EDIT: Evo i @cikazubo isto rece post iznad mene taman dok sam ja kucao

Najtrofejniji trener u historiji našeg kluba. Malo li je. Za ove što su nas vodili za vrijeme Misimovića je Sir Alex Ferguson, u najmanju ruku.
Nisam ja ništa rekao protiv tog perioda dok je bio kod nas..Samo kažem kakvo je činjenično stanje..
Pa valjda je relevantniji taj period dok je bio kod nas.Okolele je napisao/la: ↑uto dec 25, 2018 1:51 pmNisam ja ništa rekao protiv tog perioda dok je bio kod nas..Samo kažem kakvo je činjenično stanje..
A zar se ne može sačekati godina da prođe, pa da onda ocjenjujemo rad? Mora li se odmah pljuvati? Rekoh, treba nam jedinstvo, euforija, da punimo stadion, a ne ovo dijeljenje pogano.
Samo zbog tog perioda i ima određenu dozu kredita kod mene ali puno je srozao taj kredit u zadnji nekoliko dana,mjeseci,godina svojim postupcima ne samo kod mene nego i kod ogromne većine navijača..On ako mislim da će mu biti kao onomad grdno se zajebao jer će mu se sad zbog čitave situacije brojati svako krvno zrnce..I kroz prizmu uprave svi će upirati prst na njega..Pogriješi u sportskom segmentu ti si kriv,pogriješi na infrastrukturnom planu opet je on krvi jer kako stvari stoje sada, u gadnom je trenutku preuzeo teret na svoja leđa..
Da Pecar je odlicno pricao, slazem se sa njim u svemu samo je pitanje koliko je izvodivo da se administracija u ostavci predomisli i strukture koje su dale neopozivu ostavku da se vrate u skupstinu.Budi Željo je napisao/la: ↑uto dec 25, 2018 1:40 pmJako mi se svidjelo i obracanje momka sa naocalama, izvinjavam se ne znam mu ime i prezime, i posljednjeg momka koji je cini mi se delegat Amir Pecar. I iz toga treba izvuci jako bitne stvari i izgurati ih. Dakle da se skuptina jos vise aktivira i da se napravi ta neka grupa ljudi koji ce se vise puta godisnje sastajati sa ljudima iz uprave i nadzornog odbora i pratiti njihov rad, te da se u skupstinu vrate svi ovi ljudi koji su bili clanovi upravnog i nadzornog odbora. Ovoj upravi treba dati podrsku ali sve to treba dobro nadgledati i pratiti. Sto je vise Zeljovaca ukljuceno u sve to je bolje po nas.
EDIT: Evo i @cikazubo isto rece post iznad mene taman dok sam ja kucao![]()
Sacekacemo, mislim da generalno podrska nece izostati, narocito ako nas krenu rezultati. Narod euforije. Navijaci su trenutno razocarani desavanjima od zavrsetka sezone pa do ove skupstine, sve je bilo netransparentno, nejasno, necasno, ostali smo uskraceni za informacije i od starih i od novih.
avlami97 je napisao/la: ↑uto dec 25, 2018 1:04 pmNadam se da me neće niko banovati zbog mišljenja. 8)
Vedran Vukotić je rekao suštinu. Nedvosmisleno. Problem se neće riješiti, nego samo produbiti. Vukotić je spomenu NOVAC i različite poglede na budućnost između dva čovjeka (dva bloka). Svi znamo ko su ta dvojica. Amar i Misimović.
Po meni je Skupština dobro izrežirana. Naručilac posla Amar Osim. Izvođač Mirsad Šiljak. Podizvođači Pešto i par političkih uhljeba i ljudi željnih samopromocije.
"Stanje na računima je nula. Računi su blokirani, poznata vam je ta blokada i odakle dolazi. Iduće sedmice očekujemo priliv od NS BiH fonda solidarnosti za omladinske škole, to će biti 43.000 eura tako da ćemo deblokirati račune kluba", kazao je Šiljak??? 8)
Transparentnost, već stare Uprave, se ogledala u tome da su SVI bili prijavljeni na stvarna primanja i da su im se na to plaćali doprinosi. To je mjesečno oko 225 milja maraka, odnosno cca 2,7 mil KM na godišnjem nivou.
Kako ćemo znati da li će budući raditi transparentno, odnosno zakonito, po pitanju plata i doprinosa? Vrlo jednostavno. Vidjet ćemo koliko će se izdvajati na tu stavku u narednom periodu. Šta očekujujem? Prvo što će se uraditi je to da će se igrači sa većim, čak i normalnim primanjima, za našu ligu otpisati ili prodati. Novi će "morati" osnovati "crni fond". Igrači će biti prijavljeni na dosta manje iznose, a razlika će se isplaćivati iz tog "crnog fonda" ili preko privatnika (čitaj Dado Sadiković i ćevabdžinica Zmaj). Bit će i ljudi zaduženi za "zaštitu investicije". Neće nam se moći ponoviti Čelik za Evropu ili Krupa za titulu. Očekujem da će se u takvim situacijam stvari "poklapati".
Čega se plašim? Plašim se da neko, nekada od nezadovoljnih igrača medijima ne pokaže dupli ugovor (slučaj Sloboda sa Azmirom Husićem), jer više neće biti naivnih poput Vernesa Selimovića.
Znači, početak sezone ćemo, dočekati sa mnoštvo novih igrača. Razloge sam naveo. U ekipi će ostati ovi mlađii a njtalentovaniji sa nižim primanjima.
Izdvajanje za plate će nam reći da li će trenutna Uprava raditi zakonito. Primjer: Željo je u 2017. godini platio Državi 1.080.000,00KM poreza na 48 zaposlenika, a pitice oko 900 milja KM na 87 zaposlenika. I vrapci na grani znaju da su kod pitara u prosjeku veće stvarne plate, a ako ne veće onda negdje sa našim, a za Državu izdvajaju manje.
Podvlačim, da je Vedran Vukotić jedini rekao suštinu.
Ključ svih problema je hajrovanje, odnosno novac, koji neko želi izvući iz Želje. Čisto sumnjam da su ljudi iz starog UO i NO za sebe hajrovali i jednu KM. Zakonito poslovanje im je došlo "glave".
To je moje mišljenje. Moj stav. Jesam li pogriješio pokazat će vrijeme. Znam, da će me neki proglasiti vidovnjakom ili paranoikom, a sve pišem, gledajući nedavnu prošlost od 0-18 godina unazad.
Tesko ces do bii odgovor na ta pitanja jer ocito da je transparentnost bila narusena. To bi trebao dati odgovor onaj ko je sakrio transfer i utrosio pare (ne vjerujem da ih je ukrao) jer bivsi ljudi nisu dolazili da kradu iz Zelje nego su ih utrosili, znamo da nije u infrastrukturu jer su teren i hibrid projekti, u istok nije marka ulozena od aprila 2017 godine, koliko je poznato sa skupstine led reklame su na rate kao i dug poreznoj koji se finansira od 2014 godine (56 rata).salle86 je napisao/la: ↑uto dec 25, 2018 2:04 pmPošto je sad moderno pisati iste postove na više foruma, da i ovde stavim.
Mene zanima:
- Zašto se "sakrio" transfer Anela Šabanadžovića i na šta je potrošena prva rata, takođe i druga odnosno novac koji je posuđen od zirat banke pa im se sad od druge rate treba vratiti 300 hiljada ?
- U šta je potrošen novac od europe ?
- Koliko je stvarnog duga od ovog što je Šiljak istina šturo iznio (cca 2 miliona) i kako se reguliše (ako se reguliše) ?
- Da li postoji pisani trag da je Amar Osim naplatio već pare ranije ?
...za početak
Navijači FK Željezničar se zovu Manijaci. Članovi te grupe bi trebali da predstavljaju sve nas. To što smo mi spali na to da je u toj grupi 20% nas, da se u grupi koja predstavlja sve navijače ne nalaze oni najbolji od nas, naprotiv, to je do nas. Nije trebalo skandirati 'uprava ostani', već ti pravi navijači, tih 80% treba preuzeti liderstvo na tribini i voditi te koji su sada na čelu i koji nas, htjeli mi to priznati ili ne, predstavljaju i pišu kojekakva saopštenja. Neće gospodin Misimović ići od sektora do sektora i pitati da li ga tu neko podržava, već će poslušati ono šta misle Manijaci.