neroazzuro je napisao/la: ↑čet dec 06, 2018 12:55 am
Vala ja kad sam vidio vijest da je s Amarom došao Zuban nekako pretpostavio da bi možda u slučaju Amarovog preuzimanja Zuban bio sportski direktor.
To bi bilo odlicno. Zubanovic ima veze i poznanstva, pogotovo u Turskoj zbog transfera Visce, Bajica, Hadziahmetovica a Bajic je iz Turske napravio transfer u Italiju za nesto vise od 5 miliona eura, doduse jos jedan jak menadzer je ucestvovao u tome, ali opet moze se sve to iskoristiti i za Zelju i za nase transfere.
Treba dizati ljestvicu sto se tice izlaznih transfera. Mi cesto imamo lose tajminge za prodaju igraca. Kjosevski je morao biti prodan prije 2-3 godine. Ovako sad ne da stagnira nego nazaduje bukvalno i sad molimo Boga da ga neko kupi.
Sabanadzovica prodajemo za milion eura i fin procenat (20 ili 25 %). Njega pratili skauti mnogih klubova i umjesto da mu dizemo cijenu jos vise mi ga prodajemo za "samo" milion eura. Mora klub stati iza igraca koji je u izlogu. Marketing igraca je nesto na cemu moramo bas raditi. To dodatno dize cijenu igracu. Pogotovo kad prodajes mladog i talentovanog igraca moras mu dizati cijenu na maksimum. Tu nema one nase realnosti koju mi stalno potenciramo jel realno ovo ili ono, tu lupas cifre. Tu nema onoga prije smo prodavali za maksimalno 500 hiljada eura, pa nam to i sad mora biti zvijezda vodilja, nemoj ni slucajno za vise od tog iznosa da prodamo, jok. Svaki igrac je poseban slucaj. Sabana smo prodali za milion eura, zasto ne bi npr. Osmanovica prodali za 3-4 miliona eura ili vise ako se dokaze u narednoj sezoni? Nemoramo gledati povijest nasih transfera jer npr. HSV boli qrac za koliko smo mi prodali Bajica, oni su dosli npr. zbog Osmanovica, njih zanima koliko trebaju izdvojiti novca iskljucivo za Osmanovica. Karikiram za godinu dana Osmanovic se dokazao i mi kazemo vrijedi 4 miliona eura, ni za fening ispod toga ga necemo prodati jer je strasan potencijal, onda neko pita za Hajdarevica, ti kazes on vrijedi 700 hiljada eura, Faris Zubanovic jer je prekucao ligu i jer je najbolji strijelac lige vrijedi 7 miliona eura itd. Treba imati plan, viziju, smisla za ocijeniti ko ima potencijal za nesto vise a kome je Zeljo maksimum..
Sad ce neko reci da lupam cifre i da nije moguce iz BiH prodavati igrace za te cifre. Ja mislim da je moguce i da treba da idemo u tom pravcu. To je tako danas u svijetu fudbala sto se tice transfera, cijene su otisle u pm. Tako i mi treba da se ponasamo jer ne prodajes drva, ne prodajes Dinu Hasanovica nego prodajes nekog talenta. Jos ako se reprezentacija plasira na euro a vjerovatno hoce, nase igrace ce jos vise cijeniti i jos vise ce se traziti..