dzulijano_pike
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 02, 2026 10:49 pm

Nema predaje.
Pored 3 godisnje cu kupovati i jednu kartu za svaku utakmicu da pomognem

Svi na Grbavicu.
Zeljo nas treba.
:zeljeznicar1:
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

plavi kanarinac
Kontakt:

ned avg 02, 2026 11:32 pm

Potrošili smo mi previše ljudi da nam se ovako ne bi obilo o glavu jebiga
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Mulalic Edis
Kontakt:

pon avg 03, 2026 12:24 am

Saopstenje je super posebno radi 95 % gluposti koji se procitaju po forumima i komentarima na drustvenim mrezama. Ljudi prozivaju skupstinu, NO i UO a veze nemaju s desavanjima u klubu niti su upuceni u marifetluke Kralja Govedine i ideje(kredite) koje je planirao dizati. Svakom ko moze pomoci na bilo koji nacin vrata kluba su otvorena i to posebno sad. Saziv skupstine novi kad je bio, ni trocifren broj ljudi se nije prijavio. Od prijavljeni neki nisu ni clanovi bili, a neki nisu donijeli papir(e) o nekaznjavanju, pa su sami sebe diskvalifikovali. Dakle, ko se prijavio taj je usao najveci organ kluba. Zasto se ovi tastatura ratnici nisu javili da udju u skupstinu? Ovaj Odbor za hitnost je sklepan u par dana. Sedmicu raniie niko iole ozbiljan nije zelio uci u klub. Na stotine poziva je upuceno, ljudi nisu htjeli uci.

Onda se udarilo na Stanislava Cubelu (apsolutno neosnovano) koji je bio u proslom sazivu uprave, poboljsao neke stvari u klubu, iskoristio svoja poznanstva i jedini ponovo pristao da udje u ovaj Odbor za hitnost i ponovo neke stvari pokrenuo od minusa, a ne nule. Jedini i lovu ima. Ti ljudi koji su mogli uci u taj Odbor najvise prozivaju i pametuju. Svi su telefoni iskljucili, a sad im smeta biznismen porijeklom iz Sirokog Brijega.

Ali onda dolazimo do tih ljudi i nekakvih neformalnih grupa, lazni profila, ljubavnica, sluga onog prevaranta iz Amerike itd itd...pojavljuje se nekakav Nedim Lipa, sa 6 KM u dzepu i od dosade ispijanja kafa po Makijatu pravi nekakvu "grupu za spas" na koju se lijepe ovi komentatori ukljucujuci psihicki nestabilne osobe koji zive u vremenu online umrezavanja , pa tako misle da su vazni. Ova qrava Kralje Govedine ili nekog od tih kokuza objavljuje gluposti i izmisljotine...

Situacija je teska ali ovi glupani nepismeni i psihicki nestabilni ih cine jos tezom. Evo nek bilo ko od njih dodje u klub, moze uci i u skupstinu a onda nek se gura dalje. Ako ne, onda kupi godisnju, dres i da navijamo. Samo nam to preostaje.
Grande dioničko društvo 💪

cala
Kontakt:

pon avg 03, 2026 12:53 am

Krajnje je vrijeme da se pocne naplacivati ulaz u skupstinu, da li direktno ili u slucaju vlasnika firmi kroz neka manja sponzorstva ali ljudi koji rade u klubu MORAJU donositi novac u klub na neki nacin a trenutno to vjerovatno radi mozda 20%. Onog trenutka kada skupstina direktno pocne donositi para u klub kao jedan osrednji sponzor, mogu reci da ti ljudi nesto rade. Do tada, oni su za mene mahaci kartonima koji se skupe jednom kvartalno da saslusaju neki izvjestaj uprave i ispale se kuci poslije toga. Cast izuzecima naravno kojih je, realno, veoma malo.

Mulalic Edis
Kontakt:

pon avg 03, 2026 1:16 am

cala je napisao/la:
Krajnje je vrijeme da se pocne naplacivati ulaz u skupstinu, da li direktno ili u slucaju vlasnika firmi kroz neka manja sponzorstva ali ljudi koji rade u klubu MORAJU donositi novac u klub na neki nacin a trenutno to vjerovatno radi mozda 20%. Onog trenutka kada skupstina direktno pocne donositi para u klub kao jedan osrednji sponzor, mogu reci da ti ljudi nesto rade. Do tada, oni su za mene mahaci kartonima koji se skupe jednom kvartalno da saslusaju neki izvjestaj uprave i ispale se kuci poslije toga. Cast izuzecima naravno kojih je, realno, veoma malo.
Pricalo se o tome. Ali eto ti jasan dokaz, samo prijava i ulazis. Ljudi opet nisu u stanju bili izvaditi papir o nekaznjavanju a kamoli da prebacuju neki svoj novac klubu. Mnogo je lakse sjediti u kaficu i kucati komentar na internetu o organima kluba da bi valjda podigao svoj ego i ucionio korisnim svoj dan. Stotine ljudi nisu htjeli da cuju nista o ulasku u klub, nisu se javljali na telefon. Ne ulazim u razloge, neki su istroseni, izvarani, isprozivani itd itd...ali nemoj kralju prozivat ovu sedmoricu koji su jedva nadjeni.
Da se razumijemo meni je imenovanje ovog Spanca nelogicna i retardirana odluka u ovoj sad situaciji. Lici mi na onog Arapa. To stvarno ne razumijem i uvijek cu kritikovati, a ovo za igrace je potpuno neosnovano prozivanje. Ovi sa vecim platama su se jucer sklanjali Slobodi. Rovare protiv kluba. To je put u drugu ligu ako se nesto ne promjeni do kraja augusta i ne dodje par novih igraca kvalitetnijih od ovih anonimusa, a trebali bi doci. Isto tako da je uzet mozda neki igrac blizak menagerima drugova Eldara Hasanovica vjerujem da ne bi pisao statuse. Sve licni interesi.
Grande dioničko društvo 💪

ubaceni element
Kontakt:

pon avg 03, 2026 4:48 am

E cuj da se placa ulaz, a ne mogu da nafataju ljude da udju za DZ. Meni licno je skupstina najveci krivac za ovo jer im je podvaljeno trojansko govedo i imali su odgovornost da ga provjere do detalja, a nisu. Ja toj skupstini ne vjerujem vise nista, ali sumnjam da se po tom pitanju moze uraditi ista kad nece niko da udje u skupstinu.

south side
Kontakt:

pon avg 03, 2026 7:31 am

ubaceni element je napisao/la:
E cuj da se placa ulaz, a ne mogu da nafataju ljude da udju za DZ. Meni licno je skupstina najveci krivac za ovo jer im je podvaljeno trojansko govedo i imali su odgovornost da ga provjere do detalja, a nisu. Ja toj skupstini ne vjerujem vise nista, ali sumnjam da se po tom pitanju moze uraditi ista kad nece niko da udje u skupstinu.
Ja opet imam osjecaj da su namjerno pustili govedara da bi mogli oprati sebe i sve svaliti na njega.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

ubaceni element
Kontakt:

pon avg 03, 2026 8:01 am

south side je napisao/la:
pon avg 03, 2026 7:31 am
Ja opet imam osjecaj da su namjerno pustili govedara da bi mogli oprati sebe i sve svaliti na njega.
Pa sta imaju prati sebe, ne vodi skupstina klub. Sastanu se dva puta godisnje, dignu ruke i haj vozdra. Vecina ljudi tamo je jednostavno neozbiljna i neodgovorna, ne kontaju znacaj i posljedice dizanja ruku. Podlegli su pritisku i sarenim lazama kako dolazi ozbiljan milioner iz Amerike a ne obicna seoska varalica. Obicni navijac tu pricu moze da proguta na prvu, ali onaj koji dize ruke mora da je provjeri na 100 nacina. A zasto nije provjerio nek se zapita svaki od njih koji je digao ruku.

cala
Kontakt:

pon avg 03, 2026 9:53 am

Mulalic Edis je napisao/la:
pon avg 03, 2026 1:16 am
cala je napisao/la:
Pricalo se o tome. Ali eto ti jasan dokaz, samo prijava i ulazis. Ljudi opet nisu u stanju bili izvaditi papir o nekaznjavanju a kamoli da prebacuju neki svoj novac klubu. Mnogo je lakse sjediti u kaficu i kucati komentar na internetu o organima kluba da bi valjda podigao svoj ego i ucionio korisnim svoj dan. Stotine ljudi nisu htjeli da cuju nista o ulasku u klub, nisu se javljali na telefon. Ne ulazim u razloge, neki su istroseni, izvarani, isprozivani itd itd...ali nemoj kralju prozivat ovu sedmoricu koji su jedva nadjeni.
Da se razumijemo meni je imenovanje ovog Spanca nelogicna i retardirana odluka u ovoj sad situaciji. Lici mi na onog Arapa. To stvarno ne razumijem i uvijek cu kritikovati, a ovo za igrace je potpuno neosnovano prozivanje. Ovi sa vecim platama su se jucer sklanjali Slobodi. Rovare protiv kluba. To je put u drugu ligu ako se nesto ne promjeni do kraja augusta i ne dodje par novih igraca kvalitetnijih od ovih anonimusa, a trebali bi doci. Isto tako da je uzet mozda neki igrac blizak menagerima drugova Eldara Hasanovica vjerujem da ne bi pisao statuse. Sve licni interesi.
Ja sam konkretno popljuvao skupstinu, nisam upravu. Ja sam svjestan da smo mi otjerali i dobrih i losih ljudi i pisao sam kako i mi kao navijaci itekako nosimo dio odgovornosti za sve ovo sto se desavalo zadnjih godina.

Ispade od 54 zastupnika niko nije sposoban da postavi par pitanja o ljudima koji ulaze u klub. Svi su poletili, digli ruke za "spas" a nas doceka jos veca jama.

salle86
Kontakt:

pon avg 03, 2026 10:03 am

Ja bih opet pitao šta je sa ekipom koja je radila na pronalasku strateškog partnera?
Lijepo bi bilo neki njihov izvještaj, kako su ga tražili, gdje su sve kopali, kome su na vrata kucali...pa na kraju dođoše do prevare. I to po ko zna koji put do sad, znači sve budala do budale bi da bude vlasnik ovog kluba.
Imena je vazda lijepo spomenuti, ja nisam nikakav insajder pa ne znam koliko ima smisla da ja imena spominjem, ali svi znamo otprilike ko je u toj potrazi sudjelovao...(A.G. čini mi se da je vazda tu u nekoj ulozi...itd itd).

Nisam i nikad neću biti za slijepo podržavanje "bilo koga" taman da se ugasimo njegovim odlaskom. Jer neko ko je iole ozbiljan, makar može reći eto to i to je plan za narednih 3 mjeseca, ako ništa..pa ćemo vidjeti šta dalje.
Ovo ovako ne liči uopšte na ozbiljno, već ista mantra godinama na koju smo se vazda na kraju opekli. Vazda je "neko" ranije zajebao pa bi novi da kao poprave...i ustvari još više pokvare.
Nepovjerenje je ogromno, možemo se mi zavlačiti dan, mjesec...tri. Ali budućnosti nema sa ovakvim vizionarima i planovima koji kao na jednom kraju popravljaju, a sa drugog kvare
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ublehas
Kontakt:

pon avg 03, 2026 10:18 am

Ispadamo i mi dobro licemjerni. Sada se napada skupstina zbog Mirvica, a do juce su ti isti ljudi pozivali da se "objese" članovi skupštine ako ga ne izaberu.
Je li ga trebalo izglasati, nije, ali isto tako sam 100% ubjedjen da bi 95% ljudi sa ovog foruma diglo ruku ZA. Vjerovatno i ja u tom trenutku.
Pa ovdje se pisalo o nekakvim "zavjerama i tajnim sastancima" sa ciljem da se ne izabere Mirvic, a sad odjednom ga pustili sa ciljem da povale Zelju, ili zato sto su neozbiljni.
Realno lik je izglasan jer smo otjerali sve koji su ikad na bilo koji način pomogli Zelji. Lik je izglasan jer vise nije bilo nikog da ga se prevari da udje u Želju. Lik je izglasan jer su mislili da ce kocka mozda i upaliti....
Sto je najtuznije, opet nismo nista nucili...opet bi samo tjerali, tjerali, tjerali....i poslije cemo se viditi kako nema nikog da vodi klub. Tad ce biti kasno.

ubaceni element
Kontakt:

pon avg 03, 2026 10:24 am

@ublehas Ako na mene mislis fino kliknes na user name i pretrazi postove korisnika. Ja sam na govedara upozoravao od prvog trenutka kad je spomenut.

milanribar
Kontakt:

pon avg 03, 2026 10:46 am

@ublehas Ako na mene mislis fino kliknes na user name i pretrazi postove korisnika. Ja sam na govedara upozoravao od prvog trenutka kad je spomenut.
Dosta nas je bilo koji su oprezni bili ali da je neko rekao konkretno ne treba ili nipošto ga prihvatati to teško. Ovi momci koji su izašli iz skupštine su jedini istupili i rekli da ne treba i zašto ne treba ... Meni je ulijevalo povjerenje to da je dugo trajalo sve i da je on imao taj advokatski tim koji je pregledao dokumentaciju a i s naše strane su bili ozbiljni ljudi. Sve to ne mora ništa da znači jer očigledno smo previše htjeli to da se desi i nismo dovoljno duboke povjere izvršili...

kvalitet
Kontakt:

pon avg 03, 2026 10:58 am

Ja sam uvijek bio za investitora. Bio sam i za Mirvića, pod uvjetom da se klub zaštiti ugovorom (imovina, simboli i, najvažnije, finansije). Dakle, kakav je to ugovor bio ako je Mirvić ukanalio klub za pola godine i stvorio ta neka dva miliona duga? Pa gdje je njegova odgovornost? Ima li mogućnost tužbe? Pa, ispadosmo kao francuske sobarice hbt…
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ublehas
Kontakt:

pon avg 03, 2026 11:09 am

Govorim o 95% navijaca. Govorim da bi vjerojatno i ja u datim okolnostima glasao za Mirvica. Govorim o tome da vise cijenim one likove koji po fb agituju za Mirvica (iako se nikako ne slazem) od onih koji bi samo tjerali bez ikakve alternative.
Fakat razumijem da je neko za opciju A ili B ili C, ali ne razumijem da neko kaze po XY put, treba otjerati ove, treba otjerati one, sta ce ovi, sta ce oni, a da ne ponudi bilo kakvu alternativu. Cak ne mora ni on naci alternativu. Ali bar da kaze ima ta i ta alternativa.

salle86
Kontakt:

pon avg 03, 2026 11:39 am

Čak ni 95% foruma nije bilo za. A to je 1% svih navijača.
Ne znam zašto ali pravi se takva slika da se moralo iako su raznorazni Željovci doveli "provjerenog" partnera bez da su o njemu znali nešto više od običnog navijača.

Moramo se naučiti da kad vidimo da u startu nešto smrdi, da je to upravo ono što i mislimo da je...govno
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

igla
Kontakt:

pon avg 03, 2026 12:07 pm

Bez investitora, tj para, nisi konkurentan nikome. Druga stvar je što smo mi naletili na ovog.

Bez investitora možeš sredinu tabele ganjat, a ono što je kontradiktorno, najčešće oni koji su protiv investitora se tad ko zub upale i traže smjene.

Meni trofej, liga koju igramo i pozicija na tabeli ne određuje odanost klubu. Da smo kanton dolazio bih.

Isto tako, dobar dio navijača nakon 3 poraza kaže "neće me Grbavica zadugo vidjeti". I to poštujem. Ali onda malo realnosti treba, a ne pametovanja o tome možemo li u 21. vijeku bez investitora biti prvi.

Gagi tm 87
Kontakt:

pon avg 03, 2026 12:30 pm

Jako je bitno da dolazimo na utakmice u što većem broju,znam da je većina raje blago rečeno razočarana evo prvi i ja sam takav,ali ako mi okrenemo leđa klubu onda smo baš gotovi i potonut će mo skroz 100 %.Isto tako odboru za hitnost treba sto prije smislit 4,5 islusnijih igrača da dovede,znam da ne možemo puno platit,ali ako ništa ugovor na godinu dana pa momci ako se pokazu neka idu dalje za boljim parama,jer mi sa ovom ekipom što se vidilo na utakmici sa Slobodom bi glat ispali.

kb80
Kontakt:

pon avg 03, 2026 1:24 pm

Mulalic Edis je napisao/la:
pon avg 03, 2026 12:24 am
Saopstenje je super posebno radi 95 % gluposti koji se procitaju po forumima i komentarima na drustvenim mrezama. Ljudi prozivaju skupstinu, NO i UO a veze nemaju s desavanjima u klubu niti su upuceni u marifetluke Kralja Govedine i ideje(kredite) koje je planirao dizati. Svakom ko moze pomoci na bilo koji nacin vrata kluba su otvorena i to posebno sad. Saziv skupstine novi kad je bio, ni trocifren broj ljudi se nije prijavio. Od prijavljeni neki nisu ni clanovi bili, a neki nisu donijeli papir(e) o nekaznjavanju, pa su sami sebe diskvalifikovali. Dakle, ko se prijavio taj je usao najveci organ kluba. Zasto se ovi tastatura ratnici nisu javili da udju u skupstinu? Ovaj Odbor za hitnost je sklepan u par dana. Sedmicu raniie niko iole ozbiljan nije zelio uci u klub. Na stotine poziva je upuceno, ljudi nisu htjeli uci.

Onda se udarilo na Stanislava Cubelu (apsolutno neosnovano) koji je bio u proslom sazivu uprave, poboljsao neke stvari u klubu, iskoristio svoja poznanstva i jedini ponovo pristao da udje u ovaj Odbor za hitnost i ponovo neke stvari pokrenuo od minusa, a ne nule. Jedini i lovu ima. Ti ljudi koji su mogli uci u taj Odbor najvise prozivaju i pametuju. Svi su telefoni iskljucili, a sad im smeta biznismen porijeklom iz Sirokog Brijega.

Ali onda dolazimo do tih ljudi i nekakvih neformalnih grupa, lazni profila, ljubavnica, sluga onog prevaranta iz Amerike itd itd...pojavljuje se nekakav Nedim Lipa, sa 6 KM u dzepu i od dosade ispijanja kafa po Makijatu pravi nekakvu "grupu za spas" na koju se lijepe ovi komentatori ukljucujuci psihicki nestabilne osobe koji zive u vremenu online umrezavanja , pa tako misle da su vazni. Ova qrava Kralje Govedine ili nekog od tih kokuza objavljuje gluposti i izmisljotine...

Situacija je teska ali ovi glupani nepismeni i psihicki nestabilni ih cine jos tezom. Evo nek bilo ko od njih dodje u klub, moze uci i u skupstinu a onda nek se gura dalje. Ako ne, onda kupi godisnju, dres i da navijamo. Samo nam to preostaje.
Bravo, sve sjajno napisano, a posebno bih se osvrnuo na ono što si napisao za Eldara, samo interes...

kb80
Kontakt:

pon avg 03, 2026 1:29 pm

Smatram da je zakazao NO kod ulaska onoga lika u klub !
Kojem bih poslije onih izjava kako smo za kantonalnu trajno zabranio ulazak na stadion !
Onaj nivo papanluka nisam vidio nikada. Bilo je mnogo ljudi koji su bili u klubu i koji su otišli na razne načine iz kluba, ali mislim da niko nije na onaj papanski način onako prozivao klub. Jbo njega, žao mi je što sam vjerovao NO ljudima koji su nas treba zaštiti, idemo pokušati izvaditi klub koliko možemo tako što ćemo doći na tekmu i biti uz klub.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 74 gosta.

Prijava