kvalitet je napisao/la: ↑sub maj 23, 2026 6:31 pm
SanMan je napisao/la: ↑sub maj 23, 2026 12:29 am
Kad šesti put pročitam ovu objavu HDZ ministra izgeda on nas spasio
Po ovom statutu koji smo predali niđe obaveza investitora (ima poseban ugovor sa Željom koji je niđe veze za zakonom) - samo da mu se predajemo
Niđe ono Željo 51% a investitor 49% - po statutu investitor 100% vlada a Želji šta ostane (Velikkaa K.rčina) -
Isto ko na Koševu - samo što oni nemaju šta izgubiti - nemaju stadion, nemaju zemlje, nemaju ništa
a mi sve to dajemo tzv investitoru bez zakonske obaveze da bilo šta uloži
Čudni neki investitorovi advokati a posebno naši
Sve na stranu, ali što bi iko na planeti Zemlji uložio u neki klub ako neće on imati bar 51%, a ne obratno? Ia da ulažem, da sam najveći ulagač, tražio bih bar 90% iz X razloga.
Ne kontam ti ja velike biznise al svako zna da je 2+2=4, sem u kvarnom biznisu, politici, kriminalu...
Imamo Stadion, imamo pomoćni teren (građevinsko zemljište vrlo vrijedno), imamo IME (trademark), veliki broj simpatizera i 6-7 hiljada odanih Navijača, pa i sportskih uspjeha (bar u prošlosti)
pa valjda to vrijedi makar 30M KM
E sad neko uloži 10M i hoće da je to sve njegovo za sva vremena - ne kontam kako će bilo ko u skupštini na to pristati
Ovi iz uprave /skupštine ništa nam nisu objasnili kako i na šta su pristali
Iz svega do sad objavljenog sve isto ko kod pitara - sve je Mirvićevo - niđe Želje. A svi znamo da na Koševu ne igra FK Sarajevo (ne postoji) nego FK Ismar
Vjerujem i siguran sam da postoje pravne i zakonske obaveze koje garantuju i Želji opstanak i garantuje investitorovo ulaganje - bez mučki i varanja bilo koga