blueboy je napisao/la: ↑sri feb 20, 2019 11:49 am
Za par dana konačno završava najduža zimska pauza u svijetu fudbala, zeželili smo se svi Želje, da vidimo kako će to izgledati ponovo sa Amarom. I meni ulijeva optimizam sama činjenica da je on opet tu, ali moramo biti umjereni sa prognozama kako će to opet biti kao prije, kako ćemo prekucavati ligu itd. Komšije i Zrinjski su puno bolji i organizovaniji nego što su bili prije 7-8 godina, a ni sam Amarov fakinluk ne mora biti garancija uspjeha. Svaki put je novo dokazivanje, fudbal konstantno napreduje i ko nije spreman to pratiti neće dobro proći, najbolji primjer je Mourinho koji je mislio da će čitav život uzimati trofeje na isti fol. Treba spustiti loptu, dati ljudima vrijeme i vidjeti šta će se desiti.
Samo da citiram post napisan 5 dana prije nastavka sezone.
Ljudi dragi, od prekucavanja lige nema ništa, što prije to shvatimo biće nam lakše. Treba dobro zapeti, napraviti ekipu od igrača s m**ima i ići korak po korak. Očekivao sam upravo ovakav nastavak sezone sa Amarom, jer ni Amar nema čarobni štapić da od Šabana napravi Xavija, od Zaima Neymara itd.
Dalje, osvrnuo bih se na priču o nekakvim Vijetnamcima koji će uložiti milione eura u Sarajevo. Tako je i Tan došao s parama, pa ne vidim da oni od njegovog dolaska dominiraju, osvojili su jedan kup i jednu ligu koju su poklopili. Za to vrijeme Zrinjski dominira što se tiče uzimanja trofeja bez nekih milionera na čelu kluba. Što će reći da za ovu ligu ne trebaju milioni i milioneri, treba puno manje para, ali koje će biti uložene na pametan način i sa ljudima koji znaju gdje ih uložiti.