SWRA_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 17, 2026 11:42 am

Šta reći, kakvi debili igraju za ovaj klub, Adzem je demolirao ekipu a ovaj to nastavlja. Ne mogu igrati debili koji su ti ovo pripredili i na koje vise ne racunas...

slika

ublehas
Kontakt:
Status: Online

uto feb 17, 2026 11:52 am

cikoradovic je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:38 pm
EasyRiise je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:35 pm
Nemoj da ostaje bgt. Frajer se bavi ovim poslom 20+ godina i priredi nam ovo veceras. Slaviša idi u penziju nije ovo za tebe.
Ja sam rekao svoje mišljenje više puta večeras. Noga. Nama je Rudar zabio tri komada, Rudar, posljednja ekipa lige. Ako ne ode jednostavno mora sve promijeniti.
Iskreno, po meni je trener najveći krivac za ove poraze. Ne samo poraze, nego za nikad goru igru u dvije vezane utakmice (ne računam kup). Pored njega je krivac i ko je dovodio igrače. I bivše i sadašnje. Ne kažem da su sada pojačanja loša, ali su svi dovedeni igrači (koje smo vidjeli) užasno spori. Mi u vezi imamo 5-6 igrača u konkurenicji, i ne zna se ko je sporiji i ko ima manji radijus kretanja. Pored izmišljanja pozicija trenera, po meni je ovo najveći problem. Osim toga, mi nemamo krila. Tačine imamo dva puta po pola krila. Toliko mogu odigrati solidno. Porazno je da nam je sinoć najbolji vezni bio Radovac kada je ušao.
Pored svega ovoga, nisam za tjeranje trenera, jer fakt mislim da se nekom mora dati prilika bar dvije godine. Nadam se da će naši početi da"ganjaju" malo mlađe i poletnije igrače, pa makar ne imali ni blizu dobar CV kao ovi što dolaze.

cikoradovic
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:53 am

Jedino rješenje je da se uradi rez odmah. Pa čak pod cijenu ispadanja ali to prosto nije moguće jer ako se uradi ozbiljan rez (kojeg je trebalo uraditi prije 10 kola) a ne kozmetičke sitne promjene onda opstanak neće doći u pitanje jer će igrati ljudi koji su motivisani da igraju i koji znaju da igraju. To je jedini način da se prelomi situacija u našu korist. Sve ostalo je prodavanje magle. Slaviša prvo mora da vrati podršku publike koju je evidentno izgubio a kako i ne bi. To je najmanji problem. Ubaci dvoje, troje djece na teren i na klupu, najgore na tribine i evo ga. Poredaj igrače u 4231 i dosta za početak. Hiljadu puta će bolje izgledati nego ovo sad. Nema puno pameti. Nije mi jasno kako ovoga nisu svjesni u klubu? A sve ukazuje da nisu bili (bar ne do sinoć) svjesni.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:03 pm

ublehas je napisao/la:
EasyRiise je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:35 pm
Nemoj da ostaje bgt. Frajer se bavi ovim poslom 20+ godina i priredi nam ovo veceras. Slaviša idi u penziju nije ovo za tebe.
Ja sam rekao svoje mišljenje više puta večeras. Noga. Nama je Rudar zabio tri komada, Rudar, posljednja ekipa lige. Ako ne ode jednostavno mora sve promijeniti.
Iskreno, po meni je trener najveći krivac za ove poraze. Ne samo poraze, nego za nikad goru igru u dvije vezane utakmice (ne računam kup). Pored njega je krivac i ko je dovodio igrače. I bivše i sadašnje. Ne kažem da su sada pojačanja loša, ali su svi dovedeni igrači (koje smo vidjeli) užasno spori. Mi u vezi imamo 5-6 igrača u konkurenicji, i ne zna se ko je sporiji i ko ima manji radijus kretanja. Pored izmišljanja pozicija trenera, po meni je ovo najveći problem. Osim toga, mi nemamo krila. Tačine imamo dva puta po pola krila. Toliko mogu odigrati solidno. Porazno je da nam je sinoć najbolji vezni bio Radovac kada je ušao.
Pored svega ovoga, nisam za tjeranje trenera, jer fakt mislim da se nekom mora dati prilika bar dvije godine. Nadam se da će naši početi da"ganjaju" malo mlađe i poletnije igrače, pa makar ne imali ni blizu dobar CV kao ovi što dolaze.
Nisam ni ja za tjeranje i konstantno mijenjanje trenera, ali onog trenera koji dokazano zna sta radi. Takav je bio Coric, a ne ova spodoba.
Ali ***** ce izmislit svasta kao npr "gubi namjerno od hrvatskih klubova" da se predstavi u losem svjetlu i krezuba populacija koja priziva grobara kluba ce se primit na to.

Sheldon
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:13 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:03 pm
ublehas je napisao/la:

Nisam ni ja za tjeranje i konstantno mijenjanje trenera, ali onog trenera koji dokazano zna sta radi. Takav je bio Coric, a ne ova spodoba.
Ali ***** ce izmislit svasta kao npr "gubi namjerno od hrvatskih klubova" da se predstavi u losem svjetlu i krezuba populacija koja priziva grobara kluba ce se primit na to.
Coric trenercina koja dokazano zna sta radi sa skoro 50 godina vrhunac karijere posusje? A krezubi prizivaju lika sa 10 trofeja u najvecem klubu ove zemlje. Dobra logika
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

Sky1
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:15 pm

Još treba da nam kamatara navuku, a evo koriste svaku krizu, pa i ovu da ga prizovu. Čitam maloprije lik pitar, poznajem ga ali se pretvara kao naš navijač i dijeli njegove slike, kao brko vrijeme je. Isleeno se nadam da Nijaz nije toliko glup, to bi nam bio kraj navukao bi gnjev navijača, ozbiljno bi klub bio uzdrman, čak i ostanak Mirvića bi bio upitan. Ne treba nikome radnik koji će ga potkradati.

Sheldon
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:25 pm

Sky1 je napisao/la:
Još treba da nam kamatara navuku, a evo koriste svaku krizu, pa i ovu da ga prizovu. Čitam maloprije lik pitar, poznajem ga ali se pretvara kao naš navijač i dijeli njegove slike, kao brko vrijeme je. Isleeno se nadam da Nijaz nije toliko glup, to bi nam bio kraj navukao bi gnjev navijača, ozbiljno bi klub bio uzdrman, čak i ostanak Mirvića bi bio upitan. Ne treba nikome radnik koji će ga potkradati.
Istina je, ja sam bio lik.
rodrigo87 🕊️ 11.2.2016. - 25.6.2024.

cala
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:32 pm

Cestitke svima koji su ucestvovali u sinocnjem debaklu. Prvi put sam u zivotu izasao s Grbavice prije kraja utakmice i to protiv zadnje ekipe na tabeli koja se samo srecom nekom moze izborit za opstanak.

Jedno onako sporedno pitanje. Koje je trenutno kod nas pravilo za broj stranaca u ekipi? Gledam sinoc ekipu Rudara, petorica Spanaca, Kolumbijci, Italijani i samo dvojica nasih i bilo mi pravo cudno da je dozvoljeno toliko.

Nek' smo se mi uvezali sa Holandjanima raspalim koji nisu ni za Federacije.

cikoradovic
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:33 pm

Očisti ekipu od škarta, odstrani dugoročne probleme i igrače koji 100% ne mogu i daj mu utakmicu u Mostaru. Biće mu novi igrači na raspolaganju. Odradiće još nekoliko treninga do utakmice. Neka pojačanja će odraditi manje neki koji trening više. Imaćeš najbolje moguće uslove. Od terena, atmosfere, ekipu koja ne igra bunker, doduše nije ni Rudar bio bunker kao ni Posušje ali eto. Ubaci sva pojačanja, kojeg juniora, ove što smatraš da nisu baš skroz tarabe na klupu i eto. Ako ni tu ne bude igre, akcija, šuta po golu, jebiga onda Slaviša kofere i put Dežele. Nemam šta drugo da kažem. Ako izgubimo a ne bude naznaka promjene bilo kakve ni slučajno ne smije ostati da vodi i kup utakmicu sa Slogom.

cikoradovic
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:34 pm

cala je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:32 pm
Jedno onako sporedno pitanje. Koje je trenutno kod nas pravilo za broj stranaca u ekipi?
Igrači sa EU papirima nisu stranci. Možeš ih imati 10 od 11 u početnoj. Od stanaca stranac (non EU) možeš imati samo trojicu koji mogu igrati i biti u rosteru jedne utakmice.
Zadnja izmjena: cikoradovic, dana/u uto feb 17, 2026 12:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.

teatrale36
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:35 pm

Sky1 je napisao/la:
Bolje i njega nego da nam Miske uvodi red i tiho i perfidno nas uništava.

teatrale36
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:37 pm

Očisti ekipu od škarta, odstrani dugoročne probleme i igrače koji 100% ne mogu i daj mu utakmicu u Mostaru. Biće mu novi igrači na raspolaganju. Odradiće još nekoliko treninga do utakmice. Neka pojačanja će odraditi manje neki koji trening više. Imaćeš najbolje moguće uslove. Od terena, atmosfere, ekipu koja ne igra bunker, doduše nije ni Rudar bio bunker kao ni Posušje ali eto. Ubaci sva pojačanja, kojeg juniora, ove što smatraš da nisu baš skroz tarabe na klupu i eto. Ako ni tu ne bude igre, akcija, šuta po golu, jebiga onda Slaviša kofere i put Dežele. Nemam šta drugo da kažem. Ako izgubimo a ne bude naznaka promjene bilo kakve ni slučajno ne smije ostati da vodi i kup utakmicu sa Slogom.
Tako bi trebalo uraditi, daj ovog Freemana da se proba , daj Ćosića kao U21 pa šta bog da. Od ovog juče ne može gore!!!

cikoradovic
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:45 pm

Početna u Mostaru:
Ćosić - Alić, Osmanović, Bičakčić, Galchev - Hodžić, Pejić - Peišoto, Prokop, Freeman - Husković.

Klupa: Abdulahović, Nastić, Odinaka, Radovac, Deni, Jaganjac, Korora, Gojak, Dragović.
Tribine: Muftić, Šukilović, Seedorf, Troupee, Erick, Ismail, Konings, Rakić, Krpić, Cvetanoski, Šabić. O tome ne treba ni pričati.

Garantujem da bi ih ubili nogama. Što se tiče skoka imaš Osmanovića, Bičakčića, Hodžića i Pejića. Čitava ekipa je brza nije spora i troma kao kad igra ekipica što bih ih ja na tribine. Znači nema puno pameti. Sasvim jednostavno i sasvim prosto. I opet kažem tukli bi ih sigurno. U najgorem slučaju ne bi bilo gore od ovog ali sam ubijeđen da bi ih raznijeli bez obzira što 9 ili 10 utakmica nemamo pobjede u ligi.

Lopta
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:53 pm

Ne da Rudar nije bio u bunkeru nego su odigrali tacno onako kako smo mi trebali, visoki presing konstantan nasa odbrana nije jednu loptu mogla da iznese. Pritisak na zadnju liniju, po osvojenoj lopti brza tranzicija. Mi nismo mogli u napad da krenemo zbog njihove kontre, a nismo mogli ni na nasoj polovici da igramo zbog visokog presinga, apsolutno nista nismo mogli i bili smo nemocni, ne sjecam se kad smo nemocniji bili

cikoradovic
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:55 pm

Sve što sam u prethodnih par postova navodio je satkano u ovom sastavu. Škart je na tribinama, igrači koji ne mogu i koji ne žele na tribinama, oni koji nisu čisti u glavi su na tribini. Valjda će mu neko šapnuti na uho ovo. Sve preduslove ćeš imati. Evo imaš i ekipu ako ne možeš sam skontati šta treba. Evo ti pomoć. Lijepo i pošteno sjesti za stol i otvoreno mu reći jarane situacija je takva da mi moramo da pregovaramo sa drugim trenerima jer nemamo vremena. Sljedeća utakmica je već u srijedu. Imaš šansu u subotu. Mada ja ne vjerujem da će se tu bilo šta spektakularno dogoditi. 2-3 će maknuti. 2-3 će na klupu ostalo će sve isto. Pravi rez je kao što sam gore naveo 10 igrača i gotovo. I kad na nekog ne računaš onda ne računaš na njega do kraja a ne polovično.

EasyRiise
Kontakt:

uto feb 17, 2026 12:58 pm

uto feb 17, 2026 12:45 pm
Početna u Mostaru:
Ćosić - Alić, Osmanović, Bičakčić, Galchev - Hodžić, Pejić - Peišoto, Prokop, Freeman - Husković.

Klupa: Abdulahović, Nastić, Odinaka, Radovac, Deni, Jaganjac, Korora, Gojak, Dragović.
Tribine: Muftić, Šukilović, Seedorf, Troupee, Erick, Ismail, Konings, Rakić, Krpić, Cvetanoski, Šabić. O tome ne treba ni pričati.

Garantujem da bi ih ubili nogama. Što se tiče skoka imaš Osmanovića, Bičakčića, Hodžića i Pejića. Čitava ekipa je brza nije spora i troma kao kad igra ekipica što bih ih ja na tribine. Znači nema puno pameti. Sasvim jednostavno i sasvim prosto. I opet kažem tukli bi ih sigurno. U najgorem slučaju ne bi bilo gore od ovog ali sam ubijeđen da bi ih raznijeli bez obzira što 9 ili 10 utakmica nemamo pobjede u ligi.
Eto Slaviši sastav misli li makar 1 bod da donese iz Mostara. Treba probati ovako, pa sta bude. U svakom slucaju ne mogu biti gori od ovih pokušaja od fudbalera

ublehas
Kontakt:
Status: Online

uto feb 17, 2026 12:59 pm

Sky1 je napisao/la:
Inače se pravo proslavio rezultatima u zadnjem mandatu, kao i u Veležu...

vinston.cercil
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:01 pm

Sto bi rekao pokojni Ivica Osima, moraju da nauce da igraju brzo. Nasa ekipa je najsporija ekipa u ligi sto trkacki sto tehnicki.

svabo
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:06 pm

nikson je napisao/la:
uto feb 17, 2026 10:06 am
amar92 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 9:15 am
Sta Slavisa radi sa izborom igraca nije jasno. Kao sto sam kaze, morat ce popricati sa klubom o svemu. Previse nelogicnosti za sada.

Nama je jasno kakva je ekipa, ali on je jos vise ubija sa ovim eksperimentima. Medjutim, misljenja sam da nije vrijeme za mijenjanje trenera sad. Pustit ga jos bar do reprezentativne pauze pa onda podvuci crtu.

Isto tako nije sve ni do trenera, Nijaz ima velike krivice za sve, ali hajmo im svima dati vremena jos.

Ako bi Slavisa sam podnio ostavku, ne treba lutati sa nekim imenima. Dovedi provjereno ime tipa Biscan, Tomic, Klafuric, Coric, pa i Mesa ako je vrijeme. Sablja Jusufbegovic AO, ne daj Boze.
Nabijem ti nalogodavca na *****! Cuj Nijaz ima krivice a kolektivno svrsavamo na dosadasnja pojacanja
To i jeste najveći problem što se počne svršavati na imena prije nego što i kroče na teren. Dok se ne počnu tražiti i dovoditi igrači gladni i željni dokazivanja od kojih ćeš na terenu imati koristi i kasnije ih moći prodati, umjesto izraubovanih imena koja u zalazak karijere dolaze po još jedan ugovor prije oproštaja, i ličit ćemo na ništa.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

jug21
Kontakt:

uto feb 17, 2026 1:07 pm

ublehas je napisao/la:
uto feb 17, 2026 12:59 pm
Sky1 je napisao/la:
Inače se pravo proslavio rezultatima u zadnjem mandatu, kao i u Veležu...
Malo li je borba za titulu,punjenje uhljupa i polufinale kupa,sa duplo jeftinijim rosterom....
KRAJ PRIČE

Trenutno korisnika/ca: milanribar, pestabudimpesta, salle86, ublehas i 103 gosta.

Prijava  •  Registracija