Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet mar 21, 2025 12:25 pm

Pa bio je poziv. Pa se niko nije javio. Bio je i tim za traženje partnera sa Gredicem, pa se nije nasao...

cikoradovic
Kontakt:

pet mar 21, 2025 1:10 pm

ublehas je napisao/la:
Pa bio je poziv. Pa se niko nije javio. Bio je i tim za traženje partnera sa Gredicem, pa se nije nasao...
Ko daje pare taj hoće i da se pita.

kvalitet
Kontakt:

pet mar 21, 2025 1:12 pm

cikoradovic je napisao/la:
pet mar 21, 2025 1:10 pm
ublehas je napisao/la:
Ko daje pare taj hoće i da se pita.
Upravo tako. Ono što su oni nudili, to se može podvesti pod “traže, mole boga da ne nađu”. Ponudiš kompletan klub s infrastrukturom, ugovorom preciziraš prava i obaveze, imaš svoj nadzor i to je sve. Ono je izmišljanje tople vode.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

pet mar 21, 2025 1:25 pm

Eto, napravi ti tekst poziva, zaštiti klub i posalji im. Ako ne znaju, pokazi ti kako se to radi.
Ja bi bio najsretniji da nadjemo investitora.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet mar 21, 2025 1:33 pm

Kad ce ljudi shvatit da je Zeljo jako bogat klub i da ga je jako tesko zastiti bez zakona o sportu prilikom investiranja?
Željezničar ante portas !

kvalitet
Kontakt:

pet mar 21, 2025 1:45 pm

ublehas je napisao/la:
pet mar 21, 2025 1:25 pm
Eto, napravi ti tekst poziva, zaštiti klub i posalji im. Ako ne znaju, pokazi ti kako se to radi.
Ja bi bio najsretniji da nadjemo investitora.
Evo, nek mi daju platu, plate putne troškove, ja ću obići 10 evropskih klubova i naći najbolji model…

Kakvi su to opet odgovori “uradi ti ako znaš bolje”? Možemo argumentovano raspravljati, evo možda ja nisam u pravu, ali čemu to?

@Asharak ne možeš prodati klub u pravom smislu, tačno, ali možeš dati na upravljanje kome želiš, a ugovorom zaštititi. I s imovinom možeš raditi šta želiš. Možeš je dati na upravljanje kome hoćeš, uz saglasnost Skupštine. Postoje sigurno varijante kako da ostaneš UG, a da neko upravlja klubom i da ga ne možeš smijeniti osim u slučaju nepoštivanja ugovora. O ovome se pisalo x puta…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

pet mar 21, 2025 2:25 pm

A kako ti razgovaras? Gdje su argumenti u "moze bolje"? Gdje su argumenti u "nece."? Gdje je argument "zastistis se"?
Sve se svodi na neko nesto. Daj konkretno. Pusti suplju.

Moze li se bolje raditi u Zelji, sigurno moze.
Bi li ja mogao bolje raditi, ne bi.
Znam li nekog ko bi mogao bolje raditi, a da bi bio voljan da radi, ne znam.

Za mene sva prica tu zavrsava.

milanribar
Kontakt:

pet mar 21, 2025 2:53 pm

Po svemu viđenom trenutni saziv uprave je po mom iskustvu kvalitetan i radi dobro. To mislim prije svega jer pokušavaju da se bave svim pitanjima a ne samo da se skoncentrišu na jedno. Samo tako jedan fudbalski klub može napredovati,
U zadnjih par saziva uprave smo imali ili uprave koje su se bavile samo prvim timom a sve ostalo zapostavljale ili uprave koje su se bavile rezanjem troškova i vraćanjem duga uz zapostavljanje prvog tima.

Dosad urađeno i ono što planiraju daje mi nadu da sa ovim ljudima klub može napredovati u svim segmentima, od infrastrukture do prvog tima. Najteži posao i najveći problem je opet omladinski pogon a i tu ima određenih planova za poboljšanje.
Do pronalaska investitora ovakav način poslovanja je realnost, ukoliko ne počnemo ozbiljne transfere igrača da pravimo...

dzeno87

pet mar 21, 2025 3:04 pm

ista prica se vrti na forumu unazad par godina, sve isto, a pomaka nikakvog, u klubu i ono sto je bilo najbolje, najzdravije i sto je donosilo novac polako postaje problem i sa dobavljacima, platama, računima, nije shop kasica prasica da se uzima kada god zatreba, u prosloj godini preko 200.000 je uzeto za krpljenje dugova, plata, veliki iznos koji se mogao uloziti mnogo bolje, u promociju, marketing, online shop, ovako se sve namjenski pogoduje stenu, namjenska havarija da se napravi i da na mala vrata preuzme i privatizuje, po meni ni to nije problem ali sta kada jednog dana ode, ko ce nam otvoriti vrata, izaci u susret, niko apsolutno

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet mar 21, 2025 3:10 pm

dzeno87 je napisao/la:
pet mar 21, 2025 3:04 pm
ista prica se vrti na forumu unazad par godina, sve isto, a pomaka nikakvog, u klubu i ono sto je bilo najbolje, najzdravije i sto je donosilo novac polako postaje problem i sa dobavljacima, platama, računima, nije shop kasica prasica da se uzima kada god zatreba, u prosloj godini preko 200.000 je uzeto za krpljenje dugova, plata, veliki iznos koji se mogao uloziti mnogo bolje, u promociju, marketing, online shop, ovako se sve namjenski pogoduje stenu, namjenska havarija da se napravi i da na mala vrata preuzme i privatizuje, po meni ni to nije problem ali sta kada jednog dana ode, ko ce nam otvoriti vrata, izaci u susret, niko apsolutno
Popusti malo i ne trollaj vise

dzeno87

pet mar 21, 2025 3:19 pm

napisi ne odgovara sta pises, odmah banuj i zavrseno, smijesno je da se vjeruje škutoru iz širokog brijega i pajdašima mu koji do jucer nisu znali doci do stadiona grbavica bez navigacije, a sada vedre i oblače klubom gledajuci vlastiti interes jer imaju keša gdje se sve svodi na priču "dat cu" a sve zahvaljujuci tuni kojeg veslaju kako stignu, al otom potom

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet mar 21, 2025 3:28 pm

Ista imena, razliciti ljudi..
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

cikoradovic
Kontakt:

pet mar 21, 2025 4:12 pm

dzeno87 je napisao/la:
pet mar 21, 2025 3:19 pm
napisi ne odgovara sta pises, odmah banuj i zavrseno, smijesno je da se vjeruje škutoru iz širokog brijega i pajdašima mu koji do jucer nisu znali doci do stadiona grbavica bez navigacije, a sada vedre i oblače klubom gledajuci vlastiti interes jer imaju keša gdje se sve svodi na priču "dat cu" a sve zahvaljujuci tuni kojeg veslaju kako stignu, al otom potom
Sve si rekao o sebi. Popusti nas sa svojim glupostima. Lične frustracije što imaš prema pojedincima u klubu liječi u slobodno vrijeme i negdje drugo.
Zadnja izmjena: cikoradovic, dana/u pet mar 21, 2025 4:18 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

cikoradovic
Kontakt:

pet mar 21, 2025 4:17 pm

AsharaK je napisao/la:
Kad ce ljudi shvatit da je Zeljo jako bogat klub i da ga je jako tesko zastiti bez zakona o sportu prilikom investiranja?
Sve je to uredu, samo ne možeš ti očekivati da će tebi doći neko i davati pare a da parama rukovodi Amira, primjer navodim samo. Mi bi da se prodamo, da nađemo investitora ali da mi odlučujemo i upravljamo gdje ćemo i šta ćemo sa tuđim parama. E pa ne može to majstore. Na to ti neće niko pristati, nikad, sa ili bez zakona o sportu.

Šta ćeš ti čovjeku reći kad on npr. hoće da zamijeni kompletnu administraciju u klubu, e ne može, Amira radi u klubu xy godina, ona je naša, ne možeš ti nju otjerati, Dino Pekić je komesar za sigurnost, on mora biti tu i slično.

Čim ponudimo apsolutnu vladavinu (normalno uz zaštitu grba, dresa, boja, imovine, stadiona) da onaj koji daje pare i odlučuje o svemu, u roku 3 mjeseca ćeš naći investitora.

cikoradovic
Kontakt:

pet mar 21, 2025 4:20 pm

Ako sve bude kako treba, mislim da ćemo uskoro mijenjati teren, ovaj je odavno u katastrofalnom stanju.

south side
Kontakt:

pet mar 21, 2025 4:26 pm

AsharaK je napisao/la:
Sve je to uredu, samo ne možeš ti očekivati da će tebi doći neko i davati pare a da parama rukovodi Amira, primjer navodim samo. Mi bi da se prodamo, da nađemo investitora ali da mi odlučujemo i upravljamo gdje ćemo i šta ćemo sa tuđim parama. E pa ne može to majstore. Na to ti neće niko pristati, nikad, sa ili bez zakona o sportu.

Šta ćeš ti čovjeku reći kad on npr. hoće da zamijeni kompletnu administraciju u klubu, e ne može, Amira radi u klubu xy godina, ona je naša, ne možeš ti nju otjerati, Dino Pekić je komesar za sigurnost, on mora biti tu i slično.

Čim ponudimo apsolutnu vladavinu (normalno uz zaštitu grba, dresa, boja, imovine, stadiona) da onaj koji daje pare i odlučuje o svemu, u roku 3 mjeseca ćeš naći investitora.
Bravo ciko upravo tako. Ovo sto oni nude potencijalnom investitoru nikad ove uslove niko prihvatiti neće . Zato I jesu postvili takve uslove da obiju sve investitore, tražiš sve a za uzvrat neke mrvice ne ide to tako. a zasto zato što se oni više nece ništa pitati I neće više biti na platnom spisku Želje zato Im i ne odg jedan vlasnik
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet mar 21, 2025 4:28 pm

AsharaK je napisao/la:

Ko o tone prica? Radi se o imovini Zeljeznicara. Zakonski je ne mozes osigurati.

cikoradovic
Kontakt:

pet mar 21, 2025 4:56 pm

AsharaK je napisao/la:
Ko o tone prica? Radi se o imovini Zeljeznicara. Zakonski je ne mozes osigurati.
Sve i da osiguraš imovinu i da imaš zakon o sportu i sve to što treba, neće niko doći pod ovim uslovima, jednostavno neće. Možemo se varati i tražiti izgovore u svemu, ali ovo je jedini razlog. Podržali bi mnogi i divlju privatizaciju, sa ogromnom dozom rizika ali pod ovakvim uslovima ni ona nije moguća.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet mar 21, 2025 5:18 pm

pet mar 21, 2025 4:56 pm
AsharaK je napisao/la:
Sve i da osiguraš imovinu i da imaš zakon o sportu i sve to što treba, neće niko doći pod ovim uslovima, jednostavno neće. Možemo se varati i tražiti izgovore u svemu, ali ovo je jedini razlog. Podržali bi mnogi i divlju privatizaciju, sa ogromnom dozom rizika ali pod ovakvim uslovima ni ona nije moguća.
Pises o totalno nebitnim stvarima ako dodje do zakona o sportu, i kad dodje. Investitor prilikom preuzimanja ima pravo raditi sta hoce.

ghamaz
Kontakt:

pet mar 21, 2025 7:03 pm

Sivasspor u januaru tražio Radovca ?
Tako reče u intervju.

Trenutno korisnika/ca: Okolele i 29 gostiju.

Prijava