ned sep 30, 2018 10:24 pm
Kad se sve oduzme i sabere treče mjesto je realnost ove ekipe. Sa ovakvim igračkim fondom plafon nam je izlazak u Europu i ja to odavno govorim.
E, sad ko je generalno kriv za ovakvo stanje, Uprava kluba naravno. Oni su opet s druge strane uradili toliko dobrih stvari za klub da im se ne smije i ne može aa reći.
Mislim da je vrijeme da nam stadion i infrastruktura prestano biti prioritet več igrači i sportski uspjesi a tvrdim da imamo preduslove za to samo sa ovim istim ljudima krenuti u tom smjeru, pregrupisati snage sa jednog segmenta na drugi. Ne može nam ekipa zadnje 3 godine iz polusezone u polusezonu biti slabija nego suprotno. Da smo zadnjih 5 prelaznih rokova pojačavali ekipu samo za 10 posto titula u ovoj ligi bi nam bila sigurna al eto... Ne može se igračima reči da neče da igraju i ta priča je smiješna i glupa. Takođe i pitarski povici ,skinite dresove, su sramota i trebamo pokazati da nismo kao oni i da volimo svoj klub. Slijedeći krivac je naravno Odović i njegova pročitana igra kratkih pasova sa stalnim vračanjem lopte. Na istu nas foru jakim presingom uzimaju več 3 utakmice a on nema odgovora za to. Posebna je priča timski duh i samopouzdanje za koje je opet kriv stručni štab a takođe i kondicija. Ne kažem da još treba tjerati Odo, treba mu još pružiti Šansu al daleko je on od majstora postavkom igre zadnjih utakmica. Takođe i sramna predaja utakmice protiv Širokog je utjecala na ekipu a to sam odmah napisao. Igrače ne treba tjerati nego dovoditi bolje a oni koji ne valjaju sami če otpasti. Samo dva igrača kao pojačanja koji su sigurni u prvih 11 bi potpuno promjenili stanje a da stalno tako radimo , sa dovođenjem a ne tjeranjem situacija bi bila skroz druga.