dzulijano_pike
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 23, 2026 11:56 am

Ako Zeljo treba propasti, neka propadne sam, a ne da ga povali neki govedar iz Amerike.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 23, 2026 12:59 pm

kb80 je napisao/la:
čet jul 23, 2026 11:48 am
ublehas je napisao/la:
čet jul 23, 2026 11:19 am
Morate razumjeti jednu stvar. U pregovorim je pregovaračka moć jaka onoliko koliko ti je jaka najbolja rezervna opcija. Mi nismo imali rezervnu opciju, i još je nemamo. Sve ovo je neko krpljenje. Kada na to dodamo strašan pritisak javnosti i navijača po forumima i portalima, dobijemo ovo što smo sada imali.
Da se ne lažemo, 90% raje je ovdje pisalo da "treba sve u klubu linčovati" ako se ne izglasa Investitor. Svi su samo vidjeli milione i neka lažna obećanja što su se puštala po forumima. Pa najvećim dušmanima kluba su proglašeni članovi skupštine koji su izašli iz iste ili su glasali protiv.
Ja se nadam da smo mi kao navijači nešto naučil (mada iskreno sumnjam). Da smo naučili da se svaki proces mora istrpiti, ali ne 2-3 mjeseca već nekoliko godina. Da ništa ne možemo dobiti stalnim mijennjanjem ekipe, trenera i uprava. Ne kažem da treba zaboraviti na investitore, ali ne treba svakog investitora gledati kao spasioca i kao jedinu opciju. Treba raditi kao da nikad nećemo naći investitora, pa ko bude, još bolje. Samo tako možemo naprijed. Korak po korak, milimetar po milimetar. Čim počnemo nešto preskakati, padamo i vraćamo se nekoliko godina unazad.
Sve se slazem sa tobom, ja sam prvi bio ZA da dodje dotični bombaš, ali samo zato što nisam znao da je jbni bombaš. Nisam znao jer je "prošao" sve provjere i kao takav mislio sam da smo pametni i da smo to uradili kako treba, a ne na ovaj način. Sada znam da nemamo, barem tada nismo imali toliko pametne ljude, a Boga mi nikad za nikad više neću vjerovati nikome. Samo se nadam da smo fakat naučili nešto, pa da možemo kako si napisao pametno, korak po korak naprijed da nadjemo kvalitetan način funkcionisanja kluba, pa koji god bio.
Da se razumijemo, i ja bi vjerovatno na mjestu ljudi u skupštini glasao ZA. Vjerujem da su svi bili svjesni da je to rizik, ali jako je teško bilo uz sav pritisak sa svih strana glasati protiv. Ako se dobro sjećam ovdje su se obećavale kule i gradovi. Meni poznanik na tekmi u Kopru šta je sve napričao....**** Abramovića . Ko god je počeo imalo nešto propitivati označen je kao rušilac kluba koji radi po nečijem nalogu i u nečijem interesu.
Mi moramo biti svjesni da mi nismo ni blizu atraktivni za investitore koliko mislimo.

Trenutno korisnika/ca: ublehas i 63 gosta.

Prijava