Mulalic Edis
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 25, 2026 8:24 am

Dzezvar je napisao/la:
sri feb 25, 2026 8:10 am
Od kada smo mi to jednonacionalna navijacka grupa i klub-bosnjacki?
Od kada smo mi to jednovjersla grupa i klub-muslimanski?
Bošnjačka oduvijek i zauvijek.
Muslimanska većinski.
Vješto si zaobišao suštinu posta, baš onako kako i radiš u svakoj diskusiji.
Grande dioničko društvo 💪

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri feb 25, 2026 8:33 am

Mulalic Edis je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Muslimanska većinski.
Nit Bosnjacki nit muslimanski, imas kobiljare gore pa zajedno s njima tu propagandu prosipaj.

Zeljo je Bosansko Hercegovacki klub svih vjera i nacija i uvijek je to bio i uvijek ce ostati.

Dzezvar
Kontakt:

sri feb 25, 2026 8:40 am

Dzezvar je napisao/la:
Muslimanska većinski.
Nikada nismo bili bosnjacki.....
I nikada nismo bili muslimaska navijacka grupa niti smo bez obzira sto smo bili u vecini isrtcali to medju nama.Primjera imas bezbroj a ovo nije mjesto gdje o njima trebamo raspravljati
Ti si zaobisao sustinu mog posta pa si poceo palamuditi o drugim stvarima....
Da skratim i da se ponovim.
Uskratiti podrsku klubu u najbitnijoj utakmici sezone koja moze uticati na tok iste je suludo i ide na ruku samo neprijateljima kluba.
Ima drugih nacina kojima u navijackom smislu mozes izraziti nezadovoljstvo.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:06 am

Smatram da navijaci na ovaj nacin ne trebaju izrazavati nezadovoljstvo terminima utakmica. Navijaci su tu da navijaju i da daju podrsku igracima i klubu.

Glavno je pitanje da li je Klub ucinio neki korak kako bi doslo do promjene termina, da li je Klub trazio pomjeranje termina, da li Klub moze stati iza svojih navijaca od kojih ocekuje podrsku.

Mi navijaci nemamo apsolutni nikakav uticaj na Savez, ali Klub moze uciniti mnogo ako trazi druge termine za odigravanje utakmica.

Za ovaj termin sa Slogom se znalo jos prije 7 dana, dakle bilo je dovoljno vremena da se utakmica pomjeri na cetvrtak ili utorak ili da se dobije termin iza 19 sati.

Ne moze me niko ubjediti da je to zbog pitara, jer nije se jednom desilo da i mi i pitari igramo isti dan u istim terminima pa je jedna utakmica prenosena na Areni a druga na MY TV.

Dakle ovdje je odgovornost samo na klubu. Mi kao Klub moramo zahtjevati da iskljucivo utakmice igramo vikendom kao sto je ih igraju Borac i Zrinjski, mi kao Klub imamo najvecu posjetu i ovo je direktan udar na Klub.
Alea iacta est!

Mulalic Edis
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:13 am

cipiripi je napisao/la:
sri feb 25, 2026 9:06 am
Smatram da navijaci na ovaj nacin ne trebaju izrazavati nezadovoljstvo terminima utakmica. Navijaci su tu da navijaju i da daju podrsku igracima i klubu.

Glavno je pitanje da li je Klub ucinio neki korak kako bi doslo do promjene termina, da li je Klub trazio pomjeranje termina, da li Klub moze stati iza svojih navijaca od kojih ocekuje podrsku.

Mi navijaci nemamo apsolutni nikakav uticaj na Savez, ali Klub moze uciniti mnogo ako trazi druge termine za odigravanje utakmica.

Za ovaj termin sa Slogom se znalo jos prije 7 dana, dakle bilo je dovoljno vremena da se utakmica pomjeri na cetvrtak ili utorak ili da se dobije termin iza 19 sati.

Ne moze me niko ubjediti da je to zbog pitara, jer nije se jednom desilo da i mi i pitari igramo isti dan u istim terminima pa je jedna utakmica prenosena na Areni a druga na MY TV.

Dakle ovdje je odgovornost samo na klubu. Mi kao Klub moramo zahtjevati da iskljucivo utakmice igramo vikendom kao sto je ih igraju Borac i Zrinjski, mi kao Klub imamo najvecu posjetu i ovo je direktan udar na Klub.
Klub je pokušao da riješi i dobio je odbijenicu, a da li je grupa uspjela vidjet ćemo sa terminom iduće utakmice.

Mulalic Edis
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:14 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
Muslimanska većinski.
Nit Bosnjacki nit muslimanski, imas kobiljare gore pa zajedno s njima tu propagandu prosipaj.

Zeljo je Bosansko Hercegovacki klub svih vjera i nacija i uvijek je to bio i uvijek ce ostati.
https://youtube.com/shorts/z0WfV2MNCIk? ... cptwi5YTNl

Meha87
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:22 am

slika

Treba igrat 3-5-2 i samo centarsuteve i kornere forsirati, imamo dovoljno jablana u ekipi. Ova trenutna patnja sa divljim krilima koja znaju samo kontre trcati nece nikad proraditi.

SamoNapad
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:27 am

Termini su uzasni to stoji i treba reagovati.
Samo nemoj da se pretvaramo u pitare svega ti sa bojkotima i da gubimo navijace. Eno njih jos uvijek se nisu dohavizali od silnih bojkota i dan danas fantazija im skupit 5 milja na stadionu i to kad je derbi utakmica.
A da se reagovati na termine mora mora se , pa ljudi dragi stavili nam i 16h srijeda i ponedeljak 18h. Ima ljudi koji dolaze porodicno i imaju obaveza u Ramazanu oko iftara i djece. Minimum tolerancije mora postojati a ne bezobrazluk radni dani a termini svi prije 19h .

Veteran1965
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:44 am

Da li je u redu da se utakmica igra u ovom terminu? Apsolutno nije. I velika greška od strane saveza.
Da li je u redu da navijači ne podrže ekipu i klub u ovakvom momenu? Apsolutno nije.
Te priče bošnjački, nebošnjački nisu navijačka tema i bezze je pronalaziti još jednu dodatnu temu za polarizaciju kada nas napadaju i pokušavaju povaliti sa svih strana.
Klub trenutno nema uticaja u savezu, shvatite to. I siguran sam da u tijelima saveza ima ljudi koji upražnjavaju post, u Ramazanu su, i oni su trebali uticati u ovom slučaju, ne samo za nas nego za sve klubove i sredine gdje se post obavlja i Ramazan poštuje. Iskustvo mi govori da su ti možda i najgori za klubove iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice.
Klub radi na ovome, i riješite se sigurno. Ali mi smo kao i u svemu nestrpljivi, sve bi odmah i sada, ali ne ide to tako.
Moramo imati sabura. Nismo u utrci na 100 metara, ovo je maraton, i tako to trebamo i moramo prihvatiti.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Ludvig Leple
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:54 am

Muslimanska većinski.

Al' si ti jedan bolesnik zadojeni...

Fino ti je Džezvar napisao, pa pročitaj još jednom.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:57 am

Muslimanska većinski.

I ne cudi me sto te loze ovakvi

kb80
Kontakt:

sri feb 25, 2026 9:59 am

Dzezvar je napisao/la:
Muslimanska većinski.

Potpisujem !
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Valter
Kontakt:

sri feb 25, 2026 10:08 am

GodinamaTu je napisao/la:
sri feb 25, 2026 12:31 am
Svi bi trebali izaci sa stadiona Dr pol obavezno ispostivat. Prenos ide na areni i svi ce mediji da pisu o tome, ovo sto nam rade nije normalno, tek iduca sa zrinjskim pon u 18h da ljudi ne mogu docekat ni iftar u svojom kucama ako ta utakmica ostane u tom terminu to ce bit ubjedljivo najmanja posjeta na Grb u zadnjih nekoliko godina
O odnosu FS BiH i Vice sam pisao i ranije pa ne bih o tome.
Više me interesuje zašto jedna tribina recimo ne ispoštuje želju preostale tri tribine da se ne koristi pirotehnika i sve drugo što donosi kaznu klubu i poklanja novac Vici.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

svabo
Kontakt:

sri feb 25, 2026 10:15 am

Dzezvar je napisao/la:
sri feb 25, 2026 8:40 am
Dzezvar je napisao/la:
Muslimanska većinski.
Nikada nismo bili bosnjacki.....
I nikada nismo bili muslimaska navijacka grupa niti smo bez obzira sto smo bili u vecini isrtcali to medju nama.Primjera imas bezbroj a ovo nije mjesto gdje o njima trebamo raspravljati
Ti si zaobisao sustinu mog posta pa si poceo palamuditi o drugim stvarima....
Da skratim i da se ponovim.
Uskratiti podrsku klubu u najbitnijoj utakmici sezone koja moze uticati na tok iste je suludo i ide na ruku samo neprijateljima kluba.
Ima drugih nacina kojima u navijackom smislu mozes izraziti nezadovoljstvo.
Po kojoj logici je klubu koji nije nikog pobijedio pola godine, prva utakmica četvrtfinala kupa utakmica sezone? Pritom su još uvijek u takmičenju barem tri bolje ekipe od nas. Čemu se nadamo, da ćemo proći Slogu, pa polufinale s Goškom i finale s Laktašima, hahaha.

Utakmica sezone je nama u Doboju sa Slogom, ali 07.03. u ligi, da se proba ostati u ligi.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

kb80
Kontakt:

sri feb 25, 2026 10:17 am

Valter je napisao/la:
sri feb 25, 2026 10:08 am
GodinamaTu je napisao/la:
sri feb 25, 2026 12:31 am
Svi bi trebali izaci sa stadiona Dr pol obavezno ispostivat. Prenos ide na areni i svi ce mediji da pisu o tome, ovo sto nam rade nije normalno, tek iduca sa zrinjskim pon u 18h da ljudi ne mogu docekat ni iftar u svojom kucama ako ta utakmica ostane u tom terminu to ce bit ubjedljivo najmanja posjeta na Grb u zadnjih nekoliko godina
O odnosu FS BiH i Vice sam pisao i ranije pa ne bih o tome.
Više me interesuje zašto jedna tribina recimo ne ispoštuje želju preostale tri tribine da se ne koristi pirotehnika i sve drugo što donosi kaznu klubu i poklanja novac Vici.
Zato što ta grupa ima "pravo" da to radi, jer su fakat na svakoj utakmici u svakom gradu i svakoj vukoj..bini i daju podršku i to je nešto što je neprocjenjivo, a da se slažem sa tobom oko pirotehnike, slažem, jer se može organizovati i sjajno navijanje i atmosfera bez toga...

blueord
Kontakt:
Status: Online

sri feb 25, 2026 10:29 am

Sve mi je jasno kojim pravcem idete, ali bio bih veoma zahvalan ukoliko možete navesti u kojem dijelu je grupa saopštila da smo mi isključivo muslimanska grupa pa da to bude tema za diskusiju?

"To je nepoštovanje spram religijskih uvjerenja većine Željinih navijača"

Da li je ova konstatacija laž ili činjenica? Zašto se konkretno izdvaja ovaj djelić, a zanemaruje svaki drugi detalj u istom?

Kad počnemo sebe cijeniti, počet će i drugi.

dobar tri
Kontakt:

sri feb 25, 2026 10:31 am

Odlutalo se od poente totalno. Nije uopste bitno jel klub bosnjacki ili nebosnjacki, muslimanski ili nemuslimanski, prefiks je totalno nebitan.

Raja koja dolazi na stadion i koja generalno podrzava Zelju JE vecinski bosnjacka/muslimanska, i upravo ta raja se pokusava izboriti da se termin ne podudara sa iftarom jer nam ramazan valjda nesto znaci.
Jos malo pa cemo se kao tudjini osjecati i u vlastitoj avliji…

dobar tri
Kontakt:

sri feb 25, 2026 10:32 am

blueord je napisao/la:
sri feb 25, 2026 10:29 am
Sve mi je jasno kojim pravcem idete, ali bio bih veoma zahvalan ukoliko možete navesti u kojem dijelu je grupa saopštila da smo mi isključivo muslimanska grupa pa da to bude tema za diskusiju?

"To je nepoštovanje spram religijskih uvjerenja većine Željinih navijača"

Da li je ova konstatacija laž ili činjenica? Zašto se konkretno izdvaja ovaj djelić, a zanemaruje svaki drugi detalj u istom?

Kad počnemo sebe cijeniti, počet će i drugi.
+1000000

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], blueord, dobar tri, Google [Bot], milanribar i 62 gosta.

Prijava  •  Registracija