Plava Porodica je napisao/la: ↑sub jun 30, 2018 10:42 am
i još neko nek napiše da djeca sama ne mogu igrati, da im trebaju vranješi i elsneri da će se pogubit, majke mi objesit ću se.
ja ne znam kako ne vidite razliku kad su oni i kad su ovi sa mrtvim nogama na terenu. džabe bolan što je marković korektan igrač, sa solidnim udarcem i pouzdan, kad on ne može dupli pas odigrati i osvojiti prostora, jer je spor.
džabe vranješu sav majstorluk, kreacija, inteligencija, kad uspori svaki napad, dok drugi trče i guraju je naprijed, on to lagano.. da je mali fudbal to bi bilo odlično, ali ovako jok.
i još krčma kaže ne može se s djecom uzeti titula.. a eto nek mogu ovi živ ti meni bio.
pa jebote dacić na poziciji desnog krila nam unese nešto u igru, jer do tad ništa nismo imali, a dečko desetka. što, jer ima brz rad nogu i gura je naprijed pri prijemu, ne mora je valjat u krugu pet metara.
Ja se slazem da max. treba dati prilike i minuta ovim omladincima jer je ovo jedna od rijetkih generacija, jako talentovana i potentna, kada mozes izbaciti za prvi tim vise od 2 igraca.
Ali sa druge strane, oni sigurno ne mogu biti kostur ekipe gdje ce igrati 5 ili vise u prvoj postavi, jer sigurno znam da svi nisu spremni nositi se psihicki i sa pritiskom a neki i fizicki ( primjer Sabana koji se za godinu vidno razvio i ojacao).
Mislim da tu treneri sada trebaju odigrati kljucnu ulogu, tj.adekvatno ih pripremiti na sve sto nosi prvi tim i dozirati im minute, sve vise.
Siguran sam da ce neki zbog svog karaktera jako brzo proci adaptaciju i poceti igrati dok ima i onih koji jednostavno nece moci to podnijeti.
To je uvijek bilo tako a meni je zato pravo krivo sto Adzem to nije bolje odradio, dao im vise prilike jer je i sam prosao te stvari a najbolje je poznavao kompletnu generaciju.
Ja bih licno bio prezadovoljan ako bi smo za pola godine dobili dvojicu ( pored Sabana i Hajdara) za prve ekipe i to za odbrane, jedan od Sehic i Dzindo.
Svi se slazemo da je ovo do sada bilo lose ali trebat ce jos vremena ovo za posloziti, nadam se da cemo do prvog kola prvenstva dobiti na uigranosti bar na 70%, fali ovdje dosta automatizma da bi se igralo brze ali zato to treba jako puno.
Estonce valjda mozemo proci i ovakvi ( naravno osvjezeni i motivisani) a za kiprane se ne nadam puno realno, navijacki da