Durgo, da li bi u klubu bili spremni pruziti ti priliku da igraci pozovu navijace da podrze finis akcije?
Tesko je stvoriti ista bez sire institucionalne podrske koju Zeljo moze pruziti.
Daj priliku ljudima za priloge do 20 KM osvoje majicu, a za uloge preko 20 KM i dres kluba s potpisima igraca.
Iskustveno, mogao bih ti podijeliti par preporuka. Moje iskustvo ide izmedju solidnih clanskih i neuspjesnog Plavog fonda... Najteze je ljude natjerati na djelovanje... Konkretnije, uzeti im novac iz dzepa za bilo sta.
Najvazniji je reach. Iz brojke od 10.000 rodit ce se bar 50 njih spremnih da uplate. Samo pisanje po forumu nece proizvesti nista. Bilo bi pozeljno da akciju preuzme neka FB stranica, kada vec klupska ne moze stalno podsjecati ljude na potrebu ucesca. Uzmi slobodno nasu Samo Željo stranicu. Ako zelis, dat cu ti imena administratora, posto mene vise nema na FB.
Osim reacha, vazna je prica. Prica o clanskim je isla u smjeru davanja 5 minuta slave svakom pojedincu ofarbanog plavim bojama. To bih ti i preporucio, osim ako neko ekskluzivno trazi anonimnost.
Kao sto barbarez pise, potrebno je osim banke omoguciti ljudima uplate i na druge nacine. Klub je trebao pomoci kutijom za priloge, jer znam da je za potrebe korisnika Plavog fonda jako tesko bilo prikupljati sredstva dogovorom na odredjenu lokaciju. Izgubis mnogo sati za vrlo malo priloga.
Nije ti lako nikako. Nije tvoj licni neuspjeh. Ostaje ti ponos da si pokusao, prica za djecu/unuke i shvatanje kakvi smo navijaci... Koliki je jaz izmedju obecanja i realizacije, pisanja i djelovanja