cikazubo je napisao/la: ↑pon maj 15, 2017 4:10 pm
GoodisonPark je napisao/la: ↑pon maj 15, 2017 4:00 pm
cikazubo je napisao/la:
Ne mislim ja na izlijetanje u blok ili na igrača u prodoru, mislim na pogrešna preuzimanja kada je protvnički igrač okrenut leđima a Boka ga ne znam iz kojeg razloga prati po 15 metara u tom smjeru pa bekovi moraju sužavat prema Bogiju i ni iz čeg ljudi dobijaju prostor, a i Slavko je skakao i ludio prilikom tih kretnji Boke, njegovo pozicioniranje + Bogijeve reakcije na loptu su bili katastrofa juče.
Glavni problem jučer je bio što igrači iz sredine nisu pratili igrača koji se ubacuje iz drugog plana, samim tim u takvoj igri i štoperi su bili razvučeni između dva igrača.. Činjenica je da su greške naših igrača u igri prema naprijed bile razlog da oni brzom tranzicijom prave višak na našoj polovini, krila u drugom poluvremenu nisu odigrala kvalitetnu defanzivu i zato je nazad bilo svega. Izlaskom Blagojevića još se više napravio disbalans na sredini a lopte koje smo slali prema naprijed su uglavnom bile prilika za njihovu kontru i polukontru.. U takvoj situaciji kritikovati odbranu je neosnovano, jučer su problem bili više taj prvi i drugi blok koji su zakazali..
Svakako, slažem se u potpunosti, juče sam pisao i o igri dvojca ispred zadnje linije. Možemo uglavnom svakom naći krupne greške u ovoj utakmici, prolaznu ocjenu mogu dobiti samo Miro i Veca, ostali su odigrali ispod svakog nivoa, s tim što Bekrić i Lendrić manje više ovise od igrača iza sebe, tako da eto oni mogu po meni biti i neocjenjeni..
Al idemo dalje, znamo da Blagi, Marković i trojica stopera mogu odigrati i na vrhunskom nivou, na to izgleda ne možemo uticat niti se to može tempirati, nadajmo se da će ekipa biti psihološki na nivou i da ćemo pametno i maksimalno motivisano ući u utakmicu..
Haj ga znaj, evo vidimo i sami da sa ovom ekipom nisi nikad načisto.. Nismo mi ni odigrali toliko lošu utakmicu koliko smo bez potrebe iz čista mira pravili kardinalne greške.. Prvo pol, je bilo dosta dobro, svi su se nudili trčali otvarali prostor, kontrolisali smo igru u velikom procentu. Šta se desilo u drugom pol zašto smo plivali ni gore ni dole to valjda Slavko zna najbolje.. Kod one šanse Koljića je Marković na centru gurnuo njima loptu u kontru.. Kod onog gola isto igrač ga izbaci bez po muke..
Marković u drugom pol. zaista mnogo grešaka, nije bilo te njegove čvrstine i na taj način je za sobom povukao i Jovana i Bekrića koji više nisu imali prostora ni sigurnosti sa loptom, tako da smo do kraja utakmice visili i čekali možda neki individualni potez koji nije došao..
Opet kako god kreneš i sumiraš na kraju se vratiš na teren i podlogu i skontaš da je onoliki broj grešaka najviše dolazio zbog toga, svi su se jučer borili samo da smire loptu a kamoli da odigraju neki siguran pas ili neke pametne lopte u prostor ili slično..