plavi brat je napisao/la: ↑pet nov 30, 2018 12:19 pm
Imam jednu ideju

,podjelimo se ovdje u dvije grupe.Jedna grupa ode Amaru,druga Senadu, "na vrata".Nek nam oni objasne,zasto je ovo sve ovako...zasto Amar nece,zasto ovo,zasto ono...i td.

Onda se vratimo u svoje udobne fotelje,pred tastature i raspravljamo...

ili da ipak sacekamo skupstinu ?
Moglo je se i to uraditi, postoje strane koje bi imale kredibilteta da traze odgovore kako od Senada i uprave tako i od Amara.
Da je predsjednik skupstine ime koje se cijeni u okvirima FK Zeljeznicar on bi predlozio radnu grupu, krizni stab ili da klub u statutu posjeduje takvo tijelo koje bi kontrolisalo sportsku situaciju u turbulentnim periodima. O tom tijelu su vec neki pisali i ranije.
Mogla je na kraju krajeva i grupa umjesto konstantne sutnje i neopredjeljenosti pa na kraju stetnog djelovanja, uraditi nesto konstruktivno i korisno, traziti odgovore, sastanke, praviti pritisak na obje strane, a ne nasjedati i poturati mahalske price. Ovako samo ispadaju ulicari koji nikome nisu simpaticni niti relevantni, a svi ih zele u dobrom svjetlu i s divljenjem gledati i osjecati se sigurnim s takvim “bedemom” kluba.
Reci ce neko glupo je ici Amaru na noge i taziti rjesenja jer eto nudilo mu se 3 puta. Moje misljenje, to je najtrofejniji trener ovog kluba i uvijek ce nositi odgovornost za stanje u kojem se klub nalazi u odnosima u kakavim je sad (nezaposlen), pregovaracka pozicija i okolonosti sa njim nisu iste kao sa nekim random trenerima, on nije samo covjek koji ce raditi posao, pa svima je jasno sta je Amar. Taj covjek je garant, opet ce se neko smijati, ali covjek je garant za rjesenje situacije i smirivanje ovog haosa koji je napravljen u i oko kluba.
Senad+Amar je recept za uspjeh, ali svi ostali su zakazali na ostvarenju tog scenarija.
Sad ostaje da se nadamo sa ce dvije strane uspjeti da se dogovore i ostave ego po strani, a mi cemo nijemo gledati kao i do sad.