Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

manijak_do_kraja
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 14, 2016 2:40 pm

Ma realno sve je to cudnovato, svaki od ovih sistema. Koji god se izabere moze se namjestiti. Ali realno za ocekivati ako nista ovo Liga opstanak i Liga prvaka bi bila zanimljivija i sto se tice utakmica bile bi jace. Tj. igrali bi sa nekim ekipama 4 puta, pa zato. O tom po tom.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:41 pm

irfo je napisao/la:ima li jos jedan trening danas?
Pola 6 :palacgore:

MrRiccoli
Kontakt:

uto jun 14, 2016 2:51 pm

Ma mislim da je to previse komplikovano i da je sistem za prvaka i opstanak puno komercijalniji i svi bi vise profitirali u tome vidim i pokusaj kitara da to sprijece da neko jos vise profitira. Po dosadasnjim iskustvima rijetko je kad savez poslusao sta klubovi misle i zele pa se nadam da nece ni sada

Sent from my C5303 using Tapatalk

Elegant
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:05 pm

Ja mislim da ce na kraju da izaberu ligu za prvaka/opstanak !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Vrag

uto jun 14, 2016 3:09 pm

Elegant je napisao/la:Ja mislim da ce na kraju da izaberu ligu za prvaka/opstanak !
Dali su klubovima da biraju, demokratski. Izabrali su trokruzni i nema tu puno price

IvanOsim
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:12 pm

Tek sad dolazi do izrazaja jucerasnje saopstenje gdje su nasi naglasili da su osluskivali i komentare navijaca, jer se zbog navijaca fudbal i igra... ovi drugi klubovi se odlucili za trokruzno, a navijaci im za drugi sistem, smjesno, presmjesno...

Sto je najgore sad ako imas s nekim isto bodova gol razlika presudjuje, jer medjusobni omjeri vise nisu validni :( :(

Savez me moze pozitivno iznenaditi samo ako se odluci za logicniji izbor, sve ostalo je smjesno...

sajo10
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:12 pm

Elegant je napisao/la:Ja mislim da ce na kraju da izaberu ligu za prvaka/opstanak !
Pa logicno da bi trebali kada su vec kao Savez za takav sistem. Onda ides po svom principu. Ako budu prevagnuli na ovaj drugi sistem jer je osam klubova kao za takav sistem, a cetiri ne, onda je to za mene kukavici potez.

plava pruga
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:18 pm

sajo10 je napisao/la:
Pa logicno da bi trebali kada su vec kao Savez za takav sistem. Onda ides po svom principu. Ako budu prevagnuli na ovaj drugi sistem jer je osam klubova kao za takav sistem, a cetiri ne, onda je to za mene kukavici potez.
Valjda SU svjesni da liga ne moze napredovati sa trokruznim sistemom iz razloga jer ce opet biti prostora za namjestanje. Imat cemo jedan klub koji ce bit zakucan za dno ko velez,drugi ce se ko boriti,najvise ce bit onih bez rezultatskog znacaja tipa celik,radnik itd kojim je bitno samo da ostanu

Mirek11
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:20 pm

Vrag je napisao/la:
Dali su klubovima da biraju, demokratski. Izabrali su trokruzni i nema tu puno price
21.06. izvrsni odbor donosi konacnu odluku. Komiteta za takmicenje je bio za dvokruzni a klubovi, vecinom za trokruzni

http://sport1.ba/liga-12-klubovi-zele-t ... a-21-juna/" target="_blank
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Kapiten
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:24 pm

Ovo su trebali davno rijesiti, a sada bi se trebali baviti kalendarom takmicenja i rasporedom utakmica.
Klubovi bi sada trebali prodavati godisnje ulaznice za narednu sezonu, kao svi normalni klubovi u normalnim ligama...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

LARSSON
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:27 pm

Pisat njih, bice kako odluce, mi mozemo samo svirat k.

Okic slobodan, upravo znate sta vam je ciniti :ganja:

exbabilon
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:31 pm

I onda se iz klubova pojedinih jave i kazu kako su oni za napredak bh. fudbala. Ma ti si bolan tu samo da sebi izvuces bilo kakvu korist, ne zanima tebe ni BiH, ni fudbal u njoj, a ni dobrobit kluba koji vodis. Navijaci svih klubova mahom su zadnjih mjeseci trazili ligu za prvaka i opstanak, znaci vecinom bas i onda dodje danasnji dan i predstavnici klubova traze trokruzni sistem. Apsurdno, Boze sacuvaj. Ali ako ima pameti iko sad mu je jasno zasto i zbog cega, u trokruznom sistemu objektivno odigras jos po jedan mec sa 7. ili 8. na tabeli kojima to nista ne znaci, koji su vjerovatno skoro pa osigurali opstanak, pa su skloni malverzacijama. Liga sa 6 klubova u kojoj prva 4 idu u Evropu ne omogucava malverzacije tog tipa jedino da Zeljo stima sa Zrinjskim, Sarajevo sa Sirokim, Sloboda sa nekim jos ko bude tu itd. Sto je naravno vrlo malo moguce, a osim toga nekako kako je i posteno, klubovi koji se bore za vrh izmedju sebe zasluze mjesta u vrhu. Znaci rekli smo NE boljem fudbalu, boljim utakmicama, samo da bi mogli reci DA malverzacijama, stimanjima i namjestanjima...nek ih je stid i sram, valjda ce ih vlastiti navijaci napasti. FUJ!

Okolele
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:38 pm

Hej ali Krupa i Vitez za ligu prvaka i opstanak a Zrinjski,Sarajevo i Sloboda nisu :r
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

exbabilon
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:47 pm

Pa fakat, sto bi Zeljo, Sarajevo, Siroki, Sloboda i Zrinjski medjusobno igrali za prvaka i Evropu kad mozes fino igrati jos jednom s Metalehehehge, Krupom, VItezom...

SirAlexFerguson
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:51 pm

exbabilon je napisao/la:Pa fakat, sto bi Zeljo, Sarajevo, Siroki, Sloboda i Zrinjski medjusobno igrali za prvaka i Evropu kad mozes fino igrati jos jednom s Metalehehehge, Krupom, VItezom...
Stvarno da se covjek zapita, znaci vise novca ce "sklepati" igrajuci sa 'malima' nego sa 'velikima' da ne pricamo dalje o kvalitetu i drugim stvarima koje necemo vidjeti ako gospoda iz saveza poslusa ove idiote koji su digli ruku za trokruzni..

Na kraju kako god bude, treba ih izdominirati da se uguše od muke.. :zeljeznicar1:
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:52 pm

Halalite zbog lose kvalitete videa, nije do nas. Ali eto makar ponesto da se vidi i cuje :DD:

teatrale36
Kontakt:

uto jun 14, 2016 3:59 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Po medjusobnom duelu teoretski mozes igrati sve utakmice kuci u trecem krugu sto je u najmanju ruku cudno..
Druze imas sliku onu, umjesto brojeva napisi imena klubova i bice ti jasno. Prvi broj je domacin drugi gost, vrlo jednostavno.

ponosannavas
Kontakt:

uto jun 14, 2016 4:04 pm

Ma realno i ovako može biti mnogo malverzacija, ali ''veliki'' će imati manje prilke za tim malverzacijama, a samih malverzacija ko malverzacija će biti tu negdje, isto i sa ovim i sa trokružnim sistemom. Kako? Pa ova sezona je izuzetak da je šest ekipa bilo u borbi za vrh. Sljedće godine ako to budu četiri ekipe od šest, realno sa petim i šestim ćeš opet morati malverzacije raditi. Isto tako u dnu. Ako kao što ste rekli jedna propadne skroz opet će ovih pet dole moći između sebe raditi malverzacije, ali neće moći sa ovima iz vrha. Evo vidjeli ste sad ligu u RS-u. Relno tu nije bilo bitne tekme jer se već početkom lige z aopstanak i prvaka znalo skoro sve. Dosta je bilo nebitnih tekmi, ko da se igrala i liga 12. Kod lige za prvaka i opstanak neke ekipe će moći raditi malverzacije i prije nego se podijele lige ako se recimo bude uvelo da se ne prenose bodovi. I to će imati utjecaja. Hoće li se poloviti ili ne. Nije to samo odluka hoće li biti dvije lige ili treći krug. Ima tu još caka.

POzitivna strana ovog trokružnog sistema bi bila ako bi uveo sistem da prvi dočekuje kući sve ove od drugog do šestog mjesta a da gostuje ovim lošijima. Drugoplasirani isto tako znači ide u goste prvom ali dočekuje trećeg, četvrtog itd. Onda bi se borili za što bolje mjesto i zbog love. Jer zamisli da je gužva u vrhu a ti dočekuješ sve kući. Pet puta pun stadion, dok onaj četvrti dočekuje samo dvije iz vrha i to petog i šestog. Manje love od ulaznica. Recimo pitarima derbi donese 200.000, nama 100.000. Ima tu dosta detalja koji mogu odvesti ligu u dobru ili lošu vezano za malverzacije. A pozitvna strana je i što npr derby neće dosaditi. Kod nas kad je nešto često izgubi smisao. Vjerujte mi da ako derbi bude tri sezone aredom 4 puta godišnje, a onda još i u kupu nek se sastanemo kod nas raji to neće bit i interesantno više.

LARSSON
Kontakt:

uto jun 14, 2016 4:15 pm

Mlada reprezentacija BiH (igrači do 21 godine) će u septmebru odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške i Švicarske.

Zanimljivo je da će izabranici Darka Nestorovića, obje utakmice odigrati na Grbavici.

Obnovljena Grbavica će sigurno biti motiv više za igrače da se revanširaju Norvežanima i Švicarcima, jer su nas te dvije reprezentacije pobjedile na startu kvalifikacija.

sajo10
Kontakt:

uto jun 14, 2016 4:19 pm

LARS1921 je napisao/la:Mlada reprezentacija BiH (igrači do 21 godine) će u septmebru odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške i Švicarske.

Zanimljivo je da će izabranici Darka Nestorovića, obje utakmice odigrati na Grbavici.

Obnovljena Grbavica će sigurno biti motiv više za igrače da se revanširaju Norvežanima i Švicarcima, jer su nas te dvije reprezentacije pobjedile na startu kvalifikacija.
Znaci pocelo je... Pa sta cemo kada akoBogda A-repka zaigra? Mislim na zenicane.. Ljudi se dobiti nervni slom.. :( Jos ako im Celik bude igro u federalki auuu... :cry: :cry:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava