Taman

Zaboravlja raja da Edis vodi Mladost, valja nam ginut

Taman
Cinjenica je da smo mi svi mladost ostavili na Jugu i cinjenica je da znamo kako je on nekad izgledao,kako se navijalo,kakva je energija bila,nacin razmišljanja i kolika je ljubav prema Zelji bila a ne prema pojedincu,baklji,upravi...Sjecam se tekme na Koševu sa pitarima kad smo izgubili 4:1,devedest minuta se nije stalo,pitari se nisu culi svih 90 minuta a sjecam se i utakmice na Grbavici kad ga je zabio Tiago ona šaka pitara nas nadglasala.Mora to Jug bolje.Jug je i sad moj i uvijek će biti bez obzira gdje se nalazio.Uvijek mi je bio ponos i hoću da bude takav da se i dalje svi mi ponosimo sa Jugom.Prihvatite dobronamjernu kritiku,to je iz ljubavi a ne mrznje i ne djelite navijace ni po kakvom osnovu a najmanje po tome na kojoj se tribini nalaze.Valter je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 10:02 amPrvo. Ja sam i te kako svjestan da je na ovom forumu odnos djece i ovih mladjih u najmanju ruku 30 naprema 1 u odnosu na nas starije tako da kada vi ovdje pisete stice se dojam da je vas nacin razmisljanja apsolutno vecinski kod svih navijaca Zelje.
Drugo. Kada sam spomenuo obracune na jugu lijepo pise da se to odnosi na zadnje tri gidine a ne na zadnju sezonu. Obracune na jugu iskljucivo sam spomenuo u kontekstu stalnog pisanja o nekim pljuvacima sa sjevera. U doba obracuna dobro znamo da je to bila tabu tema na forumu, a pljuvaci sa sjevera su pozeljna tema. Ovdje se vise komentarisao istup par pojedinaca prema Lendricu a ne sam njegov gest. A tjeranje igraca da skinu dres je valjda u redu i o tome nije pozeljno komentarisati.
Trece. Stadion Grbavica ima ogranicen kapacitet pa ako se za Evropske utakmice odredjuju posebne cijene (a tako i treba da bude), a ako zelimo da budemo samoodrziv klub za te jednu, dvije ili tri utakmice u Europi ne treba da bude privilegovanih. Razlika u cijeni 1:3 za gotovo 30% mjesta na stadionu nije dobra. Jug bi trebao da donese cca. 15.000 KM, a moguca kazna zbog izmedju ostalog sjedenja na stepenistu moze da bude veca. E nije u redu da to sjever, dijelom zapad a sada i istok placaju. Cesto se ovdje zna komentarisati placanje kazni zbog upotrebe megafona. Ako je nesto zabranjeno a nanosi stetu klubu ispostuj to svidjalo ti se ili ne. Ako je na Evropskim utakmicama zabranjeno sjedenje po stepenistu ispostuj to u interesu kluba a ne u stilu sjedilo se i sjedice se. Kada jednom platis kaznu zbog prelaska na pjesackom kada je crveno drugi put ces dobro upratiti ima li drota. Sto, pa zato sto kazna ide iz tvog djepa. Budi i tada frajer pa prelazi, jer prelazilo se je i prelazice se.
Cetvrto. U toku su planovi za izgradnju Juga. Ja i ostali pljuvaci sa sjevera (vjerovatno i sa istoka i zapada) jedva cekamo da krene realizacija da projekat finansijski podrzimo. Prije sam ovdje pisao da ucestvovanje u izgradnji Juga treba omoguciti svakom navjjacu i simpatizeru Zelje a ne samo kroz kupovinu desetogodisnje ulaznice. Posto je najsolventniji dio navijaca Zelje smjesten na istoku, zapadu i medju pljuvacima sa sjevera apsolutno je jasno i normalno da ce ova raja i finansijski najvise pogurati ovaj projekat. Ovi sa juga samo neka sjede na predvidjenim mjestima za to, neka ne koriste megafon nego grla i neka uglavnom zaborave na baklje. Za bakljadu protiv Slobode i ja sam pisao-svaka cast.
Vjerovatno ima i peto i sesto ali i za ovo do sada imate dovoljno materijala da me popljujete.
Vas pljuvac sa Sjevera.
Odoh pit kahvu. Sramota danas ne postim.
?
Ahaa ok do meneBenjoza je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:20 pmmomak je na b spisku. tj spisku mladih igraca i moze igrati.salemprolic je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:06 pmNisam baš upućen u kvalitete Amara Beširevića ali ako on nije uspio upasti na spisak gdje nema ni jedan lijevi bek onda ne znam kad će.
Pitao da li je konačna odluka za strance, i da li može da se prolongira za narednu sezonu. Ovi odgovorili da ce biti valjda neki sastanak
Ja nesto kontam da bi ta odluka najbolje nama pomogla, ono ne znam kakva je situacija sa drugim klubovima, ali pretpostavljam da Zrinjski i Siroki imaju tonu stranaca nagomilanu
Plava Porodica je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:44 pmSiljak ceko da se Zrinja stranaca rijesi pa sad pita
Koji Bog![]()
Ovo sam odmah i ja pomislio..Plava Porodica je napisao/la: ↑čet jun 22, 2017 12:44 pmSiljak ceko da se Zrinja stranaca rijesi pa sad pita
Koji Bog![]()