Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon feb 25, 2019 10:32 am

O suđenju pišem više godina. Ne samo na našim, nego i na utakmicama ptara i Hercegovaca. Da je suđenje bilo kudikamo normalnije i objektivnije, mi bi sada imali dvije titule više. Osvojeni Kup nam ne bi bio nebitan. Stadion bi nam bio još ljepši, a možda sada i sa krovom na Istoku i bar započetim radovima na Jugu ili Zapadu. Atmosfera u i oko Kluba bi bila stabilnija. U potisu Plave porodice ne bi stajalo "UPRAVA NAPOLJE" (navodim primjer, da se ne ljuti). Bivše upravljačke strukture ne bi bile bivše, a Željo bi bio stepenicu iznad ostalih.

No, kada sam pisao o sudijskim krađama i guranjima (tkz. velika četvorka), mnogi su odgovarali...ma pusti sudije, da smo dobri zavalili bi tricu i mirna Bosna. To su uglavnom pisali protivnici bivše Uprave. Ispostavilo se da nije baš tako. Žao mi je što moram reći da sam bio u pravu. Nažalost.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Budi Željo
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:37 am

Govorimo nesto Amaru i Senadu za ego i sujete a mi isti. Jedni ismijavali pet u nizu, sad se pojavili drugi sto su jedva docekali ovaj sesti pa da popljuju sve sto vise.
Pregurace Zeljo ovo, i poslije gorih stvari smo se izdizali. Grbavica iduci vikend nakon toliko vremena, ja jedva cekam.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

svraka
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:41 am

Budi Željo je napisao/la:
Govorimo nesto Amaru i Senadu za ego i sujete a mi isti. Jedni ismijavali pet u nizu, sad se pojavili drugi sto su jedva docekali ovaj sesti pa da popljuju sve sto vise.
Pregurace Zeljo ovo, i poslije gorih stvari smo se izdizali. Grbavica iduci vikend nakon toliko vremena, ja jedva cekam.
Tuga.. a ovi sto se sad raduju i oni sto su se radovali proslu polusezonu dabogda nikada ne dosli na Grbavicu.

Protiv Mladost ocekujem 4milje. Nedjelja u 18h za sada.
Forza 1921!

Oda majstore!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:42 am

A **** ih i nedjelja vise, nisu normalni
Željezničar ante portas !

tm87alem
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:45 am

Prespavao i sad mi je malo lakše, ali i dalje teško. Gledao na TV-u. Čestitke manijacima, bili su odlični! Jedna od rijetkih svijetlih tačaka u Bijeljini. Samo Rama prolazna ocjena, ostali ništa! Rama, nažalost, nema s kim da igra. Nacrta im čovjek dvije 100%, ali ćušnu loptu ko djeca, umjesto da je zakucaju pod prečku, ali to je već nešto drugo, odnosno nekvalitet, kojeg i previše imamo u ekipi! Svjestan je i Amar toga. Nemamo bolje i trebamo ih istrpiti nekako do kraja sezone. Pitam se, čemu oni treniraju, kad nisu u stanju u onih 732cm ugurati loptu za 90 i više minuta?! Nemamo vezu, ali nikako. Ova dvojica ništa ne mogu iskreirati, jer to se od njih i ne očekuje, jer su do sada sasvim nešto drugo igrali, a imali pokraj sebe dobre veznjake, koji su to za njih radili, a oni bili zaduženi za opstrukciju, pogotovo Hajdar, koji ne zna na dva metra pas dodati! Očekivao sam spremniju ekipu, gdje će centaršutevi sijevati, kad ono, ili su direktno u golmana ili su neki baloni! Istina, i rani, glupi gol nas je sasjekao, ali da ima saveza kako treba i sudija u njemu, ono je čist iz aviona penal! Mišljenja sam, da i pored svega, da nije bilo glupog gola, dobili bi i bez penala, ali da su babi..., bila bi...; Rano je za neko crnjačenje, ali već na Grbavici ćemo vidjeti kako to izgleda. Moram to naglasiti da se nije smjelo desiti da nemamo nijednog pravog veznjaka - znalca, i da ostajemo na našoj djeci! Blagoje, Čuki, Stojke i Arežina, bar jedan je trebao ostati, kako-god, ali mislim da su tu dosta finansije odigrale ulogu. Nije Amar od juče pa da ne zna ko i šta mu treba za dobar rezultat. I još jednom da naglasim ovdje, NEĆU VIŠE PRIJE UTAKMICE O SUDIJAMA! OPET SAM BIO U PRAVU, A I MNOGI OVDJE, KAD SU PROČITALI KO SUDI, ŠTA ĆE SE DESITI! Nadalje, ovo što je Brkoo forumaš napisao i ja sam na Org-u našem ranije ove i prošlih neuspješnih sezona, kad su nas redovno zakidali, ukazivao: NEMA BEZ NAŠIH LJUDI U SAVEZU NIŠTA, PA DA SI STO PUTA BOLJI I DA IMAŠ NE ZNAM TI KAKVU EKIPU! Bez obzira na sve, optimista sam, samo ne smije biti podjela među nama, istinskim Željovcima!

:zeljeznicar1:

azbaha
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:47 am

kvalitet je napisao/la:
ned feb 24, 2019 7:56 pm
cikazubo je napisao/la:
ned feb 24, 2019 7:21 pm
Nek ih Abramovic preuzme titula je pod MORANJE !
To je jedina stvar za koju imaju pokrice da mogu bolje raditi od bivseg rukovodstva, u svim ostalim segmentima nisu ni do koljena prethodnicima, tako da trofeji ili vozdra.
Isti ku.ac ili ovi ili Misimović, samo je ovima prednost što imaju Amara. Misimović nije uspio naći ozbiljnog investitora i, vjeruj mi, on nikad i ne bi. To je čovjek koji voli apsolutnu kontrolu i ja to poštujem, ali to za Želju, u ovom trenutku, nije dobro i zato smatram da je dobro što je otišao. Ja bih volio titulu, ali osnovni cilj ove Uprave treba biti dovođenje investitora. Mi smo bez tog mrtvi, na duže staze. Ne bi tu pomogao ni Misimović ni bilo ko drugi na svijetu. Ili titule ili investitor, a bojim se da u budućnosti neće biti titula bez ovog prvog. Zato me obraduje @CURVA kad napiše ovo u vezi s Francuzima. Udruženje građana je stvar prošlosti u svijetu fudbala, bar u ovom obliku.
A cekaj sta mi mozemo ponuditi tom investitoru? Malo ne razumijem na koji nacin to treba da funkcionise

Budi Željo
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:52 am

mamba21 je napisao/la:
pon feb 25, 2019 10:41 am
Budi Željo je napisao/la:
Tuga.. a ovi sto se sad raduju i oni sto su se radovali proslu polusezonu dabogda nikada ne dosli na Grbavicu.

Protiv Mladost ocekujem 4milje. Nedjelja u 18h za sada.
Ja to iskreno ne mogu da shvatim i svarim...lijepo bi bilo da prodje bez padavina da nas se skupi sto vise i podrzimo klub sto bolje. Jug bi trebao biti bolji i brojniji nego na jesen. I oni su ego i sujete sklonili u stranu sto je jako lijepo.
I sto se tice suspenzija, misljenja sam da je Krpicu u najbolji vakat dosla. Isakovic ga je pojeo proslu utakmicu, sad jos tu nazad imaju i Horica, tesko bi se kraj njih dvojice naigrao. Idealno bi bilo da Zec bude spreman, ali mislim da bi Zaim sa svojom suludom tehnikom i rjesenjima mogao vece probleme napraviti nego Krpic.
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

Qooler
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:53 am

Zaka je napisao/la:
ned feb 24, 2019 8:52 pm
Nas je tuđi penal koštao titule, a to se spočitava kao sportski neuspjeh. Rečeno je da nas ne mogu sudije zajebavati, ako smo mi dovoljno dobri, očigledno nismo, baš kao što i Amar reče. Amar je najbolji trener koji se pojavio u našoj ligi i sretnici smo što je naš, ali i prethodni treneri nisu bili toliko loši kao što su ispali na kraju.
Evidentno je ko je loš, Vedran, Zec, Bogi prastar, bekovi tu i tamo. Zajim i Veseli sve dobro što urade zajebu, Šaban sve to na oko izgleda fino, ali ništa od njegovih poteza ne dovodi do konkretnih prilika. Hajdar više hrabrosti od Šabana ima, ali nema kreativnosti. Ali imati Vedrana na golu podrazumijeva nemir u odbrani, neizlaženje na visoke lopte, loše ispucavanje i kardinalne greške koje dovode do golova.
Osmanović mora biti ispred Dade, vjerovatno Dženo još nije dovoljno spreman zbog one povrede, jer ja bih njemu dao priliku u prvih 11 jer ima pravu fudbalsku drskost.
Ja ovde moram reći ovo. Bogi je doigrao dobro i nemojte da pljujemo bezveze. Od greške sa Zrinjskim (3:3) igrao je odlično. Meni je gori onaj Sipović bio. Rdoin je odličan igrač i šteta da sjedi na klupi. Pa ni u jendoj ekipi se ne postaje provtimac prve utakmice osim ako nisi Messi, Neymar i Ronaldo. Rodin nije imao greške cijelu polusezonu i kako to da je na klupi? Sve i da je ovaj bolji, treba vremena da se to dokaže.

tm87alem
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:54 am

Samo još nešto da dodam: Gledajući tekmu u jednom od sarajevskih kafića, jedan dedica, nekih preko sedam banki ima, voli Želju više od svega, kad je primio gol, ustao hoće kući da ide, kaže, nema ništa od ovoga! Prijatelji i raja željovci ga ipak odgovoriše od toga i osta čovjek cijelu tekmu i ispuši kutiju cigara! Dobro je živ ikako, koliko se sekira zbog Želje! Zbog takvih pasioniranih željovaca, trebamo se stisnuti svi ko jedan i dati podršku našem klubu. Što se mene tiče, nema dvojbi: Bože zdravlja, idem na tekmu protiv Mladosti, jer moj Željo igra!

SVI KO JEDAN, JER SAMO JE JEDAN GRIJEHA VRIJEDAN!

:zeljeznicar1:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon feb 25, 2019 10:55 am

Ubacivanje Sadikovica koji nije prosao pripreme prije jednog Mujezinovica je pokazatelj da ni Osim ne zna sta zeli.

Do kraja sezone ima jos 13 kola (cini mi se) a mi nemamo kreatora igre. Ako ce nam igru kreirati Sadikovic i Hajdarevic pa nama onda u jacim utakmicama ne ginu porazi.

Jos jedna jako bitna stvar mi ne znamo igrati protiv bunkera i na postavljenu odbranu. Mi nemamo igraca koji ce povuci i podvaliti loptu, ali imaju ljudi u strucnom stabu pa neka o tome vode brigu.

Nekada smo na tim pozicijama imali Vuksanovica, Huljeva, Agica, Tomica, Blagojevica, Zebu, Bekrica, Vranjesa i Curjurica, a danas imamo Sadikovica.
Alea iacta est!

ISB87
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:09 am

jeb.em li vam majku lopovsku. cuj onog nije on imao namjeru da igra rukom, pa nismo na terminu.
jel se iko pozalio na onog matorog sudiju? suspenzija i da nam ne sudi do kraja sezone.

joj zeljo sta si docekao...
MIRZA RASCIC

MATORI
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:14 am

AdmirA je napisao/la:
ned feb 24, 2019 10:39 pm
vinston.cercil je napisao/la:
ned feb 24, 2019 8:34 pm
AdmirA je napisao/la:
ned feb 24, 2019 8:32 pm
Futbol.
Klab
:doktor:
Ja čuo da je zbog poraza najviše razočaran Predsjednik Selimović - i da je nakon utakmice izjavio:
"Vidi ovo - a koliko smo samo napora uložili da dovedemo Amara, ja noćima nisam spavao dok to nisam završio"!
Čuvši za to "Brko" mu je odgovorio ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=f2gOvRGRG2k

:D

sejo
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:19 am

Jel imamo nekog procenta od Viscinog eventualnog transfera u Bundesligu?

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:19 am

ISB87 je napisao/la:
pon feb 25, 2019 11:09 am
jeb.em li vam majku lopovsku. cuj onog nije on imao namjeru da igra rukom, pa nismo na terminu.
jel se iko pozalio na onog matorog sudiju? suspenzija i da nam ne sudi do kraja sezone.

joj zeljo sta si docekao...
Onda i nasi nek spasavaju golove rukama i nek ne govore nismo namjerno Boga mi i to je to...

ISB87
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:22 am

haha

sto se tice visce pisali su da ima, ne znam koliko. nema naknade ako napravi transfer u drugi klub u turskoj.
MIRZA RASCIC

LARSSON
Tema Autor/ica
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:33 am

Maksimalno 1% imamo

Qooler
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:34 am

mula je napisao/la:
pon feb 25, 2019 10:16 am
Jučer nažalost nisam bio u prilici da gledam utakmicu, pa sam upravo sada pregledao snimak. Po čitanju na forumu i upravo odgledane cijele utakmice, po meni su to dvije drastične razlike. Znam da ste neki pod uticajem kompletne turbulencije koja se dešavala i nakon niza uzastopnih poraza sav svoj bijes iskalili na pisanju po forumu i pljuvanju uprave, trenera , igrača itd.
Možda će ovo zvučati smiješno, ali ja sam zadovoljan igrom,trčanjem, zalaganjem. Nisam vidio niti jednu slabu tačku, osim primljenog gola. Gol smo primili iz jedinog šuta u okvir gola, Čist penal nam nije dosuđen, imali smo 4-5 izvrsnih prilika, konstantno smo napadali, ali jbg nismo imali sreće. Možda ovo djeluje kao fraza, ali je fakat tako. Moguće je i u narednim utakmicama da se desi nešto slično, ali ono u šta sam siguran jeste to da nas niti jedna ekipa neće nadigrati. Moram pohvaliti Ramovića, Krpića i Zajmovića koji su odigrali odličnu utakmicu. Vezna linija nije bila toliko loša, rastrčani, na svakoj lopti su bili, jedino malo pas igra je nedostajala, ali to je sasvim razumljivo, jer to teren nije dozvoljavao. Što se tiče zadnje linije nju ne mogu ocjeniti jer realno nisu imali neki posao po pitanju defanzive, cijelo vrijeme smo napadali, zadnja linija u drugom poluvremenu je stajala na protivničkoj polovini terena. Teren jeste bio loš i nije nikakvo opravdanje zbog poraza, ali ovakav teren puno više ide na ruku ekipi koja se brani, nego onoj koja ganja rezultat. Po meni je ovo odlično odigrana utakmica, nemam nikome, osim golmanu da zamjerim. Sa ovakvom igrom ne bojim se niti jednog protivnika. Samo daj Bože da nam se Sinan ne povrijedi.
Potisujem sve. Realno osim kiksa Kjosevskog, jedino je desna strana bila loša. Nisu napravili niti jedan prodor. Vezna linija je super bila sa Šabanom i Hajdarom. Da je Osim imao muda gurnut i Osmanovića kad je izašao Hajdar, bilo bi još bolje. Ramović je predobar igrač. Lijeva strana solidna, pogotovo sa Zaimovićem. Pavić odličan. Obrana i nije imala posla, osim što je Sipović napravio grešku kad je pustio onu loptu da ga preleti. Dakle jedino Zec nije ništa pokazao, a izgledno da i nemamo nikog da ga zamjeni. Sve ostalo je bilo solidno.
Suđenje užaš i uvjek protiv nas. Trebamo se bar kao grupa navijača organizovat i pred savez otići napraviti malu bakljadu oko zdrage. Jednu utakmicu poslije sra... na Grbavici svi kordon i pravo dole pred zgradu u kojoj izvjesno neće biti nikog, ali izraziti nezadovoljstvo.

Možda mali hendikep za Želju je napad. Krpić nije igrač koji zna pretrčati/predliblati/izbaciti i najsporijeg obranbenog. Pored toga ne zna utrčati ni u prostor kao što je Lendrić znao na loptu Zebe. Krpić jednostavno nije napadač ni za što osim za igru glavom i to nam je mali hendikep, pored impotentog jučer desnog krila.

Ako ćemo mak na konac, nije Željo loše izgledao i pred kraj polusezone. Svakog na Grbavici smo nadigrali, ali problem je što smo mi pod pritiskom i krenemo napadati i primimo glup gol i to je to..Sudije uvjek su tu da zakucaju po koji ekser u naš kovčeg i ubiju utakmicu. Dakle svaka utakmica, od Krupe, Tuzla City, Zvijezda i Široki...kada god smo jurili rezultat i najmanji kontakt sa protivnikom je bio faul i ubijanje pritiska itempa utakmice. O onim greškama tipa penala, je suvišno i pričati.
Zadnja izmjena: Qooler, dana/u pon feb 25, 2019 12:06 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Plava Porodica
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:52 am

E živote mi na desnoj strani jedino Zeca imamo..
Doduše i Klepača al dabogda da on u zapisniku ikako bude.
E. Šehić je bar eto radi toga trebao ostati. Ono što je Zekan juče pružio mogo je i gušo na krilu hladno
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

1921.ba
Kontakt:

pon feb 25, 2019 11:58 am

VIDEO/ FOTO: FK Radnik – FK Željezničar 1:0

http://1921.ba/video-foto-fk-radnik-fk- ... -10-2-5719
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Charlie Sheen
Kontakt:

pon feb 25, 2019 12:19 pm

Tesko je od luzera pobjednike napraviti, cini mi se da i nije kvalitet u pitanju samo nemaju odlucnost inat, mentalitet pobjednika sto bi Zeljin igrac trebao nositi u sebi.
Ova ekipa nema nikakvu energiju cini se da ih nista ne dotice, vise se ja iznerviram na terminu kad gubim a ne oni.
Onaj ko moze iole u njih unijeti to jeste Amar Osim, iako po meni je imao dosta nelogicnih poteza ali uvijek ih je i imao i uvijek smo se ibretili nekim potezima
Njegovim a titule su bile tu.
Protiv Radnika mislim da smo ih morali probati izvuci van 16, malo im dati loptu a ne stjerati ih u 16 i gadjati na Krpica.
Pobjeda protiv Mladosti je pod moranjem, dobro bi bilo neku akciju pokrenuti pa iz inata da nas dodje 6,7 k da se ori Grbavicom 90 min.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 55 gostiju.

Prijava