Eh ovako, nisam nista komentarisao tokom utakmice na forumu, gledao sam pazljivo utakmicu i sada kada su se slegli malo utisci, da napisem stogod.
Vec prezvakana tema, ali penale moraju izvoditi Zeba i Bekric. Nema tu neke pretjerane filozofije, fino bi bilo da Lendric nabije statistiku i na penalima, ali vec se isfulao i previse. I Dzeki su u Romi dali sansu da se bori preko penala za listu strijelaca, fulio dva penala i nema vise. Pa ja. Postoje igraci koji bolje izvode i oni koji to manje dobro izvode. Svakom se desi da fuli, to je okej, ali u tri dana dva penala fuliti je previse.
Slomili smo protivnika fizickom spremom pred kraj utakmice, kao sto smo cesto do sada znali. To je super, ali nisam nikako zadovoljan onim kako koristimo tu spremu. Nema presinga, nema trke. Igraci su previse staticni, nevjerovatno slabo igraci ulaze u duele. Jesu se ovi danas iz Metalleghea krkanski udarali, ali moras odgovoriti istom mjerom. Vjerovatno ce ekipa dobiti na svjezini i uigranosti vec pocetkom lige 6.
Ekipa se mora osvjezavati. Imamo paklen tempo po katastrofalnim terenima. Zakaric je vec umro i on je haman pa beskoristan, premoren. Treba mu odmora, ja bi iskreno probao sa Musom na krilu u kup utakmici, kada vec Musa ne moze na beka. Stana ce ici na lijevog beka, ubacio bih jos jednog novog igraca u vezu (Radinovic ili Bekric) i ekipa ce vec biti svjezija. U doigravanju kupa imamo odlican rezultat, ali trebamo se paziti. I onda veoma tezak izazov u subotu, utakmica protiv Radnika u ligi, gdje su nam tri boda pod moranjem.
Mi moramo dolaziti cesce u situacije gdje stisnemo protivnika u njegovih 16 metara, to se desilo mozda 3 ili 4 puta tokom ove utakmice i odmah je Metalleghe bio u panici. Manje ekipe se naloze protiv nas, igraju cvrsto, vrse presing na nasu odbranu i vezni red kada krecemo u napad, ali neko rjesenje ce se morati naci.
Uglavnom, ovo je odlicno, tri boda se pisu. Idu izuzetno dvije zahtjevne utakmice protiv Radnika (pitari nafakasi igraju protiv Travnika, naravno da im je 10x lakse igrati i ligaske utakmice jer se ne umaraju). Izdrzati ove dvije utakmice, moze 1-1 u kupu i 2-1 u prvenstvu sa golom u 91 minuti cisto da ne bude dosadno

pa da idemo na reprezentativnu pauzu, nakon koje bi se trebao oporaviti i Crnov koji nam moze izuzetno dobro doci.