Nisam dosad komentarisao ovu trenutnu situaciju u klubu jer nisam upucen u sve detalje, te nisam htio da produbljujem rasprave i svađe. Sad cu dat moje misljenje i viđenje. Kjosevski potpuno zasluzeno poslat na komisiju, nebitno klanovi i te neke priče, taj postupak posle bolnog poraza je pišanje po nama svima, bukvalno pišanje po našem vremenu, trudu i zivcima koje odvajamo za Želju. Što se tiče Blagojevića kod njega se odavno primjeti kurcobolja u određenim tekmama, ali tad nije adekvatno kaznjen (klupiran slijedecu ili tribina), te klanove sigurno ne mozemo rijesiti prekrizvanjem igrača bez neke podrobnije strukturne promjene. Oda ocigledno nema autoriteta za trenutno budenje/razdramavanje kad dopusta kolko-toliko da se uprava mjesa u sportski segment, te kad se vidi da je pogubio konce u odredjenim situacijima. Puna podrška njemu i nadam se da ce nam što duže ostati na ovoj pozicije, a ne da bude zrtvovan sad, a kad se znalo njegov mentalitet i karakter kakav je. Problem po meni lezi u nedefinisanosti sportskog segmenta. Vec duze mi se u glavi mota ideja 1921-2021 gdje bi se postavili ciljevi sportski i infrastrukturni koje bi trebali ostvari do 100te godisnjice. U sklopu tog projekta bi mogli biti ukljuceni svi Željovci. Sportski direktor - Hadis Zubanovic, Trener 1og - Odovic, Sef omladinskog - Adzem … Ovo je ugrubo samo, tu su jos Amar Osim, Sablja, Ceman te razne druge Željine ikone koje ako ne bi mogle permanentno prikljucit barem savjetima, podrskom i afirmacijom sudjelovat u Zeljinom napredku. Uz svo duznjo postovanje prema Misketu, koji je za par godina, uradio više nego maltene 90 % uprava u našoj historiji, nek ne priblazi sportskom segmentu, on ne bi trebao ni plate dogovarat, nit s menadzerima pricat nit ista u vezi sportskog dijela. Trebamo imati ljude koji su obrazovani za to, ako ne obrazovani onda makar šlifovani za to. Svi napadi na njega i idu preko sportskog dijela jer frajer blage veze oko toga nema. Nek se okruzi ljudima pravim za to, nek se drzi on onog zbog cega ga dizemo u nebesa i niko sretniji od nas. Malo sam na preskaku ovo al mi je ponestalo vremena, moram vanka. Pozdravljam vas sve i ustrajmo zajedno u borbi za Evropski Željezničar !
MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS!!!
SVI U DOLINU SUTRA - ABEM AGA ALIKA JER ATA MI JE ALIKA !!!