I umaramo te emotivno praznimo budućeg protivnika Zrinjskog, dok naše naredne protivnike umara GOŠK. Nekom se to ne čini bitno,ali itekako jeste
To je to. Protiv Borca u prethodnom Odovićevom mandatu, porazu 2:0, imali smo istu situaciju. Na toj utakmici sam brojao pasove prema naprijed. Nikad nismo prebacili broj 3...boccaccio je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 2:33 pmPored mene na tribini je sjedio neki covjek, stariji, nikad ga u zivotu nisam vidio. Kako mi uzmemo loptu u posjed on naglas pocne da broji...jedan...dva...tri....i mi izgubimo loptu. Samo jednom u prvom poluvremenu je dosao do cetiri.
Tu je za mene zavrsila utakmica.
Hvala igracima na ovakvom ponizavanju.
Idemo dalje.
Volim te Željo !
storm_raider je napisao/la: ↑sri sep 26, 2018 11:14 pmIgracima je saopsteno odmah nakon utakmice da ce im biti skinuto 50% od plate za septembar, a ne pobjede li Gosk i Celik i 70%. Odi je pred svima jos jednom ponovljeno da ima apsolutnu podrsku da radi sta hoce. Nakon zime tragamo za novim kondicionim definitivno. Upravi je puna kapa vise da im daju i pticijeg mlijeka, a ovako da odigraju. Niko bolje uslove nema u drzavi, niko!!!
Možda bismo trebali prestati sa ovakvim potezima. Vidim da se velika većina s ovim slaže, pa neki idu dotle da igračima ne treba ništa ni davati, nego da bi ih se moglo malo i namarisati. Meni se, iskreno, ovo što si napisao ne sviđa, iz više razloga, i bojim se da i tu imamo veliki problem, da ne znamo rješavati probleme, pa zato kod nas nema krize a da nije smak svijeta.storm_raider je napisao/la: ↑sri sep 26, 2018 11:44 pmI bice disciplinske mjere, ovaj put kolektivni. Kolektiv su i kao kolektiv su i podbacili.
Roberto Baggio je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 3:33 pmstorm_raider je napisao/la: ↑sri sep 26, 2018 11:14 pmIgracima je saopsteno odmah nakon utakmice da ce im biti skinuto 50% od plate za septembar, a ne pobjede li Gosk i Celik i 70%. Odi je pred svima jos jednom ponovljeno da ima apsolutnu podrsku da radi sta hoce. Nakon zime tragamo za novim kondicionim definitivno. Upravi je puna kapa vise da im daju i pticijeg mlijeka, a ovako da odigraju. Niko bolje uslove nema u drzavi, niko!!!Možda bismo trebali prestati sa ovakvim potezima. Vidim da se velika većina s ovim slaže, pa neki idu dotle da igračima ne treba ništa ni davati, nego da bi ih se moglo malo i namarisati. Meni se, iskreno, ovo što si napisao ne sviđa, iz više razloga, i bojim se da i tu imamo veliki problem, da ne znamo rješavati probleme, pa zato kod nas nema krize a da nije smak svijeta.storm_raider je napisao/la: ↑sri sep 26, 2018 11:44 pmI bice disciplinske mjere, ovaj put kolektivni. Kolektiv su i kao kolektiv su i podbacili.
Priče su nam postale iritantno dosadne. Opet su nam evo igrači krivi. Godinama krivi igrači, a na prste se mogu prebrojati oni koji kod nas spoje dvije sezone. I sad će oni proigrati, svi redom kažnjeni, pod prijetnjom novih kazni? Sad će sa novom pozitivnom energijom doći na trening, da se dokažu, pa će jedva čekati da ponovo istrče za vikend, da se iskupe? Sad će se, konačno, pojaviti tim na terenu?
Zašto bi u ovom slučaju Siniši naprimjer bilo odbijeno pola plate? Jedan je od rijetkih koji je sinoć odigrao koliko-toliko pristojno, a u kiksu protiv Mladosti je imao dvije asistencije. Zašto bi se pola plate odbilo naprimjer Jazviću? Koji je ozlijeđen, i to kako se ovdje piše zbog greške našeg stručnog štaba i naših doktora. Zašto bi se odbilo pola plate Daciću? Momak je dao svoj prvi gol u životu u kiksu protiv Kaknja i odlično odigrao ono malo što mu je dato. Zašto Kjosevskom, koji nas je nekim odbranama spasio poraza u Kaknju? I tako dalje, i tako dalje.
Ako su podbacili kao kolektiv, pa će biti kažnjeni kao kolektiv, onda se treba i stručnom štabu svima odreda odbiti to pola plate, jer su valjda i oni dio tog kolektiva. Volim Odovića i pisao sam u zadnje vrijeme dosta o svojoj nadi u njega, ali što je odlično rekao @exbabilon, on je sinoć u drugom poluvremenu na terenu sastavio Šabanadžovića, Hajdarevića i umornog Čurjurića, pa galamio da igraju. Pa kako da igraju? I čudio se što ga igrači ne slušaju. Pa ne slušaju zato što ne mogu da odigraju to što traži od njih. Zato što Šabanadžović i Hajdarević to još uvijek ne znaju da rade zajedno, a Čurjurić nema snage da igra ni svoju poziciju, a kamoli uz to da se i vraća nazad i pomaže ovoj dvojici.
Ovako, kada kazniš sve igrače i još im zaprijetiš za dalje, a pred svima njima, dakle, daš punu podršku treneru, time bojim se tom treneru praviš problem jer ga izdvajaš iz tog kolektiva. Mi trenera konačno moramo zaštiti, slažem se, ali meni se ovakav način ne sviđa. Jer od koga mi trebamo štiti trenera? Nijednog od trenera nisu smijenili igrači, koliko god loši bili u trenucima smjene, koliko god je rasulo bilo u svlačionici, nego ih je smjenjivala uprava, i to uz većinsku saglasnost navijača.
Prvi potez koji mi se nije svidio otkad je Odović tu jeste ono uklanjanje Vranješa i Arežinu. Oni su, kao, previše indolentni da bi igrali u ovom Želji. Šta smo dobili? Jednu odličnu utakmicu u Širokom, jednu protiv Radnika koja je bila u pet deka kao ona sa Krupom gdje je igrao ovaj indolentni dvojac, i onda tri kiksa zaredom. Kakve su nam garancije da ćemo sad ovim potezom dobiti nešto bolje od toga? Zašto bismo dobili išta bolje? Jer smo kaznili sviju, a ne samo dva žrtvena jarca?
Ono kao "tough love", što bi rekli Englezi? Slabo fajde od takve ljubavi, kad mi godinama u nizu pravimo rezultate ispod naših realnih mogućnosti.
Problemima neće dosaditi da nam se vraćaju, često i ekspresno brzo, sve dok mi ne promijenimo načine na koji se nosimo s njima. A meni ovo, trenutno, ne obećava da smo išta kako treba naučili.
Tuzbe i davljenja Kosorica i maltretiranja Zolotica na Otoci.Kospa je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 2:18 pmMeni Bogi nikada ne bi mogao biti kapiten zbog one situacije u i oko tuzbe to je jedno, druga stvar ako je bas takav vodja onda tim jos gore, uzimajuci u obzir situaciju kakva je sada bice da je vise bio kolovodja svih ovih godina nego korektivni faktor.
Tri stvari po mom mišljenju i prvaci:Charlie Sheen je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 3:41 pmOvo sto mi dopustamo na Grbavici u zadnje vrijeme nije se desavalo ni kad smo se za opstanak borili.Ova mi se ekipa gadi blago receno,niko pojedinacno vec njihov odnos prema dresu i njihov kukavicluk.
Vortex je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 4:00 pmMa mi smo godinama gradili igru na rezultat i sad se to vratilo. Mislim ok fudbal se i igra zbog rezultata naravno ali je lijepo kad on dođe poslije kvalitetene igre a ne da postane svrha sam sebi. Sad su igrači ubijeni u pojam, nemaju kondicije, nemaju znanje, nemaju muda, nemaju zdrav odnos u svlačionici, nemaju podršku publike, nemaju rezultat.
Oda ima jako težak zadatak da ih vrati u život, ili da napravi klub od novih igrača uz par iz ovog sastava. Ovo je po meni krenulo od proljeća 2016.godine kad smo na krilima euforije oko rekonstrukcije stadiona krenuli da ganjamo zaostatak pa nismo stigli, ali nam se od tada pa tri naredne sezone igra svodila na ganjanje rezultata. Svaki trener koji je dolazio prilagođavao je svou filozofiju tome, a Željo je polako gubio svoj prepoznatljivi identitet. U proteklih 3 godine odigrali smo utakmica i utakmica i imali pobjeda i pobjeda, ali me možda samo par utakmica dojmilo. Uglavnom smo imali pobjede iz ničega. I zato još jednom Odi puna podrška!!
Znas zasto, zato sto u tom slucaju sad Sinisa treba da se drekne u svlacionici Blagojevicu da se nosi u krasni ***** jer seta dvije utakmice na terenu dok on gine. Blagojevic ako je timski igrac i ako je covjek u njemu ce proraditi prvo stid a drugo inat. Ako nije, to nam je indikator da mu treba dat ispisnicu. Tako i za svakog drugog. Ovom Zelji treba ostra ruka u svlacionici, previse ih uprava tetosi, imaju medju top 10 uslova u regiji bez imalo pretjerivanja i onako se ponasaju na terenu. 2 hiljade gostujucih navijaca, to ima jos Zvezda, Partizan i Hajduk. Samo ostro, minimalac pa iduci put razmisli isplati li ti se hodati po terenu. Nocne treninge bi im uveo ko Amar svojevremeno u 12 navce krugove oko stadionaigla je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 3:35 pmRoberto Baggio je napisao/la: ↑čet sep 27, 2018 3:33 pmstorm_raider je napisao/la: ↑sri sep 26, 2018 11:14 pmIgracima je saopsteno odmah nakon utakmice da ce im biti skinuto 50% od plate za septembar, a ne pobjede li Gosk i Celik i 70%. Odi je pred svima jos jednom ponovljeno da ima apsolutnu podrsku da radi sta hoce. Nakon zime tragamo za novim kondicionim definitivno. Upravi je puna kapa vise da im daju i pticijeg mlijeka, a ovako da odigraju. Niko bolje uslove nema u drzavi, niko!!!Možda bismo trebali prestati sa ovakvim potezima. Vidim da se velika većina s ovim slaže, pa neki idu dotle da igračima ne treba ništa ni davati, nego da bi ih se moglo malo i namarisati. Meni se, iskreno, ovo što si napisao ne sviđa, iz više razloga, i bojim se da i tu imamo veliki problem, da ne znamo rješavati probleme, pa zato kod nas nema krize a da nije smak svijeta.storm_raider je napisao/la: ↑sri sep 26, 2018 11:44 pmI bice disciplinske mjere, ovaj put kolektivni. Kolektiv su i kao kolektiv su i podbacili.
Priče su nam postale iritantno dosadne. Opet su nam evo igrači krivi. Godinama krivi igrači, a na prste se mogu prebrojati oni koji kod nas spoje dvije sezone. I sad će oni proigrati, svi redom kažnjeni, pod prijetnjom novih kazni? Sad će sa novom pozitivnom energijom doći na trening, da se dokažu, pa će jedva čekati da ponovo istrče za vikend, da se iskupe? Sad će se, konačno, pojaviti tim na terenu?
Zašto bi u ovom slučaju Siniši naprimjer bilo odbijeno pola plate? Jedan je od rijetkih koji je sinoć odigrao koliko-toliko pristojno, a u kiksu protiv Mladosti je imao dvije asistencije. Zašto bi se pola plate odbilo naprimjer Jazviću? Koji je ozlijeđen, i to kako se ovdje piše zbog greške našeg stručnog štaba i naših doktora. Zašto bi se odbilo pola plate Daciću? Momak je dao svoj prvi gol u životu u kiksu protiv Kaknja i odlično odigrao ono malo što mu je dato. Zašto Kjosevskom, koji nas je nekim odbranama spasio poraza u Kaknju? I tako dalje, i tako dalje.
Ako su podbacili kao kolektiv, pa će biti kažnjeni kao kolektiv, onda se treba i stručnom štabu svima odreda odbiti to pola plate, jer su valjda i oni dio tog kolektiva. Volim Odovića i pisao sam u zadnje vrijeme dosta o svojoj nadi u njega, ali što je odlično rekao @exbabilon, on je sinoć u drugom poluvremenu na terenu sastavio Šabanadžovića, Hajdarevića i umornog Čurjurića, pa galamio da igraju. Pa kako da igraju? I čudio se što ga igrači ne slušaju. Pa ne slušaju zato što ne mogu da odigraju to što traži od njih. Zato što Šabanadžović i Hajdarević to još uvijek ne znaju da rade zajedno, a Čurjurić nema snage da igra ni svoju poziciju, a kamoli uz to da se i vraća nazad i pomaže ovoj dvojici.
Ovako, kada kazniš sve igrače i još im zaprijetiš za dalje, a pred svima njima, dakle, daš punu podršku treneru, time bojim se tom treneru praviš problem jer ga izdvajaš iz tog kolektiva. Mi trenera konačno moramo zaštiti, slažem se, ali meni se ovakav način ne sviđa. Jer od koga mi trebamo štiti trenera? Nijednog od trenera nisu smijenili igrači, koliko god loši bili u trenucima smjene, koliko god je rasulo bilo u svlačionici, nego ih je smjenjivala uprava, i to uz većinsku saglasnost navijača.
Prvi potez koji mi se nije svidio otkad je Odović tu jeste ono uklanjanje Vranješa i Arežinu. Oni su, kao, previše indolentni da bi igrali u ovom Želji. Šta smo dobili? Jednu odličnu utakmicu u Širokom, jednu protiv Radnika koja je bila u pet deka kao ona sa Krupom gdje je igrao ovaj indolentni dvojac, i onda tri kiksa zaredom. Kakve su nam garancije da ćemo sad ovim potezom dobiti nešto bolje od toga? Zašto bismo dobili išta bolje? Jer smo kaznili sviju, a ne samo dva žrtvena jarca?
Ono kao "tough love", što bi rekli Englezi? Slabo fajde od takve ljubavi, kad mi godinama u nizu pravimo rezultate ispod naših realnih mogućnosti.
Problemima neće dosaditi da nam se vraćaju, često i ekspresno brzo, sve dok mi ne promijenimo načine na koji se nosimo s njima. A meni ovo, trenutno, ne obećava da smo išta kako treba naučili.![]()
![]()