pon okt 01, 2018 10:20 pm
Ne znam kako bi poceo, pa cu baš tako i početi...Hocu da puknem, ne popusta me, nisam bio na utakmici, gledao sam na laptopu, nisam vidio do maloprije da su navijaci Odoviću skandirali, tek tad mi je lahnulo. Odović je bio PELE za sve ove bezmudase.
Neki nisu ni svjesni toga, neki se nisu ni rodili kad je on igrao, a neke jednostavno boli qrac da im je glavom i bradom trener Guardiola, tvrdim da je IVICA OSIM trener da bi se ove stvari desavale jer je ovdje pitanje karaktera. Karakter ekipe je na jako niskom nivou, ovdje se istice nekoliko karakternih, postenih momaka i oko takvih treba graditi "tim"...
Ovdje vec postoji podjela, tako da ne bih puno razmisljao da sam na Odinom mjestu, na stranu bi ih sklonio i otvoreno kao muškarci porazgovarao sa njima, ovaj ostali šljam postavio da sjede i da gledaju, ne bi mi ni trenirali ni igrali do kraja ugovora..Papire bi dobio onaj koji bi ih platio po pravilu onako koliko ga sljeduje. Septembarsku platu ne bi dobili to nema dileme, za sta da je dobiju? Sta su uradili?
Dalje, ne kažem da ne trebaju imati privatni život, trebaju.. ali onog kojeg bi vidio u nedozvoljeno vrijeme sa slaufom ili alkoholom u ruci bi snosio sankcije, takve da mu se ne bi isplatilo da to radi.
Imali smo Kostica i Krcmu, oba su ako sam upucen rekli da postoje problemi i naveli koji su, koji su oni qrac da im opet to podje za rukom. Na nekom drugom nivou gdje imamo pametne ljude smo se rijesili violine i slicnih siromaha, izgleda da su igrači pali na tom testu i da surađuju sa takvim, vjerovatno imaju paralelnu platu. (Ovo je moje viđenje, jer necu povjerovati ni u jednu drugu tezu).
Siromahe u ekipi ne trebamo imati ni trpiti, ovdje govorimo o budućnosti Željezničara, koji ima prošlost, jako bogatu i cijenjenu. Siromahe treba kazniti maximalno.
Drzanjem siromaha u ekipi trujemo nasu djecu, sirimo kugu. Djeca ce nam biti luzeri, jer ce misliti da je uredu ovo sto se sada radi, DJECI TREBA ZDRAVA SREDINA.
Nama treba karakternih momaka, onih koji su naucili da pobjedjuju, oni koji nece moci spavati ako izgube. Meni sinoc dolazi poruka od igrača koji nije ni osjetio kako treba akibeti novog travnjaka, pretpostavicete o kome se radi, stize mi poruka "Ne mogu da spavam brate, boli me ovo..." Boli ga zato sto ima obraza, osjeca da je dio kolektiva iako nije ucesnik direktni. Takvi nama terbaju, trebaju nam igraci koje ce gristi savjest ako uprskaju.
U KOST MISKE, U KOST ODA..da su nam rođeni, prvo po džepu, maltretirajte ih po zakonu maksimalno koliko mozete, a onda ko otkupi svoj ugovor moze ici, ko ne otkupi ima od mene kartu za JUG, ako mu se dolazi dobit će i košpice...
Željo je veci od svega, Željo će se dici iz ovoga.. Manijaci stanite uz ODU i gazimo naprijed kao Lokomotiva!!!
Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."