sri feb 05, 2020 10:34 pm
Danas veoma kvalitetnih pola sata "prve" ekipe. Svi su bili na nivou. Alispahić me oduševio i protiv Olimpije je bio odličan. Odbrana neuigrana i enigma je kako će izgledati u prvenstvu. Mujezinović mora dosta bolje. Dženo veoma korektno obje ove utakmice, to je naše dijete i nadam se da će nastaviti ovako ovaj period dok se Zec ne oporavi. Moramo mu pružiti podršku kao i svim igračima, mi se skupiti i krenuti zajedno u ovu polusezonu. Vidjeli smo da možemo, do nas je sve ne samo onih na terenu, nego i nas navijača, da se okrenemo onome što jesmo, NAVIJAČI i da tako djelujemo, a ne kao neke svekrve što unose nemir i vode neke fejk forumske influenserske ratove.
Stvarno je bilo degutantno čitati razne nebuloze ovih mjesec dana. Nisam imao snage bilo što napisati. Ljudi su pisali o svemu negativnom ili što može biti negativno. Ti isti se neće pojaviti u Bijeljini na utakmici, ti isti će u maju šutiti i glavu pokriti. Pa ne možemo mi voditi klub i upravljati s njim. Ovdje se piše o nekakvom agregatu, stubovima, bivšim upravama i trenerima, nerealnim pojačanjima, reklamiraju se neki ljudi koji samoincijativno prodaju artikle s motivima Željezničara i grupe Manijaka itd itd...pa ne možemo se mi nazivati navijačima, a valjati takve gluposti. Šta me briga što je Tino u Sarajevu? Što je Bilbija u Zrinjskom? Što je neki tamo Zakarić u Borcu? Jesam ja na to mogao uticati? Nisam, ja sam navijač kluba i moja svrha je podrška klubu i navijanje. Grupa Manijaci odavno nije bila u boljem naletu, svaki mjesec izlaze novi artikli, nijedno gostovanje nije odrađeno sa ispod sto ljudi. U Željinom fan shopu ima super stvari. Hajmo malo pričati koliko će nas otići u Bijeljinu. Da se prisjetimo gostovanja u Krupi kad je sigurno 500 600 ljudi bilo (mislim na onu prvu proljetnu 0 :1). Imamo taj krov koji smo dugo čekali. Sve te stvari trebamo iskoristiti i podići atmosferu na najviši mogući nivo. Ona je ključna u ovoj ligi, podrška i zdrava sredina, da se igrači osjećaju šampionski, da mi budemo prekretnica u svemu tome.
Što se tiče igračkog kadra i pojačanja dok je Amar tu ja se ne sekiram i to je provjeren recept. Tako je oduvijek i zauvijek. Još veća je negativa bila ljeti, kad su se ismijavali Osmanković i Bogičević kao dva štopera, kad je došao anonimus Erić, kad je jedini lijevi bek bio naograjisani Pavić, kad je došao Meša Alispahić sa stomakom i nije mogao potrčati prvu sedmicu, a kasnije postao možda i najbolji vezni igrač lige, kad je rezerva Mladosti postala nama standardni centralni vezni, naše dijete Damir Sadiković. Na to sve i Veselinović je odigrao odličnu polusezonu, a pojavio se i mag Štilić. Ta ekipa je duplo jeftinija od one mostarske i koševske, ali tu je Amar Osim. Na osnovu prošle godine i prehodnih pet titula i ja mislim četiri kupa ja ne vidim razlog zašto bi se mi sekirali oko ove proljetne sezone? Došli su Lendrić i Kosorić koji će davati 120 posto, nisu skupi u skladu sa našim mogućnostima, osjećaju klub i filozofiju. Došli su novi štoperi, priznajem još uvijek ne znamo kakvi su, ali moramo vjerovati Fergusonu. Sa oporavljenim Zecom, ekipa koja uz maksimalnu podršku i navijački angažman svih nas ima realne šanse obradovati nas na kraju.
Svi u Bijeljinu ! To je ono što mi trebamo raditi, što je jedino ispravno i prirodno.
Ja volim Želju. Za njega sve.