čet dec 13, 2018 5:35 pm
Nevjerovatna situacija se stvorila putem jednog od filtera za dovođenje igrača. Ljudi nisu svjesni, da taj filter i ne postoji na nekom većem i bazičnom nivou. Pogledajte samo kako nam je ekipa sastavljena. Ekipa, bar po meni, MORA da ima minimalno četiri veterana u svojim redovima, koji svojim iskustvom nadopunjuju manjak istog kod juniora, kojih u čitavom rosteru nužno može biti najveći broj, kao sada, ali ne smije da se desi da se očekuje da od golobradih mladića da donesu titulu, e tu na scenu stupa jedna od greški našeg kluba. Znači, ne treba puno starih igrača? Okej, Znači treba nam što više juniora, kako bi makar dvojica ili eventualno jedan, zavisi od kvalitete generacije, bili prodani? Okej. Ko onda donosi titule? Igrači poput Sinana Ramovića, Igrači koji su u tom nekom srednjem dobu igračke karijere. Igrač se vodi kao mlad do svoje 21 godine, igrač se vodi kao stariji nakon svoje 30. godine Ovih devet godina podijelit ćemo da imamo tri srednja doba. Rano od 21. do 23. Srednje od 24. do 26. i kasno od 27. do 29. godine. Igrači koji igrao iz ovih perioda MORAJU da budu ili u najboljoj formi u svom životu ili da imaju ultra Bogat CV, kao Miroslav Stevanović, ili da su već u nekom nižem klubu 'prekucali' ove naše 'livade', pa mogu biti nosioci ekipe i zna se šta se od njih očekuje u Željeznčar, kao Sinan Ramović.
Pogledajte koji kod nas igrači spadaju u ovo doba i sami se uvjerite kakva je njihova kvaliteta.
- Rano (21-23): Vedran Kjosevski (23), Aldin Ćeman (23), Matej Rodin (22)
-Srednje (24-26): Miloš Bakrač (26), Antonio Pavić (24), Mladen Veselinović (25), Sinan Ramović (26), Dženan Zajmović(24) i Asim Zec (24)
- Kasno (27-29): Siniša Stevanović (29), Ivan Čurjurić (29), Filip Jazvić (28) i Sulejman Krpić (27).
Sami zaključite, koji igrači ispunjavaju uslove, koje smo gore spomenuli, pa izvucite, koji igrači su nam potrebni, koji ne, ali jedno je sigurno istina sa ovim jezgrom ekipe ne možemo osvojiti titulu. Shodno tome, nama nisu potrebni ni Čabraja ni Jović, oni da su dovoljno kvalitetni igrali bi za svoje prethodne klubove. Nama treba igrač, koji je ili dokazan za ovu ligu ili neko sa ultra jakim CV-om, koji će ovu jezgru podići na veći nivo. O tjeranju igrača ne bih u ovom postu, već kad bude tema, ali što se tiče dovođenja to bi bilo to uz napomenu da, Krčma je htio Čurjurića, je li iko čovjeku objasnio da ima na toj poziciji već tri igrača, ili je on bio toliko tvrdoglav pa ga je doveo? Meni više smrdi na ovo 1. da kad je on rekao hoću ovog, samo se klimnulo glavom, može. Ako dovedemo bilo koju desetku u ovom prelaznom roku, to je čist znak, da kod nas ne postoji filter, bar ne onakav kakav bi trebao da bude.
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.