu između njih i Poljaka što manjim. Poljaci strašan napadački arsenal imaju, igrači S. Irske moraju biti dobro fokusirani u odbrani ako žele bod izvući jer će imati mnogo posla sa Lewom i Milikom, te Kubom koji će prijetiti sa krilne pozicije.
Njemačka - Ukrajina bi isto mogla biti dobra utakmica. Nema se šta pričati o Njemačkoj ovdje puno, znamo kakvu ekipu imaju ljudi ali i oni imaju mane. To su svakako bekovske pozicije. Povlačenjem Lahma iz repke oni su definitnvo slabija ekipa u odbrani jer ne postoji zamjena za takvog majstora. A Ukrajina je upravo najjača na krilnim pozicijama jer im na krilima igraju 2 paklena igrača - Yarmolenko i Konopljanka. Mislim da će napadima preko krila Ukrajina tražiti svoju šansu protiv Švaba.