Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Zeljo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet dec 13, 2018 11:57 pm

storm_raider je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:53 pm
Zeljo je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:41 pm
čet dec 13, 2018 11:39 pm

FK Željezničar obavještava bh. javnost da je danas pokrenuta prinudna naplata nad računom FK Željezničar u iznosu od 128.000 KM na ime zateznih kamata po pravosnažnim presudama iz 2006. i 2008. godine, a na ime plata i bonusa za gospodina Amara Osima u 2002. i 2003. godini.

Pa ovo je reakcija na "danasnju" akciju, nije valjda UO cekao da objavi nesto ovakvo, nego je neko nesto prvo uradio. Pogresna ti je logika.
Ma nisam rekao da su cekali sad namjerno da objave, nego opcenito mislim, na sve tekstove koji su objavljeni protiv Misimovica i protiv Osima. Imam osjecaj da je sve ovo naruceno sa obje strane samo da bi dobili svoju korist. Nemoguce je da u par dana izlaze tekstovi i protiv jednog i protiv drugog. Ma fuj sta se desava
Ja nemam dokaza, niti vala nekog misljenja da je ista naruceno, Zeljo je najveci klub, prirodno je da se mediji interesuju. A mi smo svakako bara. Mozda je do mene, ali vodim se nekom logikom.

Ovo da je dva puta naplacen isti dug od 72 000 KM, dakle 144 000 KM, ne bih komentarisao. Ako je posao za tuzilastvo, drzava je pravna, neka se ispita. Zeljo je najbitniji. Ali, ovom kamatom je sebi dao autogol.
Slazem se sa tobom oko toga da mediji jedva cekaju da nesto objave, ali brate mili ovo nije normalno. Jedan dan clanak protiv Misimovica, jedan dan protiv Osima. Stvarno izgleda kao da i jedan i drugi preko medija zele da kupe navijace i da imaju vecu podrsku i na kraju da mozda smijenili jedan drugog, opet kazem nadam se da grijesim i da nisam u pravu. Najvise bih volio da sam se pravo zajebao i da na kraju Osim bude trener, Misimovic ostane i da se svak bavi svojim poslom. Ali ovo mi sve vise izgleda kao rat izmedju dva covjeka

Edit: Ne mogu ovo vise da gledam, unistava me ovo. Ne pamtim kad se nesto ovako desavalo nasem Zelji i kad smo se dijelili ovoliko radi nekih ljudi koji za par godina sigurno nece biti tu, a mi cemo i dalje biti na sjeveru, istoku, jugu ili zapadu. Ne ide ovo ovako, moramo se ujediniti. **** uprav, **** Amara, samo je Zeljo bitan. Nadam se da ce svi doci pameti na vrijeme i da cemo jako brzo svi zajedno ovako pjevati.

https://www.youtube.com/watch?v=UxvhBAlHJ7o
Zadnja izmjena: Zeljo, dana/u pet dec 14, 2018 12:00 am, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Elegant
Kontakt:

čet dec 13, 2018 11:57 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:53 pm
Samo me zanima ako bi ovi otisli a dosli on i njegovi, da li bi i tad nastavio svoja potrazivanja ili bi ih pauzirao kao i sa proslim povratkom..
Nece on doci, ko ce mu dati podrsku nakon ovoga ? Sta hoce on zapravo, da li je ovo nacin da se vraca u klub, kojekakva uslovljavanja, njegovi ljudi problem sto nisu tu ili Misimovic problem koji stiti interese kluba.

Ovo mu nije trebalo, a tek ako se na skuptini napravi pametan na neki nacin, a dobro zna sa kime je bio u klubu i sa kime je sarađivao. Koliko on klubu duguje ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Elegant
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:00 am

blueheart je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:54 pm
Ovo je još više podijelilo navijače, što nam nikako ne treba.
Treba sačekati, vidjeti sta je u pitanju, da li je kakva zavrzlama ili je nesto drugo.
Naši problemi nekako kreću od pokretanja postupka protiv nn osobe ili osoba za ne savjesno vođenje kluba, ali klub mora u tome istrajati i svako onaj ko nije savjesno i zakonski radio mora odgovarati.
Ako je Brko ovo pokrenuo onda me je razočarao totalno, ako je ipak neki dogovor onda ok, i nadam se tome ...
To je na sudu nema nazad sa time, a prije toga finalni izvjestaj u martu od porezne. Ptice na grani znaju da je to uzrok svih pritisaka i problema.

TOJEMOJTIM
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:06 am

Nemojte vise stvari relativizirati. Prestanite s pričom kako su isti i sl. Daj ba, čemu pretvaranje. I prije ovoga otimanja od želje se vidjelo, ko želi da gleda, da je to goli interes od strane amara. Interes i ambicija sami po sebi nisu nešto loše ali je bezveze način na koji se dolazi do cilja. Naravno da ništa nije crno bijelo ali ako sa strane pogledamo jasno je da imamo đonerski (najblaže rečeno) pristup našeg najtrofejnije trenera. Od “novinara za cvaju” koji ljude crne, blate, preko bezmudog filozofiranja u trenutcima kada klub treba pomoć, uslovljavanje, i sad ove kamate. Ovi drugi su svakakvi ali nisu stavili sebe ispred kluba. Imaju mana more ali nije slučajno da ti svaka šuša svira na grbavici ono sto nama sviraju zadnjih 6-7 kola. Timeing je tako ofiran + ni zrinjskom ni pitama ne treba sve to. Kome treba? Stoga, prestanite se praviti naivni vi koji relativizirate i izjednačavate. Bit će šta bude. najveću štetu u ovoj priči će imati Amar kako god da ispadne jer je zauvijek, bar kod dijela zeljovaca, izgubio reputaciju mangupa i lafa. Željo će i ovo pregurati kao i dr stvari. Tješi me da misimovic, ne znam tipa ali je 100% control freak, smislio bar 2 scenarija izlazna tj da i ako/kad ode ovi koji dođu poslije neće moći bas lako propiti ono sto je neko zaradio i napravio. Kako god, dao sa misimovicem dao sa amarom mi titulu naredne god uzimamo jer nijedan sebi neće dozvoliti da tako ne bude.

staaarinavijac
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:14 am

Šta da se i objavi sve na skupštini ...klub tu nemože puno šta učiniti ... uprava se makar trudila da radi pošteno i transparentno ... pa dobro i griješilo se , ali bez loše namjere ...
Nego , kako dalje sa onim što je najhitnije za riješiti - segmentom zvanim sportski ? Potrebna su igračka pojačanja i dobar trener , a čak i da klub ima para ih dovede , pitanje je da li bi iko od njih došao u Želju u ovom momentu ...

exbabilon
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:15 am

Vala ako je ovo Amarov nacin da udje u klub, mozda bolje ne...

Ajzea
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:16 am

Ma ptice na grani znaju sta je i iza ovoga..

plavi brat
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:21 am

zeljoiznadsvega je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:16 pm
phpBB [video]
..."dok ovi ljudi ovdje sjede"...

NI MILIMETRA

Kospa
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:24 am

Zeljo je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:49 pm
SIMA_SIMAU je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:47 pm
Amare i Senade nabijem vas obojicu na neku stvar. Takodjer ***** sve ovim kvazi portalima i novinarima koji jedva cekaju da objave nesto lose u vezi Zelje.

Ovo nikakvo dobro ne moze donijeti klubu nego samo ce napraviti jos vece tenzije izmedju navijaca.
Ako ovako nastave nek se obojica nose u picku materinu. Sto dalje od Zelje, picke jedne. Kako samo status kluba pada sve nize i nize. FUJJJJ
Ja ne kontam majke mi opet zasto obojica na isti nivo se stavljaju, sta je Senad kriv sto Amar blokira racune kluba zbog kamate?
Ako zabijemo glavu u pijesak i generaliziramo stvari, isto ce nam se ponoviti za par godina.
... Godine života svoga tebi dao sam...

igla
Kontakt:

Ako ima išta dobro u ovom svemu, a bit će ako Bog da, to je da kad prodišemo nakon ovog, samo nebo nam je granica.
Zašto to mislim?
Dugo vremena ponavljam ko ptica da ŽELJO NE SMIJE BITI KLUB JEDNOG LICA. Poenta mi nije bila da ja mrzim Amara i ne želim njega, već to da klub koji puni 100 godina NE SMIJE DA OVISI O SMJERU KURCA JEDNE OSOBE, KO GOD DA JE ONA. Davili ste pričama o Fergusonu kao uporedbi sa Amarom, zaboravljajući da Željo nije Mančester, i da Amar nije imao istu ulogu kao Ferguson. Ta priča je bila i tabu tema jer ko god bi rekao "dvije" na Amarov period, ne mora čak ni na Amara, taj je pitar, mrzitelj, zlobnik, nema šta nije. Nešto slično i sa SDA, ko kaže "dvije" na Aliju i SDA taj je izdajnik Bosne, Bošnjaka i Islama.

Priča i klupko se odmotavaju. Očito ovdje ni jedni ni drugi ne namjeravaju gurati pod tepih više. Padaju maske. Razbit će se mitovi, kultovi, ljudima će se zgaditi sve i usmjerit će se ka Želji, ne ljudima. Jer ljudi su prolazni i promjenjivi, Željo nije.

Samo molim vas:
1. OTVORITE OČI
2. RAZMIŠLJAJTE SVOJOM GLAVOM (ne slušajte ni mene, ni bilo koga drugog)
3. NE DOZVOLITE DA VAM BILO KO BUDE ISPRED ŽELJE!

Dosta od mene.

Ljoze_9
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:25 am

Amare ovo ti nije trebalo!!!
Zafalilo ti para pa se sjetio???
I to bas 10 dana prije skupstine?!
I to sa kamatama!!?
Sad sam siguran da im je mnogima prpa zbog marta i porezke!
Amare nosi se i ti vise, hvala ti na svemu, ali samo imam jedno pitanje :Kako je moguce da takav strucnjak nema nikakvog angazmana godinama??
Poslije 23 izaci cemo jos jaci
MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS!

Elegant
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:26 am

plavi brat je napisao/la:
pet dec 14, 2018 12:21 am
zeljoiznadsvega je napisao/la:
čet dec 13, 2018 11:16 pm
phpBB [video]
..."dok ovi ljudi ovdje sjede"...

NI MILIMETRA
A rade mu o glavi da to bude mogice.

storm_raider
Kontakt:

Ne daj Boze da je Misimovic zbog kamate blokirao racun kluba...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

plavi brat
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:28 am

Kospa je napisao/la:
Zeljo je napisao/la:
Amare i Senade nabijem vas obojicu na neku stvar. Takodjer ***** sve ovim kvazi portalima i novinarima koji jedva cekaju da objave nesto lose u vezi Zelje.

Ovo nikakvo dobro ne moze donijeti klubu nego samo ce napraviti jos vece tenzije izmedju navijaca.
Ako ovako nastave nek se obojica nose u picku materinu. Sto dalje od Zelje, picke jedne. Kako samo status kluba pada sve nize i nize. FUJJJJ
Ja ne kontam majke mi opet zasto obojica na isti nivo se stavljaju, sta je Senad kriv sto Amar blokira racune kluba zbog kamate?
Ako zabijemo glavu u pijesak i generaliziramo stvari, isto ce nam se ponoviti za par godina.
Sta ima veze sto je blokiran racun,Amar ce svoj racun stavit na raspolaganje klubu
:klanjase: Amareeee spasi nas

igla
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:28 am

Ne daj Boze da je Misimovic zbog kamate blokirao racun kluba...
Pa dobio je nadimak Hadžikamatarević što je uradio po zakonu i vratio kamatu u klub kroz sponzorstvo. Meni je muka ko sve navija za Želju.

Zeljo
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:30 am

Kospa je napisao/la:
Zeljo je napisao/la:

Zato sto jesu obojica na istom nivou, koliko god to glupo zvucalo. Misimovic je uradio dosta stvari za klub kao sto je i Amar ali obojica stavljaju svoj ego ispred kluba, to sto neki ne zele to da vide to je njihov problem. Moje misljenje je da obojica trebaju da se udalje od kluba jer su oni podjednako krivi za sve ovo sto se desava,
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

MrkiMedo
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:31 am

Ja u klubu ne zelim nikog koga ce Nedo Turkovic morati nekad braniti.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:32 am

zanimljivo je da se samo Senad i spominjao radi kamata. a recimo Durakovica niko nije spomenuo.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

bistrikboy
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:33 am

Ako je sve isplaceno ima i pisani trag i ova potrazivanja nece morati da isplate. Glupo prepucavanje Amarovo...
1921-1987-2007

svraka
Kontakt:

pet dec 14, 2018 12:36 am

Hahahaha gdje igra Nedo sad, Eldar i ostala kompanija sto daju izjave ovih dana. Mislio sam da su se prestali baviti fudbalom...

Mi se pokusavamo s poreznom dogovoriti oko reprograma i oprastanja kamata i dodje onda amar i uzima kamate... pa uzeo si dug valjda ti je to dosta, iako si to mogao uraditi kad si bio u klubu, al nisi. Dobio si zaradjeno hoces jos i kamatu. Kako nije stid nekoga...
Forza 1921!

Oda majstore!

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, Bing [Bot], kvalitet, Okolele, ponosannavas, Refa1921 i 42 gosta.

Prijava