Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet mar 24, 2017 12:26 am

Lendrić, ohladi malo haveru sa tom retorikom, fino sam napisao da završimo sa tom diskusijom međutim...

Niko od nas starijih se ne smatra legendom kluba ali se ponosimo svim onim što smo učinili za Želju svih tih godina čak i onih najtežih ratnih i poslijeratnih.. Vi ste ti koji ne poštujete generacije koje su napravile Jug i smatrate da ste za par godina na tribini stekli pravo da određujete šta je dobro za Želju a šta ne.

Evo jedan konkretan prijedlog od mene da ne bude da samo ružim :)

Da Manijaci naprave recimo po jednom u polusezoni recimo nešto kao "dan veterana" ili nešto slično nije bitno kako će se to nazvati i da taj dan dođu svi koji žele i koji su nekada bili dio Juga, moglo bi se tako napraviti neko fino druženje..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

cala
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:30 am

Model1964 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 11:42 pm
cikazubo je napisao/la:
čet mar 23, 2017 11:34 pm
avlami97 je napisao/la:
čet mar 23, 2017 9:50 pm
Neko je, skoro, iz Kluba ukrao 2 milje maraka. Jesu li lopovi uhapšeni?
Jesu to isti oni koji putuj u svaku vukoebinu za Želju, koji od usta odvajaju i zapostavljaju privatni život za klub, isti oni koji su prvi u humanitarnim akcijama, isti oni koji će biti tu makar igrali federalnu ligu, isti oni čija je brojka je uvijek standardna i mjesto na stadionu uvijek puno, isti oni koji ulože puno više novca kojeg stalno spominjete i to na polugodišnjem nivou u poređenju s nečijom desetogodišnjom, isti oni zbog kojih novinari iz cijelog svijeta dolaze na Grbavicu, isti oni koji prave atmosferu pred kojom se ne može izgubiti itd itd..
Da neko ne shvati pogrešno, ja nisam u grupi, jesam na jugu ali a ili d sektor, ali niko ne može s tim momcima u istu rečenicu, i njihovo jedno prisustvo na utakmici donese 500 do 1000x5KM znači između 2,5-5 desetogodišnjih, ovo da izrazim tim vašim kalkulatorom.
Ln
Doktore
da bi ti bio post kompletan napisi koliko se na godišnjem nivou zapali tih 10godišnjih karata upotrebom pirotehnike.
Ako želite da vas ozbiljno sagovornik shvati mora te mu dati valjane argumente i kompletne podatke ;)
Eh kad si vec navalio sa racunicom, da pokusam objasniti iako cu vjerovatno vecini biti glup.
Kad su troskovi u pitanju, postoje direktni i indirektni. Direktni troskovi su kazne i eventualno ostecenja uzrokovana pirotehnikom, medjutim to se na grbavici nije moglo vidjeti godinama, barem ne sa nase strane. Indirektni trosak bi mogao biti taj da se zaustavi igra u trenutku kada mi stiscemo protivnika, medjutim i za to su male sanse jer je inace dogovor da se pali ili kad zabijemo gol ili u 60. minuti.
Sad malo o dobiti. Kao i sa troskovima, imas direktnu i indirektnu dobit. Direktne, logicno, nema jer ti neces dobiti nikakvu lovu za tu zapaljenu baklju. Jos uvijek nema nekog takmicenja za najvecu bakljadu i da osvajac dobija neku nagradu. Potencijalnih indirektnih koristi je puno. Pirotehnika dize atmosferu na tribini a tako i na citavom stadionu. Na nase igrace ta atmosfera utice pozitivno a na protivnika negativno. Vjerovatno ces traziti i za to direktan dokaz. Finale Kupa protiv Borca 2010. uzvratna utakmica na Grbavici. Gubimo 0:2 na poluvremenu, Visca ga zabija za 1:2 i nastaje potpuno ludilo na stadionu. Pali se sve, jug gori i jos nekoliko baklji na sjeveru. Nasi se jos vise naloze i za vrijeme bakljade zabijamo za 2:2. Sa juga nismo ni vidjeli gol, samo smo culi kako se slavi na sjeveru i tako smo i mi skocili. Nazalost do kraja nismo uspjeli preokrenuti, ali to je vec za neke druge price.
Navijaci stvaraju atmosferu -> igraci se vise bore a protivnik se prepadne -> pobjedjujemo, osvajamo bodove -> bodovi donose titulu ili samo plasman u evropu -> evropa donosi ogromne pare u klub -> evropa promovise igrace sto ih na kraju i prodaje -> opet pare stizu u klub.
Eto uzmi tu 09/10 sezonu u kojoj smo osvojili titulu, igrali LP, prodali Bekrica i kasnije Viscu iz te ekipe za finu lovu. A pitao bih te bi li onako igrali da nismo drzali prosjek na Grbavici te sezone oko 7,8k i skoro svaku tekmu imali neku koreografiju i/ili bakljadu (nekad manju, nekad vecu).
Mislim da se iz ovog moze jednostavno izvuci neka racunica zasto se nekad klubu i isplati platiti tih nekoliko hiljada KM kazne.
Zadnja izmjena: cala, dana/u pet mar 24, 2017 12:32 am, ukupno mijenjano 1 put.

Plava Porodica
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:31 am

Veterana i dan danas ima na Jugu. Ali belaj je sto Vi svi vidite "balavurdiju, furace i narkomane".
Zadnja izmjena: Plava Porodica, dana/u pet mar 24, 2017 12:32 am, ukupno mijenjano 1 put.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

chile
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:33 am

Koliko vas je imalo narandzastu stranu fajerke spaljenu
Vjerovatno svaka generacija mora proc tu furku paljenja, ovi sad ne pale dimne i suzavce medju njima. Moja se furala na zastavu pa smo imali najvecu, ovi sad vole snjure da dudlaju jbg novo vrijeme novi klinci. Pomalo na tribinu ubacuje zastave mozda sapusu i novi vjetrovi pa i repertoar poprave i glasovno i dekorativno.
Ali definitivno otkako je organizovanog navijanja na jugu ima i paljenja a vjerovatno ce i biti. Ja bi licno volio da prestane s novim jugom jer ti momci ce imati idealnu tribinu za koreografije koje su mnogo efektnije od baklji.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

drtooth
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:34 am

GoodisonPark je napisao/la:
pet mar 24, 2017 12:01 am
Tačno pojedini nemaju granice.. pa kad me već vučete za jezik...

Da se razumijemo ja se i dan danas osjećam kao Manijak sa Juga, to je jače od mene bez obzira na kojoj tribini se nalazio..

E sad kad se toliko busate u prsa tim vašim navijanjem i kako je ova vaša generacija zaebana, uporedite malo "svoj Jug" sa Jugom od prije 5-10-15 godina pa ćete vidjeti razliku drastičnu, sveli ste kop na c sektor i navija vas 200-300 svega od hiljadu ili dvije hiljade ljudi na tribini, fazon vam je samo da se napušite ko ćurke i zato grlo presuši pa onda bude "do daha junuze". ne znate da animirate ostalu raju oko kopa da vas podrži i da navija zajedno sa vama zato što vam je turbofolk repertoar očajan.

Da dođe ekipa sa sjevera, stare garde nas 20 bi bili glasniji od tog vašeg kopa i žao mi je što ovo moram napisati da ste samo blijeda sjenka nekadašnjih Manijaka koji su žarili i palili širom države.

Eto pa vi sad nastavite opravdavati kazne klubu kroz vašu ljubav prema Želji, i kako ste pokisli 2 puta na gostovanju, jer Bože moj Manijaci i navijanje je počelo od 2013 godine, koje ste ujedno vi izmislili i pokrenuli.

Mene bi bilo stid biti na Jugu i prozivati ustani sjever ali tako mlako i bez ikakvog žara a da se taj isti sjever ne odazove, a sad možete nastaviti prodavati muda za bubrege nekom drugom..
Sto posto ispravno napisano. Mene najviše boli SUJETA kopa kod navijanja. Znači cijeli stadion ori "Žeeeljo...Žeeeljo" (meni jedna od najjacih navijackih stvari), a oni istrajavaju na nekoj svojoj pjesmici.

Dalje, smeta mi i to što svako malo pjevaju pjesmu o sebi, za sebe, a ne za Želju... već kao da istaknu koliko su oni odani (takva je ova zadnja "ti ništa ne gubiš, a ja sve..").

I na kraju mi smeta insistiranje na nekim novim pjesmicama. Taman se raja nauči, počne pjevati, oni forsiraju nešto novo. Evo plavo proljeće je... jel iko čuo "trpaj te levate" i slicne top pjesme.

p.s. Zašto se nikad ili jako rijetko ne pjeva Grbavica u toku tekme... zašto od nje ne napraviti našu "You'll never walk alone".
Željo, to je moj tim!

zeljeznicka21

@cala da ne citiram to sve, misljenja sam da baklje nemaju veze sa uspjehom kluba, ili imaju skroz malo, pa igrali smo polufinale kupa uefa bez baklji, uzimali titule bez baklji, tako da je to suplja prica
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Grbavica
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:35 am

oca mi treba zaključati temu. raja odlijepila kolektivno.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plava Porodica
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:36 am

Grbavica je napisao/la:
pet mar 24, 2017 12:35 am
oca mi treba zaključati temu. raja odlijepila kolektivno.
:palacgore:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:38 am

Odlicna tema, samo nek niko nikog ne vrijedja

Okolele
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:39 am

Pregledam film i jos se vrtite u krug..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

dimitrijevic

pet mar 24, 2017 12:40 am

Meni se brisu postovi ,a veteranima :D ne...sta se desava???moze pp
Mirza Rascic !

GoodisonPark
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:40 am

Plava Porodica je napisao/la:
pet mar 24, 2017 12:31 am
Veterana i dan danas ima na Jugu. Ali belaj je sto Vi svi vidite "balavurdiju, furace i narkomane".
Moraš i sam priznati da Južna tribina može i mora bolje, na vama je sad da to podignete, a znam da ima veterana, ima moje raje tamo kamara pa i ja sam gledao Olimpic i Radnik kup sa Juga sa "D".

Međutim problem je što oni sporadično navijaju ono malo kad ih ponese atmosfera, a ja predlažem da se napravi dan kad će i veterani doći u kop pa da onda svi zajedno grmimo ;)
Željo samo Željo!!!

South
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:45 am

ee cirkusa :D

Leon_Professional
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:47 am

Okolele je napisao/la:
koji? imas kakav preporuciti ?! :D

Plavi orkestar
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:51 am

drtooth je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:
pet mar 24, 2017 12:01 am
Tačno pojedini nemaju granice.. pa kad me već vučete za jezik...

Da se razumijemo ja se i dan danas osjećam kao Manijak sa Juga, to je jače od mene bez obzira na kojoj tribini se nalazio..

E sad kad se toliko busate u prsa tim vašim navijanjem i kako je ova vaša generacija zaebana, uporedite malo "svoj Jug" sa Jugom od prije 5-10-15 godina pa ćete vidjeti razliku drastičnu, sveli ste kop na c sektor i navija vas 200-300 svega od hiljadu ili dvije hiljade ljudi na tribini, fazon vam je samo da se napušite ko ćurke i zato grlo presuši pa onda bude "do daha junuze". ne znate da animirate ostalu raju oko kopa da vas podrži i da navija zajedno sa vama zato što vam je turbofolk repertoar očajan.

Da dođe ekipa sa sjevera, stare garde nas 20 bi bili glasniji od tog vašeg kopa i žao mi je što ovo moram napisati da ste samo blijeda sjenka nekadašnjih Manijaka koji su žarili i palili širom države.

Eto pa vi sad nastavite opravdavati kazne klubu kroz vašu ljubav prema Želji, i kako ste pokisli 2 puta na gostovanju, jer Bože moj Manijaci i navijanje je počelo od 2013 godine, koje ste ujedno vi izmislili i pokrenuli.

Mene bi bilo stid biti na Jugu i prozivati ustani sjever ali tako mlako i bez ikakvog žara a da se taj isti sjever ne odazove, a sad možete nastaviti prodavati muda za bubrege nekom drugom..
Sto posto ispravno napisano. Mene najviše boli SUJETA kopa kod navijanja. Znači cijeli stadion ori "Žeeeljo...Žeeeljo" (meni jedna od najjacih navijackih stvari), a oni istrajavaju na nekoj svojoj pjesmici.

Dalje, smeta mi i to što svako malo pjevaju pjesmu o sebi, za sebe, a ne za Želju... već kao da istaknu koliko su oni odani (takva je ova zadnja "ti ništa ne gubiš, a ja sve..").

I na kraju mi smeta insistiranje na nekim novim pjesmicama. Taman se raja nauči, počne pjevati, oni forsiraju nešto novo. Evo plavo proljeće je... jel iko čuo "trpaj te levate" i slicne top pjesme.

p.s. Zašto se nikad ili jako rijetko ne pjeva Grbavica u toku tekme... zašto od nje ne napraviti našu "You'll never walk alone".
Jug mora puno bolje.Nema ljutnje ali odavno nije bio tanji.Izbor pjesama je više da umrtvi igrace nego da ih ponese a i to je do onoga ko ih vodi.Kritika mora postojati da bi se stvari popravile.I sadašnja tehnologija sve omogucava pa se moze pogledati kako je to ne tako davno izgledalo na Jugu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

GoodisonPark
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:54 am

drtooth je napisao/la:

Vjeruj da bi roman mogao napisati o njihovom navijanju, meni najviše smeta opet što samo yebu, yebu ovo yebu ono, pa bolan navijaj da igrač na terenu čuje jasno i glasno što ti kažeš Žeeeljoooo ta redovno ide sa sjevera i super je ta za atmosferu..

Evo jedan primjer sa zadnjeg derbija na koševu, pjevaju pitari divove i fakat niđe veze pola njih čini mi se ni tekst ne zna.. Završili oni još možda 5 minuta do početka i ja kontam jarane sad kad im mi složimo Grbavicu ima da se useru, kad ono poče ona neka i moj je dedo pjevo naka pjesma e tu sam baš vidio da oni još nisu dorasli tribini kao što je Jug, bez uvrede ikome ali to je moj stav i mišljenje.

Plavi orkestar bravo, nema ljutnje, tako je, ne treba ništa zataškavati jer će samo kritika doprinjeti napredku :palacgore:
Željo samo Željo!!!

kvalitet
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:56 am

Hoće li biti stream iz Osijeka? :)

Da li na otvaranju istočne tribine biti na istoku ili na nekoj od drugih tribina i uživati u pogledu? :)

Koliko još stadiona ima sve 4 funkcionalne tribine osim Koševa, Bilinog i evo sada Grbavice? :)
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Okolele
Kontakt:

pet mar 24, 2017 12:57 am

Leon_Professional je napisao/la:
Okolele je napisao/la:
Kong:Ostrvo lubanja

Jeste da je los snimak ali kakvih sam gledao ovaj je bombona kad se udubis u film..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ono.na
Kontakt:

pet mar 24, 2017 1:00 am

Cuj ovog sujeta kopa :rofl:
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Leon_Professional
Kontakt:

pet mar 24, 2017 1:04 am

Okolele je napisao/la:
pet mar 24, 2017 12:57 am
Leon_Professional je napisao/la:
Okolele je napisao/la:
Kong:Ostrvo lubanja

Jeste da je los snimak ali kakvih sam gledao ovaj je bombona kad se udubis u film..
:palacgore:

Treba pogledat u ovoj pauzi :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava