Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 27, 2018 2:53 pm

pa znam ja da je tako. i jedini je lijek popraviti igru, pa će i ono najgore biti manje loše. a to daj kako bilo nas je i dovelo ovdje...
gradi željo boli te *****

Morzhy
Kontakt:

čet sep 27, 2018 2:54 pm

Okolele je napisao/la:
čet sep 27, 2018 1:56 pm
Ovaj Nalić isti Euzebio Di Franćesko..

I opet mi zatvaramo kolo u nedelju..Pa ***** ti nedelju i onog ko je raspored pravio..Kako uvijek mi zadnji igramo utakmicu i uvijek sav pritisak na nama..
I umaramo te emotivno praznimo budućeg protivnika Zrinjskog, dok naše naredne protivnike umara GOŠK. Nekom se to ne čini bitno,ali itekako jeste

ChWilla
Kontakt:

čet sep 27, 2018 2:55 pm

hrđavu kurcu i dlake smetaju.

da ne bude zabune i uvrede, ekipa je ovdje hrđavi *****...prošle godine je obratno bilo, pa šta.

cikazubo
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:08 pm

Da pohvalim i novinara iza gola koji fino pozdravi Saida :D

Morzhy
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:09 pm

ChWilla je napisao/la:
čet sep 27, 2018 2:51 pm
e kako danas da jedu svi zajedno kod osmića, reci ti meni... :D :rofl:
A nikako...a i da mogu ne vjerujem da bi zajedno, dolazili bi u 18 smjena po jedan igrač...nabijem ih mutave

Morzhy
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:13 pm

ChWilla je napisao/la:
čet sep 27, 2018 2:55 pm
hrđavu kurcu i dlake smetaju.

da ne bude zabune i uvrede, ekipa je ovdje hrđavi *****...prošle godine je obratno bilo, pa šta.
Drugačiji je naboj seljačkim ekipama protiv nas i protiv njih,to je neuporedivo. Da je ekipa hrđavi racku to stoji

ChWilla
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:17 pm

sve su to ipak sitnice spram nekoliko ašćare namještenih utakmica svake godine. tu se to lomi, i tu se krize prevazilaze bez većeg pada na tabeli.

Alpa_1921
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:17 pm

Treba Hadzanovica dovest iz Slobode,jos je Zeljovac 😁

Plava Porodica
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:18 pm

mostarci će već ovo lagano prešišati za vikend. ko nas jebe kad mi nemamo svoju mašinu, već redovno upadamo u tuđe.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Fanzi
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:29 pm

boccaccio je napisao/la:
čet sep 27, 2018 2:33 pm
Pored mene na tribini je sjedio neki covjek, stariji, nikad ga u zivotu nisam vidio. Kako mi uzmemo loptu u posjed on naglas pocne da broji...jedan...dva...tri....i mi izgubimo loptu. Samo jednom u prvom poluvremenu je dosao do cetiri.
Tu je za mene zavrsila utakmica.
Hvala igracima na ovakvom ponizavanju.
Idemo dalje.
Volim te Željo !
To je to. Protiv Borca u prethodnom Odovićevom mandatu, porazu 2:0, imali smo istu situaciju. Na toj utakmici sam brojao pasove prema naprijed. Nikad nismo prebacili broj 3...
Pogledajte snimak koga zanima. Oni su tada imali Subića i zakucali nas.

Roberto Baggio
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:33 pm

storm_raider je napisao/la:
sri sep 26, 2018 11:14 pm
Igracima je saopsteno odmah nakon utakmice da ce im biti skinuto 50% od plate za septembar, a ne pobjede li Gosk i Celik i 70%. Odi je pred svima jos jednom ponovljeno da ima apsolutnu podrsku da radi sta hoce. Nakon zime tragamo za novim kondicionim definitivno. Upravi je puna kapa vise da im daju i pticijeg mlijeka, a ovako da odigraju. Niko bolje uslove nema u drzavi, niko!!!
sri sep 26, 2018 11:44 pm
I bice disciplinske mjere, ovaj put kolektivni. Kolektiv su i kao kolektiv su i podbacili.
Možda bismo trebali prestati sa ovakvim potezima. Vidim da se velika većina s ovim slaže, pa neki idu dotle da igračima ne treba ništa ni davati, nego da bi ih se moglo malo i namarisati. Meni se, iskreno, ovo što si napisao ne sviđa, iz više razloga, i bojim se da i tu imamo veliki problem, da ne znamo rješavati probleme, pa zato kod nas nema krize a da nije smak svijeta.

Priče su nam postale iritantno dosadne. Opet su nam evo igrači krivi. Godinama krivi igrači, a na prste se mogu prebrojati oni koji kod nas spoje dvije sezone. I sad će oni proigrati, svi redom kažnjeni, pod prijetnjom novih kazni? Sad će sa novom pozitivnom energijom doći na trening, da se dokažu, pa će jedva čekati da ponovo istrče za vikend, da se iskupe? Sad će se, konačno, pojaviti tim na terenu?

Zašto bi u ovom slučaju Siniši naprimjer bilo odbijeno pola plate? Jedan je od rijetkih koji je sinoć odigrao koliko-toliko pristojno, a u kiksu protiv Mladosti je imao dvije asistencije. Zašto bi se pola plate odbilo naprimjer Jazviću? Koji je ozlijeđen, i to kako se ovdje piše zbog greške našeg stručnog štaba i naših doktora. Zašto bi se odbilo pola plate Daciću? Momak je dao svoj prvi gol u životu u kiksu protiv Kaknja i odlično odigrao ono malo što mu je dato. Zašto Kjosevskom, koji nas je nekim odbranama spasio poraza u Kaknju? I tako dalje, i tako dalje.

Ako su podbacili kao kolektiv, pa će biti kažnjeni kao kolektiv, onda se treba i stručnom štabu svima odreda odbiti to pola plate, jer su valjda i oni dio tog kolektiva. Volim Odovića i pisao sam u zadnje vrijeme dosta o svojoj nadi u njega, ali što je odlično rekao @exbabilon, on je sinoć u drugom poluvremenu na terenu sastavio Šabanadžovića, Hajdarevića i umornog Čurjurića, pa galamio da igraju. Pa kako da igraju? I čudio se što ga igrači ne slušaju. Pa ne slušaju zato što ne mogu da odigraju to što traži od njih. Zato što Šabanadžović i Hajdarević to još uvijek ne znaju da rade zajedno, a Čurjurić nema snage da igra ni svoju poziciju, a kamoli uz to da se i vraća nazad i pomaže ovoj dvojici.

Ovako, kada kazniš sve igrače i još im zaprijetiš za dalje, a pred svima njima, dakle, daš punu podršku treneru, time bojim se tom treneru praviš problem jer ga izdvajaš iz tog kolektiva. Mi trenera konačno moramo zaštiti, slažem se, ali meni se ovakav način ne sviđa. Jer od koga mi trebamo štiti trenera? Nijednog od trenera nisu smijenili igrači, koliko god loši bili u trenucima smjene, koliko god je rasulo bilo u svlačionici, nego ih je smjenjivala uprava, i to uz većinsku saglasnost navijača.

Prvi potez koji mi se nije svidio otkad je Odović tu jeste ono uklanjanje Vranješa i Arežinu. Oni su, kao, previše indolentni da bi igrali u ovom Želji. Šta smo dobili? Jednu odličnu utakmicu u Širokom, jednu protiv Radnika koja je bila u pet deka kao ona sa Krupom gdje je igrao ovaj indolentni dvojac, i onda tri kiksa zaredom. Kakve su nam garancije da ćemo sad ovim potezom dobiti nešto bolje od toga? Zašto bismo dobili išta bolje? Jer smo kaznili sviju, a ne samo dva žrtvena jarca?

Ono kao "tough love", što bi rekli Englezi? Slabo fajde od takve ljubavi, kad mi godinama u nizu pravimo rezultate ispod naših realnih mogućnosti.

Problemima neće dosaditi da nam se vraćaju, često i ekspresno brzo, sve dok mi ne promijenimo načine na koji se nosimo s njima. A meni ovo, trenutno, ne obećava da smo išta kako treba naučili.
FK Željezničar 1921

igla
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:35 pm

Roberto Baggio je napisao/la:
Igracima je saopsteno odmah nakon utakmice da ce im biti skinuto 50% od plate za septembar, a ne pobjede li Gosk i Celik i 70%. Odi je pred svima jos jednom ponovljeno da ima apsolutnu podrsku da radi sta hoce. Nakon zime tragamo za novim kondicionim definitivno. Upravi je puna kapa vise da im daju i pticijeg mlijeka, a ovako da odigraju. Niko bolje uslove nema u drzavi, niko!!!
I bice disciplinske mjere, ovaj put kolektivni. Kolektiv su i kao kolektiv su i podbacili.
Možda bismo trebali prestati sa ovakvim potezima. Vidim da se velika većina s ovim slaže, pa neki idu dotle da igračima ne treba ništa ni davati, nego da bi ih se moglo malo i namarisati. Meni se, iskreno, ovo što si napisao ne sviđa, iz više razloga, i bojim se da i tu imamo veliki problem, da ne znamo rješavati probleme, pa zato kod nas nema krize a da nije smak svijeta.

Priče su nam postale iritantno dosadne. Opet su nam evo igrači krivi. Godinama krivi igrači, a na prste se mogu prebrojati oni koji kod nas spoje dvije sezone. I sad će oni proigrati, svi redom kažnjeni, pod prijetnjom novih kazni? Sad će sa novom pozitivnom energijom doći na trening, da se dokažu, pa će jedva čekati da ponovo istrče za vikend, da se iskupe? Sad će se, konačno, pojaviti tim na terenu?

Zašto bi u ovom slučaju Siniši naprimjer bilo odbijeno pola plate? Jedan je od rijetkih koji je sinoć odigrao koliko-toliko pristojno, a u kiksu protiv Mladosti je imao dvije asistencije. Zašto bi se pola plate odbilo naprimjer Jazviću? Koji je ozlijeđen, i to kako se ovdje piše zbog greške našeg stručnog štaba i naših doktora. Zašto bi se odbilo pola plate Daciću? Momak je dao svoj prvi gol u životu u kiksu protiv Kaknja i odlično odigrao ono malo što mu je dato. Zašto Kjosevskom, koji nas je nekim odbranama spasio poraza u Kaknju? I tako dalje, i tako dalje.

Ako su podbacili kao kolektiv, pa će biti kažnjeni kao kolektiv, onda se treba i stručnom štabu svima odreda odbiti to pola plate, jer su valjda i oni dio tog kolektiva. Volim Odovića i pisao sam u zadnje vrijeme dosta o svojoj nadi u njega, ali što je odlično rekao @exbabilon, on je sinoć u drugom poluvremenu na terenu sastavio Šabanadžovića, Hajdarevića i umornog Čurjurića, pa galamio da igraju. Pa kako da igraju? I čudio se što ga igrači ne slušaju. Pa ne slušaju zato što ne mogu da odigraju to što traži od njih. Zato što Šabanadžović i Hajdarević to još uvijek ne znaju da rade zajedno, a Čurjurić nema snage da igra ni svoju poziciju, a kamoli uz to da se i vraća nazad i pomaže ovoj dvojici.

Ovako, kada kazniš sve igrače i još im zaprijetiš za dalje, a pred svima njima, dakle, daš punu podršku treneru, time bojim se tom treneru praviš problem jer ga izdvajaš iz tog kolektiva. Mi trenera konačno moramo zaštiti, slažem se, ali meni se ovakav način ne sviđa. Jer od koga mi trebamo štiti trenera? Nijednog od trenera nisu smijenili igrači, koliko god loši bili u trenucima smjene, koliko god je rasulo bilo u svlačionici, nego ih je smjenjivala uprava, i to uz većinsku saglasnost navijača.

Prvi potez koji mi se nije svidio otkad je Odović tu jeste ono uklanjanje Vranješa i Arežinu. Oni su, kao, previše indolentni da bi igrali u ovom Želji. Šta smo dobili? Jednu odličnu utakmicu u Širokom, jednu protiv Radnika koja je bila u pet deka kao ona sa Krupom gdje je igrao ovaj indolentni dvojac, i onda tri kiksa zaredom. Kakve su nam garancije da ćemo sad ovim potezom dobiti nešto bolje od toga? Zašto bismo dobili išta bolje? Jer smo kaznili sviju, a ne samo dva žrtvena jarca?

Ono kao "tough love", što bi rekli Englezi? Slabo fajde od takve ljubavi, kad mi godinama u nizu pravimo rezultate ispod naših realnih mogućnosti.

Problemima neće dosaditi da nam se vraćaju, često i ekspresno brzo, sve dok mi ne promijenimo načine na koji se nosimo s njima. A meni ovo, trenutno, ne obećava da smo išta kako treba naučili.
:palacgore: :palacgore:

Charlie Sheen
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:41 pm

Ovo sto mi dopustamo na Grbavici u zadnje vrijeme nije se desavalo ni kad smo se za opstanak borili.Ova mi se ekipa gadi blago receno,niko pojedinacno vec njihov odnos prema dresu i njihov kukavicluk.

mirzza
Kontakt:

čet sep 27, 2018 3:56 pm

Kospa je napisao/la:
čet sep 27, 2018 2:18 pm
Meni Bogi nikada ne bi mogao biti kapiten zbog one situacije u i oko tuzbe to je jedno, druga stvar ako je bas takav vodja onda tim jos gore, uzimajuci u obzir situaciju kakva je sada bice da je vise bio kolovodja svih ovih godina nego korektivni faktor.
Tuzbe i davljenja Kosorica i maltretiranja Zolotica na Otoci.
Kakav Bogi i kapiten, da je 2012 pa i nekako ali danas nikako.
Greska je bila sinoc sto Rodin i Bakrac ne mogu kreirati igru, bolje bi prosli da je Kemo bio mjesto Bakraca. Bakrac je usao u desetine duela sinoc, on ide beskompromisno ali ne zna poceti napad nego nabija.
Zec, koliko god volim njegovu budalastinu i nepredvidivnost nije za konstantu u prvih 11 dok od Zaima sam vec pisao da nikad nece biti igrac i on jeste igrac za Celik i opet ga treba planirati za posudbu jer je kloc.
Napisali ste vec i da su se prerano otjerali Arezina i Vranjes a primaju platu. To sam zamjerio i Adzemu za Crnova i Zeca i Odovicu sada, stavi ih na klupu jer je drugacije kad ti udje Arezina za kojeg znas da moze dati slobodnjak nego neko od ove omladine i previse je imati sve omladince na klupi, previse.
Odovic sam sebi jamu kopa, poslije svake tekme grmi na igrace a izvodi istih prvih 11. Pa sinoc Zaima ili Zeca odmori i stavi Dacica ili povuci Ivana nazad a stavi Arezinu naprijed ili Vranjesa promijesaj ih Oda jer ako ih ne pljunes dovoljno bagra se ne trudi, moras ih drzati na uzici da nikad ne znaju hoce li poceti ili ne, ocito je da im to udara na ego.
Greska kluba je sto nemamo rezervnog spica ni beka i sada bi bilo prirodno ubaciti Aldina Sehica a Sinisu gurnuti lijevo protiv Goska. Moramo se krpiti.

Vortex
Kontakt:

čet sep 27, 2018 4:00 pm

Ma mi smo godinama gradili igru na rezultat i sad se to vratilo. Mislim ok fudbal se i igra zbog rezultata naravno ali je lijepo kad on dođe poslije kvalitetene igre a ne da postane svrha sam sebi. Sad su igrači ubijeni u pojam, nemaju kondicije, nemaju znanje, nemaju muda, nemaju zdrav odnos u svlačionici, nemaju podršku publike, nemaju rezultat.
Oda ima jako težak zadatak da ih vrati u život, ili da napravi klub od novih igrača uz par iz ovog sastava. Ovo je po meni krenulo od proljeća 2016.godine kad smo na krilima euforije oko rekonstrukcije stadiona krenuli da ganjamo zaostatak pa nismo stigli, ali nam se od tada pa tri naredne sezone igra svodila na ganjanje rezultata. Svaki trener koji je dolazio prilagođavao je svou filozofiju tome, a Željo je polako gubio svoj prepoznatljivi identitet. U proteklih 3 godine odigrali smo utakmica i utakmica i imali pobjeda i pobjeda, ali me možda samo par utakmica dojmilo. Uglavnom smo imali pobjede iz ničega. I zato još jednom Odi puna podrška!!

19tm87
Kontakt:

čet sep 27, 2018 4:17 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
čet sep 27, 2018 3:41 pm
Ovo sto mi dopustamo na Grbavici u zadnje vrijeme nije se desavalo ni kad smo se za opstanak borili.Ova mi se ekipa gadi blago receno,niko pojedinacno vec njihov odnos prema dresu i njihov kukavicluk.
Tri stvari po mom mišljenju i prvaci:
1. Podhitno fizička sprema
2. Njihova kohezija da dišu ko jedan
3. Da treniraju na glavnom na glavnom terenu pogotovo u sedmici kad kući igramo

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet sep 27, 2018 4:18 pm

Vortex je napisao/la:
čet sep 27, 2018 4:00 pm
Ma mi smo godinama gradili igru na rezultat i sad se to vratilo. Mislim ok fudbal se i igra zbog rezultata naravno ali je lijepo kad on dođe poslije kvalitetene igre a ne da postane svrha sam sebi. Sad su igrači ubijeni u pojam, nemaju kondicije, nemaju znanje, nemaju muda, nemaju zdrav odnos u svlačionici, nemaju podršku publike, nemaju rezultat.
Oda ima jako težak zadatak da ih vrati u život, ili da napravi klub od novih igrača uz par iz ovog sastava. Ovo je po meni krenulo od proljeća 2016.godine kad smo na krilima euforije oko rekonstrukcije stadiona krenuli da ganjamo zaostatak pa nismo stigli, ali nam se od tada pa tri naredne sezone igra svodila na ganjanje rezultata. Svaki trener koji je dolazio prilagođavao je svou filozofiju tome, a Željo je polako gubio svoj prepoznatljivi identitet. U proteklih 3 godine odigrali smo utakmica i utakmica i imali pobjeda i pobjeda, ali me možda samo par utakmica dojmilo. Uglavnom smo imali pobjede iz ničega. I zato još jednom Odi puna podrška!!
:palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

čet sep 27, 2018 4:39 pm

Meni je neshvatljivo da neko ne želi, neće da se trudi, trči, bori, da mu je mrsko... Pored svega što imaju, redovne plate, jedan od najboljih terena u regionu, podršku gdje god da igraju, ma sve najbolje. Sve što je potrebno imaju i onda ono neće da se bori. NESHVATLJIVO! Toliko godina nam se iste stvari dešavaju, pa kako im ne klikne u jebenoj glavi pa da se zainate i kažu "e nećete više mamu vam". Pored toliko namještaljki, krađa i onog sramotnog penala u Bijeljini kojim su nam bukvalno oteli titulu. Ja ne znam kakve su njihove glave, misle li oni i o čemu... Samo znam da bih ja ginuo i dao sve da sam igrač Željezničara. Bar 10 minuta...
TITULU NA GRBAVICU HOĆEMO! AKO TREBA POGINITE DA JE DONESETE! NEK INAT PRORADI VIŠE ***** VAS PIČKASTE!
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

igla
Kontakt:

čet sep 27, 2018 4:46 pm

Ma bgm ja ne vidim da neće. Svaki od njih lično hoće. Problem je što su nespremni i nemaju timskog duha, već se ponašaju ko skup individualaca.

zubanovic89
Kontakt:

čet sep 27, 2018 5:07 pm

igla je napisao/la:
čet sep 27, 2018 3:35 pm
Roberto Baggio je napisao/la:

:palacgore: :palacgore:
Znas zasto, zato sto u tom slucaju sad Sinisa treba da se drekne u svlacionici Blagojevicu da se nosi u krasni ***** jer seta dvije utakmice na terenu dok on gine. Blagojevic ako je timski igrac i ako je covjek u njemu ce proraditi prvo stid a drugo inat. Ako nije, to nam je indikator da mu treba dat ispisnicu. Tako i za svakog drugog. Ovom Zelji treba ostra ruka u svlacionici, previse ih uprava tetosi, imaju medju top 10 uslova u regiji bez imalo pretjerivanja i onako se ponasaju na terenu. 2 hiljade gostujucih navijaca, to ima jos Zvezda, Partizan i Hajduk. Samo ostro, minimalac pa iduci put razmisli isplati li ti se hodati po terenu. Nocne treninge bi im uveo ko Amar svojevremeno u 12 navce krugove oko stadiona

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, Refa1921, Taree_ i 57 gostiju.

Prijava