Kospa je napisao/la: ↑pet avg 31, 2018 3:52 pm
azbaha je napisao/la: ↑pet avg 31, 2018 3:30 pm
Kospa je napisao/la: ↑pet avg 31, 2018 3:26 pm
Ako cemo realno, u Zelji trenutno nema ni sistema a niti kvalitetnih ljudi koji mogu prepoznati klasu i reci ovaj momak je perspektivan, dajte mu ugovor 3-4 godine. Da je tako ne bi se desavalo da propustamo, Koljice, Besirovice, Gojake, Prevljake,Ordagice, Alispahice itd. Pa i da od pet fulis 2 nekim slucajem kod procjene opet ce ti se visestruko isplatit jer ces za koju godinu imati majstore u ekipi i majstore ces moci masno prodati. Ali kod nas to ne ide, mi na silu forsiramo nekog da je talenat i ocigledne nedostatke pravdamo glupim razlozima vise iz zelje da su ti momci neki talenti nego sto uistinu jesu. Ti bolan kad znas igrat lopte znas, nema opravdanja, slab u ofanzivi, defanzivi, tehnici i sta ti ja znam. Ko zna izadje na teren i od 20 utakmica u 19 pokaze da je klasa.
Moze se i ne treba mistificirati,dizati u nebesa neke primjere i traziti opravdanja, moze se... ali treba znati
Možda ali uzmimo za primjere Mujagića i Žerića koji su imali talent, a evo ***** od ovce od njih. Potreban je upravo taj sistem i kolekcija stručnih ljudi koji će taj talent kao što kažeš prepoznati i manifestirati ga. Za Anela i Hajdara se može reći da su talentirani pojedinci, ali imaju oni svojih mana na kojima se treba raditi. TO je taj famozni sistem o kojem pričamo. Naravno uz sve to dolazi keš kojim će se sve ovo obezbijediti, a taj nije mali.
Vjeruj mi druze, trebaju mozda 2 posvecena covjeka koji znaju sta rade, da mogu delegirati i to je to. Naravno potrebna su neka sredstva ali nije to toliko presudno jer djecu hvatas sa 16-17 godina, a ulozeno ce se vratiti stostruko... nije nuklearna fizika jbg.
Sto se tice Zere i Mujage, da bi od talenta bio kvalitetan pojedinac i sportas mora imati pravi karakter i pristup ili ga izgraditi u tom periodu. I to se odmah vidi... ko je spreman individualno raditi na snazi, ko ulaze ekstra trud i to se bolan mora isplatit. Treba pitati ove nase Nurkica i Musu koliko dnevno treniraju da bi bili tu gdje jesu... ne hlade muda i ne slusaju starce da im govore ma ti si najbolji, sta ovaj trener zna itd nego krv propisaju na treningu svaki jebeni dan.
Slažem se, a pored tih, pa hajmo ih nazvati očiglednih stvari, postoji još niz drugih. Kao npr stvarnje imidža da se trud isplati, da nećeš igrati ako ne treniraš, da ako daš dovoljno znoja, debitovat ćeš za prvi tim. Mi smo sada sa Anelom, Harisom, pa i Aldinom i Eldarom dokazali da je to to. Time se privlače roditelji, pored toga da se sto posto zna da igrjau najbolji pojedinci, da se nedo bog ne gura neki dječak preko leđa nekog drugog. Treba se postaviti tako da se iskorjeni ono "ma njegov babo dobar s trenerom". U stvari ne može se to iskorjeniti, ali se može kvalitetan trener postaviti i zaštiti uspjehom u omladinskim kategorijama.
Zato sam ja imao visoka očekivanja od Adžema, jer sam mislio da će čovjek znati šta radi i u seniorima i zato sam ga branio, ali je meni dokazao da nije znao šta radi. Vidim dosta ljudi ovdje je protiv Halilhodžića, a ja iskreno ne znam ništa o njemu i ne mogu donijeti sud o radu omladinskog pogona, samo vidim da nam igrači debituju sa greškama koje nije toliko teško ispraviti.