Misli se na ozbiljniju analizu dužu od nekoliko kartica teksta. Neki kritički osvrt, što da ne i prozvati i uperiti prstom. Ne kao navijač Željezničara, već kao objektivni sportski novinar. Ja znam da u Oslobođenju, generalno, nema puno novinara koji su sposobni to uraditi (konkretno na sport1.ba još manje), ali treba pisati, pokušavati, vježbati, a sve vrijeme čitati te malo duže, ozbiljnije članke s npr. britanskih portala.
Evo jedan primjer:
https://www.bbc.com/sport/football/50085160
Nije ista tematika, ali jasno ti je na šta mislim. Treba malo više vremena, a za jučerašnju utakmicu ste mogli toliko toga uraditi - analiza sudije (koliko inače daje kartona, kako je ocijenjen, otkad sudi, je li ranije bilo žalbi), izjave iz Čelika tražiti, iz Sarajeva, iz Saveza (oni vjerovatno ne bi ni dali izjavu, ali i kad šutiš šalješ poruku), uporediti s nekim evropskim ligama... sad baš samo bacam ideje kako bi bilo jasnije o čemu govorim.
To što su se objavile sve prilike, to je klasično ganjanje klikova. Ok, poštujem, treba zaraditi, ali nema pravih, ozbiljnih analiza, komentara, kolumni. Nemojte da vam ss bude uzor.