Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ponosannavas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 25, 2019 3:27 pm

Opet raspravljamo a ne znamo detalje. Meni se svidja ideja za kamp a da Olimpic bude naša filijala. To bi se moglo i sa Radnikom iz Hadžića i sl. TO je jedino rješenje za mlade. Eh sad ne sviđa mi se što je to Selimović, mada mi je i to svejedno ako će on uložiti pare a mi držati većinu po principu 51-49 i da imamo pravo da pod nekim uslovima raskinemo to ili da dođe novi ulagač. Šta me briga ko ulaže ako se za sportski dio pita Amar, Ivica, Mišo itd npr ili neki bord Željovaca. DA bi mogli komentarisati moramo zanti detalje. Prodaja za 2,5 miliona niti može niti je pravno realna čak ni na način pitarski jer samo imaovna vrijedi 5 puta više tako da niko nije budala. PRvo da vidimo kakva je ponuda. AKo je princip 49% ulaganja u omladinski pgon iz kojega bi imao procenat nemam problem sa tim. Svaki vid koji liči na prodaju ne dolazi u obzir.

Plavanacija
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:30 pm

AsharaK je napisao/la:
sub maj 25, 2019 1:18 pm
Linkove koje vam podjelim traju 48h i na njemu imate 600 kanala. Da mi ne govorite kako vam je otvorilo HRT. :D
Moze i meni stream, unaprijed hvala! 😉

zeljeznicka21

sub maj 25, 2019 3:30 pm

po meni je budala ko je i pomislio da ce Amar prodati Želju za 5 miliona, okej mozda ima istine u svemu ovome, ali siguran sam da to nije klasicna prodaja nego ce se eto kao nesto pitati, a sumnjam da ce to biti vise od 49%, i sumnjam da ce taj covjek donositi sve odluke vezane za Želju, nek nam fino predstave zvanicni plan tog investiranja, ako klub i dalje ostaje nas i sve odluke donosimo mi kao klub onda uredu, a ako postajemo privatna prcija, u sto sumnjam, onda se pobuniti, doci pred stadion i jasno reci svoje misljenje, ali eto ne znamo jos nsita, valjda cemo brzo dobiti zvanicne ifnromacije

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:31 pm

Javite se u inbox svi koji želite.
Željezničar ante portas !

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:35 pm

Neće mu Amar reći haj ti nama daj pare a ti ne brini šta ćemo sa njima, a ti ćeš kofol nešto odlučivati, pa možda te pare nekad i vratiš.

SamoJAKO
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:40 pm

Dimitrije se okreće u grobu, šta ljudi rade od kluba a još gore je što pojedini pravdaju svaki njihov potez. Idemo u najjeftiniju privatizaciju koju sportski svijet pamti.
Za Željezničar sve, od Željezničara ništa!

cikazubo
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:43 pm

Skuplje Dino proda ves masinu nego Amar stadion.

plavi brat
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:43 pm

ponosannavas je napisao/la:
sub maj 25, 2019 3:27 pm
Opet raspravljamo a ne znamo detalje. Meni se svidja ideja za kamp a da Olimpic bude naša filijala. To bi se moglo i sa Radnikom iz Hadžića i sl. TO je jedino rješenje za mlade. Eh sad ne sviđa mi se što je to Selimović, mada mi je i to svejedno ako će on uložiti pare a mi držati većinu po principu 51-49 i da imamo pravo da pod nekim uslovima raskinemo to ili da dođe novi ulagač. Šta me briga ko ulaže ako se za sportski dio pita Amar, Ivica, Mišo itd npr ili neki bord Željovaca. DA bi mogli komentarisati moramo zanti detalje. Prodaja za 2,5 miliona niti može niti je pravno realna čak ni na način pitarski jer samo imaovna vrijedi 5 puta više tako da niko nije budala. PRvo da vidimo kakva je ponuda. AKo je princip 49% ulaganja u omladinski pgon iz kojega bi imao procenat nemam problem sa tim. Svaki vid koji liči na prodaju ne dolazi u obzir.
:palacgore:
Ili recimo,nek prodaju pomocni nekome ko bi tu napravio trzni centar, ali pod uslovom da nam na tom trznom centru naprave pomocni tipa stadion u vozdovcu

1921.ba
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:44 pm

slika

FOTO: Udruženje 1921 položilo vijenac na tuzlanskoj Kapiji

http://1921.ba/foto-udruzenje-1921-polo ... apiji-6088
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

svraka
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:45 pm

1921.ba je napisao/la:
sub maj 25, 2019 3:44 pm
slika

FOTO: Udruženje 1921 položilo vijenac na tuzlanskoj Kapiji

http://1921.ba/foto-udruzenje-1921-polo ... apiji-6088
Svaka cast ekipi 1921.

Danas ocekujem x.
Forza 1921!

Oda majstore!

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:48 pm

Fejzic, Stevanovic, Krpic, Mujezinovic, E. Zec, Stanic, Zajmovic, Sadikovic, Hajdarevic, Sipovic, Rodin
Klupa: Krsic, Bajic, A. Zec, Bogicevic, Osmanovic, Zubanovic, Osmankovic

ž'21
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:56 pm

tibetanac

sub maj 25, 2019 3:58 pm

Baci bombu goni bandu izvan Sarajeva

blueDBR
Kontakt:

sub maj 25, 2019 3:58 pm

CURVA je napisao/la:
sub maj 25, 2019 3:26 pm
blueDBR je napisao/la:
sub maj 25, 2019 3:04 pm
CURVA je napisao/la:
sub maj 25, 2019 3:00 pm

Ma znam braca , salim se i ja samo lagano nemoj da se gdje omrsis :placeodsmijeha:
jel idalje imaš 100% podršku u Osima, u upravu si izgubio baš me zanima tvoj komentar na ovu situaciju s Mujom, al tvoje mišljenje lično braca, ništa insajderske
ništa provokativno jedan si mi od gotivinijih ovdje :zeljeznicar1:
vidi ovo maloprije sto sam spomenuo da mi je najtezih 7 dana bilo je sto je sve propalo samo iz mahalskih razloga i sto se sve zna ,neces vjerovati ali tako je .Znaci nije zato sto je neko ne sposoban ,sto je kamatar, sto nam je drzava smjesna itd nego ubi nas mahala neki ljudi jednostavno ne vole to .E sad ovo za Muju ne znam sta da mislim ,ono sto je dobro da ce Badzak ostati bez obzira na ishod sa licencom i da ce se okupiti vise ljudi koji ce uloziti pare ne samo Mujo .Olimpik bi trebao da nam bude kao neki BTIM,ima tu dobrih ideja .On je ulozio finih para u Olimpik ali nema koristi od toga .Kazem najvise bi volio kad bi se vratilo vrijeme kad nije bilo ni interneta, ni foruma ,kad nisam znao ni predsjednika ni cistacicu nego samo Ljoze i nista vise..Na kraju moje misljenje je da treba pustiti da pokusaju nesto napraviti .
Treba se brate pokušat nešto napravit, al nešto ne vjerujem u ove stručnjake u klubu da bi mogli Željine interese zaštit kako treba, daj Bože da griješim. Privatizacija ko kod kitara ne dolazi u obzir, nije uredu nakon 100 godina mi da postanemo nečije kurve, oni su svakako čitav život komunjarski, udbaski, drzavni projekat nije im to strano. Princip 51-49 ko što švabe furaju mi se sviđa al ne da mi Selimović izvlačit procenat od kluba jer je kupio 49%. Ugovorom propisat Željina imovina je lupam 50 miliona, ako hoćeš 49 % to ti je 30 miliona i kraj nema šta on više procente. Ako će Željo svih 30 miliona što dobije uložit u imovinu Želje te tim koji bi postizao rezultate, automatski naša vrijednost više neće bit 50 nego 75-80. Tih 30 miliona uložit za osposobljavanje i modernizaciju prostora u/i oko stadiona kako bi se povećao dohodak od iznajmljivanje, dalje uložit u kamp gdje će sav prihod od prodaje igrača ići isključivo Željezničaru !!! Jug renovirat što prije ako do ovog dođe kako bi se 100godišnjica dočekala tik do terena, Zapad preko UEFE izganjat. Ako već prodajemo manjiski dio kluba treba da se zna za šta, šta će Željo imat od tog a šta Željovci. Naravno ako je on spreman i stručan da poduzme ovaj sportski poduhvat, naša vrijednost kluba će vremenom rasti, samom kupovinom tj. investicijom u tih 49 % vrijednost kluba će se dići te on dalje kad bih prodavao tih 49 % uzeo bi i više od početnih 30 miliona, on da za 5 godina proda svoj udio za 40 miliona to su nemale pare za njega iako je finansijski moćan. Neću da mi se prodaju pomoćni tereni oko stadiona kojim će samo vrijednost strmoglavo rasti, ako već želi da investira, bujrum kupi zemljište, opremi kamp, al neka i ovih terena, pukni travu kakvu treba ne mora savršena al mojne krompirališta da se gleda više, ako se već 49% Zelje prodaje daj nam i reflektore na pomoćnom da bi nam selekcije više izbora imale. Ako će Olimpic postat naša filijala i to sve do u detalje definisat ugovor te istog trena pokrenut projekat Akademije te pridobiti što više manjih škola fudbala, koja je vrijednost Olimpica tolko mu oduzet od onog kolko trazimo da investira. Ali uoopšte da bi se počelo ovo, moraju u klubu biti ljudi od povjerenja, kako Amaru da vjerujemo kad se šampanjcem slavio odlazak prošle uprave sa violinom i ostalim podanicama. 7 dana nakon famozne proslave naš "vrli" precednik kaže učinit će sve da dovede Amara kao trenera, a Amar ih sve okupio sve od jednog .. Zato ljudima i ovo sve smrdi, zato i sinoć u po doba noći teške teme na forumu. Prvo da se povjerenje vrati, KAKO ?! (boli me kita sami su krivi) da na koljenima mole da se Nikolić, Bajrović i slični uključe u klub, da se otjera smeće Šiljak čim dobijemo licencu, da napokon kažu šta je za jebeni krov aloooo, reci Koldzo je kriv molimo navijače da nam pomognu, pa ima budala svašta se bi se organizovalo. Nisam više pametan, trenutno nemam šta više reći ... Brojke sam gore lupio, brojke nisu bitne, bitan je princip, bitno je odbranit filozofiju Željezničar, na kraju krajeva samo je Željezničar bitan.

i da još Sarajevo koji nema nikakve imovine, koji se historijom ne moze mjerit s nama, koji se trofejima ne moze mjerit s nama, koji se navijačima ne može mjerit s nama prodano je za 4 miliona KM (90 % kluba), hajmo reći da smo malo manje od duplo vrijedniji od njih - 8 miliona KM jer samo mi i mi imamo pravo odredit našu vrijednost (bez imovine), eh sad na to dodaj stadion glavni Grbavica, dodaj 2 pomoćna terena, pa braćo tih 49 % ako budemo prodavali mora neko duboko dubokooo zavrnut rukave, sumnjam da je Selimović šlih za toga, strani ljudi koji su iskusni koji imaju rezultata iza sebe bi se usudili na ovakav sistem, a sumnjam da bi Mujo o kojem samo je jedan forumaš rekao lijepu riječ, ostale reakcije su bile …

BOŽE OLAKŠAJ A NE OTEŽAJ AMIN !

Elegant
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:11 pm

Da jos ova utakmica danas zavrsi pa kako god, a onda po dobijanju ili ne dobijasnju licence cemo vidjeti odgovor uprave (Amara) kako i sta dalje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:12 pm

**** ga vise Zajmovic
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

blueDBR
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:17 pm

Ma lakše bi mi bilo braco samo da znam da je ljudima u klubu stalo ko nama i da su spremni za Zelju ko mi, ljudi bi im i greške oprostili i sve, ovako nam nema druge nego da čoporativno reagujemo na sve stvari u cilju zaštite kluba, počeli smo i u Amar sumnjat kakve je sve oko sebe okupio .. drago mi je to btw ako ništa za Badžaka što si rekao da će se još ljudi zvat u klub, al nama bi više od para trebali mladi pametni ambiciozni Željovci gore sam nabrojao par, a pored njih ima ih i sa ovog foruma par koji na osnovu vremena izdvojenog volonterski za klub zasluzuju šansu da budu u klubu. Živ mi i zdrav bio iako moram primjetit da si se nakačio na tablete neke garant, smireniji si, čak si tačke zareze počeo furat, neće na dobro :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

PlaviVlak
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:20 pm

Nadam se da se Kjosevski oprostio od Želje na prošloj tekmi dok je bio na klupi. Danas se nadam posljednjim tekmama u plavom dresu Zeca, Zajimovića, Bogija...
Vjerovatno nećemo više gledati ni Pavića, Sinišu sigurno i jedino mi je njih malo žao.
Nažalost, očekujem iduće sezone i dalje Stanića i Dadu.
Stari nick: Zaka.

Biće Željo opet šampion!

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:23 pm

Juniori u isto vrijeme igraju protiv Zvijezde 09.

slika

blueDBR
Kontakt:

sub maj 25, 2019 4:26 pm

starigrad je napisao/la:
sub maj 25, 2019 4:17 pm
@bluedbr, shvatam, u potpunosti, sta hoces da kazes i da iskazujes zabrinutost. ali, ovako, kako ti pises, ispada da nam neko (ne mora to biti selimovic) pokloni 30 miliona, jer nigdje nisi naveo gdje je tu povrat njegovog novca i, eventualna, zarada. u slucaju pokusaja daljnje prodaje, nekom trecem licu, kako kazes za 40 miliona, sta ce mu ponuditi za tu cijenu?
Pa po mom nekom viđenju brate iako veze s ovim sektorom nemam, mi ne bi više bili klasično udruženje građana, bili bi na fazon dioničarskog društva gdje bi se statutom/ustavom nazovi kako god hoćeš propisalo da 51 % mora dok je svijeta i vijeka biti u vlasništvu udruženja građana Željezničar. Kad bi izasli na berzu sta vec gdje već znala bi se vrijednost kluba kao cijeline, te bi se lako tih 49% moglo izračunat kolko je. Šta on dobija za svoje pare, pa dobija dionice naše evo za početak ako bi udruzenja sav taj novac investiralo odmah u kamp, u zapad, u jug naša vrijednost ne bi bila početna jer bi Željo napredovao i imovinski a i igrački (ako već hoće kamp nek vjeruju u rezultate njega). Mujo kad bi prodavao 49% ne bi ta bila početna cijena jer Mujo kad je kupovo mi smo imali stari zapad stari jug, nismo imali kampa, nismo uzeli titulu 10 godina, Mujo došo sve to nam završio, Mujo proda svoj dio za više para logično, kolko više zavisi od njegove sposobnosti, i rada kluba, treba ispitat kako švabe već funkcionišu nisu oni budale ima tih kvaka sigurno samo se ne razumijem u to.

Kakvu bi privatizaciju ti, na šta si ti mislio, meni ako ovo ne može nemoj ni seljačke privatizacije, nemoj mi gasit filozifiju ?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.

Prijava