Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub maj 04, 2019 11:58 pm

kvalitet je napisao/la:
sub maj 04, 2019 11:51 pm
storm_raider je napisao/la:
sub maj 04, 2019 11:37 pm
Vala zamjeram prosloj Upravi sto nisu Petrovica isplatili. Pa nisam ja potpisao sa njim ugovor, vec oni. Razlozi me najmanje interesuju.
Isto tako zamjeram i ovima isto. Ako su dosli u Zelju, preuzeli su i dugove koje je trebalo servisirati. Zna se sta je licenca i koji su uslovi. Ovo je ogroman propust od njihove strane.

Sutra utakmica, a sve je izgleda bitnije nego to, nazalost...
Idemo ih dobiti.
Volim te Zeljo!
Storme, često se nismo slagali, ali znamo i ti i ja da smo obojica Željini navijači i to veliki. Ali, evo, zar ovo što ti si ti napisao nije racionalno razmišljanje? Pa ne možemo ignorisati greške jednih i sve svaljivati na druge. Moramo biti objektivni. Zašto ne možemo svi tako, bez obzira na to ko je u klubu? Da ne pravimo kultove ličnosti? Da se ujedinimo oko Želje?

Ja sam govorio da treba pružiti priliku ovim ljudima. Ako ne bude licenca, ostavke! Prvo Šiljak, pa svi ostali. Ponavljam, Amaru dati da nas vadi iz govana, em je zaslužio još vremena, em on nosi ovo breme.

@CURVA brate ignoriši ove što se naslađuju. Željo nam u baš teškoj situaciji, a neko se naslađuje zbog nekog tamo Senada, Nihada i ostalih. Ako voliš Želju, to ne radiš. Fuj.
Samo cu te ispraviti jednu stvar. Niko se ne nasladjuje, pa te lijepo molim da tako ne etiketiras. Ovdje takvih nema, samo svako drugacije razmislja i ima drugacija iskustva. Dosta raje je ljuto zbog mnogih stvari.

Naravno da smo Zejini navijaci, Zeljo je najbitniji, ostali su prolaznici, ukljucujuci i nas. Vezano za obaveze, bez neke zelje da navijam za jedne, a druge kudim, i obrnuto - ja, a i ovaj forum nismo niciji, osim Zeljin - svaka Uprava, ukljucujuci i proslu je preuzela obaveze od prethodne (predhodnih) uprave (uprava) i uredno su ih servisirali. To ne znaci da opravdavam dug Petrovicu od proslog saziva UO. Naravno da ne, ali tako je isto i sadasnja trebala da uradi. Ovo sa Petrovicem je izgleda samo bio nemar, a novca je kako rece Selimovic bilo. Dakle, probio se rok, a novca je bilo. To je samo nemar. Mi sada mozemo prebacivati lopticu, ali ako je vec bilo novca i znale su se reperkusije, ne znam sta se cekalo. Za taj nemar se mora odgovarati.

Amar je trener. Trofejni, najtrofejniji i on nas treba "vaditi iz govana" na terenu ako je vec preuzeo taj tezak zadatak. Tu je najbolji. Nazalost, bojim se da bismo se mogli 5 godina vratiti unazad kada je uredjenje kluba u pitanju.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

plavi kanarinac
Kontakt:

ned maj 05, 2019 12:02 am

Yebo majku haj sve al da Mourinho dođe i vrati stanica mi bi ga razapeli i nosili po gradu razapetog...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

kvalitet
Kontakt:

ned maj 05, 2019 12:07 am

sub maj 04, 2019 11:58 pm
kvalitet je napisao/la:
sub maj 04, 2019 11:51 pm
sub maj 04, 2019 11:37 pm
Vala zamjeram prosloj Upravi sto nisu Petrovica isplatili. Pa nisam ja potpisao sa njim ugovor, vec oni. Razlozi me najmanje interesuju.
Isto tako zamjeram i ovima isto. Ako su dosli u Zelju, preuzeli su i dugove koje je trebalo servisirati. Zna se sta je licenca i koji su uslovi. Ovo je ogroman propust od njihove strane.

Sutra utakmica, a sve je izgleda bitnije nego to, nazalost...
Idemo ih dobiti.
Volim te Zeljo!
Storme, često se nismo slagali, ali znamo i ti i ja da smo obojica Željini navijači i to veliki. Ali, evo, zar ovo što ti si ti napisao nije racionalno razmišljanje? Pa ne možemo ignorisati greške jednih i sve svaljivati na druge. Moramo biti objektivni. Zašto ne možemo svi tako, bez obzira na to ko je u klubu? Da ne pravimo kultove ličnosti? Da se ujedinimo oko Želje?

Ja sam govorio da treba pružiti priliku ovim ljudima. Ako ne bude licenca, ostavke! Prvo Šiljak, pa svi ostali. Ponavljam, Amaru dati da nas vadi iz govana, em je zaslužio još vremena, em on nosi ovo breme.

@CURVA brate ignoriši ove što se naslađuju. Željo nam u baš teškoj situaciji, a neko se naslađuje zbog nekog tamo Senada, Nihada i ostalih. Ako voliš Želju, to ne radiš. Fuj.
Samo cu te ispraviti jednu stvar. Niko se ne nasladjuje, pa te lijepo molim da tako ne etiketiras. Ovdje takvih nema, samo svako drugacije razmislja i ima drugacija iskustva. Dosta raje je ljuto zbog mnogih stvari.

Naravno da smo Zejini navijaci, Zeljo je najbitniji, ostali su prolaznici, ukljucujuci i nas. Vezano za obaveze, bez neke zelje da navijam za jedne, a druge kudim, i obrnuto - ja, a i ovaj forum nismo niciji, osim Zeljin - svaka Uprava, ukljucujuci i proslu je preuzela obaveze od prethodne (predhodnih) uprave (uprava) i uredno su ih servisirali. To ne znaci da opravdavam dug Petrovicu od proslog saziva UO. Naravno da ne, ali tako je isto i sadasnja trebala da uradi. Ovo sa Petrovicem je izgleda samo bio nemar, a novca je kako rece Selimovic bilo. Dakle, probio se rok, a novca je bilo. To je samo nemar. Mi sada mozemo prebacivati lopticu, ali ako je vec bilo novca i znale su se reperkusije, ne znam sta se cekalo. Za taj nemar se mora odgovarati.

Amar je trener. Trofejni, najtrofejniji i on nas treba "vaditi iz govana" na terenu ako je vec preuzeo taj tezak zadatak. Tu je najbolji. Nazalost, bojim se da bismo se mogli 5 godina vratiti unazad kada je uredjenje kluba u pitanju.
Samo si na drugi način isto rekao što i ja, a što si i ti u prvom postu. Odgovorni su i jedni i drugi, a Željo tu ispašta.

Što se tiče Amara, ne znam šta da ti kažem. Znam da nenormalno voli Želju i da on neće nikada biti samo trener kod nas. Ono što je bio Sir Alex u Unitedu, to je Amar kod nas, čak i više jer smo puno manji klub.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

renzo1921
Kontakt:

ned maj 05, 2019 12:08 am

Autobuska stanica za igrace i trenere - dodje ti jednog dana glave. Uzeo nas kada smo bili 10. na tabeli i izborio evropu i umalo titulu uzeo. Pa daj mu pisljive pare i jos mu cenera ostavi na kafu fukaro.

Tare1921

ned maj 05, 2019 12:46 am

Reha1921 je napisao/la:
sub maj 04, 2019 11:47 pm
Za ovaj slucaj Petrovic je kriva prosla uprava oni su ga doveli oni su ga trebali i isplatiti a ne nakon godinu dana da placa ova ublehaska uprava koja ne zna kuda udara
A nema veze sto je bivsa uprava morala naplacivati Amarove dugove od kojih se jos nismo oporavili? Nema veze sto se to moglo naplatiti sa parama koje je bivsa uprava ostavila ali Siljak zakasnio sa uplacivanjem jer se prvo morala amarova bogovska plata isplatiti???

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned maj 05, 2019 12:48 am

Ne razumijem samo otkuda ovoliki šok kod raje kada se odmah znalo da smo kasnili za ovu uplatu i da smo probili rok za predaju prvostepenoj komisiji. Postoji drugostepena i trebalo bi na njoj da prođemo ako se nešto dodatno ne usere, tek tada treba hladne glave adekvatno i selektivno otkloniti dio ljudi koji klub ne vode u pravom smijeru te ih zamjeniti boljim. Ja sam vječiti optimista i ni malo ne sumljam u licencu iako se nagomilalo dokaza da je upitna, više brinem hoće li se izboriti na zelenom terenu nego za nekim stolom.
イビチャ・オシム

storm_raider
Kontakt:

ned maj 05, 2019 12:57 am

slika

Kospa
Kontakt:

ned maj 05, 2019 1:11 am

Izlija je napisao/la:
Ne razumijem samo otkuda ovoliki šok kod raje kada se odmah znalo da smo kasnili za ovu uplatu i da smo probili rok za predaju prvostepenoj komisiji. Postoji drugostepena i trebalo bi na njoj da prođemo ako se nešto dodatno ne usere, tek tada treba hladne glave adekvatno i selektivno otkloniti dio ljudi koji klub ne vode u pravom smijeru te ih zamjeniti boljim. Ja sam vječiti optimista i ni malo ne sumljam u licencu iako se nagomilalo dokaza da je upitna, više brinem hoće li se izboriti na zelenom terenu nego za nekim stolom.
Po kojem osnovu da prodjemo drugostepenu kad evo Storm ti dole napisa fino pravilo koje kaze da se sve obaveze moraju izmiriti do 31.3. Znaci ti se mozes zaliti na odluku da ti ne izdaju, ali da bi zalba bila uspjesna moras dokazati da si izmirio obaveze do 31.3 sto mi nismo.

Nije drugostepena komisija neka vremenska odgoda, da daju fore pa da ti izmiris.

Ako je ovako, dzaba ti desetostepena komisija kad nisi uplatio na vrijeme. Znaci licenca pusa
... Godine života svoga tebi dao sam...

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned maj 05, 2019 1:32 am

Kospa je napisao/la:
Izlija je napisao/la:
Po kojem osnovu da prodjemo drugostepenu kad evo Storm ti dole napisa fino pravilo koje kaze da se sve obaveze moraju izmiriti do 31.3. Znaci ti se mozes zaliti na odluku da ti ne izdaju, ali da bi zalba bila uspjesna moras dokazati da si izmirio obaveze do 31.3 sto mi nismo.

Nije drugostepena komisija neka vremenska odgoda, da daju fore pa da ti izmiris.

Ako je ovako, dzaba ti desetostepena komisija kad nisi uplatio na vrijeme. Znaci licenca pusa
Svaki zakon ili pravilnik koji postoji sadrži i neke olakšavajuće članove i ko zna a pogotovo ko hoće može tražiti rupu u njima.
イビチャ・オシム

Okolele
Kontakt:

ned maj 05, 2019 2:25 am

To ti je kad jedna nepotpuna tribina nadvlada tri..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Majkel
Kontakt:

ned maj 05, 2019 2:46 am

PLAVE DAME, NISU SAME !

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 05, 2019 3:12 am

Jbt kaze Zeljo je najbitniji a neki ovo opravdavaju. Kc je Zeljo najbitniji. Samo branite ovo, evo poceli su spektakularno.

Sramota majke mi ali eto nasladjujes se ako to kazes i ako kazes da ovi pojma nemaju i da su na dobrom putu da sjebu Evropu i 1/4 Zeljinog budzeta.

Dzezvar
Kontakt:

ned maj 05, 2019 8:11 am

Izlija je napisao/la:
ned maj 05, 2019 1:32 am
Kospa je napisao/la:
Izlija je napisao/la:

Svaki zakon ili pravilnik koji postoji sadrži i neke olakšavajuće članove i ko zna a pogotovo ko hoće može tražiti rupu u njima.
Svakako.
Ali ne treba.zaboraviti da ima monitorimg UEFA koji je ove godine zakacio nas savez.
Nesto cisto.sumnjam da ce ovi.traziti tu rupu u pravilniku cisto radi svojih guzica.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

ned maj 05, 2019 8:17 am

CURVA je napisao/la:
sub maj 04, 2019 11:45 pm
cikazubo je napisao/la:
sub maj 04, 2019 11:41 pm
Ima li neko konkretne informacije, jesmo li definitivno ostali bez Evrope bez ikakve sanse da ovo izgladimo ?
Ne mogu se pomirit nikako s tim, pa vzda bude zavrzlama nekih pa se klubovi provuku..
Evo ja cu ti reci niko jos ne zna koja ce biti odluka .Uplaceno je ali banka nije proknjizila na vrijeme .
Ne provaljuj se druze.......
Ublehe ti bacaju a ti odmah poletis na.forum....
Vjerujes pogresnim ljudima.
Nema sta banka.kasno proknjiziti jer ako si uplatio na vrijeme to stoji na tvojoj uplatnici....
I to je mjerodavno u sporu.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

mamaSmurf
Kontakt:

ned maj 05, 2019 8:24 am

Da ponovimo gradivo.😡
mamaSmurf je napisao/la:
ned apr 07, 2019 12:30 pm
Ja ne mogu vjerovati da neko može naći bilo kakvo opravdanje za ovo juče. Zar je tako teško sebi priznati da ne postoji više mitsko biće, zvano A.O, koje će učiniti čudo. Pripremite se, biće samo gore. Molite boga da nas ne zavale,pa da se moramo prodati za jednu marku. Kad voliš klub, pomažeš onim u čemu si najbolji, bezuslovno. Prihvataš ljude koji rade sa takvim motivom, zaboraviš na neke stvari za dobrobit kluba. Nema sljedećeg ljeta, nema novih pojčanja, jer neće biti para. Nažalost.
Jer stojimo, prkosimo,
U srcima te našim nosimo! <3

Guvo
Kontakt:

ned maj 05, 2019 8:54 am

Amar Osim je doveo ovu upravu i on je najodgovorniji!! Tek ce se nama otvoriti oci.
Veceras moramo svi na Grbavicu doci i neka vide koju vojsku navijaca ima Zeljo.
BOJKOT GG.BA PORTALA!

kvalitet
Kontakt:

ned maj 05, 2019 9:04 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned maj 05, 2019 3:12 am
Jbt kaze Zeljo je najbitniji a neki ovo opravdavaju. Kc je Zeljo najbitniji. Samo branite ovo, evo poceli su spektakularno.

Sramota majke mi ali eto nasladjujes se ako to kazes i ako kazes da ovi pojma nemaju i da su na dobrom putu da sjebu Evropu i 1/4 Zeljinog budzeta.
Drug, niko ni ne opravdava. Nema opravdanja. Morali su na vrijeme ovo uraditi. Samo je riječ o tome da nisu jedini krivci i da dio krivice snosi i prošla upravljačka struktura. A Željo ispašta...
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Guvo
Kontakt:

ned maj 05, 2019 9:08 am

Post sa drugog foruma:

Nisam se mislio javljati za riječ, ali neki ovdje prisutni na forumu su me zamolili pa ću reći par riječi od svemu ovome i o aktuelnim dešavanjima.

Futbool. Igra koja je nastala tamo nekad pa se početkom prošlog stoljeća počela praktikovati na ostrvu da bi ubrzo nakon toga došla i na naše prostore.
Club. Riječ je nepoznatog porijekla, anglo-saksonska je riječ. Šta je Club? Club je skup ljudi, dva ili više, koji se okupljaju zbog istog cilja. Cilj im je da taj Club se širi, privlači nove članove, da se razvija, itd, itd.

Futboolski Club. Šta je to? Ljudi, vrijeme je da se vratimo Futboolu. Do sada smo se bavili nekim drugim stvarima, ne kažem da nisu bitne ali su sporedne. Futbool, Ftuboolski Club. Vrijeme je da se vratimo Futboolu

E baš si se vratio. Da je stara uprava ostala sada bi imali i krov na istoku, temelje za jug, grijači bi radili i imali bi licencu.
Šta sada imamo osim naziva Futboolski klub? Imamo ćunu od ovce. Račun 0, grijači ne rade, krova nema, juga nema, LICENCE NEMA...

Slijedeći potezi koje predviđam:
1. Uklanjanje i prodavanje travnjaka pod izgovorom da je to potrebno zbog teške finansijske situacije a ovakav travnjak nam nije potreban za našu ligu,
2. Prodaja LED banera iz razloga pod brojem 1.,
3. Prodaja zemljišta pomoćnog terena iz razloga pod brojem 1.,
4. Masovno osipanje svih sponzora i vraćanje kluba, pardon, Cluba u stanje iz sezone 2006/2007 kada smo se sa Borcem grčevito borili za opstanak,
5. Odlazak aktuelne uprave sa dotičnim trenerom, pardon, managerom i opet jovo nanovo.

Ali bitno je to da smo mi Futboolski Club

Ko se iole razumije u pravo, zna da u drugostepenom postupku nema šta da traži. Ovdje je situacija jasna a Charuga je to i potvrdio. Kraj priče. U drugostepenom postupku se klub može žaliti samo na neke procesne propuste (ukoliko je istih i bilo) kod donošenja prvostepene odluke. Nikakve nove dokaze, potvrde i slično se ne prihvataju u drugostepenom postupku. Da ne govorim o nekom naknadnom "pravdanju" i sl. Nema od toga ništa.

Dakle, ispušili smo Evropu.

Neznam sta da mislim mozda je previse radikalno ali nije mozda daleko od istine.
BOJKOT GG.BA PORTALA!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned maj 05, 2019 9:19 am

Hocemo vanrednu skupstinu.
Badjaka za predsjednika
Alea iacta est!

storm_raider
Kontakt:

ned maj 05, 2019 9:21 am

@Valter, dobio si poruku, polako prijatelju.

Trenutno korisnika/ca: cala i 30 gostiju.

Prijava