Da malo procesljamo ligu
Gosk : Vecini istice ugovor na ljeto, nema niko kome bi sad istekao ugovor. Zanimljivi igraci za propratiti
Vedin Kulovic ( desno krilo, ugovor do ljeta 2020. )
Celik : Identicna situacija. Niko kvalitetan i zanimljiv, ali eto da ne bude prazna rubrika, mozda
Jurina ( krilo, ugovor do ljeta 2019. )
Tuzla City : Nista posebno, mozda
Ajdin Nukic nezgodan ali divlji igrac, nesto kao Zajmovic vjerovatno.
Zvijezda 09 :
Kristijan Tojcic 18. godina, igrao na 13 tekmi ove sezone. ( stoper, ugovor do ljeta 2020. ) ,
Predrag Zekanovic ( lijevi bek, ugovor do ljeta 2020. ) . Propratiti, mladi su a igraju. Kvalitet nepoznat sad za sad

. Imati u mislima, pogledati malo, sacekati jos, ne kazem da odmah se dovedu.
Mladost DK :
Petar Bojo ( veznjak, 20 godina, ugovor do ljeta 2020. )
Radnik : Neizostavni
Demir Peco, vjerovatno manje pokazao nego se ocekivalo ali za pocetak igrac s klupe koji nam donosi brzinu koju nemamo. Peco trci kao Duljevic, isti im je stil. Mislim da Peco moze vise pokazati nego sto je do sad. Kako god, planirat ga za klupu pa nek se bori. ( ugovor do ljeta 2019. ) ,
Irfan Hadzic 25 godina zabio 4 gola, visok. Ako gledamo nasu trenutnu situaciju odlicno bi nam dosao s klupe kad ganjamo rezultat pa da nabijamo na njega i da rastereti Krpu. Inace vjerujem da imali vise bodova da smo imali rezervnog spica u trenucima kad smo ganjali rezultat. ( spic, ugovordo ljeta 2019. ). Dodat cu i
Franica, mada mi se ne svidja jer je stranac, prednost sto je ljevak. ( stoper, ugovor do januara 2020. ) . Ne znam sta je s onim
Bradonjicem. Vrlo mlad je dobijao priliku, vidim da u zadnje vrijeme uopce nije u protokolu.
Krupa :
Matej Markovic, golman, divlji. Vjerovatno je problem i njega i Nukica i Zajmovica sto dolaze iz nekih zabiti pa nisu ni skolovani ni profesionalni. Procjeniti da li
se moze doci do razuma njegovog, imao je ludih odbrana za Celik. ( golman, ugovor do ljeta 2019. ) .
Slobodan Milanovic, vjerovatno najbolji igrac Krupe u ovoj sezoni. ( lijevo krilo, ugovor ljeta 2020. ) .
Lazar Marjanovic. Meni se cini ne los igrac. Problem je sto ima 29 godina i jos stranac. Ne znam sto sam ga i stavio ali eto

( desno krilo, ugovor do ljeta 2020. ). Ako bi Krupa ispala vjerovatno ovaj ugovor za Milanovica ne bi predstavljao problem.
Sloboda :
Azir Muminovic, imao je nekih interesovanja iz vana, ali red ga je pomenuti. ( golman, ugovor do ljeta 2020. ) . Pomenuo bi i Seid Zukica ali ocito navikan igrac koji je nekom semom otisao u Francusku a sad ne moze biti prva postava u Slobodi.
Siroki Brijeg :
Josip Corluka ( desni bek, ugovor do ljeta 2019. ) .
Drazen Bagaric ( spic, ugovor do ljeta 2020. ). Vjerovatno od njih nema nista, ali eto.
Zrinjski :
Marin Galic ( desni bek, ugovor do ljeta 2019. ) ,
Milos Filipovic ( krilo, ugovor do ljeta 2019. ) ,
Toni Jovic ( ugovor do ljeta 2019. ) . Iako mislim da ne bi bio dobar potez dovesti neke njihove igrace, upitno je da li je doslo do zasicenja.
Ima materijala i u 1.ligi Federacije, ali ne pratim to. Imam prijatelja koji prati Velez, navija za njih i ide na sve tekme. Od njega preporuka za
Mehmed Cosic ( veznjak, ugovor do ljeta 2019. ). I ovdje su ga hvalili( Ashara, Omar, ...) , iskreno ja nisam gledao. Po preporuci @Bogija,
Dzenan Kisic ( veznjak, ugovor do ljeta 2019. ) 19. godina.
Pored ovih mogli bi biti zanimljivi i
Seid Behram i
Anis Devedzic za kojeg se dosta pisalo proslo ljeto ne znam kakav mu je status u Olimpicu. Vjerujem da Bogi bolje zna ili neko ko prati ligu pa nek napise i za Behrama i za Devedzica a i za nekoga drugog ko mu se svidja iz 1.lige Federacije.
Kako god, nema igraca kojem istice ugovor sad na zimu. Naravno ne znaci da se ne moze raskinuti

, ali jedino ima
Cabraja a zna se moj stav za njega.
Igraci Zelje kojim istice ugovor na ljeto:
Sinisa Stevanovic ,
Jovan Blagojevic je svakako zavrsio sa nama,
Stojan Vranjes vjerovatno i on ide na zimu i nek mu je sretno,
Ivan Curjuric ,
Filip Jazvic . Ne znam status Pavica, na koliko je on potpisao i da li su na TM uracunali onu opciju produzenja jer pise da je do ljeta 2020.
Eto toliko od mene ovaj put. Treba ic spremat ispit.