plavi kanarinac je napisao/la: ↑sub sep 08, 2018 5:21 pm
Ubili nas nogama ko hoce realno pogledati, dali im drugi go iz njihove amaterske greske...
Bolji statistički jesu bili, ali, kao što rekoše ovi komentatori sa SK, inteligentna pobjeda. Pustiš ih da igraju, a znaš da su ograničeni u tom dijelu (više vole kontre ili duge lopte), a onda ih individualnom kvalitetom dobiješ, jer si tu jači. Imali su bukvalno 5 puta više šuteva, ali u onim pravim šansama smo bare-bare bili, sjeti se Džekine prilike, Duljevićevog šuta...
Druga je stvar što mi potcjenjujemo ekipu koja u 2 posljednja ciklusa ima daleko bolje rezultate od nas, a uz to na SP ne odu direktno zbog sudija. Mi da igramo s Islandom isto bismo ih potcijenili. Preorganizovane ekipe. A to je ono što je Ivica govorio, a mi ga kao shvatamo, a ustvari ne shvatamo. Prvo, trka. Drugo, efektivan posjed. Treće, najbitnije, tim. Mi i dalje gledamo na reprezentacije tako što prvo gledamo šta ko može pojedinačno napraviti. I ti kad gledaš Sj. Irsku to je odron. Ali imaju tim, ekipu, a to je puno važnije. To je fudbal. Tim iznjedri pojedinca, a ne obratno. Tako prije ove utakmice čitam komentare "odavno gori nismo bili". Kako ba znaš? Jer nam igrači igraju u slabijim ekipama nego prije? De ba... Ako je neko trebao naučiti šta je ekipa, to smo mi. Dvije godine zaredom imamo najbolju ekipu pojedinačno, a ne osvajamo titulu, jer kao ekipa nismo najbolji. Ali, mi ćemo i dalje govoriti kako razumijemo Ivicu, a ustvari veze nemamo, pa ćemo još u tom tonu komentarisati utakmice...
Ne kažem ja da je igra bila super, ali očito dovoljno dobra za pobjedu. Puno prostora za napredak, prije svega u efektivnom posjedu lopte. Moramo bolje koristiti individualni kvalitet koji imamo, kako bi ekipa imala više koristi.
Ovo nama može biti putokaz kako igrati u Evropi, jer uvijek imamo talenta, a ne koristimo ga. Prvo se organizovano braniti, a onda kroz efektivan posjed pokušati ugroziti gol protivnika. Tako smo bili prošli Ferencvaroša, a isto tako ispali od Standarda. Zato i jesam uvijek bio za Odu, jer znam da razumije ove stvari i zna kako prilagoditi igru protivniku. Odužih, ali evo sad se sjetih i Kostića koji je razumio ove stvari, ali nažalost implementacija nije bila dobra. Pile ili boccaccio su govorili na pripremama da ćemo igrati 4 4 2 i da je to formacija u kojoj mi ne diktiramo tempo, već se prilagođavamo protivniku. Većina forumaša ovo dočekala na nož, uopće ne razmišljajući šta to znači i kolika to prednost može biti. Hoće da mi uvijek diktiramo tempo (a to je mana, jednodimenzionalnost), da se nama prilagođavaju, pa dođe jači protivnik u Evropi i popušimo. Pa kako da ih izbacimo kad smo navikli na jedan stil igre i ne znamo se prilagoditi? Srećom, Oda je sad tu...
Evo neću više, halalite na dužem postu.