Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Omar500
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 01, 2019 1:53 pm

I jos nesto, sto se europe tice, ne sekiram se pretjerano, mada treba biti maksimalno oprezan. Sve ekipe nenormalno kiksaju, tu se kao pitari isticu na vrhu, ali oni su toliko utakmica poklopili i dobili gdje nisu trebali zbog sudijskih odluka da se to ne racuna. Nevjerovatno je gledati sredinu tabele, svi u par bodova. Nesto kao Seria A ove sezone, ne moze ekipa dovoljno kiksati koliko druge mogu. Tako da nam je to olaksavajuca okolnost, ali opet treba biti oprezan za europu. Celik sigurno ima choke mentalitet, godinama nisu bili u europi i ne smatram ih za pretjerano opasnog konkurenta.
Mene vise brine ljeto i sljedeca sezona, na sta ce ovo liciti. Nije normalno vidjeti Amara koji je previse smiren, mada kad vidim i sebe, ne moze se vise covjek ni nervirati ko prije, ovih par sezona pravi roller coaster bile za nas, od vrha ka dnu i opet i opet i opet :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon apr 01, 2019 1:54 pm

LARSSON je napisao/la:
pon apr 01, 2019 1:50 pm
Gdje je i šta radi ?

slika
Ja zaboravio da je on kod nas xD

Praise the sun \[T]/

kokoška
Kontakt:

pon apr 01, 2019 1:55 pm

Samo me zanima sto se Amar sad ne stresa i sto mu nije zima, ima li ko da nam pojasni kako mu sad nije hladno?

Plava Porodica
Kontakt:

pon apr 01, 2019 2:32 pm

Amar jede vojnički grah danas a vi se tu zajebajite
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Fanzi
Kontakt:

pon apr 01, 2019 2:33 pm

Da mi je neko pricao, ne bih mu vjerovao da mi se sve oko Zelje moze zgaditi...

Timscho
Kontakt:

pon apr 01, 2019 2:54 pm

Racional87 je napisao/la:
pon apr 01, 2019 12:31 pm
Zeljeznicar1921 je napisao/la:
pon apr 01, 2019 12:16 pm
Naravno da je infrastruktura u minusu treba poplacat ovo sto se radilo... krasno se radilo!!!
Ako ništa zahvaljujući novoj garnituri imamo sjajan vojnički grah u reprezentativnom objektu na stadionu.
MILITARY BEANS
svojim snagama na svojoj zemlji

Fanzi
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:09 pm

Ma brate, ne smeta meni toliko ovo kako igramo. Donijeli smo bod u gostima. Sjecam se dobro kad to nismo mogli. Godinama Zeljo isao po gostima, ni bobe, a kamo li tri. Redovna kanta za nabijanje i ismijavanje.
Sjecam se 9:1 u Tuzli od Zmaja. Neki dan me Vedad Ibisevic podsjeti dok smo cekali avion. Kaze, dobacivo lopte ko dijete na toj utakmici.

Smeta me ovo upiranje prstom u oci, sto ljudi rade jedni-drugima. Predugo ovo sve traje i sve je gore. Nemam namjeru zauzimati se ni za koga.
Samo je previse mucno...

teteac8684
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:24 pm

Pogledaš samo još jednom izlaganje Vedrana Vukotića sa Skupštine kluba, čovjek je sve rekao...Navijači su samo posljedica toga, zauzeli rovove i ne popuštaju...Čekaju k"o zapete puške da jedni drugima prebacuju, a Željo trpi li trpi...

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:33 pm

Nikola Nikic na TVZE

Praise the sun \[T]/

1921.ba
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:36 pm

VIDEO/ FOTO: NK GOŠK – FK Željezničar 1:1

http://1921.ba/video-foto-nk-gosk-fk-ze ... ar-11-5866
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ublehas
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:37 pm

barbarez je napisao/la:
pon apr 01, 2019 1:42 pm
ublehas je napisao/la:
pon apr 01, 2019 1:33 pm
barbarez je napisao/la:
pon apr 01, 2019 12:43 pm
Majkemi mi koje ja ne vjerujem sta citam. Jos malo pa ce nas ubijediti da je Amar dosao da unisti klub,ili u malo blazem obliku da nam je trener neki anonimus poput Kostica.
Od zvijezda do ocaja,u nasoj zemlji su te u 2 dana u stanju dovesti.
Vise razumijevanja i podrske su imali ,Kostic,Krcmarevic,Adzem,Mulalic,Odovic,nego najtrofejniji trener u istoriji kluba.
Ali najsmijesnija stvar u svemu ovome sto ovi sto pricaju ovako o Amaru,pravdaju to eto tako ,kao ovdije je bilo onih koji su pisali i najavljivali pisanje.
Gdje to ikad mjerilo i mjerodavno bilo sta neko po forumu ili utakmici baljezga.
Inace Bosna je puna " intelektualaca " i "filozofa" za izvozit . Multitalentovana nacija,jebes nebeski narod,sta mi sve znamo i u sta se sve razumijemo.
Slavki se pravdalo i cekalo da on selektira,Adzemu isto tako,ali Amaru se sere.
Tacno sve vise i vise smrdimo na pitarluk. Nemamo mi casti ni principa.
Nema ovdije Zelje ni na mapi. Kad su navijaci podijeljeni,strukture u klubu i oko kluba,svi neku svoju stranu ganjaju,i samo se nasladjuju jedni drugim.
Da se ne lažemo, nisu.

Jadino je podršku imao Odović kada je došao i ta podrška je trajala dok je imao rezultate. Čim je spojio 2-3 loše tekme, krenuli su napadi i na njega. Donekle je podršku imao i Mulalić.
Ostalim se jebavalo od-do i prije nego što su došli. Da se razumijemo, ja smatram da Amar ima kredita kod nas, i da mu treba davati podršku dosta duže nego ostalima, ali to ne mijenja činjenicu da je ostali nisu imali. Da je rezultate iz ove polusezone napravio neki drugi trener, dosad bi već tražili njegovo spaljivanje ispred stadiona.
Pod dva, Amar je selektirao ovu ekipu. Otpustio je ono što smatra da je višak, a doveo ono što smatra da mu treba, tako da ti ni taj argument ne stoji.

Činjenica je da loše igramo i da loše izgledamo na terenu, ali mislim da su tu svi krivi, a ne samo trener. Evo ja ponovo pozivam da damo podršku Amaru bar ovu i sljedeću sezonu. Pozivam da se svi ujedinimo i da pomognemo Želji onako kako najbolje mi možemo, a to je navijanjem. Pozivam da se upadamo u zamke i da se ne prepucavamo između sebe. Ne treba negativno komentarisati svaki potez kluba. Sa druge strane fakat nema potrebe da se svaki pogrešan potez trnutne Uprave brani pljuvanjem po bivšoj. Hajmo pomoći ovim ograničenim igračima da dadnu svoj maksimum i da probamo izaći u evropu.
Brate 90 % ovih sto prozivaju Amara,su nalazili milion opravdanja i pozivali na sabur u periodu kada su ovi pobrojani bili treneri.A da ti ne pricam kako su slagali ironicne sale,poskocice i doskocice,svakom onom ko je bio huskacki nastrojen prema bilo kome od njih.
Slazem se ja da su i na njih kasnije krenule hajke ,ali na vagu stavljamo Amara sa jedne i ostale sa druge strane.
Slazes li se da niko od ovih pobrojanih nije nakon par kola dozivio ovake prozivke po forumu. Mozda Kostica da izuzmemo jer je on brzo docekan na noz.
Ali evo i da nije tako kako kazem. Jel Amar ima slican status kao ovi ostali.
Istina! Ali ostali (osim Kostića i Krčmarevića) su u prvih 5 tekmi bolje startali od Amara i zato su imali i podršku. Osim toga, raja ne odobrava način na koji je trenutna struktura ušla u klub. Jebi ga. Tako je kako je. Pljuvalo se puno više po prethodnoj upravi. Osim toga je bila neviđena medijska hajka na te ljude. Trenutna uprava je znala (bar se nadam) u šta se upušta, i sada je na njima da rade svoj posao bez obzira na negodovanje dijela navijača.
Na nama je da pomognemo Želji koliko možemo i kako možemo bez obzira ko je na klupi ili u loži, ali isto tako niko ne voli da ga neko pravi budalom.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:39 pm

Sta kaze Nikic sada...

''Zeljo nije imao samo dobru ekipu, nego i upravu, strucni stab gdje su bili Osim, Smajlovic, Braculj, Radovic...''

Praise the sun \[T]/

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:44 pm

Ja jedva cekam kraj ove sezone i ne ponovila se :)

Tek cemo tada vidjeti sta Amar sprema i koliko je ova uprava sposobna da nabavi sredstva za pojacanja.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

AdmirA
Kontakt:

pon apr 01, 2019 3:54 pm

Fanzi je napisao/la:
pon apr 01, 2019 3:09 pm
Ma brate, ne smeta meni toliko ovo kako igramo. Donijeli smo bod u gostima. Sjecam se dobro kad to nismo mogli. Godinama Zeljo isao po gostima, ni bobe, a kamo li tri. Redovna kanta za nabijanje i ismijavanje.
Sjecam se 9:1 u Tuzli od Zmaja. Neki dan me Vedad Ibisevic podsjeti dok smo cekali avion. Kaze, dobacivo lopte ko dijete na toj utakmici.

Smeta me ovo upiranje prstom u oci, sto ljudi rade jedni-drugima. Predugo ovo sve traje i sve je gore. Nemam namjeru zauzimati se ni za koga.
Samo je previse mucno...
Fanzi brate, sve tačno. Treba nas više ovakvog stava.
Zna li se oko derbija ista, ulaznice , gdje ce kone biti smjestene?

Svi na derbi. Željo nas treba!

nikad_izvini
Kontakt:

pon apr 01, 2019 4:14 pm

barbarez je napisao/la:
pon apr 01, 2019 12:43 pm
Majkemi mi koje ja ne vjerujem sta citam. Jos malo pa ce nas ubijediti da je Amar dosao da unisti klub,ili u malo blazem obliku da nam je trener neki anonimus poput Kostica.
Od zvijezda do ocaja,u nasoj zemlji su te u 2 dana u stanju dovesti.
Vise razumijevanja i podrske su imali ,Kostic,Krcmarevic,Adzem,Mulalic,Odovic,nego najtrofejniji trener u istoriji kluba.
Ali najsmijesnija stvar u svemu ovome sto ovi sto pricaju ovako o Amaru,pravdaju to eto tako ,kao ovdije je bilo onih koji su pisali i najavljivali pisanje.
Gdje to ikad mjerilo i mjerodavno bilo sta neko po forumu ili utakmici baljezga.
Inace Bosna je puna " intelektualaca " i "filozofa" za izvozit . Multitalentovana nacija,jebes nebeski narod,sta mi sve znamo i u sta se sve razumijemo.
Slavki se pravdalo i cekalo da on selektira,Adzemu isto tako,ali Amaru se sere.
Tacno sve vise i vise smrdimo na pitarluk. Nemamo mi casti ni principa.
Nema ovdije Zelje ni na mapi. Kad su navijaci podijeljeni,strukture u klubu i oko kluba,svi neku svoju stranu ganjaju,i samo se nasladjuju jedni drugim.
Karine na biciklu, a ne navijaci. Eto sta su.

bogi
Kontakt:

pon apr 01, 2019 4:32 pm

@Fanzi za sehare, po mom skromnom mišljenju.

Ja sam se obradovao kad sam vidio ugovor za Amara Osima na tri godine. Jedino što me sad razočaralo jeste to, da i dalje nemamo sistem u svim garniturama i djelovima kluba. Sistem nam je neophodan ako hoćemo da se izdignemo iz ovih kaljuža. Mi se i dalje vodimo individuama, bile one na području sportskog segmenta ili upravnog odbora. Onog trenuntka kad dobijemo jake individue u cijelini zvana tim i Željezničar, tada ćemo dobiti iskorak. Mi trenutno imamo najbolju podlogu za taj iskorak, kako zbog tradicije i historije, tako i zbog brenda FK Željezničar. Pa nabrojte mi jedan klub, koji bi mogao, da proda onoliki broj desetogodišnjih i da svoje navijače pokrene na onakve akcije, kakve su imali Manijaci i Željovci. Glupo je što mi u toj osnovi cupkamo u mjestu posljednjih 6 godina i nikako da krenemo naprijed. Ja se iskreno nadam, da će ovo pročitati neko ko radi ili ima zaduženje u klubu i da će ga ovo pokrenuti i motivisati da zasuče rukave, ako već nije i da svako od nas da svoj maximum, kada je u pitanju FK Željezničar.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

PlaviIzSarajeva
Kontakt:

pon apr 01, 2019 4:34 pm

ublehas je napisao/la:
pon apr 01, 2019 3:37 pm
barbarez je napisao/la:
pon apr 01, 2019 1:42 pm
ublehas je napisao/la:
pon apr 01, 2019 1:33 pm

Da se ne lažemo, nisu.

Jadino je podršku imao Odović kada je došao i ta podrška je trajala dok je imao rezultate. Čim je spojio 2-3 loše tekme, krenuli su napadi i na njega. Donekle je podršku imao i Mulalić.
Ostalim se jebavalo od-do i prije nego što su došli. Da se razumijemo, ja smatram da Amar ima kredita kod nas, i da mu treba davati podršku dosta duže nego ostalima, ali to ne mijenja činjenicu da je ostali nisu imali. Da je rezultate iz ove polusezone napravio neki drugi trener, dosad bi već tražili njegovo spaljivanje ispred stadiona.
Pod dva, Amar je selektirao ovu ekipu. Otpustio je ono što smatra da je višak, a doveo ono što smatra da mu treba, tako da ti ni taj argument ne stoji.

Činjenica je da loše igramo i da loše izgledamo na terenu, ali mislim da su tu svi krivi, a ne samo trener. Evo ja ponovo pozivam da damo podršku Amaru bar ovu i sljedeću sezonu. Pozivam da se svi ujedinimo i da pomognemo Želji onako kako najbolje mi možemo, a to je navijanjem. Pozivam da se upadamo u zamke i da se ne prepucavamo između sebe. Ne treba negativno komentarisati svaki potez kluba. Sa druge strane fakat nema potrebe da se svaki pogrešan potez trnutne Uprave brani pljuvanjem po bivšoj. Hajmo pomoći ovim ograničenim igračima da dadnu svoj maksimum i da probamo izaći u evropu.
Brate 90 % ovih sto prozivaju Amara,su nalazili milion opravdanja i pozivali na sabur u periodu kada su ovi pobrojani bili treneri.A da ti ne pricam kako su slagali ironicne sale,poskocice i doskocice,svakom onom ko je bio huskacki nastrojen prema bilo kome od njih.
Slazem se ja da su i na njih kasnije krenule hajke ,ali na vagu stavljamo Amara sa jedne i ostale sa druge strane.
Slazes li se da niko od ovih pobrojanih nije nakon par kola dozivio ovake prozivke po forumu. Mozda Kostica da izuzmemo jer je on brzo docekan na noz.
Ali evo i da nije tako kako kazem. Jel Amar ima slican status kao ovi ostali.
Istina! Ali ostali (osim Kostića i Krčmarevića) su u prvih 5 tekmi bolje startali od Amara i zato su imali i podršku. Osim toga, raja ne odobrava način na koji je trenutna struktura ušla u klub. Jebi ga. Tako je kako je. Pljuvalo se puno više po prethodnoj upravi. Osim toga je bila neviđena medijska hajka na te ljude. Trenutna uprava je znala (bar se nadam) u šta se upušta, i sada je na njima da rade svoj posao bez obzira na negodovanje dijela navijača.
Na nama je da pomognemo Želji koliko možemo i kako možemo bez obzira ko je na klupi ili u loži, ali isto tako niko ne voli da ga neko pravi budalom.
Pa bio je Amar trener i prije ove sezone. Neces zaboravit sta je uradio dosad i poredit ga sa Krcmarevicem.

bogi
Kontakt:

pon apr 01, 2019 4:35 pm

Da vas podsjetim odakle smo krenuli, a ne moram da podsjetim kako smo došli do toga da smo najtrofejniji u ovoj državi.
slika
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

fanaticZeljin
Kontakt:

SIMA_SIMAU je napisao/la:

Tek cemo tada vidjeti sta Amar sprema i koliko je ova uprava sposobna da nabavi sredstva za pojacanja.
Ne ocekujmo previse,poznavajuci Amara nece tu biti nekih extra igraca, mozda koji povratnik, i anonimus. Jos kada dodamo tome da se smanjuje budjet za plate nista ne ocekujem
Srcu draga, boja PLAVA !

barbarez
Kontakt:

pon apr 01, 2019 4:47 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
SIMA_SIMAU je napisao/la:

Ne ocekujmo previse,poznavajuci Amara nece tu biti nekih extra igraca, mozda koji povratnik, i anonimus. Jos kada dodamo tome da se smanjuje budjet za plate nista ne ocekujem
Ja ne znam sta ce biti. Ali hajmo zdravorazumski razmisljati. Zasto bi covjek dosao u Zelju,ako idemo predpostavkom da ce praviti ekipu od par povratnika i anonimusa. Koji je njemu interes da bude prosjecan trener prosjecne ekipe,u ispodprosjecnoj ligi.
Ja koliko me pamcenje sluzi znam da je Amar vodio Zelju 7 sezona i ima 5 titula. Dvije je izgubio u mrtvoj trci ,Leotar i Borac,a tada je uzeo kup.
Takodjer,nema teorije da je Zeljo bio stabilniji klub 2009 nego sad.
Ne kontam sto bi radio i prihvatio se posla,ako je bolikurac i nastavice sa prosjecnom ekipom da radi.
Sebi kvari ugled i reputaciju koju ima,zbog cega. Da mu se vrati dug i kamata.
Mozda ce biti tako kako ti kazes,ali Amar je bio takav kad vec napravi ekipu. I ondq samo sitno mijenja a zadrzava kostur tima

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 39 gostiju.

Prijava