pon nov 06, 2017 8:52 pm
Pojedinci shvatite vi ste navijači FK Željezničar, i ništa više navijač kao i onaj u Americi . On ne postoji zbog vas kao pojedinaca , nego nas kao grupe . Koga briga šta vi želite, zaboravili ste zašto ste tu . Razumijem ja i vas , hoćete titule , mislite da ja neću ? Koliko je noći neprespavanih poslije Koševa prošle godine samo Bog zna . Te stvari su normalne u fudbalu , Barselona jedne godine izgubi titulu od Espanjola , i šta otjeraše ljudi sve redom ? Skinuše dresove Iniesti i ekipi ? Ne poredim nas sa njima , dao Bog pa da se budemo mogli porediti , samo shvatite takav klub i to mu se desi . Nou Camp bruji samo da su otišli sa 10 m eura , ta bi titula i najperspektivniji njihov igrač . Aha sve je tako jednostavno , nek je nismo osvojili .
Svi mi volimo Željeznilčar , ne želim da držim čas ljubavi ali zar ne viidte ? Već kad svima otvarate oči i govorite šta treba i kako treba molim vas malo prestanite . Silni neuspjesi su rezulitarali prošlogodišnjim drugim mjestom , manje od sekunde nas djelilo to trofeja . I onda bi ova uprava bila mirna , bi k . Priča bi bila da bi najveća budala uela titulu , već su otvarači očiju pričalki kako pametnije radimo aludirajući na suspendovane sudije . Nisu je pitari proglasili najskupljom neosvojenom , nego mi . Tako da bi se taj uspjeh isto smanjio kao i istok .
KAd smo kod istoka , sjetimo se prošle sezone Sloboda,Zrinski,Aik,Zeta,Sarajevo sve velike utakmice , osjećaj nevjerovatan nešto što bi titula vjerovatno produžila.
Došplo do toga da sa svih strana ima naših navijača , a nismo na Koševu . Svi Željovci ponosni , kažu da su neki na aparatima ti još utvrđuju dug prema Senadu . Taj istok je zalog za budućnost , koliko će on para donijeti u budućnosti ovom klubu je više od svakog transfera . To im niko ne može oduzeti , ovim ljudima i nama Željovicma . Ogroman korak naprijed .
Posjeta je očaj sad . Ali zar to nije bilo i u sezoni kad je Ara igrao , kasnije sa Odinom djecom , raju privlače polovnjaci lažna " pojačanja" samo je to istina . IZ ove situacije tako govorim , tad sam bio maksimalno euforičan . Tako da te stvari ne treb aprebacati ovoj upravi , to su i prethodnici imali .
Ne branim ja ove ljude , nemam koristi , ne znam nikog od njih , volim ovo sve zbog Željezničara . DOlazim tamo da pogledam utakmicu , malo sa rajom šupljiram i ukrug . Biću tu kad trofej ne bi vidjeli ni za 20 godina , i neću ih tjerati sve dok na neki način vidim da ne napredujemo . Kad smo mogli one da ne tjeramo i ne nazivamo ih neprijateljima , nego su i danas veliki Željovic . Znate koji , to su oni koji su nakon sveg Amarovog rada , doveli klub da nema para za pojačanja . Da ne može isplatiti primanja igračima , te je sve i jedan imao neku aferu i otišao za otpis dugova . Zamislite tih godina dominacije svi je se sjećamo , prelijepo bilo dok poslije Plzena ispade da nemamo za " egzibicija " te će igru nositi nešto mlađi igrači . Naravno veliki navijači bankomata Željezničar , njih prešuti smo još im ovi vraćaju klub , ne njima nego Želji kojeg volimo . I onda neki kažu **** transparetnost i poreze . Ta transparetnost je garant da nas ne kradu . Ovi sad imaju u planu jug,mlade igrače,kamp,titule,pojačanja . Eto nema titule hajmo ih otjerati jer je tako nekome ćejf , boli me k meni je ćejf da iuzgradimo stadion , oni će ga izgraditi neće IZRADITI kao neki . OD titule Željezničar neće živjati , od novog stadiona i kampa hoće itekako .
I nakon kiksa od Viteza , priča se o neuspjehu . Ja kao navijač ću uvijek vjerovati , jer se može nije ovo neka liga . Mladi igraju lp ništa to oni nisu zaslužni , kup možemop osovjiti , mlade ćemo promovisati , od prvog mjesta dva boda . BOlje vam je hajcajte raju da dolaze na stadion da podržimo ove naše juniore koji ako ispadnu da budu sigurnu da smo iza njih , da damo do znanja Zebi,Kajkutu da moraju trčati jer igraju za najveći klub u BiH !
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!