Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AdmirA
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 04, 2019 1:58 pm

slika

I da ne zaboravim, JUG :baklja: :klanjase2:

mula
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:02 pm

Ja sam donekle zadovoljan.Nije to ona igra kakva se traži, ali to je i normalno da nakon 6 uzastopnih poraza, nemamo koncentraciju da napravimo nešto više. Drago mi je zbog mladog Mujezinovića koji se pokazao kao potencijal na koji ćemo se moći osloniti u narednom periodu. Realno trenutna ekipa Želje je u nivou Mladosti, zvučalo to smiješno ili ne, čak je po meni Mladost i bolja. što se tiče zadnje linije ona je dobra, kao i golman, dva napadača su nam odlična Krpić i Ramović, ali dva vezna i dva krilna napadača su nam loša.Ono što me raduje jeste neka pozitivna energija između igrača koja se primjeti, njihova borbenost i požrtvovanost, želja i volja da daju sve od sebe kako bi pobijedili. Naravno za to je sve zaslužan Osim. Zbog toga gradim u glavi neku pozitivnu priču i želim misliti kako će aBd biti bolje, ne želim da psujem i kritikujem Zeca, Zajimovica, Veselinovica, Sadikovića, Stanića, Bogičevića upravo zbog toga. Jer se u njima vidi želja za pobjedom i mislim da ne zaslužuju kritiku.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Brkoo
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:09 pm

Nama trebaju korjenite promjene u ekipi, bukvalno od golmana do napadaca, ako zelimo titulu naredne sezone.

Bolji i sigurniji golman znaci i vise bodova, golmani nekad "donose bodove" svojim intervencijama. Koliko je nama bodova donio Kjosevski a koliko oduzeo svojim glupostima? Volio bih da vidim golmana koji jako sigurno hvata visoke lopte jer vecina nasih ekipa uglavnom tako i pokusava igrati, na centarsuteve i kad imas golmana koji moze hladno te lopte pokupiti onda nema opasnosti za nas a ne ko Kjosevski da strepim svaki put sta ce on uraditi, a tim potezima unosis odmah i nervozu u odbranu.

Odbrana, treba jedan mladji i kvalitetniji stoper da je u paru sa Sipovicem. Pavic mora popraviti igru u odbrani, ne smiju ga prolaziti tako lako, a u napadu je odlican. Sinisa je prosjecan igrac, ali uvijek borben.

Vezni red- Sabanadzovic ide na ljeto u AEK. Volio bih da se AEK plasira u grupnu fazu lp jer bi onda mi dobili jos 150 hiljada eura i to bi onda ukupno bio transfer od 600 hiljada eura. Ako u AEK-u bude igrao kao sto igra kod nas , eto njega opet brzo u nasoj ligi. Tako pickasto, ko da ima 40 godina, bez grama neke zivahnosti, dodaj prvom do sebe, vracaj samo unazad lopte jer je kao bitno da ne pogrijesi. Garantujem da se njegov otac sad iz penzije vrati da bi bio i sa 50 i kusur godina bolji igrac od Anela.

Ostaju Hajdarevic, Mujezinovic, Osmanovic i Sadikovic. Realno trebaju nam minimalno bar dva top veznjaka koja prave razliku za narednu sezonu. Hajdarevicu dati otkaz na kraju sezone jer on nije igrac za Zelju. Mozemo mi njega i dalje forsirati do mile volje ali da se ne zavaravamo on je ogranicen ko balkon.

Sto se tice krila, gora krila nikad nismo imali. Imas Asima koji ne moze nikoga proci, Veselinovica koji siluje loptu i narcisoidnog Zajmovica koji nekad izgleda ko krampa a nekad ko Ronaldo. Ono sto ih sve odlikuje je manjak konkretnosti, koncentracije i slaba zavrsnica. Zajmovic juce pri kraju tekme par puta prolazi po svojoj strani i onda kad treba nesto da uradi ne zna bil piso il' bi srao, i zbog toga igra u Zelji a ne u nekoj ekipi iz liga petice.

Jedini igrac kojeg bi ostavio u prvih 11 iz veznog reda je Ramovic.

Sto se tice napada, ja i dalje mislim da Krpic nije za prvih 11. Postigao je mnogo golova ali nasa igra kad je on u prvih 11 iskljucivo se zasniva samo na centarsutevima jer je on slab u igri nogom, ne mozemo ni kontre trcati jer ga ne krasi neka brzina, jer nasi veznjaci i krila u tim situacijama ne znaju sami nesto napraviti nego gledaju gdje je Krpic i tako dok sacekaju njega protivnicka odbrana se pozicionira i onda je teze zabiti gol. Da se ja nesto pitam ja bih ga prodao na kraju sezone i doveo neku zvijer u napadu i onda kombinovao tog igraca i Ermina..

Ermin Zec- Juce je zabio gol odmah na debiju i pogodio stativu, uh da je ono uslo.. Sa ovakvom fizickom spremom je i dalje igracina za mnoge i pokazao je odmah da nije uzalud toliko godina igrao u Turskoj. Iz one pozicije zabiti gol lijevom nogom moze jako malo igraca opcenito a ne samo napadaca iz nase lige. Necu jos da ga hvalim ali nek samo nastavi ovako uz to da poboljsa dramaticno fizicku spremu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

PratimsamoPlave

pon mar 04, 2019 2:23 pm

Sta ocekujete od dijeteta koje ima 19 godina i jos je fizicki nejak i kao takav treba da polomi Isakovica i ko Isakovica.
Saban sinoc poprilicno korektan, puno bolji od Hajdarevica a nisam vidio ni neke carlame od tog Mujezinovica pa jel lik hladno igrac utakmice i hvali se na sva zvona. Niti sam vidio neke lopte prema naprijed od njega,driblinge npr kao Amir na derbiju.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:25 pm

– Istina je da smo razgovarali, ali nije došlo do saradnje. Iskreno, moja velika želja je da dođem da radim u ekipu Željezničara. To je veliki klub, sa bogatom historijom, sjajnim navijačima, igraju u jednom hramu fudbala na Grbavici. Siguran sam da bi se odlično slagao sa Upravom, igračima, navijačima i vjerujem da bi sa Željom osvojio titulu prvaka – otvoreno za Sportske.ba kaže Nenad Lalatović.
Željezničar ante portas !

Okolele
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:34 pm

Kod gola Zeca da nije pogodio iz drugog pokušaja penal bio svirao sudija jer kod prvog šuta pogodila u ruku igrača Mladosti i Grbić pustio prednost..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Zeljo
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:45 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
pon mar 04, 2019 2:23 pm
Sta ocekujete od dijeteta koje ima 19 godina i jos je fizicki nejak i kao takav treba da polomi Isakovica i ko Isakovica.
Saban sinoc poprilicno korektan, puno bolji od Hajdarevica a nisam vidio ni neke carlame od tog Mujezinovica pa jel lik hladno igrac utakmice i hvali se na sva zvona. Niti sam vidio neke lopte prema naprijed od njega,driblinge npr kao Amir na derbiju.
Ja Sabanu zamjeram samo to sto momak puno pegla loptu, ima uvijek par poteza viska. Mora se dosta brze oslobađati lopte.
Sto se tice Hajdarevica, ja u njemu stvarno ne vidim igraca oko kojeg se moze praviti vezni red, ali ja sam ipak laik i ovo je samo moje misljenje.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Grbavica
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:55 pm

mula je napisao/la:Ja sam donekle zadovoljan.Nije to ona igra kakva se traži, ali to je i normalno da nakon 6 uzastopnih poraza, nemamo koncentraciju da napravimo nešto više. Drago mi je zbog mladog Mujezinovića koji se pokazao kao potencijal na koji ćemo se moći osloniti u narednom periodu. Realno trenutna ekipa Želje je u nivou Mladosti, zvučalo to smiješno ili ne, čak je po meni Mladost i bolja. što se tiče zadnje linije ona je dobra, kao i golman, dva napadača su nam odlična Krpić i Ramović, ali dva vezna i dva krilna napadača su nam loša.Ono što me raduje jeste neka pozitivna energija između igrača koja se primjeti, njihova borbenost i požrtvovanost, želja i volja da daju sve od sebe kako bi pobijedili. Naravno za to je sve zaslužan Osim. Zbog toga gradim u glavi neku pozitivnu priču i želim misliti kako će aBd biti bolje, ne želim da psujem i kritikujem Zeca, Zajimovica, Veselinovica, Sadikovića, Stanića, Bogičevića upravo zbog toga. Jer se u njima vidi želja za pobjedom i mislim da ne zaslužuju kritiku.
Mujezinovicu je 26 godina legendo :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:58 pm

:lol: :lol: i Bogi je pokazao potencijal :D

mula
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:58 pm

Grbavica je napisao/la:
mula je napisao/la:Ja sam donekle zadovoljan.Nije to ona igra kakva se traži, ali to je i normalno da nakon 6 uzastopnih poraza, nemamo koncentraciju da napravimo nešto više. Drago mi je zbog mladog Mujezinovića koji se pokazao kao potencijal na koji ćemo se moći osloniti u narednom periodu. Realno trenutna ekipa Želje je u nivou Mladosti, zvučalo to smiješno ili ne, čak je po meni Mladost i bolja. što se tiče zadnje linije ona je dobra, kao i golman, dva napadača su nam odlična Krpić i Ramović, ali dva vezna i dva krilna napadača su nam loša.Ono što me raduje jeste neka pozitivna energija između igrača koja se primjeti, njihova borbenost i požrtvovanost, želja i volja da daju sve od sebe kako bi pobijedili. Naravno za to je sve zaslužan Osim. Zbog toga gradim u glavi neku pozitivnu priču i želim misliti kako će aBd biti bolje, ne želim da psujem i kritikujem Zeca, Zajimovica, Veselinovica, Sadikovića, Stanića, Bogičevića upravo zbog toga. Jer se u njima vidi želja za pobjedom i mislim da ne zaslužuju kritiku.
Pa šta? Znači pri kraju je karijere? Ili ulazi u najbolje godine?
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Minjore
Kontakt:

pon mar 04, 2019 2:59 pm

Joj ljepote kad dobijemo.. sunce, milina, raja odma izasla, guzva cestom, hiljade setaca :lol:

Minjore
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:01 pm

@mula ovo su mu idealne godine da napravi nesto ili da ostane u ovoj pogan ligi za sva vremena..

Grbavica
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:32 pm

mula je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Pa šta? Znači pri kraju je karijere? Ili ulazi u najbolje godine?
Za igraca koji ima 26 godina a pri tome mu je ovo prva utakmica u PL ne mozemo reci da je potencijal. Ili mozda mozemo, samo ako preciziramo za sta je potencijal.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

avlami97
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:38 pm

Brkoo je napisao/la:
pon mar 04, 2019 2:09 pm
Nama trebaju korjenite promjene u ekipi, bukvalno od golmana do napadaca, ako zelimo titulu naredne sezone.

Bolji i sigurniji golman znaci i vise bodova, golmani nekad "donose bodove" svojim intervencijama. Koliko je nama bodova donio Kjosevski a koliko oduzeo svojim glupostima? Volio bih da vidim golmana koji jako sigurno hvata visoke lopte jer vecina nasih ekipa uglavnom tako i pokusava igrati, na centarsuteve i kad imas golmana koji moze hladno te lopte pokupiti onda nema opasnosti za nas a ne ko Kjosevski da strepim svaki put sta ce on uraditi, a tim potezima unosis odmah i nervozu u odbranu.

Odbrana, treba jedan mladji i kvalitetniji stoper da je u paru sa Sipovicem. Pavic mora popraviti igru u odbrani, ne smiju ga prolaziti tako lako, a u napadu je odlican. Sinisa je prosjecan igrac, ali uvijek borben.

Vezni red- Sabanadzovic ide na ljeto u AEK. Volio bih da se AEK plasira u grupnu fazu lp jer bi onda mi dobili jos 150 hiljada eura i to bi onda ukupno bio transfer od 600 hiljada eura. Ako u AEK-u bude igrao kao sto igra kod nas , eto njega opet brzo u nasoj ligi. Tako pickasto, ko da ima 40 godina, bez grama neke zivahnosti, dodaj prvom do sebe, vracaj samo unazad lopte jer je kao bitno da ne pogrijesi. Garantujem da se njegov otac sad iz penzije vrati da bi bio i sa 50 i kusur godina bolji igrac od Anela.

Ostaju Hajdarevic, Mujezinovic, Osmanovic i Sadikovic. Realno trebaju nam minimalno bar dva top veznjaka koja prave razliku za narednu sezonu. Hajdarevicu dati otkaz na kraju sezone jer on nije igrac za Zelju. Mozemo mi njega i dalje forsirati do mile volje ali da se ne zavaravamo on je ogranicen ko balkon.

Sto se tice krila, gora krila nikad nismo imali. Imas Asima koji ne moze nikoga proci, Veselinovica koji siluje loptu i narcisoidnog Zajmovica koji nekad izgleda ko krampa a nekad ko Ronaldo. Ono sto ih sve odlikuje je manjak konkretnosti, koncentracije i slaba zavrsnica. Zajmovic juce pri kraju tekme par puta prolazi po svojoj strani i onda kad treba nesto da uradi ne zna bil piso il' bi srao, i zbog toga igra u Zelji a ne u nekoj ekipi iz liga petice.

Jedini igrac kojeg bi ostavio u prvih 11 iz veznog reda je Ramovic.

Sto se tice napada, ja i dalje mislim da Krpic nije za prvih 11. Postigao je mnogo golova ali nasa igra kad je on u prvih 11 iskljucivo se zasniva samo na centarsutevima jer je on slab u igri nogom, ne mozemo ni kontre trcati jer ga ne krasi neka brzina, jer nasi veznjaci i krila u tim situacijama ne znaju sami nesto napraviti nego gledaju gdje je Krpic i tako dok sacekaju njega protivnicka odbrana se pozicionira i onda je teze zabiti gol. Da se ja nesto pitam ja bih ga prodao na kraju sezone i doveo neku zvijer u napadu i onda kombinovao tog igraca i Ermina..

Ermin Zec- Juce je zabio gol odmah na debiju i pogodio stativu, uh da je ono uslo.. Sa ovakvom fizickom spremom je i dalje igracina za mnoge i pokazao je odmah da nije uzalud toliko godina igrao u Turskoj. Iz one pozicije zabiti gol lijevom nogom moze jako malo igraca opcenito a ne samo napadaca iz nase lige. Necu jos da ga hvalim ali nek samo nastavi ovako uz to da poboljsa dramaticno fizicku spremu..
Ogriješio si se o malog Šabana. Momak igra mozgom, ne daje uvijek lopte prvom do sebe i unazad itd. Misliš da ljudi u AEKu nisu nešto prepoznali u malom? Vjeruj mi niko ne baca pare uzalud, a naročito oni koji ih imaju na pretek.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

blueboy
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:39 pm

Nevjerovatno bitna pobjeda za samopouzdanje. Neću uopšte raspravljati šta bi bilo da Mladost nije dobila crveni, jer da mi nismo oštećeni u proteklih 5-6 kola sad bi imali bar 15 bodova više i borili bi se za titulu. Igra nije bila loša, iako je opet bilo puno početničkih grešaka u pasu, slabog postavljanja u odbrani itd. U drugom poluvremenu pokazali su puno veću želju i to je i presudilo. Ramović najbolji, iako bih mu ja savjetovao da se malo manje troši na neke manje bitne stvari, jer gubi snagu nepotrebno, a i preagresivan je i desit će se da ga neće biti zbog kartona u nekoj baš bitnoj tekmi. Mujezinović osvježio vezni red, Hajdar i Šaban loši, Zaim loš na špicu, dobar na krilu, Asima ne bih komentarisao, a brat mu je klasa, iako je nespreman. Vidi se to po kretanju i postavljanju na terenu, moći će dosta uraditi na svježinu. Bekovi i štoperi solidni.

Sad ide fizički jako zahtjevna utakmica na katastrofalnom terenu, mislim da bi pobjedom uradili puno u borbi za treće mjesto, jer bi vjerovatno otpisali Slobodu.

Kospa
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:52 pm

Vec par godina Zelji puno vise doprinosi navijanje sa sjevera nego juga, vise nemira u protivnicku ekipu unosi, sigurno krov i bolja akustika doprinose tome

O izboru pjesama za vrijeme utakmice necu govoriti ali na sjeveru to ide spontano, i usko je vezano za sami trenutak u kojem se utakmica nalazi.
Kada se vidi neka panika kod protivnika, raja se digne i krene navijat i ti tacno vidis da se ljudi sjebu dok jug i ne prati desavanja na terenu nego fura neki svoj plejlist tipa grbavica baza bez poraza sto je morate priznati smjesno. Da ne govorim o prekidanju Grbavice sa navijanjem fakat nidje veze.

Da se povede malo racuna o ovim stvarima umjesto yebenoj crnoj boji bilo bi puno bolje

Ali eto lijepo je vidjeti malo popunjeniji jug, sjevera je falilo bar trecina, valjda ce neke stvari doci na svoje
... Godine života svoga tebi dao sam...

Leon_Professional
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:52 pm

Minjore je napisao/la:
pon mar 04, 2019 2:59 pm
Joj ljepote kad dobijemo.. sunce, milina, raja odma izasla, guzva cestom, hiljade setaca :lol:
Nije raja izasla vec ti izasao :D

AdmirA
Kontakt:

pon mar 04, 2019 3:54 pm

Ja opet moram ponoviti. Pored Ermina koji jr zasluzan za pobjedu, Mule je odigrao MAESTRALNO, volim onakav tip igrača, preokrenuo je ritam u našu korist. I da, moram pohvaliti Amara jer je pogodio sa izmjenama, to nam je vazda falilo.

Idemo dalje Željo.

Svi u Tuzlu!

Smrt fašizmu, Sloboda druga liga!

MrkiMedo
Kontakt:

pon mar 04, 2019 4:07 pm

Husaric obnovio suradnju sa nama, uzeo nam Ahmica nekog, 19 godina. Kaze da se Amar vratio, misevi se pokupili i to nije onaj isti Zeljeznicar vise.

AdmirA
Kontakt:

pon mar 04, 2019 4:13 pm

Mozda nije mjesto, ali nek se zna, da smo sinoć SVI ZAJEDNO pokazali šta je nama ŽELJO!

slika

slika

Trenutno korisnika/ca: pestabudimpesta i 48 gostiju.

Prijava